Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Eilandhoppen

Home - Profile - Archives - Friends

Een stukje verder

Posted on 11/8/2012 at 11:07 - 0 Comments - Post Comment - Link

Hopelijk heb ik je een beetje kunnen overtuigen dat eilandhoppen in Nederland gewoon heel goed mogelijk is. Denk ook aan de voordelen van kosten besparen en weinig reistijd hebben. Mocht je toch liever wat meer zon hebben en een andere cultuur willen ontdekken, dan kan dat natuurlijk ook!

 

Ik zal steeds een stukje verder gaan. We zijn dus begonnen met eilandhoppen in Nederland, maar het is ook goed mogelijk in andere landen in Europa. Wat dacht je van Griekenland?! Daar zijn zoveel eilanden te vinden dat je 3 maanden weg bent wil je ze allemaal snel gezien hebben. De mooiste eilanden van Griekenland zijn Samos, Mykonos, Corfu, Karpathos en Skopelos, volgens het artikel op Nu.nl en ik kan me daar ook wel in vinden. Zelf ben ik bij de eerste 3 eens geweest en ik vond het werkelijk prachtig.  

Ook Spanje biedt heerlijke eilanden om te bezoeken. Wat dacht je van Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote of Fuerteventura? Dan heb ik het natuurlijk over de Canarische Eilanden!! Zelf heb ik een half jaar op Tenerife gewoond dus ik ken dat eiland werkelijk door en door! Tenerife heeft eigenlijk wel alles in huis om je een heerlijke vakantie te bezorgen. Natuur, cultuur, lekker eten, uitgaansmogelijkheden en een heerlijke temperatuur! Voor witte stranden moet je hier niet zijn, want het is wel een vulkaaneiland. Denk aan El Teide! De mooiste vulkaan in Europa! Met de auto of met de bus kun je helemaal naar boven rijden, waar je een prachtig uitzicht hebt. Hier is ook een Startrek film opgenomen, vanwege het maanlandschap dat je ziet. Het mooiste plekje op Gran Canaria zijn de Dunas de Maspalomas.

 

Vluchten kun je zelfs via Ryanair boeken! Van hier naar de Canarische Eilanden, of van het ene eiland naar het andere eiland in het kader van eilandhoppen!  Voor je verblijf geef ik je weer als tip om een vakantiehuis te huren. Ik vind persoonlijk dat de hotels enzo heel grootschalig en onpersoonlijk zijn daar. Hier zie je het aanbod vakantiehuizen op de Canarische Eilanden.

 

In mijn volgende post gaan we nog een stapje verder! Namelijk Europa uit!

 

Gr Denise


Eilandhoppen kan zelfs in Nederland

Posted on 10/8/2012 at 08:53 - 0 Comments - Post Comment - Link

Mocht je krap bij kas zitten, vliegangst hebben, een grote liefde voor het vaderland voelen of last hebben van heimwee.... Eilandhoppen kan ook gewoon in Nederland! Misschien liggen de temperaturen er niet zo hoog als rond de evenaar, is de kans op zon vrij nihiel en loop je niet snel een orang oetan of olifant tegen het lijf... het is er wel prachtig! Op een Nederlandse manier!

 

De Nederlandse Waddeneilanden hebben een schitterende natuur. In totaal zijn er 5 eilanden te vinden, namelijk Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Ik denk dat Texel voor de meeste mensen het meeste te bieden heeft. Het heeft een heerlijk strand van maar liefst 30 km. De natuur is heel erg afwisselend, want je hebt zowel duinen, als bos, heide, polders, strand, wad en heuvels.

 

Naast Texel hebben de andere eilanden ook van alles te bieden! Dat moet natuurlijk ook.. anders heeft het eilandhoppen hier weinig zin. Het vervoer is heel makkelijk, je kunt namelijk met de veerboot van het Nederlandse vasteland naar de eilanden hoppen. Er liggen ook verbindingen onderling tussen de eilanden, waarbij je dus ook daadwerkelijk kunt gaan eilandhoppen. De prijzen zijn niet heel erg hoog, waardoor het ook leuk blijft om te doen. Je gaat wel via verschillende rederijen, bijvoorbeeld de Wagenborg Passagiersdiensten en de Rederij Doeksen.

 

Het verblijf is ook gemakkelijk te regelen. Er zijn veel hotels en appartementen op de Waddeneilanden, maar het is misschien nog wel net zo leuk om een vakantiehuis te huren! Daar ben ik zelf een behoorlijke fan van, omdat je dan meer ruimte hebt en zelf kunt koken enzo. Hier zie je het aanbod vakantiehuizen op de Waddeneilanden. Een eigen plekje, in een andere omgeving. Het leukste is natuurlijk om een huisje aan het water te hebben. Je ziet dan echt de mooiste beesten en vogels in de ochtenduren. Moet je natuurlijk niet tot 1 uur smiddags in je nest blijven liggen want dan ga je niks zien!

 

Groetjes Denise!


Welkom op mijn blog!

Posted on 10/8/2012 at 08:33 - 0 Comments - Post Comment - Link

Hoi allemaal,

 

Welkom op mijn blog over eilandhoppen. Mijn naam is Denise en ik ben 25 jaar oud. Mijn hobby's zijn fietsen, wandelen, dansen en eilandhoppen! Voor diegenen die niet weten wat eilandhoppen is; het is een soort rondreis waarbij je allerlei eilanden bezoekt. Dit kan natuurlijk in de Tropische Caribbean, maar ook gewoon in Europa! Europa barst van de mooie eilanden die het bezoeken zeker waard zijn! Bovendien kun je het zo duur maken als je zelf wil! Veel te besteden? Ga dan eilandhoppen in The Pacific Ocean! Iets minder te besteden? Bezoek dan de prachtige eilandjes in Griekenland!

 

Op deze blog wil ik je allerlei tips geven om leuk te kunnen eilandhoppen. Denk aan leuke bestemmingen, accommodaties en vervoertips! Ik heb toevallig het eilandhoppen net achter de rug en de volgende reis is alweer in de planning!

 

Veel reisplezier! Gr. Denise

 


Hosting door HQ ICT Systeembeheer