Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Afsluiting van de HAVO!

Woensdag 17 juni 2009

Hopelijk, hopelijk, hopelijk... Duimen maar!

Zo, nu ik toch moet wachten op het avondeten, kan ik net zo goed een blogje schrijven.
Afgelopen weekend heb ik dus als een volwassen vrouw en dochter op het huis gepast. Ik heb gekookt voor mijn zusje en mijzelf (die week heb ik welgeteld 6 keer gekookt! Behoorlijk heftig dus!), ik heb de was gedaan en gestreken (ik raad iedereen aan de strijk in één klap te doen (mogelijk verdeeld over twee avonden) en dat dan te doen terwijl je televisie aan het kijken bent). Het is namelijk heel saai werk en op die manier maak je het toch een beetje leuk voor jezelf. Ik heb boodschappen gedaan voor het avondeten en mijn zusje en ik hebben genoten van mini ijsjes (magnums natuurlijk :P double caramel - waarvan er maar 2 inzaten - en double chocolat - die overheerste met 4 stuks!
Op zaterdag heb ik nog het paard verzorgt en ik heb lekker televisie gekeken. Op vrijdagavond was dat Dancing with the stars en Van der Vorst ziet sterren. Op zaterdag heb ik Missing gekeken en ik ga dat absoluut aanstaande zaterdag weer kijken :), toffe serie en de intro van (kennelijk) seizoen twee is super tof! Het was wel een enge aflevering trouwens, een psycholoog of psychiater die patiënt XY of zo had die dol was op moorden.... Dat bleek dus de psychiater/psycholoog zélf te zijn :|. Shocking! Hopelijk word ik niet zo'n mens over 4 jaar!

Maandag heb ik niet zoveel uitgespookt geloof ik, ik ben het in ieder geval alweer vergeten. Dinsdag ben ik met de bus (waarom zijn er twee bus 6en in Utrecht als stadsbus? En waarom zegt 9292ov dat ik de verkeerde bus 6 moet nemen naar Overvecht?) naar Overvecht gegaan voor een sollicitatiegesprek bij een woonzorgcentrum. Dat ging dus bijna mis, maar ik was zo slim (ik kan het echt wel!) om even te vragen of de bus naar de Bogotadreef ging. Dat ging hij dus niet en ik moest he-le-maal naar achteren lopen en daar moest ik zeven minuten wachten op bus... 6 dus.
Met mij stapten gigantisch veel studenten in. Echt. Zoveel bij elkaar heb ik nog nooit gezien (funny, ik hoor er strakjes bij!). Jammer voor hen, maar ik had een zitplaats bemachtigd :P. De bus stopte na een eeuwigheid bij de halte Nijenrode (wtf is dat?) en álle (echt allemaal!) studenten stapten uit. Alsof de bus een zucht slaakte van verlichting, zo voelde de vrijheid. Ik ben wel benieuwd wat er bij Nijenrode is... dus dat ga ik even opzoeken, want ik kende het niet.
Nou, toen stapte ik uiteindelijk uit bij de Bogotadreef en wist ik niet waar ik heen moest lopen ^^. Dus ik heb die vrouw gebeld op haar mobiele nummer en met hulp van een ander persoon (zij bleek deze wijk ook niet te kennen) heb ik het uiteindelijk gevonden. Was natuurlijk eigenlijk doodsimpel, maarja... Ik heb een goed gesprek gehad, ook meteen kennis gemaakt met de vrouw die dus op vakantie gaat en ik heb daar dolgelukkig gemaakt. Ik vond het namelijk prima om een weekje eerder te beginnen... waardoor zij eerder op vakantie kon en zo. Fijn dat ik zo nodig ben en dat ik kan helpen, dat voelt echt heel erg goed!
De terugweg ging wel oké, ik heb in de bus gelezen, overgestapt op de tram (mijn bus kwam niet)... en toen ik in de tram zat te wachten tot dattie ging rijden kwam... mijn bus aanrijden, jawel! Die ging ook een paar seconden eerder weg dan mijn tram ><. En ik moest toch écht overstappen op DIE bus, dus dat was niet heel erg relaxt. Gelukkig paste mijn overstap precies (ik moest wel even rennen, samen met een andere dame) dus ik kwam heel mooi thuis aan met het goede nieuws dat ik een vakantiebaantje voor in ieder geval vier weken heb.

Woensdag heb ik ook niet zo heel veel gedaan. Het paard in de stapmolen gezet en eventjes eieren gehaald bij de kaasboer. Ik heb Xenos teruggebeld en die wilde wel graag dat ik bij hen zou komen werken. Op de zaterdag (dat is van 9 tot 6 uur of zo), en eventueel daarnaast nog op de donderdagavond (koopavond in Utrecht). Daar ga ik dinsdag naartoe om de papieren te regelen en zo, jeej :D. In één week twee vakantiebaantjes gekregen, echt super tof!

In de avond ben ik om kwart over zes naar Bushido gegaan. De allerkleinste (tot oranje band) deden examen en aangezien ik de donderdag erna mijn uitslag te horen krijg, wilde ik iets te doen hebben. Ik hoefde niet te helpen, dus ik heb gewoon gekeken (mijn Sensei was wel verbaasd toen hij mij zag zitten). Het was echt heel leuk om te kijken, die kleintjes :D, ga ik vast vaker doen. Natuurlijk werd er wat gehuild tijdens het randoeri draaien (vechten), maar dat is feitelijk normaal. Wel lief om te zien dat de ouders daar altijd enorm van schrikken :), zo waren mijn ouders vroeger ook. Dat is ook heel normaal natuurlijk; je wilt niet dat je kindje huilt. De Sensei zei toen de groep die voor het eerst examen deed (voor witte band met een zwarte slip, oftewel: wit-zwart): "Nu ga ik iets heel gemeens zeggen. Niet janken."
Daar konden de ouders toen wel om lachen, dus dat was wel tof. Overigens deed de dochter van één van mijn Senseis mee aan het examen en dat is echt een heel lief meisje. Het was dan ook enorm lief om te zien hoe mijn Sensei zijn dochter een kus gaf toen ze geslaagd was ^^. Hij was toen een hele trotse papa, dat zag je.
Na het examen had ik zelf Bushido-les. Ik ben nog even rondgesprongen in de kleedkamer, want twee dames begonnen te vragen of ik dacht dat ik geslaagd zou zijn. Daar word ik dus nerveus van, want naar mijn inziens kan ik zowel geslaagd zijn als gezakt. Een van de twee heeft een broertje die het ook vandaag hoort en die is de hele week onuitstaanbaar, haha. Volgens mij ben ik niet zó erg geweest.
De Bushido-les was heel erg fijn, want er was veel conditie en echt even goed sporten haalt alle stress uit mijn lijf en dan voel ik me weer goed. Was leuk dus. Geoefent met een mede blauw-bruine bander, want ik doe volgende week woensdag (24-06-2009) examen voor mijn bruine band. Dat kwam een beetje uit de lucht vallen (ook voor mijn partner), dus we hebben hard getraind. Ging wel lekker.

En nu ga ik naar bed. Hopelijk kan ik een beetje slapen. Hopelijk, hopelijk, hopelijk... :).


*maakt edit*. Potverdorie... Ik ben vergeten op te schrijven wat dat Nijenrode nou was;
(bron; wikipedia.nl).

Nyenrode Business Universiteit   De Nyenrode Business Universiteit, of kortweg Nyenrode, is de oudste particuliere universiteit van Nederland.

Donderdag 4 juni 2009.

Ik heb gestemd :) en ik heb VAKANTIE!

Jeej ^^, ik heb gestemd vandaag, 4 juni, rondom kwart voor vier in de middag. En ik heb gestemd met het rode potlood (ik dacht dat ik daar nooit meer te maken zou krijgen), maar ik vond het tof :D. Papa was zijn fototoestel vergeten, dus er zijn geen foto's van mijn eerste keer stemmen. Overigens weten mijn ouders niet wat ik heb gestemd (alleen mijn zusje weet het :)) en ik ga het hier ook niet vermelden. Stemrecht. Flauw hé :P.

Goed. Verder. Afgelopen zaterdag en zondag heb ik Roland Garros gekeken (Oww, Rafaël Nadal verslagen! en Federer is nog steeds bezig met winnen :D) en Engelse examens gemaakt. Ik scoor steeds rond de zes, en een zes wil ik wel halen eigenlijk (hoe komt het dat ik op school nooit hoger haalde dan een 5? Ik snapper niets van).
Maandag en dinsdag was ongeveer hetzelfde, maar ik ben daarnaast ook bezig geweest met zenuwachtig worden voor het laatste examen op woensdag (Engels!).

Woensdag, gisteren, had ik dus Engels. En Engels vind ik best lastig (het Centraal Schriftelijk Eindexamen vind ik moeilijk!), dus dat was spannend :). Mijn Engelse docente was er gelukkig bij en ze drukte mij op het hart: "Anna, take your time!" Nou, dat heb ik dus gedaan, ook best veel getwijfeld bij de vragen over wel/niet in de tekst vermeld. Maar ik hield me vast aan een goed advies van mijn Nederlands docente: de eerste keuze, is veelal de beste. Dat resultaat had ik op maandag 18 mei 2009 bij het examen Nederlands al meegemaakt. Dus ook bij Engels heb ik op het laatste moment goed gecontroleerd of ik alles had beantwoord, of ik geen grove fouten had gemaakt (ik had bij een vraag eerst geantwoord met wel/niet maar niet moest juist/onjuist zijn! Heb ik dus nog kunnen verbeteren!) maar verder weinig aangepast.
Thuis heb ik het nagekeken en ik kom waarschijnlijk uit tussen een 6 en een 8, dus ik ben ENORM opgelucht en blij en gelukkig :D. Dat zal namelijk zorgen voor een 7 op mijn eindlijst en die heb ik wel nodig om een kans te hebben om te slagen, heel fijn nieuws dus.
Toen ik thuis kwam, stond er op de trap een cadeautje en een kaart op mij te wachten. Ik heb een DVDbox van Mr. Bean gekregen met drie films en alle televisieseries erin :). Hartstikke tof dus!

Op dit moment volg ik de uitslagen van de verkiezingen van vandaag en dat vind ik heel leuk. Ik vond het ook heel leuk om te stemmen :D, jammer dat het morgen niet weer kan...

Verder ben ik begonnen aan het lezen van 50 boeken :), ik heb er nu één gelezen, dus het begin is in ieder geval gemaakt. Morgen weer een boek lezen, weer Roland Garros kijken (FEDERER!) en weer een beetje uitslapen en, o ja, ik ga ook nog lekker naar de film met een vriendin morgenmiddag om 16:00 uur.
Oftewel: morgen weer lekker verder met doen wat ik wil en vakantie vieren. Als de zon nou ook nog terugkeert, dan kan ik van mijn blauwe been een bruin been maken :P.

Nu ga ik nog even verder met televisie kijken en daarna naar bed toe :).

Dinsdag 2 juni 2009.

Tranen van herinneringen en gemis.

Ik kan de slaap maar niet vatten. Sterker nog: ik heb daarnet gehuild.
Zomaar. Opeens. Wel met een reden. Ik dacht namelijk aan de manege, aan het paardrijden dat ik een jaar geleden stop heb gezet. Aan mijn allereerste en tevens laatste pony, Smooky, die ik vier jaar heb gehad, maar wij moesten verkopen omdat ik te groot werd en mijn zusje hem niet alleen kon blijven rijden. Ik dacht aan die lieve ogen die ondeugend, maar wijs me hebben aangekeken.
Ik dacht aan het feit dat Smooky eerst een onbehandelbare pony was. Bang, angstig, wegrennen en daarbij manegekinderen bang maakte. Hoe wij hem hebben uitgeprobeerd, geaccepteerd hebben en met hem zijn gaan trainen. Oefenen met bezems bij die ene hoek van de bak, hem geruststellen en gewoon lachen als hij er weer eens keihard vandoor ging. Lekker hard, met hem meerijden, hem aaien en hem dan weer laten draven of stappen. Daar dacht ik aan.
Ik heb hem altijd alle goeds gegeven en hij gaf veel terug. Het belangrijkste dat hij terug gaf, was zijn vertrouwen. Ik weet nog dat ik op hem zat en we samen in de spiegel keken, die aan de rand van de bak hing. Ik liet mij achterover zakken, waardoor hij mij niet meer kon zien. Hij begon toen te lopen en te draaien en keek me vervolgens aan via de spiegel, alsof hij wilde zeggen: "Hej, daar ben je :)."

Ik weet niet zo goed waar dit gemis opeens vandaan komt. Het is allemaal al zo lang geleden. Misschien komt het omdat ik nooit meer op de manege kom, slechts vijf minuten om het paard van mijn moeder los te zetten. Misschien komt het omdat ik niet meer rijd; ik ben daar vorig jaar mee gestopt omdat ik het niet meer zo leuk vond en weinig tijd had (eindexamenjaar). Misschien komt het omdat mijn ouders vinden dat ik een sport moet uitkiezen, naast Bushido (want dat is het enige dat ik nu nog doe), misschien wel omdat ik gewoon emotioneel ben en omdat ik misschien niet over de klap heen ben gekomen dat ik Smooky gedag moest zeggen.
Ik weet het niet.

Ik weet alleen dat ik hem nog steeds mis en nog steeds van hem houd.
Mijn lieve kleine schat, mijn lieve kleine pony.

Vrijdag 29 mei 2009

Honing!

Mijn moeder maakte mij om iets voor negen uur wakker vanochtend, met thee met melk en honing. Honing, lekker! Dat doet ze er normaal gesproken dus nooit in.
Nu, ik stond heel slaperig op, startte mijn laptop op en ben om 11 uur maar eens gaan douchen. Een uur later ben ik uiteindelijk met Engels begonnen, een klein beetje Roland Garros gevolgd (dat ga ik dus echt morgen inhalen! Venus Williams is eruit en ik heb dat gemist, dat noem ik nou ronduit stom ><). Daarna met mama gewerkt aan Engels, ging wel goed en ga ik morgen afmaken...
Ik heb toen appel met warme honing gemaakt als een soort ontbijt of zo, want ik had geen zin in brood en ik wilde eigenlijk helemaal niet eten, maar dat vond mijn maag geen goed idee. Bovendien las ik een tekst over anorexia en daaraan beginnen vind ik ook geen prettig vooruitzicht. Het werd dus appel met warme honing :P een aanrader trouwens, maar je moet van geplak houden!

Geluncht (ik had gehoopt met een salade van geitenkaas met HONING :p maar het werd kip met sla ><) en er was een meisje van negen bij ons die eigenlijk had moeten overblijven, dat was vergeten en in paniek was toen er thuis niet werd opengedaan. Mijn ouders zijn bijzonder lieve mensen en zeker kinderen zullen ze ALTIJD helpen. (jeeej, ik sla net de eerste mug in mijn kamer dood, fijn!). Dus dat was wel leuk; ze vond het bijzonder dat ik in september niet meer naar school ga, haha :P. (hopen we dan maar hé (A)).

Daarna nog verder gewerkt aan Engels en om drie uur vertrokken naar oma. Want die is vandaag jarig (78 geworden), en dat was heel gezellig. Lekker gekletst over mijn examen (ze belt iedere dag, echt zo lief!) en daarna lekker Chinees gegeten. Een discussie gevoerd in de auto over of de Chinees inderdaad minder lekker was dan bij de andere Chinees daar en ik verpestte de sfeer door te zeggen dat ik daar dus niet op let. Ik had eten, ik lustte het, ik at het op en ik was tevreden :P. Ik ga echt niet onthouden of het de vorige keer lekkerder was hoor! Daarvoor gaan ze maar naar de smaakpolitie of zo.
Om negen uur waren we thuis, heb ik de hond uitgelaten en eten gegeven (de arme schat was uitgehonderd :P dus ik was heel lief). Toen zag ik dat we EINDELIJK weer nieuwe thee hebben (als de thee bij ons op is, word ik chagrijnig en dat was BIJNA het geval. Bovendien moeten er eigenlijk ten minste een keuzemogelijk zijn en die was er al drie dagen niet meer). Dus ik maakte White Tea met honing. Ja, honing, ja, haha :P.
Daarmee sloot ik vandaag eigenlijk af.
Bij Dancing with the stars is Mari ofzo nu weg en dat vond ik terecht. Dus. Ow ja, nog gekletst met een oudklasgenoot die ik al vijf jaar niet gezien heb en bij wie ik in de klas heb gezeten tot groep zeven. Zijn conclusie: 158 centimeter lang maar een echte vechtmachine! (heerlijk, dat effect dat het heeft als ik vertel dat ik op Bushido zit). En hij is dus echt fors en breed en sterk en... Nou ja :P met een vingerknip ben ik al knock-out of zo, dat idee. Dus dat was wel grappig.

En nu is het alweer half twaalf en over negen uur moet ik opstaan (hé mama, jullie gaan weg hoor, mag ik niet uitslapen? Nee, jammer maar helaas; dat mocht niet). Welterusten ;).Donderdag 28 mei 2009.

Gezondheidsproblemen.

Gisteren heb ik geleerd. Nou ja. Ik heb een poging tot leren gedaan, maar het lukte niet.
Uit frustratie een vriend van me gevraagd om naar mijn geklaag te luisteren on-line, waar hij nog tijd voor had ook. Ik had een duidelijke agenda, was zijn mening. Dus structuur in mijn hoofd had ik kennelijk nog wel. Nou ja, goed dan. Toen heb ik wel een klein beetje kunnen leren, maar niet veel.
En toen ging ik alweer naar bed. Ja, zo snel ging gisteren. Nou ja, gisteren ging niet snel, gisteren verliep ernstig langzaam en ik heb gewoon... niets gedaan. 24 Uur verspilling van tijd. Ik had net zo goed kunnen blijven slapen, of kunnen gaan zwemmen in het zwembad, of toch naar Bushido kunnen gaan. Zonde.

Goed. Toen ging ik slapen en natuurlijk bleef ik nog heel lang wakker, want ik werd super bang dat ik Maatschappijwetenschappen toen echt zou verknallen. En als ik dat zou doen, dan zou ik dus gewoon zakken. Niet een erg fijne gedachte dus. Om zes uur ging de wekker, ontbijten, heel eventjes on-line (hoe ik daar tijd voor vond weet ik nog steeds niet), en daarna ben ik naar de bus gelopen. En de bus was er om tien over zeven, dus dat was wel fijn. Helaas vertrok natuurlijk precies voor mijn neus bus 28, ik had ook gewoon moeten gaan rennen, maar dat is het mij ook weer net niet waard (ja zeg, een uur vantevoren op het Amadeus zijn is toch vroeg genoeg?). Dus ik heb een klein kwartiertje gewacht.
En toen zat ik in de bus en schuin tegenover mij zat geheel onverwachts een oud docent van mij. Engels docent, in leerjaar 1. Heel bizar. Ik weet niet of hij mij heeft herkend (ik zat verborgen achter een boekwerk Politieke Besluitvorming). Hij geeft les op een VMBOschool. Hij had het over de Engelse resultaten van de VMBO-leerlingen (die waren vrij goed). Dus. Ja. Heel vreems. Zijn haar is nu kort. En overigens, ik mocht hem niet zo erg, hij hielp me niet met de taal (ik was heel slecht in Engels!) en bovendien sprak hij mijn naam (Anna) altijd uit als: Enna. Dus op z'n Amerikaans of zo. Héél naar vond en vind ik dat nog steeds. Dat is mijn naam niet, dat is een onbekende naam. Dat hij me niet zo noemt. Maar hij heeft nooit naar me willen luisteren, nou, dan vind ik je gewoon niet meer lief hé, as simple as that!

Goed. Toen had ik examen. En dat ging best lekker (het begon met criminialiteit; jeej!) en toen kreeg ik het onverwachts enorm benauwd. Als ik het benauwd krijg, dan kan ik niet meer functioneren. Dus ik kreeg het idee dat ik er nog maar half bij was of zo. Echt niet fijn.
Uiteindelijk naar het toilet gegaan, water om mijn gezicht laten stromen en verder gewerkt. Dat ging iets beter.
Op de terugreis in de bus kreeg ik het wéér enorm benauwd en ook misselijk en zo, echt heel naar. Bovendien waren de stoelen naar; ik kreeg er rugpijn van! Blij dat ik weer thuis was, maar ik heb wel om het half uur naar het balkon moeten lopen voor genoeg frisse lucht.

De avond heb ik Yours, Mine & Ours gekeken en ik kreeg onverwachts enorme hoofdpijn en die is nu nog steeds niet weg. Hopelijk val ik strakjes wel in slaap. Fijne avond nog en alvast welterusten ;)

Dinsdag 26 mei 2009.

Twee X twee?
Excuses voor de spel- type- en schrijffouten!


Twee weken zijn voorbij gegaan... en nog twee examens te gaan. De tijd vliegt letterlijk aan me voorbij! Dus ik ga een kleine inhaalslag maken, nou ja, klein, ik houd het zo kort mogelijk als ik kan.

Maandag 18 mei was de eerste eindexamendag. VWO had in de ochtend als Nederlands en VMBO had een Kunstvak, ook in de ochtend. En wat had HAVO in de ochtend? Niets. Dus ik was echt enorm nerveus en ik was dan ook best gelukkig toen ik eindelijk kon beginnen aan mijn Nederlands examen. Nederlands ging goed, ik twijfelde enorm aan de eerste drie vragen (kopjes aan alinea's koppelen!) maar die heb ik alle drie goed gedaan, nice! Daar zit denk ik wel een leuke zeven in. Overigens mocht ik de envelop voorlezen, ook stoer natuurlijk, vergeet ik nooit meer...
Dinsdag Wiskunde A. En tja, dat is niet mijn beste vak en het ging dan ook niet echt fantastisch. Woensdag volgde geschiedenis, dat ging wel redelijk had ik het idee. Hopelijk zit daar ook een zeven in, met een beetje geluk en zo ^^, zou wel mooi op mijn eindlijst staan natuurlijk. En dat was week één met mijn examens. Ging snel, nietwaar? Nou, zo heb ik het ook wel een beetje meegemaakt moet ik zeggen!
Ik reis met de bus (overstap op Centraal Station) en ik doe er meestal iets minder/meer over dan een uur (afhankelijk of het 's ochtends of 's middags is). Ik moet en zal een scène beschrijven van woensdag 20 mei.

Ik was op weg naar geschiedenis, om zeven uur 's ochtends liep ik naar mijn bushalte. Een man met koffer liep achter me aan. Bij de bushalte zat een vrouw met twee kindjes in de buggy, een tweeling. Een Engelse tweeling. Ze riepen: "Dad! Daddy! Daddy!" Zwaaiden met hun armpjes naar hun vader (die achter mij liep dus). We wachtten op de bus en ze beginnen te spelen met de buggy. Dat mocht niet van mama en één van de twee begon te huilen. Nou, ik wilde hem optillen en knuffelen en hem troosten! Werkelijk waar! Als ik ooit een kindje krijg, dan hoop ik dat ik een vriend/man heb die een beetje streng kan zijn, want ik word zó week van huilende kleine kindjes! Ik vind ze dan zó zielig; hoe kun je daar boos op blijven..?
Nou, wij de bus in en ik kon natuurlijk die kindjes een beetje blijven zien (wil ook een tweeling! wil ook een Engelse tweeling!). En één van die twee die zag iets buiten. "Look daddy! That's a big airplane!"
Nou, serieus... dat ik niet in een plasje water ben getransformeerd, serieus, ik smolt van liefde. Mijn biologische klok begon hevig te tikken en ik wilde ook een kindje! Het was dan ook echt superstom dat ik verder met de bus moest en zij naar de trein liepen.
Overigens, enkele theoriën: de vrouw was dik --> Amerikaanse? De man had een pak aan met een hoed --> Engels? Zo ja, zijn de kindjes dan Engels/Amerikaans of andersom? Of zijn ze Engels? Of Amerikaans? Of... komen ze toch ergens anders vandaan?
De rest van de busreis was heel saai... helaas. O, en tijdens geschiedenis werd ik dus ongesteld. Niet grappig. Ik ben nog nooit zo geschrokken van bloed, dus. Give me a hug of zo (of geef me een kindje, bloed ik ook gelijk 9 maanden niet meer!).

Maandag 25 mei. (ja, ik heb verder alleen oefenexamens gemaakt van economie en geleerd en dat is saai om op te schrijven en nu schrijf ik het alsnog op!). Economie Pilot examen. Ja, ik deed het Pilot examen, ja. En dat was even anders dan gezegd was en dan ik verwachtte! Mijn docent had namelijk gezegd: 3/4 is rekenen. Nou, niet dus. Maar of het daardoor echt gemakkelijker werd, weet ik niet, ik zat zelfs een beetje in tijdnood en ik heb een klacht ingediend omdat er een Engelse term instond en ik die niet kende. Ik kende hem wel in het Nederlands, maar als je het niet kunt vertalen omdat je geen Engels woordenboek mag gebruiken... Dan houdt het allemaal een beetje op! Dus het LAKS heeft van me gehoord, voor het eerst, jeej! (overigens heb ik op dinsdag pas geklaagd, ik was een beetje druk).
Dinsdag had ik (vandaag dus) Aardrijkskunde. En dat ging niet goed. Ik had goed geleerd, maar we moesten vooral veel beredeneren en dat is toch een beetje anders (zeg gerust: 100% anders!). Dus dat was niet zo leuk en ik heb niet hoog ben ik bang, maar er zijn veel klachten (nu 1600 of zo) dus hopelijk kan het LAKS iets voor ons betekenen (die VWO'ers hebben al veel te veel bereikt, mogen wij Havisten ook nog wat?!).

En toen had ik geschreven wat ik wilde schrijven. Ja. Ik kijk nu naar House (I love House :P), maandagavond heb ik McLeod's Daughters gekeken (owww! Nice! Nice! Nice! maar dr is iemand dood en hij is enorm cute, dus dat is not nice!). En verder... verder dus geleerd, geSOG't (ken je het nog? StudieOntwijkendGedrag vertonen).
Enne, nou ja. Moe worden van het leren, dat ook.
En o, ja, gisterenavond was er hevige onweer. Ik werd daar wakker van. En ik ben bang voor onweer. Dus dat was ook niet ideaal (misschien ging daarom Aardrijkskunde ook niet zo goed?), hoewel mijn paniek wel meeviel, maar ik kon toen een uur of anderhalf lang niet meer mijn ogen dichtdoen en om zes uur moest ik er alweer uit en om vijf over zeven rende ik naar de bus want die kwam te vroeg. Auwtsch.
Morgenochtend ga ik een klein beetje uitslapen en goed leren voor Maatschappijwetenschappen, hopelijk sporten enne... Op naar de laatste twee examens dus.

O, trouwens. Ik heb gelukregen nodig. Ja, echt. En ik denk dat iedereen dat wel kan gebruiken :) dus een heel klein stukje van wat bezig is een kort verhaal te worden;

“En als er geen gelukregen regent vanavond?”
“Dat is nog niets verloren.”
“Ook niet als het gaat onweren, stormen en auto’s van de weg worden geblazen?”
“Nee, zelfs dan, is er nog niets verloren.”
“Is dat echt waar?”
“Ja.”


Dinsdag 12 mei 2009.

Opsomming... het eindexamen komt dichterbij en de volwassenheid is ingetreden? Of toch nog niet?

Allereerst: ik ben volwassen! Ik ben afgelopen donderdag, 7 mei 2009, 18 jaar geworden. Redelijk bizar eigenlijk, nu ik er zo over nadenk. Vooral omdat ik me twee jaar geleden, in 2007, nog enorm goed herinner. Alsof ik gewoon achter mijn computer zit en zo. Ik had enkele dagen na mijn zestiende verjaardag verkering gekregen met mijn - nu - exvriendje. En een goede vriend van mij heeft toen gezegd dat mijn vriendje maar eens moest gaan leven voor mijn ouders, dat ik over twee jaar volwassen zou zijn. Nu zijn we dus twee jaar verder (letterlijk overigens! Want dit gesprek voerde ik op 12 mei 2007).

Mijn verjaardagsfeestje was klein, knus en gezellig. Leuke kaarten gekregen en vooral heel erg veel smsjes (mijn mobieltje heeft twee keer gezegd dattie vol zat ^^). Ik heb een theorieboek gekregen voor de autorijlessen, want die ga ik dus nemen in de zomervakantie na mijn eindexamen (nog geen idee wanneer). Goed. Verder heb ik niet zoveel gedaan eigenlijk. Zondag was ik alleen thuis, heb ik geleerd en nou ja... wat onzinnige dingen gedaan, voor de hond gezorgd en zo.

Op maandag moest ik weer naar school... nou ja, ik ben daar een kleine tien minuten geweest en toen ging ik met een klein groepje en mijn wiskundedocent naar het APS, te Utrecht. Echt een ontzettend gaaf gebouw! Echt een volwassen UniC of zo... Zou leuk zijn als UniC ooit zo zou worden, denk ik. Ookal maak ik dat niet meer mee :P (aah, nee, ik ga niet dood :P ik ga studeren!).
Goed. Wij waren daar voor de Wiskunde Eindexamentrainingsdag (en dat is één woord :P denk ik, whatever), ik heb veel geleerd en zelfs een oefenexamen helemaal gemaakt en daar scoorde ik een 4,3 op. Dat vind ik best hoog, want ik had het zeker niet verwacht! En mijn gemiddelde zou daarmee een 5 worden. En dat mag ik voor het vak halen, dus, ja, ik ben zeer tevreden en mijn ouders waren door het dolle heen (terwijl al mijn vriendin echt zoiets hadden van: ben je blij met zo'n onvoldoende, laat je nakijken!). Echt, ik voel me kiplekker!

Dinsdag had ik examentraining op school, van economie... dat sloeg nergens op want er was geen examentraining (heb ik niet verteld thuis >< ik ga het wel samen met papa regelen of zo, we'll see). Ik ben er achter gekomen dat ik een 4 en een 5 mag halen en dat het NIET uitmaakt of die nou beide in het profieldeel zitten. Mijn stomme school zei steeds dat een van die twee cijfers niet in mijn profieldeel mogen zitten, maar dat mag dus gewoon wel! Ik moet dan wel een algeheel gemiddelde hebben van een 6 of hoger. Maar het mag wél. Dus. Ik haat mijn school, maar het scheelt iets van stress.
Eindexamen van Aardrijkskunde was fijn, goede tips en ik heb een 53ste editie van de atlas meegekregen en die moet ik over twee weken naar het examen meenemen (niet vergeten dus :P). Eindexamen Nederlands was echt geniaal en goed georganiseerd.
Jammer alleen dat alle jongens kennelijk denken dat ze er toch wel voor slagen en dus niet doen wat wordt gevraagd voor in de vakantie. Dus ik zat met vijf meiden het eindexamen van 2008 te doen (jij, Timo, zou die ook eens moeten doen! Dat is VWO niveau (nee hoor; HAVO :P) en dan nog velen malen erger, een regelrechte ramp, ik haalde een 4,2 met het tekstverklaren en de samenvatting begreep ik niet). Maar goed. Ik ga nog een samenvatting maken (hopelijk morgen, maar dan maak ik ook een oefenexamen Wiskunde) en die stuur ik op naar Loth want dat wil ze nog nakijken voor mij :). Super lief!

Ik ben gebeld door het uitzendbureau waar ik me ga inschrijven en daarom moet ik er donderdagmiddag om half vijf heen. Nou, goed, prima, en callcenterwerk mag ik niet van mijn mama doen (lijkt me ook enorm saai :P). Daarna heb ik bij het winkelcentrum zoetigheid gekocht (o ja, heb je eindelijk geen gaatjes, ga je ze creëeren, slim ^^) en een "To do notitieboekje". En die ga ik gebruiken, of het effect heeft weet ik natuurlijk nog niet... We gaan ervan uit van wel (A). Nu staat er: Economie sommen maken (vijf stuks), Nederlands Samenvatting maken, Wiskunde Oefenexamensommen maken. Voor morgen. Denk ik. Hoop ik.
Overigens is mijn eindexamenstress begonnen; 21/100%. En dat opschrijven maakt het alleen maar erger, echt, ik ben niet veel wijzer geworden ook al ben ik bezig met mijn negentiende levensjaar...
En nu kijk ik televisie (Je zal het maar hebben - iemand met hyperchondrie!) en nu kijk ik naar House en daarna ga ik naar bed!

Woensdag 6 mei 2009 (Dinsdag 5-05-2009)

Wazige tekst, zeer wazig! (ik kan niet slapen (A)).

Wat ik nu doe is eigenlijk helemaal niet handig. Het mag ook niet natuurlijk. Ik behoor in bed te liggen... al bijna drie uur lang momenteel. Maar ik kan niet slapen en ik weet niet waar dat aan ligt. Ik had gewoon opeens energie. Heel raar is dat: lig je in bed en dan heb je ineens zoiets van; waarom lig ik hier, ik kan best nog wat dingen doen.
Dus nu zit ik hier... en wat doe ik? Ik type (zo zachtjes mogelijk...) en dat is natuurlijk niet héél erg nuttig :P. Mja... ik ben bijna volwassen.. alweer 50 minuten is mijn laatste dag in onvolwassenheid bezig, dat is bizar om te zeggen ^^.
Morgen - vandaag - ga ik lekker leren (A) nou ja, voor zover dat lukt dus. Wat wiskunde, een beetje economie ophalen (muhaha, dat wordt leuk ><), geschiedenis verder lezen en Nederlands opsturen naar mijn docenten. Voor de rest lekker schoonmaken en opruimen (o jippie :D!). Want morgen (looool ja, morgen dus) ben ik jarig en komt er visite.... en dan moet het huis brandschoon zijn. Dus vandaag ga ik brand strichten *knikt*.

Nou weet je wat, ik hoop dat jullie wel een doorlopende nachtrust hebben en lekker slapen. Morgen (vandaag ><, wakker blijven Anna!) zal ik nog een bloggen en dan ga ik het hebben over iets nuttigs: mijn identiteit.

Dat klinkt heel spannend... alsof ik een proloog heb geschreven en de laatste zin iedere lezer op het puntje van hun stoel laat zitten. Nu ja,

Welterusten (alsnog, alvast ;))!

Zaterdag 2 mei 2009.

Werken aan één vak, is dat dan wel handig?

Wat heb ik gedaan vandaag, wat heb ik gedaan vandaag? Ik ben het eventjes helemaal kwijt... O, ja, ik ben opgestaan om 8:30 (ja, ik stond echt op) en toen heb ik wat heen en weer gelopen, uiteindelijk gaan douchen en daarna ontbeten met crackers met jam. En thee. Thee heb ik ook gedronken, zonder thee begint mijn dag namelijk niet. Daarna heb ik mijn wiskunde boeken gepakt en heb ik de sommen besproken met mijn vader. Het was herhaling van de drie hoofdstukken die ik moest leren voor mijn herkansing. Ik ben de aantekening van mijn docent (die bijzonder nuttig zijn!) kwijt, dus die moet ik dit weekend maar eens gaan zoeken. Daarna ben ik begonnen aan een nieuw hoofdstuk (nou ja, dat onderwerp heb ik een jaar geleden voor het laatste gehad >< en daar had ik een 4,0 voor met wat andere onderwerpen erbij natuurlijk) en dat is ook flink weggezakt. Lineaire verbanden. Alleen die naam al.

In ieder geval... ik ben dus wel bezig geweest met school, zij het alleen met Wiskunde, want na de lekkere lunch met soep en broodjes ben ik met mijn ouders en zusje naar de stad geweest om te gaan shoppen. Mijn zusje en ik samen... en zij werd gek van mij, want ik wilde geen kleur proberen (shirtjes in het zwart vind ik gewoon leuker of zo). Maar ik ben toch goed geslaagt; ik heb zelfs een nieuwe jurk gekocht, als dat geen verrassende aanwinst is in mijn leven, dan weet ik het ook niet meer!

Na het winkelen heb ik thuis niet zoveel gedaan (ik had kunnen gaan leren, maar dat heb ik niet gedaan en daar kom ik nu pas achter, mja, zonde). Ik heb gekletst met een paar vrienden waarvan er eentje ein-de-lijk een studie heeft uitgekozen (just kidding). Helaas geen taalwetenschappen (again, just kidding). Hopen maar dat we samen een geweldige studententijd tegemoet gaan en ik kom een paar keer naar Eindhoven; dat je het vast weet ;).

Mijn dag sloot ik af met een heerlijk etentje in een restaurant. Lekker voorgerecht (salade met honing, tijm en geitenkaas), een mooi opgemaakt hoofdgerecht (varkenshaas omwikkeld met ham en brie) en als nagerecht een oude klassieker: Dame Blanche! Gezellig gekletst met mijn ouders over de zomervakantie want ik ga dus niet meer werken op de camping in het Noorden van het land (3 uur reizen nota bene ><).
De mensen daar zijn wel tof en het werk was ook wel leuk, maar ik kreeg heimwee en volgens de bazin paste ik toch niet in het plaatje dat ze zoeken of zo... ik was te streng, te hard, te gemeen en zelfs mijn bril (zwart) gaf aan dat ik een super streng persoon ben en dat straal ik volledig uit, en na de examens zijn er altijd nog veel mensen die wel op de camping willen werken, dus om mij zaten ze niet te springen. Nou, best hoor, dan ga ik toch weer weg? En dan kom ik toch nooit meer naar mijn oude jeugdcamping? Echt, ik ben zwaar beledigd door de behandeling, maar ja :P nu ben ik weer happy bij mijn ouders ^^.
Ik moet dus op zoek naar een baantje voor in de zomervakantie. want ik heb écht geld nodig. Niet dat ik op het moment arm ben of zo (dat ben ik nog nooit geweest, ik geef namelijk super weinig uit :P, spaarzaam type of zo), maar mijn Particuliere Hogeschool kost een vermogen natuurlijk. Dus dat wordt hoe dan ook een rib uit mijn lijf (en uit de lichamen van mijn ouders (A)), dus: ik heb geld nodig. Overigens mogen ideeën voor bijbaantjes gegeven worden, haha!

En nu ga ik lekker naar bed toe. Nog eventjes maatschappijwetenschappen Massamedia of zo doorlezen voor een half uurtje of uurtje (ligt eraan of ik snel in slaap val :P), want ik moet dat wel gaan leren... Stel je voor dat ik straks alleen slaag voor Wiskunde en zak op al mijn andere vakken. Dat lijkt mij niet handig!

Vrijdag 1 mei 2009

Het gaat me toch niet lukken, het gaat me toch niet lukken, toch?

Waarom zou ik werken als het mij toch niet gaat lukken? Ik slaag toch niet, en bovendien gebeurt er zoveel in mijn leven... dat ik niet gestimuleerd wordt om te gaan werken. Het lukt me in ieder geval niet. En de helft van de meivakantie is alweer voorbij...
Door de gebeurtenissen in Apeldoorn heb ik op Koninginnedag niets kunnen doen voor school, vandaag ben ik gedwongen (en die dwang had ik nodig!) door mijn vader om wiskundesommen te maken. Dus dat heb ik gedaan vandaag (met extreem veel moeite, want on-line gebeurde er ook nogal wat vandaag. En een paar dagen geleden - dinsdag - ben ik enorm tegen de vlakte geslagen (bij wijze van spreken) door iemand die voorheen een goede kennis was. Ik geloof dat dat me ook "wakker" heeft gemaakt; ik deug niet en ik kan gewoon niets goed doen. (op werkgebied dan, want welk werk past nou bij mij? Niets dus).

Nou ja. Ik ben in de war. Echt. Ik begrijp mezelf echt niet meer. Ik ben toch altijd zo gemotiveerd? Ik zet toch altijd door.
Ik ben het misschien zat, misschien ook niet, eigenlijk niet, want ik houd van leren. Ik ben gewoon ontzettend in de war.

En nu ga ik naar bed.

Donderdag 30 april 2009.

Geshockeerd... hoewel er eigenlijk geen goed woord voor bestaat.

Vandaag de dag, had een hele mooie dag moeten zijn. Helaas liep dit anders. Zelf ben ik niet zo'n uitgaanstype en op deze Koninginnedag was ik ook gewoon thuis, met de televisie aan, want de optocht van de Koningin zien, vind ik wel leuk. Het was niet leuk. Het was allesbehalve leuk.
Om iets voor twaalf uur is een auto dwars door de menigte gereden met hoge snelheid en gestopt tegen een Herdenkingsmonument "De Naald." Vlak voordat de bus met de Koningin en haar familieleden zou draaien. Mensen zijn door de lucht gevlogen en op de grond geklapt omdat ze geschept zijn door de auto. Gewonden, veel gewonden.
De berichtgevingen hierna werden eigenlijk allemaal maar erger. Ernstig gewonden en lichtgewonden. Twee doden. De dader zodanig gewond dat hij niet verhoord kon worden omdat hij geopereerd werd. Geen informatie om wie het ging, wat er nou eigenlijk precies was gebeurt.
Het valt eigenlijk niet in woorden te omschrijven wat er gebeurde, laat staan wat ikzelf nu voel, want andere mensen voelen, wat heel Nederland voelt. In Utrecht en Rotterdam is alles afgelast - alle activiteiten - en in Amsterdam worden programma's verkort en alles is in het land versobert of gewoon afgelast.

Koninginnedag is een dag vol vreugde, plezier, geluk, saamhortigheid, één met alle mensen in het land. Je hoort erbij, wie je ook bent. Dat is verder niet belangrijk. En nu voelt iedereen afschuw, verdriet, pijn, en zijn er een hoop vragen. Met op dit moment vier doden en nog veel gewonden is deze Koninginnedag ruw verstoort.

Ik zal stoppen met schrijven, het is volslagen nutteloos. Maar dit moest ik hier vastleggen. Gewoon, omdat ik er al de hele dag mee rondloop en omdat het zo afschuwelijk is! Mijn innige deelneming dan ook richting alle slachtoffers en omstanders!

Donderdag 16 april 2009.

Na een stressvolle dag, volgt een relaxte dag met mooie cijfers :).

Vandaag, nou ja, gisteren... want het is al vrijdagavond, was best een relaxte dag. Ik had toestemming van mijn mentor gekregen om in de ochtend thuis te werken aan wiskunde samen met mijn vader. Dat heb ik dus gedaan en dat ging best goed, ik heb hem ook de trucjes van mijn wiskundedocent uitgelegd ^^.
Ik heb thuis ook heel snel een presentatie van Engels in elkaar geflanst en lekker met mijn ouders geluncht met gebakken ei :). Daarna ging ik naar school, want in de middag had ik wel een Mondelinge PTA van Engels en die ging eigenlijk heel erg goed.
Het was heerlijk weer, dus twee keer lopen naar de andere locatie van mijn school, vond ik helemaal niet erg! Echter, toen ik weer terug was om half drie was het wiskunde lokaal bezet door een Frans examen (aww, arme Ellen! Ze mist mij nog steeds! :( ). En het lokaal van de 5 HAVO groep was ook bezet... door een PTA toets Aardrijkskunde.
Oftewel: waar moest ik nou toch gaan zitten? Nou, bij leerjaar 4, vond Floor (beeldend docente). Dus dat deed ik, en dat ging best goed! Dus ik heb nog lekker kunnen werken en daarna ben ik weer lekker naar huis gefietst. Maar voor ik dat deed.. kwam ik erachter dat ik mijn profielwerkstuk cijfer nog had moeten vragen aan Nico.
Mijn vriendin was zo aardig om even op mij te wachten terwijl ik terug sprintte, vier trappen op, naar Nico om mijn cijfer te vragen. Een 8,5! Yeees! Ge-wel-dig! Ik had een 8 wel verwacht... maar geen 8,5... dus die kwam heel lekker aan.

Op de fiets heb ik samen met mijn vriendin mijn combinatie cijfer uit fietsen (lopen) reken. Een 9 + 8,5 + 7,2 :3. Nou, dat lijkt niet moeilijk.. maar met z'n tweeën terwijl je ook nog op het drukke verkeer moet letten (not)... dat is toch een klus! Jolijn wilde van een 7,2 een 7,5 maken, want dat was makkelijker met rekenen en die redenatie vond ik iets tever gezocht. Uiteindelijk kwamen we uit op een 8,2.
Als je het specifieker wilt weten; 8,233333333. Een 8,2 dus. Dat is echt ontzettend HOOG! Dus iedereen is ook echt heel trots op mij en iedereen vindt het onwijs knap en zo... Haha!

Met die cijfers (en een 6,5 voor mijn kijk/luistertoets van Engels) kwam ik thuis, dus dat was tof. Thuis heb ik nog aan wiskunde gewerkt, een beetje televisie gekeken en blij geweest omdat mijn Mondeling van Engels zo goed ging. En toen ging ik slapen. :P. Tja, beetje laat om hier op te schrijven dat ik je welterusten wens natuurlijk (A), nou ja, dat deed ik gisterenavond dus in mijn hoofd hoor (A).

Woensdag 15 april 2009

Gedoe, gedoe en gedoe!

Vandaag was niet zo'n al te beste dag, eigenlijk, maar aan de andere kant toch ook weer wel. Ik stond vanochtend lekker op half acht op (toch best vroeg als je al drie dagen heerlijk met hete thee wordt wakker gemaakt door mama, zo rond een uur of half tien!). Maar, ik stond in ieder geval op en ben gaan ontbijten. Hierna al mijn spullen bijeen geraapt en met een zware schooltas (vier boeken!) naar school gefietst. Want ik had wiskunde bijles van half tien tot half elf. Dat was enorm nuttig en ik denk dat ik er ook echt iets mee kan aanstaande vrijdag! Ik ga in elk geval mijn best erop doen.

Hierna heb ik achter mijn laptop gewerkt op op school geluncht (raar, op woensdag lunch ik altijd thuis!). Echter, hierna begon de stress! Want, wat wilde vandaag de dag! De UniC-week is begonnen, voor alle groepen behalve 5 HAVO, met als thema: Energie.
Ook 5 HAVO had een opstart.. een yoga opstart wel te verstaan. En ondertussen was mijn mentor, en tevens economieleraar Nico, nog niet gesignaleerd door mijn ogen. En dat gaf wat paniek. Goed. Opstarten door middel van yoga, nou, dat zou dus ontspanning moeten geven... maar dat bracht het mij op dat moment helemaal niet. Eerder het tegenovergestelde. Ik begon me af te vragen of mijn hart zou ophouden met kloppen (en hart schreef ik net met een d, je begrijpt, ik voelde mij niet zo lekker!).

Toen die niet helpende opstart voorbij was, ben ik op zoek gegaan naar Nico. Nergens te bekennen. Nou, misschien dat de aardrijkskunde docent het dan wist (de wiskunde docent had Nico ook nog niet gezien), maar zij wist het ook niet. Ik moest naar de M&O docent (heeft veel contact met Economie docent, dat idee) maar die was bezig met een opstart, dus ik moest daarop wachten. Ondertussen kon heel 5 HAVO (die gewoon wilde werken en niets anders!) niet in hun eigen werkruimte omdat de dramadocent daar bezig was met een monoloog van iemand....

Volgen jullie het nog? Het was een gedoe hoor! Veertig minuten hebben we moeten wachten, en toen werd de ruimte eindelijk weer vrijgegeven. En toen kon ik eindelijk naar de M&O docent... maar ook hij wist niet waar Nico uithing. Ik werd doorverwezen (het lijkt het ziekenhuis wel ><) naar de hoofdleider van dit leerjaar, Chris. Die ik vervolgens natuurlijk niet kon vinden (volgens mij was hij er ook niet...).
Het was ondertussen al half twee geworden en om 14:00 uur zou ik mijn mondeling PTA Economie hebben. Stress, stress, stress! Ik heb lichtelijk in paniek mijn ouders een e-mail verstuurd, dat het allemaal niet zo fijn ging en ben gewoon de modules gaan doorlezen (stel nou, dat Nico tóch zou komen!). En hij kwam. Een kwartier van tevoren aanfietsen! Heel 5 HAVO wist natuurlijk dat ik stress had en alles, dus die waren helemaal bezig van: "Anna, hij is er! Relax!" Heel lief allemaal.

Nico verteld dat ik stress had (lichaamstaal: flink met je handen bewegen en hulpeloos kijken en je krijgt een mentor die meteen vraagt of het nog wel gaat :P Ja, hij moest even weten wat hij mij had aangedaan!). Daarna kreeg ik thee en had ik mijn mondeling van Economie. Dat ging over markten en over inflatie. Ik heb een zes gehaald en daar ben ik meer dan tevreden over. Daar ben ik gewoon trots op. Mijn gemiddelde is hierdoor van een 4,8 naar een 5,2 gegaan en dat is alleen maar mooi.

In de avond hadden mijn papa en ik avond over het Centraal Schriftelijk Eindexamen ^^, geen nieuwe informatie in principe, maar wel fijn om alles nog eens te horen. Gesprek gehad met Nico ook nog (mijn mentor dus), of ik me niet nog kan inschrijven voor het Flexibel Examineren. In verband met Wiskunde A en Economie die niet helemaal super gaan… en het wel fijn is als ik ook káns maak om mijn diploma überhaupt te halen, zullen we maar zeggen. Flexibel Examineren houdt in dat ik in mei gewoon alle examens ga maken, en dan – als ik zou willen :P – niet één maar twee, of drie, of gewoon alle examens mag herkansen. Maar dan wel in augustus en dat is eigenlijk een beetje lastig omdat je dan pas in september weet of jij geslaagd bent of niet…

 

Ik kan uiterlijk op 11 mei 2009 aangeven of ik Flexibel wil examineren of gewoon regulier (één herkansing in juni). We zien wel…

Dinsdag 14 april 2009.

Nu ik toch niets doe.... kan ik net zo goed iets gaan doen!

Dus dat betekent dat ik hier even een berichtje ga plaatsen, gezellig! Ik hoop dat jullie een fijne Pasen hebben gehad? Nou, ik had een Pasen die ... niet mijn ideale Pasen was! Aangezien ik een grote onvoldoende sta voor Wiskunde als gemiddelde en ik aanstaande vrijdag mijn laatste (herkansing) PTA heb... heb ik dus op Eerste Paasdag ruim 5 uur gewerkt aan Wiskunde, met hulp van mijn vader. Op Tweede Paasdag waren het ook ongeveer 5 uur en op deze dinsdag (ik had vandaag nog even vrij) heb ik toch de 3 uur kunnen halen. Wij hadden niet eens chocolade paaseitjes in huis! Ik voelde me af en toe best zielig, maar ik heb veel kunnen doen en dat voelt ook best goed. Ik ben dus behoorlijk druk geweest. Vandaar dat ik niets geblogt heb!

Mijn cijfers voor mijn taalportfolio van Engels is: een 7,9. Voor Frans is dit een 7,1. Dat zijn gelukkig wel leuke cijfers :-).
Voor de rest heb ik eigenlijk best weinig te melden. Morgen heb ik een Mondeling PTA Economie. Bijles wiskunde (vroeg mijn bed uit, jammer, jammer!). Op donderdag heb ik mijn laatste PTA van Engels (mondeling) en hoor ik mijn cijfer voor de kijk/luistertoets van afgelopen donderdag... die in Vleuten was! (Connexxion en GVU moeten beter samenwerken, GVU moet niet onzichtbaar bij Connexxion gaan staan, ik heb drie keer heen en weer gelopen terwijl de bus naar Vleuten NAAST mijn bus vanaf mijn woonplaats stond *grinnikt*). Dus dat cijfer krijg ik terug en ik hoop dat ik een beetje in de beurt van die 8 kan blijven... dat zou wel heel mooi zijn natuurlijk!

Voor de rest bid ik ook echt op een 6je of een 6,5 voor economie morgen... want daar sta ik ook gezellig onvoldoende voor (niet zo gezellig, maar ja, ik ben gewoon geen bèta-kind en economie en wiskunde A zijn dus niet zo leuk).

Nou ja, ik ga lekker nog wat lezen voor economie en televisie kijken!
Een fijne avond nog!


Donderdag 2 april 2009.


(had ik net een heel verhaal getypt, delete ik het weer! Nog maar een keertje dan!);

Eigenlijk moet ik nu een hele maand beschrijven, maar dat wordt een beetje teveel van het goede (ik schrijf - als ik schrijf - volgens mij al veel te veel, maar ja, dat krijg je ervan als je niet zoveel schrijf!). Met die openingszin begin ik deze blog dus maar. Ik ga het weer eventjes in kopjes doen, want dat werkt handiger als je toch nog altijd best veel moet schrijven.

School (deel twee).
Ik was in eerste instantie vergeten wat ik hier ook al weer had moeten schrijven, maar nu weet ik het weer. Ik heb namelijk een soort planning gekregen, nog geen urenplanning en het is niet volledig, maar meer een soort inschatting! Komtie;
Dinsdag 7 april --> papa jarig + cijfer Portfolio Engels (en Frans, maar dat is niet meer belangrijk, ik heb Frans laten vallen immers).
Donderdag 9 april --> Kijk/Luistertoets PTA Engels.
Vrijdag 10 april --> Wiskunde PTA 3.
Zaterdag t/m dinsdag --> Pasen = vrij + dinsdag studiedag docenten dus ook vrij.
Donderdag 16 april --> Gespreksvaardigheid PTA Engels + Wiskunde herkansingen.
Vrijdag 17 april --> Economie herkansingen + maatschappij wetenschappen herkansingen.
Maandag 20 april --> Economie PTA 4 Mondeling.

Normaliter stond mijn Economie PTA 4 Mondeling ook op de vrijdag gelijk met Economie herkansing en maatschappij wetenschappen herkansingen. Dat was al helemaal slecht geweest, maar die is dus verplaats naar de maandag erna. Toch word ik hier ook niet echt blij van, want economie en wiskunde zijn mijn twee moeilijkste vakken en die moet ik dus vlak na elkaar leren en maken.

Privé.
Niet veel te melden, haha. Behalve dan dat ik sinds zondag weer vrijgezel ben en vrij slecht slaap en daarbij hulp krijg van een lieve vriendin die kwart over zes 's ochtends véél te vroeg vindt. Dat was het dus!

Gezondheid.
Tja, met mijn arm lijkt het beter te gaan. Bij Bushido ben ik bezig (of nou ja, mijn Sensei zorgt hiervoor :P) vaker mee te doen met vechten en stoten en stoeien. Echter heb ik last van mijn duim, omdat die is dubbelgeklapt toen ik won van een jongen en hij daar niet tegen kon en daarom begon vals te spelen ^^.
Verder nog uitgegaan en gebowlt afgelopen vrijdag, was wel gezellig, ookal ging het niet zo goed in verband met mijn arm (nja, genezen is hij nog steeds niet helaas!). En ondertussen ben ik begonnen met niezen... net zoals mijn zusje en mijn moeder nu enkele weken en dagen doen. Ook heel handig met de drukke weken in het verschiet!

Nou ja, ik ga het hierbij laten :). Ik vind dat ik wel weer genoeg heb geschreven. Ik zal dinsdag wel eventjes noteren welk cijfer ik heb ontvangen voor mijn taalportfolio Engels (en Frans misschien).

Fijne donderdagavond!

Dinsdag 31 maart 2009

Schrijven, deel één (A).

Eigenlijk moet ik nu een hele maand beschrijven, maar dat wordt een beetje teveel van het goede (ik schrijf - als ik schrijf - volgens mij al veel te veel, maar ja, dat krijg je ervan als je niet zoveel schrijf!). Met die openingszin begin ik deze blog dus maar. Ik ga het weer eventjes in kopjes doen, want dat werkt handiger als je toch nog altijd best veel moet schrijven.

School.

Ik geloof niet dat ik mijn cijfer voor Maatschappijwetenschappen al had genoteerd of wel? Nu ja, anders staat het er gewoon dubbel: het was een 6,0. Mja, ik ben daar best tevreden mee want er zijn mensen die het slechter hebben gemaakt en het was ook best een moeilijke toets... Dat krijg je als je welgeteld twee van de zeven complexe opdrachten heb gemaakt. Een beetje jammer... die complexe opdrachten schieten er compleet bij in... nu ik in mijn eindexamenjaar zit. Maar het is niet anders, life will go on... (quote van een liedje, zoek maar op!).
Verder heb ik afgelopen week - op woensdag 26 maart 2009 - besloten om Frans weg te schuiven. Oftewel: daar kap ik mee. Want er zijn weinig weken over en wel twee belangrijke vakken die ik wil halen (Wiskunde A en Economie en Engels ook eigenlijk). Ik vind het wel heel jammer, maar ja, het is beter voor mijn carrière!
Op donderdag 26 maart 2009 had ik mijn portfoliogesprek voor Engels en dat was een leuk gesprek. Mijn docente was uitermate enthousiast over mijn Engelse Taalportfolio en vond het leuk dat ik er veel extra dingen in had gedaan ^^. Ze hoopt dat ze me over een paar jaar weer eens kan spreken in het Engels, om te horen hoe ik dan spreek (ze vindt me namelijk vrij goed Engels spreken en ze weet dat ik belangstelling heb voor studies die Engelse studiestof (kunnen) hebben). Leuk, leuk, leuk! Nu nog mijn cijfer afwachten :).
Afgelopen vrijdag, 27 maart 2009, had ik mijn Mondeling Geïntegreerd Literatuur Onderwijs (GLO) (Letterkunde). Ik was echt suuuper nerveus en zenuwachtig, maar het ging ontzettend goed en het was hartstikke leuk!
Mijn docente, Marlies, vroeg mij ook dingen die heel moeilijk waren om te kijken wat ik daarvan zou kunnen maken. Een van die vragen was;
Er zijn twee manieren waarop oude verhalen terug kunnen komen in nieuwe (twee moeilijke begrippen, die ik niet kende).
Manier één: Door het oude verhaal te schrijven en daaroverheen een ander verhaal. Dus eigenlijk heb je dat twee verhalen, over elkaar heen.
Manier twee: Door naar de vroegere tijd doorheen het verhaal te verwijzen, te verwijzen naar dat oude verhaal, in het nieuwe verhaal.
Ik heb twee boeken gelezen; Zoeken naar Eileen W. - Leon de Winter (Tristan & Isolde) en dat koppelde ik aan manier twee.
The Mists of Avalon - Marion Zimmer Bradley (Arthur Roman) en deze koppelde ik aan manier één, omdat de legende van Arthur er wel echt volledig inzit! Deze beide antwoorden waren dus hartstikke goed! :D.
En verder had ik op alle punten een goed gescoord, gebruikte ik vaktermen heel gemakkelijk en toonde ik aan dat ik van alle Havisten (die toen waren geweest) het beste een verhaal logisch kan samenvatten, kort en overzichtelijk :).
Mijn cijfer: een NEGEN. Yeah! Ik kon het niet geloven, zeker de vrijdagavond niet (ik begon te denken dat ik het nog moest doen of dat ik het OVER moest doen en zo..) maar het is echt waar. Ik heb gewoon een prachtige negen! Super tof!

Met deze woorden rond ik deze blog af. Het is namelijk al half elf, en ik wil het voetbal van Jong Nederland (voorheen Jong Oranje en eigenlijk heten ze nu Nederland B ><) en Jong Italië nog volgen :). Bovendien slaap ik niet bijzonder goed, maar dat zal ik morgen wel even uitleggen. Op dit moment staat het namelijk 1-1 en ze hebben nog 15 minuten :P. Dat wordt een verlenging ben ik bang ^^.

Een fijne laatste maartdag nog!

Zondagochtend 9 maart 2009.

Zonder deadlines heeft mijn schoolwerk toch geen nut! Of wel?

Met dat idee ben ik vanochtend opgestaan. Ik had al een e-mail ontvangen van iemand die dacht dat ik normaal gezien wel om 8:00 uur op zondag op zou staan, aangezien ik doordeweeks om 6:00 uur opsta. (opstaan zondagochtend vroeg, vind ik best moeilijk!). Vanochtend stond ik dus om half 8 met dat idee op. Eerst even mijn voorbije dagen beschrijven :).

Woensdag ben ik niet gaan trainen bij Bushido, omdat ik na mijn PTA Maatschappijwetenschappen heel veel last van mijn arm en hand had. Ik heb dus gekeken en gelezen en gekletst met één van mijn senseis. Mijn senseis vinden het overigens niet erg dat ik niet zo vaak meetrain - en ik mag ook helemaal zelf weten wat ik meedoe en wat niet, ze stellen geen vragen - dus dat is wel tof! Ook mijn mede-Bushido'ers vinden het geen probleem, enkel een beetje jammer.
Op donderdagavond moest ik nog een hele hoop doen voor de vrijdagmiddag: vrijdagmiddag moest ik namelijk mijn Geïntegreerd Literatuur Onderwijs (GLO - Letterkunde) dossier plus complete leeslijst inleveren. Dus ik zat vanaf een uur of half zes tot een uur of half elf 's avonds aan allerlei analyses te werken. Ging goed, hoewel ik een aantal mensen wel flink verveeld heb met uitroepen dat het allemaal toch niet leuk. Ze waren zo lief om die aan te nemen en me moed in te spreken en sowieso gewoon on-line te blijven (echt, waarom sommige mensen niet keihard wegrennen is mij nog steeds een raadsel!).
Vrijdagochtend ben ik een half uur eerder opgestaan (dat werd dus half 6 's ochtends) en heb ik nog een analyse geschreven en tegelijkertijd ontbeten en nog wat mooie kaften van boeken uitgeprint en ook in mijn dossier gestopt. Op vrijdagochtend op school ben ik verder gegaan met mijn dossier en ik was om half één (net voor de grote pauze) klaar daarmee. Hierdoor kon ik door naar Wiskunde :D.
Ik moet en zal hier iets over Wiskunde schrijven, want ik voelde mij hartstikke slim! Ik snapte namelijk al heel snel wat het antwoord was en de docent had ook gelachen en aangegeven dat het inderdaad klopte. Ik kwam daar binnen 25 seconden achter of iets dergelijks. En de overige mensen - voornamelijk jongens die best wel goed in Wiskunde zijn - hebben nog ruim vier minuten gediscussieërd over wat het antwoord moest zijn en begonnen te gissen en te roepen naar eventueel mogelijke antwoorden. Nou, ik lag natuurlijk de halve tijd subtiel in een deuk en uieindelijk kwamen ze erachter dat ik het allang begreep en ook al had gezegd! Wat waren ze verontwaardigd (had ik het moeten zeggen dan? O, sorry, ik wilde even genieten van mijn moment supreme (A)).
Na wiskunde heb ik mijn leeslijst afgemaakt met de hulp van een vriendin. Kijk, die vriendin is een schat maar laten we wel wezen: ik vraag haar nooit om hulp. Alleen, als ik het druk heb en stress heb, dan neemt zij 50% van die stress over en komt me in paniek helpen en aanwijzingen geven. Ik ben namelijk een eersteklas chaoot en die probeert zij dan op de juiste rails te zetten zodat ik weer normaal kan functioneren (dit zuig ik uit mijn duim, maar om een of andere reden is ze er altijd op het juiste moment! Hartstikke fijn! Ik ga haar missen volgend jaar!). Dus, toen was ik daarmee klaar en toen deed de printer het niet, en toen heeft de superknappe en superjonge (ehm, ik geloof dat hij achttien is of achttien wordt :P) de printer gerepareerd en heb ik hem gebombardeerd tot engel. Iets wat ik bij iedereen doe, als ik heel blij ben (dus nee, ik ben niet verliefd op hem, hihi). Toen kon ik op het laatste nippertje mijn dossier + leeslijst volledig inleveren , jeej!
En nu heb ik nachtmerries dat het allemaal niet goed is en keihard wordt afgekeurd. Dat is eng.

Vrijdagavond kwam ik om kwart over vijf thuis (laaat) en om zes uur stortte ik even in elkaar omdat mijn ouders stom deden. Daarna zat ik hieperactief te doen, zonder iets te doen en ik moet zeggen dat ik dat gevoel toch wel ontzettend haat!

Zaterdagmiddag kwam de (ik schrijf steeds "het" -___-') Italiaanse uitwisselingsstudente van mijn zusje bij ons thuis aan. Ze heet Ilaria en is een schat van een meid, echt waar! Ik heb oorbellen van haar gekregen, uit Venetië en ze zijn gemaakt van glas en allemaal verschillende kleurtjes en zo. Heel mooi, ik heb ze ook meteen ingedaan maar ik heb ze na drie uur weer uitgedaan (ik kan niet tegen zilver, niet tegen kleur, niet tegen metaal geloof ik. Ik kan alleen tegen goud ><).
Zaterdagavond heb ik gekookt (het vlees en de salade) en dat vond Ilaria heel erg lekker :D. Jeej! En toen ging ik schaatsen kijken (ja, om tien over half twaalf deze tijd heb ik de geniale race van Sven Kramer gekeken :P). En om half 8 stond ik vanochtend op.

Nu ga ik maar eenst eventjes kijken of ik kan douchen en mij voorbereiden op een huis met drie extra Nederlanders (geloof ik) en vier extra Italianen (geloof ik).
Verder denk ik dat ik niet zo veel ga doen aan mijn huiswerk, al wil ik wel Aardrijkskunde voorbereiden en Geschiedenis ook doorlezen... toch denk ik dat dat weer in het water zal vallen. Ik stond immers niet voor niets met de gedachte: "Zonder deadlines heeft mijn schoolwerk toch geen nut! Of wel?" Mochten jullie het antwoord hebben: zeg het mij maar!

Maandag 9 maart 2009.

Laat ik eens schrijven, nu ik verder niets meer doe.

Ja, mijn titel is inderdaad letterlijk wat ik nu doe. Ik doe namelijk niets meer, niets nuttigs in ieder geval (terwijl ik dat natuurlijk wel moet doen... eigenlijk... stiekem), dus ik ga dan maar eventjes mijn dag hier opschrijven. Dat lijkt me leuk! Dus dat ga ik even doen.

Nou, eerst maar eens over hoe ik opstond. Ik stond namelijk ontzettend slecht op, ik had namelijk weer diarree oftewel: nog steeds buikgriep. Dat is dus echt niet leuk als je een overvolle maandag voor de boeg heb, en mijn maandag is altijd overvol. En ja, ik ging naar school. Na een stuk of vier pillen geslikt te hebben, dat had ik dan wel weer nodig...

De maandag bestaat voor mij uit een hoop Eindexamentraining, we begonnen tien minuten te laat met Geschiedenis. 9:10 uur in plaats van om de niet-gebruikelijke maar wel roosterlijke 9:00 uur. (rooster? Ik? Mijn school? Ja nou, zonder uren dus! Tis altijd "Rondom het uur van hebben we .."). O, ik kan ook schrijven over helemaal niets! Geschiedenis. We begonnen met het tweede onderwerp dat we moeten kennen voor het Centraal Schriftelijk Eindexamen. Dat heet: Ten Oorlog!
En Hoofdstuk één ging over de Napoleontische Oorlogen. Ja, dat is echt een woord en het is ook een vreselijk woord, maar ja. Ik vind Napoleon wel hip (hij komt gewoon bijna twee keer met een comeback, ook al lopen die wel redelijk mis! Cool!). Goed. Wat ik minder leuk vond was het feit dat wij op schooltv.nl (hmm, tja, we zijn groep 8 leerlingen of we zijn het niet natuurlijk) naar een filmpje gingen kijken over die Napoleontische Oorlogen en dat daar dus gingen gezegd werden die niet klopten. Volgens mijn geschiedenis docenten. Twee dingen en een daarvan snap ik nu nóg niet, dus als iemand dat wel echt 100% zeker weet: zeg het maar!;
In het filmpje werd gezegd dat Napoleon zichzelf tot Keizer kroont en dat hij daarná toestemming van de Paus kreeg. Dus toen was hij Keizer. Mijn geschiedenisdocent zei echter daarna dat dat niet klopte, want Napoleon had tegen de Paus gezegd: "Kroon mij tot Keizer" en toen was hij Keizer. Nou ja, toen dat eenmaal in mijn hoofd zat (duurde lang, want ik vatte er geen hout van en haalde het steeds door elkaar heel dom ja), las ik echter in mijn Examenbundel: Napoleon wordt Keizer.
Er staat niet dat hij zichzelf heeft gekroond, maar er staat ook niet dat hij door de Paus is gekroond. Dus volgens de Examenbundel moet ik alleen weten dat hij in dat jaar Keizer was, maar volgens mijn docent moet ik weten dat de Paus hem Keizer maakt. Of dat hij zichzelf Keizer maakte en toen de Paus liet toestemmen, maar dat staat echt niet in mijn Examenbundel Geschiedenis. DUS IK BEGRIJP ER HELEMAAL NIETS MEER VAN!

Daarna had ik Aardrijkskunde :D. En dat vak is vet moeilijk (veeel begrippen die ik echt moet gaan leren maar dat vergeet ik continue ook dom!). Maar het is gelukkig wel consequent! Dus, dat was leuk. Veel geleerd ook nog, ook veel huiswerk (jammer, jammer ><). Genoeg over Aardrijkskunde (kijk, dat was dus gewoon niet interessant en ik vind het niet boeiend, ik wil er alleen maar voor slagen, maar meer is niet nodig).

Als laatste had ik een klein uurtje Letterkunde. Nou ja, ik heb een analyse kunnen afmaken en dat is wel fijn (van Nescio! Zeker gaan lezen, hartstikke leuk!) en ik heb krediet gekregen van mijn docente en ik vind niet dat ik die verdien.. maar ik snap het ergens ook wel.
Iedereen heeft al gezegd dat ze de deadline van het dossier inleveren aanstaande vrijdag niet gaan halen (dat betekent dat je dan direct je herkansing hebt!), echt letterlijk iedereen heeft dat de afgelopen weken of vandaag gezegd. Behalve ik.
Ik wil dat namelijk niet zeggen, want ik wil dat niet laten gebeuren. Ik ga gewoon zorgen dat ik deze deadline haal. Daar is geen discussie over mogelijk. Alleen hard werken is mogelijk.

Jammer alleen dat ik na schooltijd vreselijke hoofdpijn heb en nu ook keelpijn en dus niet veel meer kon doen... of tenminste niet echt veel zin meer in had. Dus ik heb weinig gedaan. Met moeite nog een beetje maatschappijwetenschappen geleerd voor mijn laatste SchoolExamen van dat vak.

Dus nu ga ik maar stoppen met schrijven en ga ik eventjes een dun boekje lezen en een analyse maken, want als ik de deadline wil halen, moet ik er natuurlijk wel iets voor doen! Ik ga nu weer iets doen en daarom stoppen met schrijven!

-xxx-.

Zondag 8 maart 2009.

Een blessure en een hoop deadlines later...

Ik wil niet eens weten hoelang het geleden is dat ik hier iets schreef (nu wil ik het eigenlijk wel weten, maar ik ga niet kijken). Ik weet dan ook niet zo goed wat ik allemaal moet opschrijven, dus ik schrijf maar gewoon wat dingetjes op waarvan ik denk dat ik die hier echt zwart op wit moet vastleggen.

Goed. Dat was dus de inleiding, nu volgt uiteraard het middenstuk en dat valt vast ook weer onder verschillende kopjes. Het eerste kopjes is, hoe kan het ook anders;

School.
Dat ik veel te druk ben met school weet ik. Ook weet ik dat ik deadlines, deadlines en deadlines als vooruitzicht heb. Want dat is de houvast van het eindexamenjaar: op een gegeven moment zijn de deadlines op. Althans, dat hoop ik dan maar!
Op vrijdag 27 februari heb ik twee super belangrijke en super grote projecten ingeleverd. Namelijk mijn taalportfolio's van Engels en Frans. Engels was voor mij net iets belangrijker dan Frans, dus die vind ik persoonlijk ook beter geworden dan die van Frans :). Echt net op het nippertje heb ik deze deadline gehaald en nu ben ik ervan af. Nu kan ik er niets meer aan veranderen. Nu moet ik maar hopen dat die 75% van mijn volledige School Examen cijfer een beetje goed is. Wat betreft Frans denk ik overigens dat als die 75% dus niet zo goed is, ik het vak ga laten vallen. Want dan heeft het echt geen zin meer om er nog veel energie in te steken, die ik beter voor andere vakken kan gebruiken (wiskunde, economie etcetera).
Verder heb ik ook CKV echt officiëel afgerond, met een voorstelling een een verslaglegging daarvan. Dus die "SchoolExamens: 4/12" die in mijn naam staat, die is nu echt waar. Good! Verder ga ik aankomende week weer twee belangrijke deadlines halen (ik zal wel moeten, ik zal wel moeten!).
Namelijk een PTA-toets (de laatste!) van Maatschappijwetenschappen. Met een beetje geluk trek ik mijn gemiddelde nog wat omhoog (ik geloof dat dat nu een 6 is, straks nog even narekenen). En op vrijdag moet ik mijn Geïntegreerd Literatuur Onderwijs (GLO) en mijn boekenlijst daarvan foutloos en volledig inleveren. Dat vraagt nog best wel wat werk, maar dat komt goed. Dat moet wel: ik weiger namelijk wegens een foutieve lijst en dossier te falen op het leukste vak van de afgelopen 2 jaar.

Gezondheid.

Ik zou willen dat ik dit kopje niet nodig heb, maar ik loop weer eens te ruziën met mijn gezondheid. En dat soort ruzies win ik maar zelden (of dan win ik ze voor een paar dagen en word ik daarna een week buiten spel gezet).
Nou ja, ik heb dus al een aantal weken last van mijn rechterarm. Mijn arm slaapt namelijk als ik in bed lig en dan kan ik niet slapen (dat is echt een vage zin eigenlijk), nou heeft mijn lieve papa naar mijn arm gekeken (fysiotherapeut) en dus ontdekt dat mijn blessure van vorig jaar zomer niet helemaal over is. De spieren rond mijn rechterelleboog zijn helemaal strak en gespannen (en dat hoort niet) en mijn ellepijp (zenuw van het telefoonbotje) zit bekneld of zo. Dat veroorzaakt steeds dat slapende gevoel en tintelende vingers en hand. Dus sindsdien mag ik niet meer vechten tijdens Bushido, omdat ik dat niet kan controleren. Dus maandag zat ik op de bank de hele les, want ik had tijdens school natuurlijk vet veel last van mijn arm en hand.. deed ook allemaal echt pijn en zo. Dus toen besloot ik maar gewoon even te kijken naar de les (die wel super leuk was overigens en ook wel grappig om te kijken!).
Woensdag heb ik wel meegedaan, maar voor maar 50% en die 50% hield natuurlijk alleen maar conditietraining in (het resultaat: ongeveer 200 push-ups gemaakt). Nja, het was wel leuk, totdat ze 25 minuten gingen vechten en stoeien en alles en ik dus 25 minuten niets zat te doen op de bank...
Voor de rest word ik behandeld met magneettherapie (zoek het maar op als je dat niet kent :P) en nou ja, af en toe gaat het heel goed en af en toe gaat het ook helemaal niet goed.
Als laatste dat ik bij dit stukje nog dien te vermelden is dat ik al twee, bijna drie dagen, ziekig ben. Buikgriep, in combinatie met hoofdpijn en vermoeidheid. Ook helemaal niet handig natuurlijk. Hopelijk kan ik morgen wel gewoon naar school...

Privéleven.

Ik blijf "Privéleven" een leuk woord vinden. Het zijn twee woorden "Privé" en "Leven" en die twee die vatten eigenlijk de hele wereld samen, mijn hele wereld en toch geeft het woord "Privéleven" mij ook nog de kans om iets achterwege te laten of gewoon lekker weinig letters op te schrijven omdat het woord "Privé" erin voorkomt en als je er dan niets over zegt dan heb je toch iets over je "Leven" verteld, want dan vind je dus dat dat jouw "Privéleven" is.

Geniet nog van deze prachtige zondag!

Dinsdag 17 februari 2009.

De laatste week voor de vakantie, een gedeelte.

Het wordt nu dus normaal dat ik twee weken niet blog. Weten we dat ook weer; ik kan helemaal niets volhouden. Maar ik wil toch eventjes iets schrijven en hopelijk houd ik het nu wel vol. In principe heb ik tot tien uur en misschien zelf tot half elf (ik kijk televisie met papa en mama).

Eerst maar vorige week. Toen werd ik namelijk enorm verkouden en zelfs een beetje ziekig. Veel hoofdpijn, snel moe en longen vol slijm, dat soort dingen. Vorige week vrijdag heb ik wel mijn profielwerkstuk kunnen inleveren op tijd (niet dat die heel goed is, want ik ben dingen vergeten maar ja. Een voldoende, dat heb ik nodig!). Daarna had ik CKV dansen tijdens de Open Dag van mijn school. Was leuk, was vermoeiend, was om half tien klaar en daar was ik toen vanaf. Gelukkig maar want het kostte me veel tijd... tijd die ik niet heb! Zaterdag ben ik naar een vriendin gegaan want ze gaf een feestje. En toen zat ik temidden van allemaal Scheikunde/Natuurkunde/Technische Scheikunde/Natuurkunde/Econometrie/Internationale Betrekkingen/Wiskunde en weet ik wat nog allemaal meer, studenten! Nou, dan voel je je klein hoor... als 5 HAVO'er! Maarja, het waren wel toffe mensen en het was dus heel leuk. Blijven slapen en zondag was ik iets voor twee uur weer thuis. Ik was echter pas om 4 uur in de ochtend gaan slapen, en dat is me nog nooit gebeurt (jaa, ik zat tussen studenten, dat was duidelijk :P) dus ik was de hele zondag niets meer waard. Ik ging dan ook zondagavond stiekem om half negen al naar bed toe... Ik moest namelijk gewoon om kwart over zes er weer uit en weer fijn zeven uur op school zitten.

Afgelopen woensdag had ik een echte pechdag. Want toen moest ik eerst lesgeven aan eerstejaars en dat ging wel oké (nog een verslag over schrijven, moet ik even niet vergeten!). Daarna ging ik naar school en toen kwam ik erachter dat ik mijn USB-stick niet bij mij had. Terwijl ik wel een presentatie en een gesprek in het Frans had met een Franse broeder... Dus ik kreeg toestemming om naar huis te fietsen (lunchen deed ik niet praktisch op de fiets). Gelukkig vond ik mijn USB-stick in mijn ochtendjas (don't ask, is niet logisch nee!). Ik was toen om half twee weer terug op school en ik had vijf minuten om mijn spullen uit te printen en toen gingen we met ons kleine Franse groepje naar die Kerk. En toen we daar waren kwam ik erachter dat ik mijn uitgeprinte spullen niet bij me had...... Mijn docente bood aan om mij te excuseren bij de Franse broeder, en ik racete terug naar school, pakte mijn spullen, en racete weer terug.
Toen heb ik als eerste mijn presentatie gedaan - dat ging natuurlijk vet slecht, want mijn gehele concentratie was allang weg! - maar het gesprekje ging iets beter. Ik hoef het toch niet over te doen, want daar hebben we helemaal geen tijd meer voor. Dit was dus voor mijn Taalportfolio voor Frans en dat moet op vrijdag 27 februari 2009 ingeleverd worden.
Tijdens het sporten werd ik ook nog eens meerdere keren keihard geraakt in mijn ribben/longen, dus erg goed vond ik dat ook niet gaan en ze hebben de eerste comite verandert (vraag me niet waarom ><), en die is nu vet ingewikkeld.
Een pechdag dus, echt, echt, echt waar! *zucht*.

*gaat hierna nieuwe blog schrijven*.

<- Last Page :: Next Page ->
Hosting door HQ ICT Systeembeheer