Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Column

Een pleidooi voor patriottisme

13:32, 8/4/2011 .. 2 comments .. Link

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen.
Als er ooit een moment zou zijn om voor onze vrijheden op te komen - de vrijheden die onze voorouders met bloed hebben verdedigd - dan is dat nu. We vechten niet voor de vrijheid. Vrijheid is een leeg woord zonder ziel. Ik zal niet vechten voor een woord, want dat woord heeft geen perspectief. Maar ik zal vechten voor mensen/de mensheid.
Mensen in nood, en mensen met een honger naar vrijheid. En nu heeft het woord vrijheid weer een betekenis gekregen. Het heeft weer een ziel. Je hoort mensen te vaak het woord vrijheid gebruiken.


Ik weet bijvoorbeeld dat Hamas het gebruikt.  Ook Iran gebruikt het. En aan de andere kant bestaan er organisaties als Amnesty International of American Freedom Alliance.
Ze beweren allemaal dat ze voor vrijheid vechten.
Is het mogelijk dat vrijheid niet objectief maar subjectief is?
Ik geloof dat niet. Vrijheid heeft geen kleur of leeftijd. Net als haat. Vrijheid is wat ons eraan moet herinneren dat we allemaal als vrije mensen geboren zijn . Wij als vrije mensen kunnen zelf beslissen wat de loop van ons leven zal worden. Wij als vrije mensen beslissen wie we willen zijn, hoeveel kinderen we willen, in welke godsdienst we willen geloven en vrijheid om van geloof te veranderen of  om simpelweg een goed mens te zijn zonder een religie. Homo of hetero. Geen schaamte voor wat we zijn of hoe we zijn geboren.


Met andere woorden, als we er niet voor zorgen dat de vijanden van vrijheid vernietigd worden, dan ontkennen wij de essentie van waar we uiteindelijk voor staan en zijn daarom niet beter dan degenen tegen wie wij strijden. Vrijheid is als darwinisme. De zwakken zullen het altijd afleggen tegen de sterken/altijd verliezen van de sterken. Dat was, is en zal altijd zo blijven. Maar als wij van ons land houden, dan dienen wij het ook te beschermen. Want met vrijheid komt ook verantwoordelijkheid. Vergeet wat de kosmopolieten zeggen: ‘’Ik ben een wereldburger, alles is liefde en alles is mooi’’. Als ik naar K3-liedjes wil luisteren, dan koop ik wel de CD. Maar de werkelijkheid is dat zij de gekke Henkies zijn. In de rest van de wereld is men juist bezig om zijn cultuur, normen en waarden te beschermen. Dat is niet uit vijandigheid, maar eerder omdat in de loop der geschiedenis culturen zijn verloren, talen zijn vergeten en vooral omdat de geschiedenis geschreven wordt door de sterken en niet door de zwakken. De enige vraag die overblijft is: ‘Zijn wij bereid om onze normen en waarden, cultuur, wetten en alles wat mensenrechten betreft en waar wij als vrije volk voor staan, op te geven?’ Mijn antwoord is nee!  Mensen die  hierop ''ja'' antwoorden en dit ook doelbewust propaganderen plegen hiermee hoogverraad.
Een nieuwe tijdperk is aangebroken. Een tijdperk van vrijheid.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Een pleidooi voor patriottisme

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer