Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

vakantie lesbos 2012

23/24 augustus:

 

Na het ontbijt op pad naar het grootdte klooster van Lesbos in de buurt van Kalloni, waar we vorige week ook al waren. Het is een bloedhete dag dus de combinatie van een bezichtiging en strand is prima! We dachten het juiste klooster gevonden te hebben, maar helaas was dit niet het geval. Dit was een ander klooster...en tevens gesloten. Na even zoeken kwamen we aan bij het klosster van Limonos dat bestaat uit 40 kleine kerkjes. De bedoeling hiervan is niet helemaal duidelijk, maar apart is het wel. De kerkjes varierend in grootte staan verspreidt over het gebied. Het hoofdklooster was mooi om te zien, en je kon ook goed beeld krijgen van het leven van de monnikken doordat ze 1 van de verblijven hadden ingericht zoals het toen was. Na  een klein uurtje nog even wat gedronken op het terras bij het klooster en daarna doorgereden naas Skala Kaloni.

Om een uurtje of 3 aan de lunch, maar het was zo warm dat we al snel het water opzochten en heerlijk hebben liggen dobberen.

Eind van de middag richting huis en in Petra een lekkere gyros gegeten.

Vrijdag 24 augustus: Rustdag!

Hele dag bij het zwembad geweest.. Andere buren waren er ook dus de kinderen konden weer prima met elkaar spelen en wij konden lekker relaxen.  We we wilden savonds naar de openlucht bioscoop, maar we zaten bij olive press te eten en hadden geen zin om ons te haasten. Na het eten nog even een rondje gelopen en toen we weer bij huis aankwamen, stelden onze onderburen voor om nog even een drankje te doen...Dat was natuurlijk een prima idee! Uiteindelijk om ong 02.30 gaan slapen

 

22 augustus: Stipsi

 

Opnieuw de wekker gezet om op tijd te kunnen ontbijten bij het hotel aan zee. Na ontbijt terug naar appartement om te douchen en te kijken wat we gaan doen. Daisy wilde graag naar Stipsi en Stijn naar het 'golfstrandje". En zo gingen we de berg weer op richting Stipsi. Dit dorpje staat bekend om zijn olijfolie en honing, dus we waren klaar om inkopen te doen. Erik reed en de weg in Stipsi werd nogal smal en stijl. Oh jee....tegenliggers! Hoe passeer je elkaar in een dorpje op een stijle weg van 1,50 meter...Erik bleef achter een voorganger, en gelukkig heeft stijgend verkeer voorrang! De tegenligger moest achteruit..Nadat ze haar Audi in tegen de terras stoelen had geparkeerd lukte het om verder te rijden. pfff....Snel de auto maar geparkeerd en her dorpje verkend.

De situatie was lichtelijk overdreven in de reisgids. Alleen de ouzo drinkende boeren waren er, naast de talloze supermarktjes. Maar van een olijfolieparadijs geen sprake! Dus weer naar de auto terug en Erik had wel genoeg gezien op de heenweg, Daisy mocht de afdaling doe door het dorpje. Gelukkig geen tegenliggers dit keer, dus...op naar het strand!

We lagen lekker in de schaduw op het strandje. Heerlijk rustig! Het lijkt deze week wel warmer dan vorige week, en er staat minder wind. Ik denk dat het golfstrandje daarom vandaag geen golfstrandje was, maar een rustig kabbelend watertje. Wel lekker gedobberd natuurlijk!

Om een uur of 6 in Petra nog een ijsje gegeten en Stijn de rekken met voetbalshirts doorgestruind, maar niks "kapot leuks" kunnen vinden.

Vanavond weer eens thuis gegeten voor de verandering. Ook lekker

Denk dat we vanavond maar s op tijd naar bed gaan!

21 augustus

 

Na de volle dag van gisteren zijn we vandaag de hele dag bij het zwembad geweest. Kennis gemaakt met de andere nederlanders en hun kinderen zodat alle kinderen gezellig samen konden spelen. Verder lekker gelezen, gezwommen, gegeten en gedronken. 

S avonds uit eten geweest in Moliovos, en dat was zoooo lekker! Beste tot nu toe, en gaan we zeker nog s heen. De lokale wijn was ook goed, en kwam goed aan haha...

 

 

20 Augustus: Skala Eressos

 

Zowaar op tijd(09.00) opgestaan! Daarvoor moest wel de wekker gezet worden natuurlijk. Reden was dat we het hotelontbijt wilden meemaken, en dat is van 9-10 uur "beneden" aan het strand. Zo gezegd zo gedaan, en voor 2 euro pp een heerlijk ontbijt gehad. Dat zal dus nog wel vervolg krijgen.

Andere reden van het vroege vertrek was de rit naar de zuid-westkust, naar Skala Eressos. Daar is een lang zandstrand hadden we gelezen. dus...spullen ingeladen en gaan! het was 56 km van ons vandaan, maar alles gaat hier door de bergen dus het was een goed uur rijden. Opnieuw slingerend heuvel op......heuvel af. Daisy had op de kaart een klooster gezien op de route, dus die zouden we ook aandoen. Beetje cultuur proeven moet toch ook nietwaar? Het klooster bleek boven op een torenhoge berg te staan, en de weg er naar toe werd stijler en stijler...en wat een uitzicht!! Heel anders dan waar wij zitten. Het was een maanlandschap en het voelde als "top of the world".

In het mooie klooster waren een paar monniken, en een ervan wenkte ons naar het museum. Daar lagen hele oude boeken, relekwieen, monstransen(Daisy kende het woord niet hihi),gewaden en toebehoren van priesters,ikonen en perkamentrollen van wel 1000(!) jaar oud! Best indrukwekkend om te zien.

Een lokaal boertje was zn schapen aan het voeren en besloot met ons hetzelfde te doen. Het was een voor ons nog onbekende vrucht (soort lychee) die erg lekker was! Hij gaf er nog een paar mee voor onderweg.

Skala Eressos verraste ons toch weer. Een breed zand/kiezelstrand met leuke eettentjes aan het water. Hier onze spulletjes uitgestald, en het water in. Ook hier waren de waterschoentjes niet overbodig aangezien de eerste paar stappen in het water uit keien bestond. Het water was glashelder, dus ook de snorkel op,..en het was net of je in het aquarium zwom. veel kleine en grote vissen die nieuwschierig op je af komen, of bij je blijven als je even met je voet over een steen wrijft zodat hun voer loskwam. Lachen! zoveel visjes om je heen. Daisy werd aangezien voor visvoer want zij dacht een visje aan haar been te voelen knagen..Whooee!

Om een uur of 3 gelunched en daarna nog even gezwommen. Toen was het al vrij laat geworden, en we wilden nog even het dorpje door. Dus spullen naar de auto gebracht en daar boodschappen gedaan voor de terugweg en het avondeten.

Helaas heeft Daisy wel weer last van haar rug door een onverwacht gemaakte beweging, maar de pillen zijn mee, dus we hopen dat het niet erger wordt.

tot morgen!

 

19 Augustus: Rustdag!

 

De  zondag hebben we gebruiklt om eens lekker bij te komen van alle beleefde avonturen van de afgelopen dagen. We zijn naar het strandje van Molivos geweest, en daar een paar uur op een bedje geluierd. We zijn niet eens het water in gegeaan. Maar dat was ook niet zo erg, aangezien het water hier hoet koudst was van wat we tot nu toe hadden meegemaakt.

Kortom...relaxen

Morgen meer!

Vakantie lesbos 2012

13/14 augustus : vertrek!

Eerst naar Mijdrecht om de volgende ochtend vroeg richting schiphol te vertrekken. Daisy moest nog werk afmaken en uiteindelijk om 00:00 gaan slapen wanty om 3 uur moesten we weer opstaan! Na 2 1/2 uur waren we eigenlijk wel wakker, en na douchen en gedag gezegd te hebben gingen we om 03:30 naar Schiphol, waar we na 25 minuutjes al waren. Het inchecken ging vrij snel zodat we nog wat boekjes konden kopen en om 05:30 vlogen we richting Mytilini.

De vlucht duurde 2 uur en 50 minuten, en Erik had na de vlucht beurse knieen van de krappe plek. Na aankomst de auto opgehaald (suzuki Vitara) en koers gezet naar Molivos.

Onderweg nog even wat gedronken en via een slingerweg door de bergen aangekomen bij "olive press" Aleen..dit was het hotel en niet de appartemeneten. Met moterescorte voor ons uit kwamen we bij ons appartement. Ziet er goed uit! en alles natuurlijk in olijf groene kleuren. Precies zoals Daisy dat mooi vindt

Alles uitgepakt, factor 30 opgesmeerd en het zwembad ingedoken! Daarna het dorpje verkend en in de haven vis gegeten die we zelf hadden uitgezocht na uitvoerige uitleg van de bazin.

kortom...een goed begin!

15 augustus: Eftalou

Eerst maar eens heerlijk uitgeslapen na de lange dag van gisteren. Ontbeten op het balkonnetje. Dat was wel wat behelpen na vorig jaar toen we 3 terrassen hadden. Maar kneuterigheid is ook wel grappig.

Vandaag naar een strandje dichtbij in het plaatsje Eftalou. Het stand zag er nogal onheilspellend uit met grote stenen ipv goudgeel zand, maar uiteindelijk toch een lekker plekje gevonden en het voordeel van stenen is dat je niet als je nat bent helemaal onder het zand komt te zitten! Het was lekker rustig op het strandje en nadat we de waterschoenen hadden aangedaan veranderde de opvatting meer en meer. Wat een super helder water, en lekker van tyemperatuur! Dus...de snorkels erbij! Heel veel vis te zien in allerlei kleuren en maten. Erik zag zelfs een kleine octopussy zich tussen de stenen manouvreren. Cool!

Hier hebben we het wel de hele middag uitgehouden met lezen en zwemmen waarna we savonds thuis hebben gegeten.

16 augustus: Skala Kallonis

De dag opnieuw rustig begonnen.. Vandaag op pad naar het binnenland van lesbos: Kalloni en skala kallonis: Via een bloedstollend mooie slingerweg door de bergen met veel haarspeldbochten arriveerden we in Kalloni. Stijn wilde nu toch wel graag sportwinkels zien en eenm griekse Mediamarkt om een game te kopen. Kalloni was aardig dorpje met inderdaad een soort van sportwinkel. Hier hebben we zowaar nog t-sirts gekocht en eenmaal buiten tracteerde Stijn ons op ijs!

Verder doorgereden naar de kustplaats Skala Kallonis. Hier zouden we fietsen moeten kunnen huren, en jawel, na de eigenaresse en haar moeder  tijdens de siesta wakker te hebben gebeld,  gingen we op de fiets richting de flamingo's. Na een klein half uurtje rijden op een nogal weinig inspirerend zandweggetje  vroegen we ons af of dit wel zo leuk was als we hadden verwacht, en na een korte pauze waar we wat hebben gegeten en gedronken besloten we om maar terug te fietsen en naar het strand te gaan.

Dit was nogal een redelijk hip strand men een paar strandtenten, afgetrainde vollyballers die aan het spelen waren, coole beats en lekkere strandstoelen aan het water. De zee was hier in deze baai erg lang ondiep en het zou warmer moeten zijn dan elders. En dat was niet gelogen. We hebben nog nooit in zulk warm water gelegen(tot dan toe..maar dat volgt later...). Ongeloofelijk! Het was net of je in bad lag!

Het was een beetje het Bloemendaal van Lesbos. Aleen niet zo druk. Eigenlijk zijn alle strandjes heerlijk rustig. Na een paar uurtjes chillen weer richting Molivos aangezien we die onverlichtte bergeweg liever niet in het donker reden. Daisy reed terug en dat ging met een menig "Whoeeaaahh' gepaard!

In Molivos gegeten, maar dat was niet echt geweldig. Toch een superdag gehad!

17 augustus: Ampelia/Petra

Laat wakker geworden waardoor het ontbijt eigenlijk lunch is. Het is hier goed slapenm. S'nachts is het niet zo heet en de airco doet zn werk goed.

Aan het begin van de middag lekker bij het zwembad gezeten en gezwommen en om een uur of 3 richting Ampelia. Hier zou een meertje zijn met schildpadjes. Altijd leuk natuurlijk. Alleen....geen meertje gezien en dus ook geen schildpad. We kwamen uit bij het strandje van Ampelia. Zag er een beetje groezelig uit en er was bijna niemand. Toch maar even de handdoeken neergelegd en in het water beland. Helaas de waterschoenen vergeten waardoor we met een speciale techniek(die ik hier niet zal uitleggen) te water gingen. Water was prima en naarmate de tijd verstreek kwamen de golven opzetten. Deze werden hoger en hoger, en wij vonden het leuker en leuker." dit is kapot leuk!" riep Stijn die het water niet uit te krijgen was. Zo'n 20 meter in zee kon je nog op een zandbank staan waar de golven je flink te grazen namen. Na het Bloemendaal van Lesbos nu het Hawaii van Lesbos. En zo werd het nog onverwacht gezellig!

We moesten natuurlijk wel een keertje terug en we gingen daar als laatste ( van de 10 andere mensen) weg. Op de terugweg zijn we blijven hangen inm Petra. Hier een welverdiend biertje gedronken en een flinke gyros naar binnen gewerkt. Ook nog een kerkje bezocht wat boven op een vrijstaand rotsblok staat..Het is een wonder

23:30 moe  maar voldaan slapen.

18 augustus: Bronnen/skala sikamineas

In het infoboek gelezen over de warmwaterbronnen bij Eftalou. Nu waren we daar al geweest, maar geen bron gezien. Dus wij weer richting Eftalou. Onderweg geen bordje gezien, en zo kwamen we weer bij ons eerste strandje. Waar zou het nou zijn??

Vooraan stond een huisje waar wat mensen liepen en ja hoor..daarbinnen was het! Je kon kiezen uit een individueel bad of gezellig met zn allen. Dat laatste hebben we uiteraard gedaan. Was zoooo lekker!  Je moest eerst de zee in of douchen en daarna een poortje onderdoor. Je kwam in een ruimte van ongeveer 4 bij 3 met een koepelvormig stenen dak waar een man of 6 in het water zat...ok...en dan nu er in...het water was 46! graden. Wat onwennig lieten we ons zakken en iemand gaf aanwijzingen dat je vooral weinig moest bewegen en moest ontspannen. Stijn had wat moeite om door te komen, maar uiteindelijk zaten we lekker in het warme water! Na een minuut of 5 begon het al aardig warm te worden en het was niet de bedloeling dat je daar 45 minuten in bleef. Dus..het bad uit en de zee in! WOW! dat was echt super lekker....Na even afkoelen weer het bad in enz.... Na 3 kwartier zaten we rozig te wezen en hebben we een broodje gegeten.

We wilde ook nog graag naar skala sikamineas. Dit moest een van de meest pittoreske plaatsjes zijn. Dus wij op pad..Het was maar 16 km, maar de slingerweg door de bergen was soms zo stijl dat de rit langer duurde dan verwacht. In het dorpje hebben we heerlijk geluncht in het haventje, maar verder was er niet veel. Behalve de onuitputtelijke vissersboodjes en loslopende katten. Mooi was het er wel.

Om ongeveer 5 uur waren we weer thuis waar we nog een uurtje gezwommen hebben. Daarna lekker ommeletje gemaakt en deze blog geschreven!

 

Hosting door HQ ICT Systeembeheer