Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

30 dagen zonder alcohol

Woensdag oh woensdag, schoonste aller dagen....

21:14, 6/2/2008 .. 1 comments .. Link
Des ochtends nog een halve dag, des avonds slechts twee dagen!

Maar dan voor de hele maand februari...
Nee, het gaat nog stees prima. Ik ben dan ook zo druk met mijn werk dat zelfs aan het woord 'alcohol' denken eigenlijk al teveel tijd kost. Of dat nou gezond is? Volgens mij kun je beter meer drinken en minder werken.

In elk geval ben ik wel al een beetje in staat om te zeggen wat het met me doet, deze bijna geheel-onthouding;
Behalve dat ik 's ochtends zo goed als fit opsta (i.p.v. alsof ik net 85 jaar oud ben geworden), heb ik gedurende de hele dag al meer energie. Ook kan ik een beetje ontdekken wat nu de momenten zijn wanneer ik trek heb in een wijntje. Verder eigenlijk nog niet zoveel nieuws, ik ga dus nog maar even door.

Morgen mooie proef. Goeie vrienden komen eten. Zij weten ervan, dat scheelt.


Als ik dit allemaal zo opschrijf heb ik plotseling het idee dat ik er teveel mee bezig ben. Zoek ik het wellicht te ver? Moet ik het niet gewoon loslaten en dit blog niet schrijven, of wellicht wel maar dan over belangrijke dingen? Ik geef nu aandacht aan een onderwerp dat ik juist uit mijn leven wil bannen. Nee. Dat ik gewoon onderdeel van mijn leven wil laten zijn, zonder dat het overdreven wordt. Zoals veters strikken erbij hoort, maar dat doe je ook niet vaker dan nodig (behalve een verdwaalde veterstrikverslaafde misschien). Met een gezonde regelmaat drinken, lijkt me prima!

Tot zover, dag 6Maandag is toch al saai....

21:28, 4/2/2008 .. 0 comments .. Link
.....dus erger kan het niet worden. Je herkent het misschien wel (zeker als je project manager bent), dat je extra vroeg op je werk komt, om nog even rustig alles op een rijtje te krijgen voordat alle apparaten weer beginnen te rinkelen en te bliepen. Vervolgens zit je aan kop koffie nummer 6 (waarvan je er 3 ergens onderweg bent kwijtgeraakt), heb je 29 schermen openstaan op je computer, liggen de planningen verspreid over je buro en ga je vervolgens vermoeid naar huis met het idee dat je de hele dag achter de feiten aan hebt gelopen (en zij achter jou aan...).

Aldus lig ik nu met laptop en 2 truien aan in bed op een belachelijk vroeg tijdstip om morgen weer met frisse moed er tegenaan te gaan.

Oh ja, het ging over mijn ervaringen zonder alcohol. Halverwege de dag had ik wel behoefte aan een stevige borrel, maar dat was een fractie van een seconde of 5. Well done dus vandaag!

Truste...

Heerlijk Helder zonder Heineken!

19:17, 3/2/2008 .. 0 comments .. Link
Dag 3, het schiet al op....

Ik verheugde mijn vrijdagavond op de frisse zaterdagochtend en dat was de moeite waard.
Om 8.30uur stond ik zo fris als een hoentje naast mijn bed en ik moet zeggen dat het lang geleden is dat ik zo'n productieve zaterdag had. Zaterdagavond hebben we voor 'het gevoel' wat alcohol-vrije biertjes gedronken, net echt!
Ik had er weer geen moeite mee, hoewel een lekker glas rode wijn af en toe wel door mijn hoofd schoot.

Vandaag, zondag dus wederom redelijk fris wakker geworden. We zijn lekker gaan wandelen in de duinen (ook gezond!) en daarna gingen we naar een bandje kijken in de kroeg. Da's natuurlijk wel lastig, iedereen lekker aan het bier en de wijn. Het is gewoon ongezellig, niet drinken. En dat is dan ook precies wat ik moeilijk vind aan wél drinken. Oftewel, als ik drink en het wordt gezelliger, drink ik er nog 1, omdat ik de gezelligheid niet wil verlaten... Nog een beetje te vroeg om conclusies te trekken en te kijken wat er allemaal voor in de plaats terugkomt. Nog even gewoon doorzetten dus.
Feit blijft wel dat het eerste weekend erop zit....

To be continued.....

1 februari, de dag dat ik niet meer drinken mag!

09:28, 1/2/2008 .. 1 comments .. Link
Als er 1 ding is dat waarschijnlijk opkomt bij je als je dit leest: "is Emily een alcoholist?"
Volgens de Nederlandse maatstaven waarschijnlijk wel, volgens mij niet.


Echter mijn vriend had het briljante plan om eens een maand te stoppen met de drank. En dat klonk mij als muziek in de oren. Klinkt heel raar, ook voor mij. Want het is zo gezellig, wijntje erbij, sigaretje. Nog een wijntje, het is immers de 33e dag van het jaar. Of de verjaardag van een van de katten. Of zo'n saaie woensdag, halverwege de week, genoeg reden om iets te vieren!
Het is er zo ingeslopen, zo'n gewoonte geworden.... En ja, er zit stiekem wel iets meer achter. Mijn coach ( een je-weet-wel-meneer waar je eens per week mag klagen over jezelf en de rest van de wereld) confronteerde me ermee. Hij vond dat ik toch wel vaak teveel dronk en dat dat misschien de reden is waarom ik vaak in de knel raak. Het hele verhaal laat ik achterwege, dat is echt prive maar feit is dat het me aan het denken heeft gezegd. Een ander ding dat me raakte was dat hij me vertelde dat ik het me eigenlijk niet kon permitteren om zo te leven. Mijn ouders dronken en drinken altijd te veel, dat is erfelijk. Daar moet ik voorzichtig mee zijn.

Enfin, het 30-dagen-niet-drinken-plan kwam als geroepen (dit werd geopperd de dag voordat ik de confrontatie aanging met de coach). En aangezien het nu de eerste dag is en ook nog een vrijdagavond, leek mij het beste alternatief voor drinken mijn ervaringen op te schrijven.

Zo ging ik ook maar eens 'googelen' op 'wanneer ben je een alcoholist'? En daar krijg je heel wat hits. De eerste maar eens aanklikken. www.alcoholinfo.nl, ik had het zelf niet kunnen bedenken.
Ik weet eigenlijk niks van alcohol, behalve dan dat het heel lekker kan zijn en dat je het drinkt als het gezellig is (of soms om het gezellig te maken). De cijfers zijn een beetje verouderd, maar...wist jij dat:

  •     Er per hoofd  van de bevolking  in 2005 7,9 liter pure alcohol  werd gedronken?
  •     Dat we per persoon in 2005 78 liter bier, 21 liter wijn en vier liter gedistilleerd hebben   gedronken?
  • Alcoholgebruik de overheid gemiddeld 2,5 miljard euro kost?
Als ik mijn eigen bijdrage aan bovenstaande cijfers bereken denk ik dat ik:
  • misschien wel 70 liter wijn heb gedronken in 2007
  • bier is te verwaarlozen, maar een gin tonic is ook erg lekker, dus wellicht 2 liter gedistilleerd verorberd heb
  • en tja, ik heb me wel eens ziek gemeld wegens een kater, ik wil niet weten hoeveel dat kost eigenlijk
Dag 1 is voorbij,  het is gelukt, geen probleem, ik ga slapen en verheug me nu al op het frisse wakker worden op de zaterdagochtend.....   


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Woensdag oh woensdag, schoonste aller dagen....
Maandag is toch al saai....
Heerlijk Helder zonder Heineken!
1 februari, de dag dat ik niet meer drinken mag!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer