Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

This is London calling:

1/12/2006 - Vrijdag

Today is D-day.

 

Heb vandaag mijn gesprek (weet niet wanneer) met mijn baas om mijn stage door te nemen. Ben heel erg benieuwd, beetje zenuwachtig en ben eigenlijk blij als vandaag voor bij is.

 

Oke kleine aanvulling ben eigenlijk toch niet blij als mijn stage er op zit, want we zijn net als afscheid sushi gaan eten in een chique restaurant hier in de buurt! En ze hebben taart besteld (doen ze altijd als er iemand weg gaat) dus het leven is hier zo slecht nog niet...!

 

Jullie horen wel hoe het is gegaan!

 

Update 2:

Stage-beoordeling is binnen, 11 x een 7.5 dus mag niet klagen...

Denk op zich dat dit het hoogst haalbare was, mijn baas gaf ook aan dat ik de 1e was sinds lange tijd die hier stage liep dus dat ook zij niet echt goed ingespeeld waren op het hebben van student-stagiaires met beperkte kennis en geen 'echte' werkervaring en beoordelen daarom moeilijk was. Maar hij was wel tevreden volgens mij, dus als zij dat zijn ben ik dat ook! 

 

Update 3:

Hoor net van Sander (advocaat hier) dat De Brauw nooit hoger geeft dan een 8, dus dat alleen maar 7.5 echt heel goed is... Dus dat maakt mijn lijst al weer mooier!

Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

1/12/2006 - Donderdag

De spanning bouwt zich langzaam op, het einde komt in zicht, in het begin waren het 62 dagen, nu nog maar 62 uur.

 

Holland here I come! Vandaag nog even foto's genomen van kantoor en 's avonds een fles wijn gekocht voor mijn baas. Alvast begonnen met de eerste opruim werkzaamheden en dan merk je pas dat ondanks dat het een klein apartement is, het binnen 2 maanden volgestouwd kan zijn met troep. Heb wel 10 kleine tasjes vol met flesjes tijdschriften flessen en andere dingen weg moeten dragen.

 

Hierna alleen nog vrijdag.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/11/2006 - Woensdag

Goeie dag gehad, met vlagen wel heel hard moeten werken omdat er een paar dingen door elkaar liepen, maar dan gaat de tijd ook sneller. Had 's avonds afgesproken om een London Gost/Pub Walk te doen met de student-stagiair van LoLo die ik een paar dagen daarvoor op een borrel had ontmoet. Ook hij is bijna klaar en dit leek ons wel een leuke afsluiting. Hij kende toevallig ook weer een meisje dat bij Stibbe stage liep en die zou dan ook meegaan. De walk was erg interessant, jammer dat ik een deel van de verhalen al kende uit eerdere Gost walks... (ps ma het was die guide die wij ook met onze Notting Hill walk hadden). Die jongen van LoLo was echt heel aardig maar zijn Stibbe vriendin was een beetje arrogant, alles van Stibbe was mooi en leuk goed en geweldig. Maar het was al met al een leuke avond, na die walk nog even de kroeg in gegaan en een paar pintjes gedronken.

 

Nog 2 dagen en dan zit het er op...

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

29/11/2006 - Ma en Di

Maandag en dinsdag zijn eigenlijk vrij vlot verlopen, maandag 2 aktes moeten vergelijken op bepalingen die niet overeen kwamen, was vrij lastig omdat het in het engels was maar merk wel dat mijn juridisch engels hierdoor razendsnel vooruit gaat. Het lezen dan, uitspreken is een ander verhaal. Dinsdag een nieuw klusje gekregen. Moest een mail opstellen naar iemand die wilde weten hoe een BV haar winst uitkeert en welk bedrag dit mag zijn en welke besluiten daarvoor nodig zijn, wederom in het engels dus dat is wel fun! Helaas aan het einde van de dag, afscheid moeten nemen van mijn kamergenoot omdat die 5 dagen naar nederland gaat met haar man en kind om sinterklaas te vieren. Dan wordt mijn naderende einde in londen ineens wel erg definitief... snif snif
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

27/11/2006 - Vrij, Za, Zo

Het was een regenachtig weekend.

 

Vrijdag een rustige dag gehad, na mijn afscheidsfeestje was iedereen gaar en de baas was in Parijs dus het werktempo lag gemoedelijk laag. Al met al een goed begin van het weekend.

 

Zaterdag zou mijn topdag worden. Afweging gemaakt, wat is leuker een museum of London Walk? Keuze snel gemaakt, doe mij maar een london walk. Zat ochtend eerst old westminster, 1000 years of history gedaan. Had omdat het regenachtig was mijn paraplu meegenomen, maar veel heeft het niet geholpen want midden in de toer begon het echt enorm te gieten, was tot mijn knieen helemaal doorweekt. 's Middags nog the old kensington walk gedaan. Is wel zo leuk dat je wat weet over het gebied waar je 2 maanden gewoond hebt. Deze walk viel helaas een beetje tegen al was het wel leuk dat ze ergens een daktuin hadden. Op een 10 verdiepingen hoog kantoorpand hadden ze tuinen gebouwd, 4 thema's en ook nog best groot. Er woonden zelfs 2 flamingo's! Voor de rest was die tour niet echt interessant, kerkje in kerkje uit van het ene park naar het andere. 's Avonds wel echt genoten bij de Gosts of old london. De tourguide had een zwarte cape om met een zwarte muts, een wit gesminkt gezicht en zwart omrande ogen. Alle spookverhalen rond mijn werkgebied gehoord, die gast was echt geniaal. Kon zingen gedichten voordragen en mensen aan het schrikken maken.

 

Zondag wederom veel regen. Had geen zin om veel te doen in de regen, zeker na zo'n vermoeiende dag als gister. Heb rond 12 uur de tube gepakt naar de andere kant van londen, ben even de Grote Bibliotheek van London in geweest. Die is zoals de naam al zegt echt groot, heeeeeeel groot. Daarna even naar een boekwinkel in de buurt geweest, and I must say Donner eat your heart out. Deze zaak was echt huge! Dus heb nog even 4 boeken gekocht. Hopen dat ze in mijn koffer passen. Heb me 's middags de regels van het rugby eigen gemaakt en ben 's avonds vroeg gaan slapen.

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

24/11/2006 - Donderdag

Gisteravond mijn vervroegde afscheidsetentje gehad, in The Admiralty in Summerset House.
 
Het etentje was heel gezellig, iedereen was mee behalve mijn baas want die moest naar parijs gisteravond, daarna zijn we nog naar de nederlandse borrel geweest (alle londense nederlanders komen dan bij elkaar in de kroeg een biertje drinken) en toevallig waren daar ook een paar mensen van Loyens met onder andere hun student-stagiaire dus daar mee staan praten en rond half 12 en anderhalf liter engels bier later naar huis gegaan!
 
Lekker geslapen, een heeeeeel klein beetje hoofdpijn, maar dat is het wel waard...
 
 
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/11/2006 - Woensdag

Het aftellen is begonnen, nog 10 dagen en dan ben ik weer thuis. Nog 1 weekend om leuke dingen te doen en te genieten van het mooie Londen. Nog 7 dagen werken en dan weer lekker uitslapen voor een maandje.

 

Onder voorbehoud dat mijn scriptiebegeleider dhr. Burgerszoo niet weer mijn afspraken verdraait, een andere wending geeft aan onze eerdere correspondentie of uberhaubt het bestaan van mijn scriptie ontkent, studeer ik op 10 januari om 11 uur 's ochtends af. Via een onnavolgbare redenering liet hij me weten dat afstuderen op de 21e niet mogelijk was. Dus dan maar in 2007!

 

Heb morgen een vervroegd afscheidsetentje met mijn collega's en volgende week nog een afscheidslunch met mijn baas. Afscheid is already in the air... snif snif

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/11/2006 - Dinsdag

Voor het eerst van mijn leven een aandeelhoudersregister gemaakt. Was wel spannend want naast dat het in het engels moest, was er ook maar 1 blanco aandeelhoudersregister op ons kantoor in londen aanwezig en ik moest er best veel inschrijven dus heb met het puntje van mijn tong uit mijn mond, heeeeeel geconcentreerd letter voor letter, woord voor woord het register ingevuld!

Daarnaast heel de dag mijn email in de gaten gehouden want Burgerhart (scriptiebegeleider) zou vandaag met de gegevens die ik hem maandag gemaild had, mijn afstuderen aanvragen bij bureau examens. Omdat hij vandaag op de universiteit was. Zie ook voorgaand Goed nieuws bericht op mijn weblog. Helaas aan het einde van de dag geen mailtje van hem om te zeggen dat het gelukt was. Heb vanochtend (woe) zelf even naar bureau examens gebeld om te vragen of hij langs was gegaan om mijn afstuderen aan te vragen maar nee hoor. GEEN AFSTUDEREN IN DECEMBER op naam van Dijkstra. En dan maar tegen mij zeggen dat ik dingen verkeerd begrijp...

 

Vandaag was in beginsel de laatste dag om de gegevens in te leveren. Dus nu wordt het januari...

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20/11/2006 - Maandag

Beetje een rare dag vandaag;

 

Eerst een werkdag terwijl je vriendin gewoon in Londen is. Elise is 's ochtends naar het British Museum geweest en even door Oxford Street gelopen.

's Middags tijdens mijn lunch snel even mijn smoking terug gebracht naar het verhuur bedrijf en later om 15:00 uur naar huis om Elise met koffer en al af te leveren bij Victoria en daar even wat te eten en drinken en nu weer op kantoor.

 

Ben blij als het morgen is want ik ben totaal afgeleefd...!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20/11/2006 - Goed nieuws

Geachte heer Dijkstra,

Uw scriptie heb ik inmiddels gelezen en kan mijn goedkeuring wegdragen. Ik
heb nog een enkele punt en komma, die ik u nog zal verstrekken.
Voor de goedkeuringsbrief heb ik nog uw voorletters en studentnummer nodig.
Verder ben ik benieuwd wat u met Bureau Onderwijs en - Examens heeft kunnen
afspreken. Dinsdag as. ben ik in Nijmegen en zou e.e.a. kunnen afgeven.
Ik verneem wel weer van u.

Vr.gr.
WB

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20/11/2006 - Vrijdag Zaterdag Zondag

Heb op vrijdag eerst mijn smoking opgehaald, het was dat er een collega van De Brauw mee was die er op stond dat ik eerst alles nog een keer zou passen (had het maandag al gepast) want mijn overhemd eindigde bij mijn mouwen op mijn ellebogen :S Dus heb een veel te brede maar welk lange genoege variant meegekregen. Hierbij bevestigd; Engelsen zijn niet groot maar wel klein en dik. 'S avonds Elise opgehaald van de trein en die was er netjes op tijd dus we waren rond half twaalf bij het apartement.

 

Zaterdag, beetje uitgeslapen en daarna nog wat accessoires gehaald, eerst bij mij in de buurt en later naar de stad gegaan. Zaterdagmiddag op Regent Street en Oxford Street is niet echt aan te bevelen. Denk dat er over de miljoen mensen waren. Om snel van het einde van de straat naar de metro te kunnen maar een fietstaxi genomen. (bedankt voor de tip ma, wij doen dat samen ook nog wel een keer!). Om kwart over zes aangekomen op het Gala, een hele leuke avond gehad. Het grappige was wel dat er ook een veiling was en bijna alle (mannelijke) advocaten van ons kantoor vonden het grappig om het eerste bod uit te brengen in de wetenschap dat er toch mensen overheen zouden bieden en die zaten mij een beetje op te jagen. Toe Elmar nu jij, je kan toch niet achterblijven... Was net van plan om onder de druk te bezwijken toen een jonge gast een tafel naast ons een openingsbod van 1200 pond deed op een flexwerker voor 36 uur van een uitzendbureau en niemand deed een 2e bod... That could have been me!

 

Zondag veel gewandeld, op zoek naar een brunch-room die we niet konden vinden, geluchend (brunchtijd waren we door al het zoeken al lang gepasseerd) in een Zuid Amerikaans kiprestaurant. En 's avonds een london walk gedaan; The Haunted London. Was wel een beetje koud maar zeker de moeite waard! Al met al een prima weekend

 

Al ben ik blij dat ik vanavond weer in mijn eentje in mijn veel te kleine bed mag liggen. 1.80 bij 1.20 is toch net iets te klein voor met zijn 2en ook al is elise niet zo heel groot.  

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

15/11/2006 - Voetbal

Ben in de kroeg Ned-Eng kijken! dus ben vanavond niet op msn!

 

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

15/11/2006 - Ma-Di-Wo

Voor het eerst heb ik eigenlijk vrij weinig te vertellen. Heb maandag een smoking gehuurd voor mijn oranjebal as. Zaterdag en ben even naar de kapper geweest (30 euro armer en niet eens goed geknipt), tenminste het valt te betwisten wat onder een stukje korter valt ;). Zowel gister als vandaag niet echt heel hard hoeven te werken, maandag overigens wel maar dat was een uitzondering. De drop die van het weekend uit NL is meegekomen (een halve kilo) is alweer op dus iemand hier heeft gaatjes als ie terug gaat naar NL! (Ps ik ben het in ieder geval niet!)
Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

13/11/2006 - Zondag

Alweer een heel leuke dag gehad, het weer was prima, mooie schilderijen gezien (ook een hele hoop lelijke) in the National Gallery. En 's middags mijn moeder weer op de trein naar huis gezet. Weekend is wel omgevlogen want ben nu alweer aan het werk :S

 

PS. 's avonds weer nederlandse pot gegeten, was erg lekker...!

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

11/11/2006 - vrijdag en zaterdag

Vrijdagavond na een vermoeiende dag mijn moeder opgehaald van Liverpoolstreet Station die was netjes op tijd dus we waren snel in mijn apartement.

 

Zaterdag ochtend vrij vroeg opgestaan, koffie gehaald en in Notting Hill een London walk gedaan (was erg leuk) en daarna gelunched in de buurt. Muttie heeft daarna van half drie tot half zes gewinkeld en ik heb wat geleerd. Moet nu even kijken wat we morgen gaan doen en hoe laat de Musea opengaan. Het weekend gaat wel snel voorbij.

 

Maar gelukkig is het weer prachtig.

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

10/11/2006 - Donderdag

Heb een dagje aan mijn scriptie gewerkt hier en ongeveer 90% van alle aanmerkingen van mijn scriptiebegeleider verwerkt.

's avonds naar een gentlemen's club gegaan met mijn collega's en 7 mensen van een Engelse firm en 5 van een Spaanse dus dat was wel heel grappig. Lekker gegeten, mooie omgeving alleen teveel dingen door elkaar gedronken denk ik. Eerst een borrel (bier) daarna voorgerecht witte, hoofdgerecht rode wijn en bij het toetje hadden we champagne en daarna aan de bar ook nog champagne en bier... :S Was wel heel chique dus dat was erg leuk om mee te maken. 

 

Hoop dat ik de dag een beetje doorkom!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

8/11/2006 - Extra

Voor diegene die niet bekend zijn met Poppy Day. Al enkele weken loopt bijna iedereen hier op straat met een rode (plastic) klaproos op zijn jas of trui, een beetje een rare vertoning maar het is een teken van medeleven en herdenking van de oorlogsslachtoffers van oorspronkelijk de 1e wereld oorlog en later ook van de daarop volgende oorlogen. Kennelijk koop je een Poppy voor een bedrag dat je doneert, je mag zelf weten hoeveel 10 cent of 10 pond en dat gaat dan naar fondsen van oorlogsslachtoffers.

 

 

POPPY DAY

A reminder of loss
In 1918, at the 11th hour on the 11th day of the 11th month, the First World War ended with the signing of the Armistice. The British Empire had lost a whole generation of young men: almost one million dead and two million wounded. The traumatic loss affected us in a way that no armed conflict has ever done since. Words written about and on the battlefields have become a painful part of our modern identity. These opening lines from a poem by John McCrae became a national epitaph to those who perished:

In Flanders fields the poppies blow
Between the crosses, row on row.

 

Why the poppy?
Besides grief and loss, the simple, heartfelt words convey some powerful symbolism. The scarlet poppy is a common wild flower that flourishes in open fields for a few days in summer. As a symbol of bloodshed and mortality, it belongs to a literary tradition that dates back to Virgil's Aeneid, and is even found in the Old Testament book of Isaiah. Certain types of poppy are used for making opium a narcotic drug that can kill pain and induce death-like sleep. On the First World War battlefields, many soldiers longed for such relief.

 

A multiple commemoration
The 1914-1918 conflict was supposed to be 'the war to end all wars'. But history repeated itself, and Europe's memorial stones bear a second set of dates: 1939-1945. In Britain and much of the Commonwealth, Remembrance Day (also known as Poppy Day) mourns the dead of two world wars and later conflicts, such as the 1982 Falklands War. In the weeks before, artificial poppies are sold to raise money for the Royal British Legion and other charities that care for disabled former servicemen and women. On the Sunday morning nearest to 11 November, solemn public ceremonies are held. Two minutes' silence is observed at 11 o'clock, wreaths of poppies are laid by community leaders and these words are recited:

 

They shall not grow old, as we that are left grow old;
Age shall not weary them nor the years condemn.
At the going down of the sun and in the morning
We will remember them.
         
From For the Fallen by Laurence Binyon (1915)

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

7/11/2006 - Ma en Di

Alles gaat zo zijn gangetje, eigenlijk niet veel speciaals te melden, het is net werk ;). Ben een notitie aan het schrijven over afgebroken onderhandelingen in de precontractuele fase en de gevolgen daarvan. Wanneer je wel en wanneer je geen schadevergoeding moet betalen. Lekker simpel om uit te zoeken dus ik vermaak me wel!
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/11/2006 - Zondag

Een samenvatting van het weekend:

 

Zaterdag:

Om 11 uur begonnen aan de london walk met het thema Oscar Wilde, gegeven door Alan een 50 jarige mafkees die verkleed ging als Wilde. Was wel grappig om daar meer van te leren maar het was helaas een beetje aan de koude kant. Als die wandeling een uurtje had geduurd had ik het ook prima gevonden. Ben 's avonds bij de Tower een wandeling over Jack the Ripper gaan doen. Die was echt heeeeel leuk omdat die man die het vertelde Steve, een grappige vent was die heel leuk kon vertellen. Het was alleen stervens druk, een man of 300 verdeeld over 2 groepen terwijl mijn andere walks hoogstens met 20 man waren.

 

Zondag:

Was van plan om 's ochtends een Subterreanian walk te gaan doen langs de rioleringen van londen, maar dat was wel erg vroeg en mijn bed was zooo lekker warm. Dus toen ben ik maar om half 12 naar de changing of guard gaan kijken. Was mij iets te toeristisch en druk een man of 2000 denk ik misschien wel meer. Wat wel grappig was dat de soldaten ook een orkest vormden en die speelden als tijdsverdrijf (hoorde bij de act maar ik zie niet in wat de meerwaarde was behalve het vermaak van de toeristen) nummers van james bond films en de soundtrack van startrek :S

Rond 2 uur heb ik een walk gedaan bij mij in de buurt South Kensington, ondanks dat die 2.5 uur duurde was die echt enorm leuk om te doen. Alle grote musea hier in de buurt gezien en over de architectuur verteld, wat tot nu toe niet de spannendste maar zeker de leukste.

 

Daarnaast 4 wasjes gedaan in het weekend en veel gelezen. Vanavond maar vroeg slapen en dan weer een weekje werken!

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

4/11/2006 - Zaterdag

Vandaag is London Walk-dag en aangezien de Jack de Ripper tour om half acht engelse tijd begint, ben ik vanavond niet aanwezig op msn!
Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me
My Blog's RSS
Give me a click

Friends

angelonici
Page 1 of 3
Last Page | Next Page
Hosting door HQ ICT Systeembeheer