Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Verslag exploratieweek 1 Home | Profile | Archives | Friends
Logboek exploratieweek 1 van Anne Van Dierdoncq, Joke Jacobs, Caroline De Ceulaer, Katrien Janssens, Marijke Heylen en Stephanie De Vos.

De laatste dag...27/11/2007

Eindelijk is het zover, de laatste dag van de exploratieweek is aangebroken. Na een stressvolle maar leuke week zit het er bijna op. Om half 10 verzamelden we in de studentenruimte. We vlogen er direct in, want de tijd stond niet stil. Wij (Caroline & Stefanie) printten nog enkele documenten af voor in de map. Katrien en Marijke hadden afgesproken aan Saturn om te zorgen voor mooie foto's voor ons visueel dagboek. Ondertussen waren Anne en Joke ook al aan de slag. Toen begon het knip- en plakwerk. De final touch werd gelegd, de map werd volledig inorde gebracht en gecontroleerd.

Toch waren de taken nog niet gedaan. We kregen de opdracht om onze teamgenoten punten te geven.  Het is niet leuk om na een leuke week iedereen te gaan beoordelen, dit was dan ook niet zo gemakkelijk. Ook onszelf moesten we evalueren. Dit volgens een fiche met enkele vragen. En het was nog niet gedaan... Vervolgens kregen we een link doorgestuurd van Rit de Greef om een enquête online in te vullen. Later op de dag gingen we met z'n allen naar de agora om onze stand op te maken. Ieder groepje kreeg een zuil, waar we onze week moesten presenteren met het visueel dagboek.

De dagen zijn voorbij gevlogen. Het was een week om nooit te vergeten! Teamgenootjes we zullen jullie missen!

Caroline De Ceulaer & Stefanie De Vos (1CMsa)

The seventies!! Op zoek naar event-talent? We've got it!

 

    

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

De vierde dag...26/11/2007

Om 9u vanmorgen was het weer zover! Iedereen had zich een beetje kunnen ontspannen in het weekend en was weer volledig opgeladen om er nog 2 dagen stevig tegenaan te gaan! De goede samenwerking van de voorbije 3 dagen en de resultaten ervan, die duidelijk te zien waren, motiveerden ons! "We zijn een goei team!"

Vandaag stonden de afwerking van de laatste opdrachten, het moodboard en het visueel dagboek op het programma. Misschien een beetje onderschat hoeveel we nog te doen hadden? Nee, helemaal niet, maar af en toe eens tegenslag hebben, kan gebeuren natuurlijk... Na de afspraak met onze mentor, bleek dat er toch nog wel heel wat gesleuteld moest worden aan ons visueel dagboek. Voor het middageten werden alle opdrachten afgerond, zo ook de opdracht van PR&V, het moodboard. Het heeft wel wat moeite gekost, maar is zeker en vast de moeite waard; een moodboard om trots op te zijn! Vervolgens was het tijd om te eten, een kleine break was even nodig, de batterijen weer even opladen voor een van de laatste etappes van de exploratieweek: het visueel dagboek.

Na de lunchpauze hebben we even onze creatieve geesten weer uit de kast moeten halen. Creativiteit, netheid, originaliteit,... Het was geen gemakkelijke opdracht, een visueel dagboek maken, zo bleek, maar door niet op te geven en ervoor te gaan, zijn we er toch in geslaagd! Het idee was uitgewerkt, de computers werden weer veroverd en onze creativieit liet zich van z'n beste kant zien. Het visueel dagboek was geboren! Morgen staan de laatste details op het programma; de foto's toevoegen aan het visueel dagboek, enkele documenten invullen en toevoegen en nog een laatste check doen van de portfoliokaft. Het komt allemaal goed...

"We zijn een goei team!"

Katrien Janssens (PRV1)

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

De derde dag..23/11/2007

Vandaag is het vrijdag. Het is misschien de laatste dag van de week maar werken kan onze groep elke dag van de week! Dat bleek al gauw toen we 's morgends weer paraat stonden om er in te vliegen. Het werk ging zeer vlotjes. Niets of niemand kon ons tegenhouden!

We wisten goed wat er nog gedaan moest worden. Na drie dagen hard te werken waren we al beter op elkaar afgestemd en voelden we elkaar veel beter aan. Daardoor durfden de groepsleden al sneller wat hulp te vragen als het eens wat minder vlot ging. Al dat harde werk zorgde toch al voor wat mooie resultaten. Onze hoofdopdracht is namelijk bijna helemaal klaar en nog maar drie vakopdrachten moeten worden afgewerkt. Het zien van deze resulaten gaf onze groep een positieve boost. Het gaf ons zelfs een extra duwtje in de rug om onze opdrachten zo volledig en verfijnd mogelijk af te werken.

Al gauw was het middag. Om 14:00 uur hadden we een afspraak met het evenementenbureau "Antwerpen Events company". Met twee leden van de groep gingen we er weer tegenaan. Met een beetje kriebels in de buik waren we eindelijk aan het juiste adres. We waren zeer enthousiast en benieuwd naar hoe het allemaal ging verlopen, maar omdat het ons eerste echte interview was kwam er wel een beetje stress aan te pas. Desondanks er een klein technisch probleempje ontstond, hebben we een goed interview kunnen afnemen. De eventcoördinator (geïnterviewde) was zelf heel enthousiast bij het vertellen over het bedrijf waar ze werkt en ze was zeer volledig bij het geven van antwoorden. Het was zeker een leuke ervaring voor ons.

Na nog wat werk besloten we om naar huis te gaan. We besloten het verdere werk thuis tot een goed einde te brengen. Vanavond nemen we best wat tijd om te ontspannen. We hebben wel afgesproken om dit weekend nog een tandje bij te steken, want hopelijk hebben we tegen maandag al onze opdrachten klaar en kunnen we ons concentreren op het moodbord en om alles tot een goed einde te brengen (afwerking en dergelijke). Maandag zien we elkaar al gauw weer om 9uur om voor de voorlaatste keer het beste van onszelf te laten zien...

Heylen Marijke,
PRV1

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

De tweede dag..22/11/2007

Om 9u stonden de meesten van onze groep al paraat om er teurg in te vliegen. Gisteren hadden we al concrete afspraken gemaakt dus we wisten goed waar we mee bezig waren. Ieder begon met zijn ding. Met samenspraak van de groep, raakte al enkelen taken goed op weg. De vragen van de enquête en het interview hebben we voorbereid en voor de taak van engels werkten we per twee. Zelfs onze eerste taak geraakte af, namelijk die van spaans. We hadden eerst zelfs geen tijd om te pauzeren maar uiteindelijk besloten we gezamelijk om toch onze hersens even te laten rusten.

Na het middageten hadden we een afspraak met onze begleider, namelijk meneer Poppe. Hij overliep heel de portfoliokaft met ons, en stuurde onze enquête en interview wat bij. Na het aanpassen van de enquête zijn we met twee personen op straat mensen gaan ondervragen. Zoals verwacht ontweken vele mensen ons, maar toch ging het vrij vlot en geraakten we aan de dertig enquêtes. De andere personen van de groep bleven op school om het interview bij te sturen en te werken aan den andere opdrachten.

Het was weer een leerrijke dag vandaag en onze opdrachten beginnen echt al te vorderen.

Joke Jacobs, groep prv1 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

De eerste dag..21/11/2007

De eerste dag was meteen een hele belevenis. Dit is onze eerste exploratieweek, dus we wisten nog niet goed wat ons te wachten stond. In sportieve kledij en met plakstift op zak vertrokken we naar school.

Op school aangekomen was het een hectische boel. Allemaal eerstejaars communicatiemanagement liepen door elkaar en zochten hun groepjes. Na een korte verwelkoming door mevrouw De Greef werd het startschot gegeven en moesten we per groep een puzzel in elkaar steken. Door onze goede samenwerking ging dit vrij vlot en konden we al snel aan onze tweede opdracht beginnen.

Deze opdracht leek vrij simpel in het begin. Dit kwam doordat we van enkele foto's direct de oplossing wisten. De laatste en moeilijkste foto's bleven echter over, maar door onze koppen bij elkaar te steken en een strategie te ontwikkelen is het ons toch gelukt om alle antwoorden op tijd te vinden.

Toen we terug op school aankwamen hebben we aan ons digitaal dagboek gewerkt. We hebben het thema en de stijl ontwikkeld en het begon toen zelfs al vorm te krijgen. Hierna was het tijd voor een pauze, na een hapje gegeten te hebben begon het schitterende optreden van onze medestudenten. Van enkele liedjes kreeg ik zelfs kippenvel!

Toen we van deze performance bekomen waren begaven we ons met zen allen naar de aula, waar we uitleg kregen over de rest van de week en onze opdrachten. Toen konden we er echt pas invliegen! We zijn er direct aan begonnen en hebben de opdrachten besproken en de taken verdeeld. Hierbij bleek dat we elkaar als groep echt aanvullen. Als iemand iets slechter is in een vak, dan wordt zij gewoon geholpen door iemand die er in uitblinkt. Na dit overleg splitsten onze wegen, om elks aan de opdrachten te werken.

Ik heb het gevoel dat het ons helemaal gaat lukken om de opdrachten op tijd af te krijgen op deze korte tijd. Deze exploratieweek zal ons zeker iets bijbrengen over verantwoordelijkheid en samenwerken.

Anne Van Dierdoncq, prv 1

1 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer