Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Trainen voor de Damloop

Het begin: training 1 & 2

13:14, 4/8/2010 .. 0 comments .. Link

Hardlopers zijn overal. Het is een trend die steeds meer mensen trekt. De sport is gezond, vindt in de buitenlucht plaats en je kunt zelf beslissen wanneer je gaat trainen. Deze voordelen klinken ideaal voor mij. Voor mij was het daarom in april duidelijk: ik ga hardlopen!

 

Nu zijn we in augustus. Van hardlopen is niet veel gekomen. Toch zal daar snel verandering in moeten komen. Als gevolg van het enthousiasme destijds, heb ik me via de Glamour aangemeld voor de Damloop, een loop van 16 kilometer van Amsterdam naar hartje Zaandam dat plaats vindt op 19 september. Een ambitieus plan, dat nog gerealiseerd moet worden. Dat kan alleen door te trainen!

 

Afgelopen zondag kwam er een einde uitstelgedrag. Opeens besefte ik dat ik 7 zondagen later in Amsterdam zal staan om 16 kilometer te gaan lopen. Met tegenzin pakte ik mijn Nike+ schoenen uit de kast, trok ik mijn Glamour shirt aan en viste ik mijn Ipod uit een la om het resultaat te kunnen zien. Een rondje van ongeveer 6,7 kilometer stond op het programma.

 

Wat een bevrijding was die training. Heerlijk vond ik het om in de buitenlucht te sporten. De spierpijn die ik er dag had was niet zo’n bevrijding. Toch voelde ik me goed. Een begin is gemaakt! Uiteraard was ik niet snel (gemiddelde snelheid was 5.40 per kilometer). Dinsdag besloot ik nogmaals te gaan hardlopen. Ik was nu iets sneller (gemiddelde snelheid was 5.33 per kilometer). Ook van die training heb ik spierpijn overgehouden. Toch ben ik wel blij dat ik iets sneller was alhoewel het nog steeds vrij langzaam is.

 

Ik heb nu wel een concreet doel: het uitlopen van de Damloop ongeacht de tijd. De factor tijd verbind ik wel aan de volgende Damloop mits ik in april weer enthousiast besluit mee te doen. Deze blog zal ik gebruiken dat doel te realiseren. Ik ben benieuwd hoe ik de komende weken zal doorstaan en of ik mijn doel zal halen!

 

Zondag 1 augustus – 6.67 km – gem. snelheid: 5.40

Dinsdag 3 augustus – 6.67 km – gem. snelheid: 5.33   

 

 

 { Last Page } { Page 1 of 3 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries


Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer