Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Verhalen en zo

De nieuwe TV

{ 03:30, 21/11/2007 } { 0 comments } { Link }

Eindelijk was ie er: de nieuwe televisie. Een heuse flatscreen was het uiteindelijk geworden, natuurlijk veel duurder dan we vantevoren hadden afgesproken, maar als ik eenmaal begín te shoppen op internet ben ik na enig vergelijken niet meer te houden. De meest rudimentaire en reeds lang geleden afgeworpen gewaande driften beginnen een loopje te nemen met alle rationele overwegingen en praktische bezwaren en voor je het eigenlijk goed en wel in de gaten hebt is de online bestelling door een kinderlijk eenvoudige druk op een knop verstuurd.

Wat er dan volgt is de ultieme voorpret: straks kunnen we op supergroot formaat tv en dvd's kijken, en alle functies - die op het oude toestel al lang de geest hadden gegeven of alleen na een flinke klap tegen een der zijkanten nog mondjesmaat te activeren waren - doen het gewoon weer, zelfs meer functies dan we ooit op enig eerder toestel hebben gehad. En we kunnen het geluid volledig via de geluidsinstallatie en boxen laten komen en en en... Kon het maar bij die heerlijke, nog niet door enige materiële onvolkomenheden beperkte vooruitzichten blijven. Maar dat schijnt dus NIET te kunnen...

Je bestelling via internet is nog niet verstuurd of je hebt al per kerende mail een bevestiging. Daarin wordt mij tevens meegedeeld dat er binnen twee werkdagen contact met me wordt opgenomen op het door mij ingevulde telefoonnummer. Nou heb ik die tv met opzet deze week besteld, omdat ik een weekje vrij ben, maar bij het lezen van de door de winkel in elkaar geflanste tekst realiseer ik me dat ik mijn vaste telefoonnummer heb ingevuld. En nou heb ik veel voor zo'n apparaat over, maar dat wil nog niet zeggen dat ik er twee dagen voor naast de telefoon gaan zitten.

Anticiperen dus: ik bel met de winkel, maar ja, daar hebben ze ook nog wel wat anders te doen dan het te woord staan van mensen die toch al een aankoop hebben gedaan en dus krijg ik geen medewerker maar een voicemail. Normaalgesproken reageer ik op die dingen met het onmiddellijk indrukken van de knop "gesprek beëindigen", maar nu moet er in mijn eigen belang iets geregeld worden , dus als een soort randdebiel spreek ik een bericht in, daarbij tot tweemaal toe m'n naam, adres en mobiele telefoonnummer herhalend, in de hoop dat een en ander door een snuggere medewerker wordt opgepikt en het hele feest niet al in dit zeer prille stadium in de soep loopt.

Wat schetst mijn verbazing als ik reeds een dag later wordt teruggebeld. Dat hebben we ook al wel anders meegemaakt! De door mij bestelde tv is niet uit voorraad leverbaar en dient dus besteld. Nou weet ik ondertussen uit zeer ruime ervaring dat nooit iets wat ik bestel uit voorraad leverbaar is, dus echt onverwacht komt die mededeling niet. Wanneer ze dan denken wél te kunnen leveren?

- Aanstaande vrijdag, meneer.

- Okay, prima, dan ben ik thuis.

- Maar het kan natuurlijk ook zaterdag worden.

- Is ook goed, maar is het in dat geval wel mogelijk mij even telefonisch te informeren wanneer het dan precies wordt? Dan zorg ik er voor dat ik thuis ben. Op m'n 06 alsjeblieft.

- Uiteraard! Hahaha! Dat hadden we al begrepen. Maar ik schrijf het er nog eens bij: meneer vantevoren bellen op zijn mobiele nummer.

Op vrijdag komt er dus een mailtje binnen. "Omdat wij u telefonisch niet konden bereiken..." Maar ik heb m'n mobieltje al de hele dag bij m...... o nee, die klootzakken hebben natuurlijk tóch naar m'n vaste toestel gebeld, alle anticipatie mijnerzijds ten spijt! Dus maar weer bellen om te redden wat er nog te redden valt.

- Ja, u bent van die flatscreen hè, we konden u niet telefonisch bereiken. We hebben de tv binnen hoor.

En eerlijk is eerlijk: het had al weer vele malen erger gekund. We spreken af dat ze zaterdag komen, dat de chauffeur ongeveer een half uurtje voordat 'ie bij mij is even belt (op m'n mobiel, jawel) en dat ik gewoon aan de deur met m'n pinpas kan betalen. En zo gebeurt het ook: zaterdagmiddag rond vier uur staat de nog maagdelijke doos enigszins onwennig in de huiskamer.

- Zal ik hem direct maar even voor u installeren en programmeren, had de bijzonder vriendelijke chauffeur nog aangeboden, maar met de vanzelfsprekendheid van een afgestudeerde elektrotechnicus had ik die alleraardigste geste royaal weggewuifd. Je hebt gymnasium bèta of je hebt het niet.

M'n altijd even tactvolle vriend informeert nog even voor alle zekerheid of dat allemaal wel écht gaat lukken want het ziet er best ingewikkeld uit en het meegeleverde boekwerk is lijvig, maar ja, hij heeft dan ook geen enkel gevoel voor techniek. Voor mij dus een reden temeer waarom dit moet lukken. Ja, moet lukken! Er staan immers hogere belangen op het spel.

En het lukt: toestel uit de doos, alle kabels aansluiten, kunst- en vliegwerk uithalen omdat een van de kabels te kort blijkt te zijn voor de door ons beoogde ruimtelijke opstelling. Maar als zelfs de afstandsbediening gewoon blijkt te werken begint er zich enig aan triomfalisme grenzend optimisme van mij meester te maken.

Nog geen kwartier later heb ik alles gedaan zoals het zou moeten en zijn zelfs alle tv-kanalen al geprogrammeerd. Ik blijk toch weer veel slimmer dan altijd zelf al vermoed. Nou nog even uitproberen of de DVD-speler óók werkt: schijfje in de gulzige lade, op play duwen en..... het geluid van een dvd. Geen beeld: het tv-programma gaat gewoon door. Ik probeer - eerst nog met overleg maar allengs ongestructureerder en wanhopiger - de verschillende knopjes van de afstandsbediening uit. Zonder ook maar het geringste resultaat.

- Misschien moet je het eens met de afstandsbediening van de DVD-speler proberen, oppert mijn altijd meedenkende levensgezel.

En die opmerking is er teveel aan. Ik probeer zonder onmiddellijk het allerbeste seviesgoed naar zijn hoofd te smijten uit te leggen dat het daar gvd toch niks mee te maken kan hebben, want de dvd doet het, dat kan 'ie toch zelf ook nog wel horen, waar komt dat geluid anders vandaan? En als 'ie het allemaal zo goed weet moet 'ie mij niet aan m'n kop lopen te zeiken met z'n ongetwijfeld goed bedoelde maar totaal ondeskundige - om het woord debiele maar niet te gebruiken - adviezen. Ik moet toch altijd al alles in m'n eentje opknappen en het enige wat meneer kan is er nee-schuddend naar zitten kijken en mij vertellen dat het nog steeds niet functioneert. Maar dat weet ik zelf gvd ook wel, want ik ben niet helemaal op m'n achterhoofd gevallen en als hij nou z'n bek nog opentrekt dan laat ik de hele heidense teringzooi lekker liggen zoals die nu ligt, en dan ziet meneer maar hoe hij het oplost, meneer de beste stuurlui, doe het dan fokking lekker zelluf als je er zoveel verstand van hebt! En met een kwaaie kop been ik de kamer uit.

Een minuut of tien later hoor ik dat m'n wederhelft met de honden naar buiten gaat. Komt mij goed uit: hoef ik straks die beesten niet meer uit te laten en kan ik in de tussentijd mooi nog even zonder begeleidend commentaar met de tv aan de slag, want er bestaat natuurlijk geen zoeter triomf dan hem bij zijn terugkomst tussen neus en lippen door te kunnen vragen of 'ie zin heeft om een dvd'tje te kijken.

Maar het klereding wil nog steeds niet wat ik wil. Tegen alle beter weten in en met grote tegenzin neem ik toch de afstandsbediening van de DVD-speler er maar eens bij. De rest is voorspelbaar: al bij de eerste knop die ik aanraak springt het beeld van Nederland 1 weg en zie ik een mooi blauw scherm verschijnen met daarop de melding DVD LOADING. En nog voor ik goed en wel in de gaten heb wat er gebeurt zie ik de film die ik eerder had uitgezocht op m'n spiksplinternieuwe flatscreen. Dus het moest toch met die andere afstandsbediening. Krijg nou de tering.....

De rest van de dag is de sfeer verder prima. We kijken samen naar een van onze lievelingsfilms op dvd. Gelukkig is er bij mijn vriend geen enkel spoortje van wantrouwen wanneer ik in alle bescheidenheid en zo luchtig mogelijk vertel dat het nog best effe ingewikkeld was om het ding aan de praat te krijgen. Mijn officiële versie is namelijk dat ik wat aanpassingen heb gedaan in het instelingenmenu omdat ik de voorgeprogrammeerde instellingen niet zo praktisch vond. Maar zo'n fabrikant knalt wat standaardsettings op zo'n apparaat omdat het anders de meeste mensen boven hun pet gaat.

Nee, natuurlijk, dat is niet helemaal de waarheid, maar ook ík wil echt kunnen genieten van dat nieuwe apparaat zonder de komende jaren tot vervelens toe herinnerd te worden aan het feit dan mijn a-technische levensgezel de voorzet voor de uiteindelijke oplossing heeft gegeven... Laten we het maar een leugentje om (eigen) bestwil noemen.

 

©Bluefinger2007

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links

# Mijn (ongezouten) mening
# Mijn weblog over van alles en nog wat
# Mijn website over de Rooms-Katholieke liturgie
# Ik ben ook te vinden op hyves

Categories


Recent Entries

De nieuwe TV

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer