Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

En toen zei zij

Beginners

11:14, 25/11/2013 .. 0 comments .. Link

Vorig weekend waren mijn scharrel-waarmee-ik-al-maanden-vrienden-probeer-te-zijn-met-redelijk-succes-tot-dan-toe en ik kennelijk beginners. Toen hij duidelijk liet blijken dat hij behoorlijk in de knoop zat met heel veel ingewikkelde dingen, opperde ik om zijn vrijdagavond op te vrolijken met biertjes en een film. Tijdens deze avond kondigde hij aan dat hij mij wilde zoenen waarna hij dat probeerde en ik toegaf. Van het een kwam het ander en mijn scharrel was gewoon weer mijn scharrel. Omdat ik niet van ingewikkelde gesprekken houd en hij zich kennelijk er niet aan waagde, hebben we er vooral niet over gesproken tot de volgende dag waarop mijn scharrel bij mij thuis een lang geleden beloofde thaise rijsttafel van mijn hand mocht komen proeven. Hij sneed het onderwerp aan zoals het hoort, als je tenminste de romantische dramas mag geloven. Zoals al vele malen eerder gaf mijn scharrel aan dat hij aan de ene kant mij heel leuk vindt en aan de andere kant weet dat het niet goed voelt en hij mij geen pijn wil gaan doen. Zoals al vele malen eerder gaf ik aan dat ik geen verwachtingen heb ten opzichte van hem en ook niet weet hoe de dingen zullen gaan maar dat me dat op dit moment helemaal niet interesseert omdat ik hem leuk vind. En van het een kwam het ander en mijn scharrel bleef mijn scharrel.

Op maandag begon het mij te dagen dat ik misschien bang moest zijn dat ik hem pijn zou kunnen doen aangezien het mijn scharrel is. Op dinsdag dacht ik dat ik misschien wel een stuk meer voelde voor mijn scharrel dan ik tot dan toe mocht toegeven van mezelf. Op woensdag betrapte ik mezelf erop dat ik mijn scharrel graag wilde zien die avond en dat ik hoopte dat hij dan enthousiast mijn drempel over zou stappen om mij vervolgens vurig te zoenen en in zijn armen nemen. Op donderdag begon ik me na een lange dag ernstig zorgen te maken over wat mijn gevoelige, ingewikkelde scharrel wel niet allemaal in zijn hoofd aan het halen was. Op vrijdagochtend in de trein vond ik het tijd om zelf contact te zoeken met mijn scharrel. Het moment waarop ik mijn telefoon uit mijn tas pakte kreeg ik een berichtje van hem of we konden afspreken in het weekend. Dat deden we.

Ik begon op vrijdag en zaterdag verdacht veel op een verliefd persoon te lijken en dacht ongeveer ieder kwartier aan mijn scharrel en dat ik hem bijna weer zou zien. Wat zou ik aan doen en zouden we het redden tot een zondagochtendontbijtje. Maar zoals in een waar romantisch drama bleef het doembeeld wat eerder in die week mijn gedachten al was binnen geslopen ook ieder kwartier terug komen. Wat zou mijn scharrel zich in zijn hoofd hebben gehaald, hij zal hoogstwaarschijnlijk onze niet-bestaande, onofficiele relatie beeindigen was mijn besluit op al het gepieker.

Eenmaal zaterdagavond en mijn tandenborstel al in mijn tas gedaan, stapte ik op de fiets naar mijn scharrel. Ik ging naar zijn huis waar de kans op een zondagochtendontbijtje groter zou zijn wist ik, omdat hij graag thuis slaapt en ik graag bij hem slaap. Op de fiets fantaseerde ik dat ik misschien zelf gepassioneerd over de drempel van zijn huis moest stappen en hem vurig zoenen. Maar in mijn doemscenario zou hij onze niet-bestaande, onofficiele relatie beeindigen. De compromis werd dat ik zou bekijken wat zijn gezicht zou loslaten over zijn gepieker van de afgelopen week en dan zou besluiten over te gaan tot een gepassioneerde aanval of niet. Ik kwam binnen en zag dat het niet goed was maar dacht wie niet waagt, wie niet wint. Voordat ik mijn vurige zoen goed tot zijn recht kon laten komen draaide mijn scharrel zijn hoofd weg en zei: ja daar moeten we het echt over hebben. Na een lange gesprek met lange pauzes had mijn scharrel een totaal romantisch drama op tafel gelegd met alle pijnlijke details over hem, zijn ex-en en zijn verleden welke ik al maanden probeer te verdringen en vergeten. Het was uit. En hij kon zich voorstellen dat ik gekwetst was en me afgewezen voelde en daarom misschien niet meer wilde afspreken maar dat was niet wat hij hoopte voegde hij er vriendelijk aan toe. Ik kon alleen maar zeggen dat ik eigenlijk geen idee had wat ik nu wilde.

Op zondag zouden we naar de film gaan, of ik Beginners al gezien had want die was ontzettend indrukwekkend en goed volgens mijn ex-scharrel. Samen naar de film leek hem niet zo’n goed idee meer dus ik ging alleen. Zondagmiddag kon ik bevestigend antwoorden en na het zien van de film Beginners concluderen dat wij, mijn ex-scharrel en ik als beginners, wel heel snel klaar waren met de klus en dat dit me spijt.De vriendelijke man, de vriendelijke vrouw

12:21, 18/11/2013 .. 0 comments .. Link

Er zijn mannen met wie vrouwen graag vrienden worden. Toch het perspectief van de andere sekse maar geen jager, geen lomperik, iemand met wie je fijn kan praten en zelf als vrouw-zijnde lekker stoer kan doen wat anders wellicht niet lady-like zou zijn maar lomp. Er zijn vrouwen met wie mannen graag vrienden willen worden. Toch het vriendelijke en zachte van de andere sekse maar ze drinkt ook bier en kan scheldwoorden roepen, dingen kapot maken, grappen over seks maken en jij kan je hart luchten èn stoer doen wat bij je mannelijke vrienden moeilijk is.

Er zijn ook altijd mannen en vrouwen die zo zijn maar dat zelf tijdens het ontstaan van de eenrichtingsvriendschap niet door hebben (...) Hij is zo verbaasd en trots dat zij zichzelf zomaar bloot geeft en haar hart lucht en vanalles met hem deelt en samen doet. Het is eigenlijk al een relatie en omdat dit zo goed gaat zal hij eens een keer niet aandringen op seks. Zij is zo verbaasd dat hij een normaal gesprek kan voeren, hij zelf initiatief neemt om contact te zoeken, af te spreken en leuke dingen te doen. En hij is echt geïnteresseerd in haar en dat zonder dat hij direct haar broek in wil. Dit is het denkt zij. De vriendelijke man, de vriendelijke vrouw.

Maar dan vertelt de ander op wie ze smoorverliefd zijn, de stoere onbereikbare man die alles kan, het prachtige, fijne meisje zoals in een droom. En opeens, alsof de lift naar beneden stort, een straaljager door de geluidsbarrière heen vliegt, het licht uitgaat, begrijpt de vriendelijke man, de vriendelijke vrouw het (...) en vraagt zich af waarom ze dit patroon niet herkennen en waarom zij toch telkens in dit patroon terechtkomen. Maar ach, ze besluiten vrienden te worden met die ander, dit is tenslotte niet de eerste keer dat ze voor een dergelijk moeilijke taak staan, ze kunnen dat best, hun gevoelens opzij zetten en de vriendschap waar die ander zoveel plezier aan beleefd voortzetten. Dat willen ze zelf ook wel, anders is de vriendelijke man, vriendelijke vrouw de ander kwijt (...)

De vriendelijke man en de vriendelijke vrouw zijn de self-fulfilling prophecy van de ander. Stappen in hun eigen vicieuze cirkel uit angst te verliezen wat zij het belangrijkst vinden: genegenheid van de ander. Maar wie wil er nu helemaal koude koffie, een auto zonder wielen, een goede wijn zonder krukkentrekker, een zeilboot op het droge en alles wat je doet verlangen naar iets wat je nooit krijgt (...)About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Beginners
De vriendelijke man, de vriendelijke vrouw

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer