Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Elmeli

Baby's

11:01, 2/8/2010 .. Posted in Toekomst .. 0 comments .. Link
De tijd vliegt! Er zijn al vier vakantieweken voorbij maar gelukkig betekent dat ook dat ik nog drie hele weken kan genieten van mijn vakantie. Dit weekend ben ik terug gekomen uit NormandiŽ, waar we een kleine week op vakantie zijn geweest. Het was heerlijk om weer in Frankrijk te zijn. Natuurlijk werd ik ook weer geconfronteerd met mijn valkuilen, zoals het me te veel lopen aanpassen terwijl er wellicht weinig was om me aan te moeten aanpassen. Maar die gedachten van mij kunnen soms zo echt lijken, dat ik zelf ga geloven dat het niet normaal is als je niet om 9u aan de ontbijttafel zit. Om me heen worden er steeds meer baby's geboren. Het begint bij mij dan ook nog eens extra te kriebelen. Twee collega's die bevallen zijn, mijn nichtje, twee mensen die ik kan van het sporten en nog een nichtje die weer zwanger is. Oja, en we gaan deze week ook nog bij vrienden van ons op kraamvisite. Ik wil ook denk ik dan! Wie weet, ik hoop dat ik snel aan de beurt ben. Als de tijd rijp is...

Nieuwe baan

19:50, 7/7/2010 .. Posted in Toekomst .. 0 comments .. Link
Joepie, ik heb gewoon die baan gekregen! Ik kan het nog maar amper geloven. Het gesprek maandag leek wel een overhoring, ik hield er een raar gevoel aan over en vond dat een van de vrouwen in het gesprek erg negatief was over mijn huidige werk, terwijl ze er waarschijnlijk amper verstand van heeft. Tja, dan ben ik net te trots om er zonder rotgevoel weg te gaan. Ik heb me prima staande gehouden in het gesprek en zou deze week horen of ik door was naar de volgende ronde. Maar het maakt niet uit, want ik heb al een nieuwe baan! Vandaag voor de helft ontslag genomen, zodat ik twee dagen op mijn nieuwe werk ga werken en twee dagen op mijn oude werk. Blijft er nog een dag voor mijn studie over. Vanochtend had ik een afspraak met de begeleider vanuit school. Ze was superpositief over mijn projectplan en dacht dat ik als ik zo door ga, volgend jaar gewoon af ga studeren. Zou dat even fijn zijn! Ik heb de rest van de dag lekker besteed aan shoppen. Nog een nieuw sporttopje, een mooi kettinkje, een nieuwe agenda, heerlijk! Het grote genieten kan beginnen, jammer dat het morgen weer 30 graden is, want het huis opruimen en schoonmaken staat ook op mijn prioriteitenlijstje.

Puffen

14:29, 2/7/2010 .. Posted in Levenskunst .. 0 comments .. Link
Ongelofelijk wat een hitte. Ik probeer er niet aan toe te geven maar zit best wel te puffen... Met 27 graden is het binnen in verhouding tot buiten gewoon aangenaam koel. De laatste werkdag zit er op en de vakantie begint meteen met volop hitte. Niet erg praktisch aangezien ik nog het een en ander voor mijn studie moet doen. Ik wacht even tot het weer slecht(er) weer is, dan komt er hopelijk weer wat motivatie. En anders ga ik gewoon heel vroeg opstaan, dan is het nog een beetje vol te houden... Op mijn twee sollicitaties heb ik allebei een positieve reactie gehad. Ik heb zelfs al een gesprek gehad en maandag heb ik nog een ander gesprek. Het zou zo maar kunnen dat er binnenkort weer van alles gaat veranderen. Erg spannend allemaal. Gisterenavond met het teamuitje heb ik voor het eerst dit jaar weer in de zee gezwommen. Er zijn weinig dingen waar ik zo van kan genieten. Vanavond ga ik met mijn vriend ook nog naar het strand en als het niet gaat onweren, dan ga ik zeker zwemmen. Over een half uur ga ik wat boodschappen halen. Ook lekker koel meestal en aangezien Nederland tegen BraziliŽ voetbalt, zal het wel uitgestorven zijn. De was hangt buiten te drogen en dat gaat snel. Mooi! Ik voel me nog een beetje onrustig doordat niet alles al helemaal duidelijk is, maar volgende week hoop ik duidelijkheid te krijgen en ga ik echt flink van mijn vakantie genieten!

Affirmaties

15:47, 24/6/2010 .. Posted in Levenskunst .. 0 comments .. Link
In mijn behoefte aan een beetje meer spiritualiteit in mijn leven, besloot ik maandag in een opwelling om de affirmatiekaartjes van Louise Hay te kopen. Iedere ochtend een kaartje met een positieve gedachte en dan 's avonds nog eens terug kijken ter herinnering. Ik was er nog niet mee begonnen of de veranderingen dienden zich aan. Nadat dinsdag de teamleider half overspannen naar huis ging en mijn team hoogstwaarschijnlijk weer zonder teamleider zit na de vakantie, besloot ik dat ik misschien toch wel eens wat met die vacatures die ik vorige week gezien had, moest doen. En zo geschiedde, ik belde en schreef alvast twee brieven. Studie ging weer op een laag pitje, want wellicht gaat mijn leerwerkproject nu ook ernstig in de knoei komen als ik geen begeleider en opdrachtgever meer heb. Daarnaast fietste ik met het konijn in een verhuisdoos achterop, richting de dierenarts en kreeg ik een goede training in het toedienen van medicijnen en dwangvoeding. In ieder geval knapte het konijn eindelijk weer wat op. Vanmiddag bracht ik een bezoek aan de arbo-arts om te vertellen hoe het er wat betreft het team en mijzelf momenteel bij staat. Ik was lekker scherp en wilde dat zij eens concreet zou worden in plaats met van die wazige adviezen te komen. Ze zal raar staan te kijken als straks mijn halve team zich preventief bij haar komt melden. Van het affirmatiekaartje 'Vandaag is het leven om van te genieten' plukte ik vandaag de vruchten. Bij de AH kreeg ik zomaar twee zakken KitKat cadeau, omdat de scanner de streepjescode niet pakte. Nog nooit zoiets meegemaakt maar ik zeg geen nee natuurlijk! En zo meteen ga ik lekker sporten. Mijn vriend komt extra vroeg thuis vanavond dus we kunnen ook nog eens samen eten. Ik heb er zin in. Er staan allemaal leuke dingen op het programma voor de komende dagen, dus dat houdt de moed er in!

Erge dingen

18:43, 21/6/2010 .. Posted in Zorgen .. 0 comments .. Link
Na de fietsendiefstal kon het weekend niet slechter eindigen dan met een bezoekje aan de dierenarts. Dat kon er ook nog wel bij. Ik merkte direct dat er met het konijn iets aan de hand was. En terwijl mijn vriend nog dacht dat het 'met een beetje in de gaten houden' wel los zou lopen, vroeg ik toen hij was gaan kijken: 'Is hij al dood?'. Bij de dierenarts bleek er iets mis te zijn met zijn maag en kreeg hij direct allerlei medicijnen. Om 23.15u weer thuis. Vervolgens mocht hij op onze slaapkamer overnachten, maar ik deed geen oog meer dicht. Iedere keer als dat beest ging verliggen, schrok ik ook weer wakker uit mijn bijna-slaap. Vanochtend leek het iets beter met hem te gaan en zijn we allebei gewoon gaan werken. Het werk was een hectische toestand doordat er allerlei zaken op de administratie misgelopen waren. Gelukkig had ik 'ergere' dingen aan mijn hoofd. Naar huis fietsen met een gammele fiets, best een eind trouwens, en dat ding maar piepen. Natuurlijk kreeg ik uit allerlei hoeken opmerkingen over dat gepiep. Ik was allang blij dat de fiets de toch van zo'n 20 kilometer overleefd had. En nu even bijkomen hoor. Weer met het konijn aan de slag, hij moet toch wat gaan eten, overleg met de dierenarts en hoewel ik me al de hele dag op het sporten verheugd had, denk ik dat ik toch een keer thuis blijf vanavond. Morgen ook weer een lange drukke dag met avondprogramma voor de boeg en woensdag kan ik ook wel gaan sporten. Pfff... Nu even een moment voor mezelf dus.

Snuffelen

14:51, 20/6/2010 .. Posted in Toekomst .. 0 comments .. Link
Een drukke week sloot ik af met een gezellig etentje met een vriendin in Breda. Vol inspiratie en moe maar voldaan, zat ik in de trein op de terugweg. Op het station aangekomen zag ik mijn fiets nergens staan. De gedachte die door mijn hoofd flitste - hij zal toch niet gestolen zijn - bleek helaas de harde realiteit. Met twee sloten vast, voorzien van allerlei versieringen, het bleek onvoldoende preventief. Amper twee maanden had ik van mijn fietsje kunnen genieten. Teleurstelling en boosheid, het voelt alsof mijn vrijheid me gedeeltelijk ontnomen is. Op het politiebureau je verhaal kwijt kunnen zit er tegenwoordig ook niet meer in, dus ik kon weer naar huis om aangifte te doen. Niet dat ik daar dan ook maar iets van verwacht... Vandaag snuffel ik tussen de vacatures en sta ik mezelf toe om te dromen over een mooie toekomst. Er zijn allerlei voor mij interessante vacatures, hoewel, vacatures die volgend jaar pas echt interessant voor me zijn, als ik mijn studie dan afgerond heb. Het lijkt me heerlijk om aan wat nieuws te beginnen en ik zou zelfs willen verhuizen, omdat ik nu eenmaal hou van veranderingen en een frisse nieuwe start. Hoewel ik erg tevreden ben met ons huidige huisje, lijkt me een fijn plekje wat dichter bij mijn ouders en Brabantse vriendin ook wel prettig. Wie weet wat de toekomst gaat brengen. Het is gewoon zo leuk om te snuffelen naar mogelijkheden... De nabije toekomst bestaat waarschijnlijk uit het snuffelen naar een nieuwe fiets. Ik kan het niet laten om te kijken of ik mijn fiets op marktplaats terug kan vinden. Ik was er blijkbaar toch wel aan gehecht. Het levensvragenkaartje over de geldkwestie komt nu eindelijk van pas.

Balans

21:10, 17/6/2010 .. Posted in Levenskunst .. 0 comments .. Link
Soms is het zo'n avond dat ik wel erg moe ben maar gewoon geen zin heb om naar bed te gaan. Hoe langer ik op de bank blijf hangen, hoe minder ik me verheug op het ritueel van tanden poetsen, flossen, lenzen uit doen, gezicht wassen, crŤme opsmeren en mezelf op bed werpen. Het zal wel te maken hebben met de drukke dagen en gebrek aan tijd voor mezelf in de avonduren. Hoewel ik het leuk vind om 's avonds naar college te gaan, ook geen nee zeg tegen uit eten gaan en ik vrije avonden het liefst vul met sporten, had ik deze avond nou wel eens gewoon helemaal niets willen doen. Gewoon een beetje lanterfanteren, de tijd met niets verdoen, als compensatie voor de overvolle 'overdag'. En waar normaal gesproken het weekend wat lucht biedt, kan ik me deze keer verheugen op een avondje in Breda met een vriendin, zaterdag sporten en naar mijn ouders en zondag, tja dan zijn de huishoudelijke taken weer aan de beurt. Extra vervelend is dat het ook nooit goed is. Want ik hou er van om het druk te hebben en vakantie krijgen is leuk, maar vakantie hebben vind ik niet altijd leuk. Opeens voel ik dan hoe moe ik ben. Moet ik nadenken over wat ik kŠn doen en dan wil ik het liefst niets doen. Maar na een dag niets doen, voel ik me slechter dan ooit. En alleen maar heel veel doen, dan rust ik niet uit en baal ik na mijn vakantie dat ik zo veel gedaan heb. Hoe vind ik die balans? Deze zomer ga ik het echt weer proberen!

Eindelijk weer

15:48, 16/6/2010 .. Posted in Levenskunst .. 0 comments .. Link
In mijn fietsmandje een grote fles chocolade douchegel. Ik verheug me er nu al op want niets zo lekker als de geur van chocolade maar dan zonder het schuldgevoel van het gulzig naar binnen werken van chocolade. Het is prachtig weer en ik heb dan ook een heerlijk zomers gevoel. Bijna rijd ik een vrouw met een kinderwagen aan. Een lichte steek van jaloezie gaat daar me heen, maar dan zie ik net een bijzonder mooie man voorbij lopen en vraag ik me af of ik niet beter nog even kan genieten van de mogelijkheid tot flirten. Voor mezelf lijkt me die op dit moment meer weggelegd dan voor die kersverse moeder en ik moet dan ook glimlachen om het idee. Ooit hield ik een weblog bij en was het vooral het vinden van het ware geluk en de ware liefde wat me bezighield. Nu dan, met een leuke man en een redelijk gelukkig bestaan, is het misschien meer de behoefte aan reflectie en dagelijkse bespiegelingen die me er toe brengt om weer te gaan schrijven. Anoniem dit keer, omdat ik het me niet kan permitteren om nog eens iedereen gek te maken met mijn soms onsubtiele kijk op de zaken. Vandaag geniet ik van de dag en sta ik mezelf toe bij de vraag stil te staan waar ik op dit moment het meeste naar verlang. Wil ik graag, hoe clichť ook, moeder worden en trots met mijn baby in een wandelwagen door de stad slenteren? Of wil ik gewoon lekker in een zomerjurkje vanachter mijn zonnebril met leuke mannen flirten? Op het eerste ogenblik is de relatie tussen deze twee mogelijkheden niet direct helder. Toch zijn ze voor mij verbonden met een behoefte die me dagelijks bezig houdt. Terwijl ik naar huis fietste bedacht ik me dat ik mezelf ook gewoon kan toestaan om me te laten verrassen. Mijn vriend houdt niet van plannen, laat staan van doelen stellen en je leven inrichten. Ik doe steeds harder mijn best om de controle over ons leven te krijgen. Het lukt me niet en ik word verdrietig en gefrustreerd. Mijn leven was het leukst toen ik verwachtte dat het allemaal ooit goed zou komen, als ik maar minder mijn best deed 'om het fijn te knijpen'. Loslaten dus... Ik weet niet meer hoe dat werkt. Deze conclusie stemt me niet bepaald hoopvol. Zo in het leven staan is een levenskunst op zich. Hoe kan ik die nu in een paar jaar tijd verleerd zijn? Ik wil niet afglijden naar het moment dat er niets meer is en er daardoor niets meer te vrezen valt. Kan ik er niet nu mee beginnen? Ik mis de spirituele inslag in mijn leven, hoe nuchter en praktisch ik ook mag zijn. De kleine mooie dingetjes zijn vanzelfsprekend geworden en daardoor minder zichtbaar. Natuurlijk kan ik het nog. Gisterenavond nog in een restaurant. De smaken waren zo geweldig dat ik verschillende malen na een hap kippenvel op mijn arm voelde. Het is tijd voor een levensvraag (en daarna om me weer te richten op mijn studie). Het antwoord zal komen en ook nu weer zal ik moeite hebben om te wachten tot het er is, om er niet mijn best voor te doen om een antwoord te krijgen. De vraag die ik trek is verdorie weer de vraag die ik vrijdag ook al uit de serie kaarten viste en verontwaardigd terug stopte: "Moet ik stoppen om geld in mijn leven als een probleem te zien?". Wat moet ik met die kaart, ik geloof niet dat ik geld als een probleem zie. De kaart die open voor me neer valt als ik de stapel probeer te schudden, is de kaart die ik daarna trok: "Moet ik meer mijn verstand gebruiken?". Ook met die vraag voel ik weinig affiniteit. Het zal toch niet waar zijn dat ik zelfs mijn intuÔtie kwijt ben geraakt ergens in de loop van de jaren? Laatste poging dan: "Zal ik pas bang zijn als het zo ver is?". Tja, daar wil ik wel een nachtje over slapen...

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories

Levenskunst
Toekomst
Zorgen

Recent Entries

Baby's
Nieuwe baan
Puffen
Affirmaties
Erge dingen

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer