Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

i share it with you

17:25, 10/7/2011 .. 0 comments .. Link

Ligt het aan mij? ik weet dat ik een persoon ben die van alles een 'perfect' plaatje heeft, ik wil dat dingen gaan zoals ze horen te gaan.. ik heb een doel en die moet en zal ik halen, maar ik heb 't idee dat ik daar door mensen afstoot. Ik heb een bepaald soort beeld bij familieliefde, vriendschap, 'later', maar ook heb ik een beeld van mijzelf. Hoe ik vind dat ik me zou moeten gedragen, ik ben constant bezig met hoe ik dingen kan verbeteren aan mijzelf.. niet gezond lijkt me maar toch doe ik het. Ik ben tevreden met alle kleine dingen, ik ben geen verwend nest om het zo maar te noemen maar het enigste waar ik nooit tevreden over ben is mijzelf. Ik geef mijzelf nooit een schouder klopje of het gevoel van echte trots als ik iets bereikt heb.. in mijn ogen kan alles altijd beter. Wat houd dit in? ben ik onzeker of juist hard? bang of tevaak telleurgesteld? ik heb geen idee maar het gevoel 'trots' zit er bij mij niet in.. terwijl ik eigenlijk heel erg goed weet dat ik best trots mag zijn op de dingen die ik mee gemaakt heb en toch nog goed ben uitgekomen. Waarom heb ik dit gevoel niet? en zal ik het ooit krijgen?

daar aan tegen ben ik ook heel erg dubbel en dat is echt vervelend.. ik merk het zelf 't meest, maar de mensen om me heen merken het ook wel. ik denk dat ik door de dingen die ik mee gemaakt heb, op bepaalde vlakken ouder ben dan mijn echte leeftijd maar ook op bepaalde vlakken jonger ben dan mijn echte leeftijd.. waardoor ik met 2 gedachten denk (zo voelt het althans). Het klinkt een beetje gek maar eigenlijk is het heel logisch.. als ik een keuze moet maken dan is er altijd een dillema in mij en vaak kies ik dan voor de makkelijkste weg 'afkappen'. nouja.. het is niet altijd de makkelijkste weg want achteraf denk ik nog wel eens van.. "ik had het eigenlijk anders moeten aanpakken" of "ik had het anders moeten brengen". Maar ik heb geleerd aan wie ik niet duidelijk mijn grenzen zal aangeven dat diegenen over mij heen zal lopen en ik heb mijzelf afgezworen dat er nooit meer iemand over mij heen zal lopen. Genoeg mensen hebben gebruik en misbruik van mij gemaakt omdat ik overal een excuusje achter zocht als iemand mij slecht behandelde "het zal wel hier of daar aan liggen" herken je dat? Niet doen! luister altijd naar je gevoel.. als je het gevoel hebt dat iemand je slecht behandeld dan is dat vaak ook zo. Ik was jong of blind.. wie zal het zeggen? daar komt mijn dillema gevoel weer naar voren, het zal er blijkbaar altijd wel geweest zijn.

Het perfecte plaatje is er niet en die zal ik ook nooit vinden, maar toch heb ik zo mijn beeld. is het mijn sterrenbeeld waarin perfectionisme zit of ben ik het die het zo wil hebben? ergens ben ik blij met mijn karakter als ik kijk naar mijn andere leeftijdsgenoten waar zij zich mee bezig houden.. blij, niet trots. Maar omdat ik zo ben zoals ik ben kan ik vaak geen aansluiting vinden bij mensen van mijn eigen leeftijd, eerst was dat veel erger als nu.. dan keek ik naar iemand en dan dacht ik bij mezelf "nahh die past niet bij me, die zal me niet begrijpen" ik keek niet verder met een vriendschapsgevoel maar meer met het gevoel van 'leuk dat ik je heb leren kennen, we kunnen af en toe wat kletsen maar niet te diep want hier blijft het bij'.. gelukkig is dat nu anders maar niet zoals ik het bij andere meiden zie. Ik heb maar een echte hele goede vriendin, alle mensen daarom heen is voor mij maar 'afwachten'.. ik heb geen hele groep vriendinnen waar ik lekker mee naar Lloret ga of ga stappen en met z'n alle weer thuis komen om vervolgens tosti's te gaan eten. nee, ik lig iedere zaterdag avond lekker in mn bedje met de tv aan terwijl ik lig te denken aan waarom ik dat eigenlijk niet heb? ik sluit me af, ik ben afstandelijk zeggen mensen.. ik heb zelf hier geen idee van dat ik zo'n koud persoon ben als dat ik omschreven word. Andere kijken er weer raar van op, koud? jij bent helemaal niet koud, krijg ik dan naar mijn hoofd geworpen. Dit verschil is in mijn ogen nogal groot.. misschien moet ik niet uit gaan van wat andere van mij zeggen en moet ik op eigen gevoel af gaan.. alleen ik heb zelf ook geen idee waar ik thuis hoor, weer genoeg stof om over na te denken dus..

word vervolgd.when i was a little girl

02:52, 7/7/2011 .. 0 comments .. Link

als ik de trein voorbij hoor razen 's avonds laat krijg ik altijd een warm gevoel vanbinnen. herken je dat? dat je je nog dingen herinnert van toen je klein/jonger was, wat je nu een goed gevoel geeft? een bepaalde plek, geluid of geur..

Ik ging vroeger altijd met mijn opa en oma op vakantie naar Hongarije met de caravan, dan overnachten we in Duitsland en een nacht in Oostenrijk..
In Duitsland was het altijd lekker rustig, want we stonden niet langs een drukke weg of treinspoor maar juist aan het water. Aan het water kon je eten terwijl er bootjes voorbij kwamen, aan de overkant was een kastel wat in de avond prachtig verlicht was.. ik dacht toen altijd op een dag ga ik daar naar toe, tot op de dag van vandaag ben ik er nog nooit geweest haha.
In Oostenrijk vond ik het altijd koud en kill, ik weet nog steeds niet of het aan Oostenrijk ligt, of aan de camping of misschien wel gewoon aan mij. Als ik 's avonds in mijn tentje naast de caravan lag en een poging deed om te slapen.. luisterde ik altijd naar de vrachtwagens die op de snelweg reden die ik vanuit de verte kon horen. heel vreemd, maar het gaf me altijd een fijn gevoel. misschien was dat wel mijn vakantie gevoel. Maar nu nog steeds heb ik dat zelfde gevoel, als ik 's avonds in mijn bed lig, en ik hoor vanuit de verte auto's of vrachtwagens of zelfs de trein.. dan krijg ik een prettig gevoel, het herinnert me aan fijne momenten in mijn leven. gek he? ja ik vind het zelf ook een beetje gek.

Ik denk dat bepaalde dingen me het gevoel van 'toen' geven.. nog het onbezorgde leven, jezelf niet druk hoeven maken over dingen waar ik me nu wel druk om moet maken omdat ik simpel weg gewoon ouder word & anders over dingen ben gaan denken. Ik ben altijd al een piekeraar geweest, een slechte inslaper.. maar het is natuurlijk anders als nu, al moet ik zeggen dat er dingen zijn die zich afgespeeld hebben die niet "normaal" zijn, maar ja goed.. wat is normaal? Alles wat ik mee gemaakt heb en mee maak heeft me wel gemaakt tot wie ik nu ben.

Iedereen heeft zijn rugzakje met daar in zijn of haar verhaal..Voor de eerste keer..

02:19, 7/7/2011 .. 0 comments .. Link

Ik zat vandaag achter mijn laptop en ik dacht opeens.. laat ik een blog aan maken. Ik hou ontzettend veel van schrijven en het geeft me een fijn gevoel als ik dingen met mensen kan delen wat in me op komt. Ik vraag me namelijk altijd heel erg veel dingen af..

Zo zat ik een paar dagen geleden op school, op mijn nieuwe school, in de aula en er zat een meisje een tafeltje verder op en ze keek best verwaand rond, ik dacht wow dat lijkt me echt geen vriendelijk meisje ze kijkt zo chagrijnig. Tot het moment waarop ze me aankeek en me een glimlach gaf, mijn hele idee over haar veranderde. Het is toch gek dat mensen altijd meteen een oordeel trekken op hoe je eruit ziet? Daardoor nemen mensen vaak niet de moeite om je verder te leren kennen.. Het ideale beeld van ons is voortaan slank en modebewust, iemand die altijd lacht en zo gezegt het "perfecte leventje leid". Ik ben hier geen voorstander van.. al houd ik zelf ook erg van kleren kopen en er leuk uitzien, maar dat is iets wat ik doe voor mijzelf. Toch probeer ik altijd de moeite te nemen om mensen te leren kennen zonder een oordeel te trekken over hoe iemand er uit ziet.. dik of dun, groot of klein, emo gotic of juist een modebewust persoon.. iedereen verdient een eerlijke kans. Maar toch gebeurd het automatisch.. je ziet iemand en daar heb je een oordeel bij.

ik geloof ook wel in de gezegde soort zoekt soort, je trekt vaak de mensen aan zoals je zelf ook bent. Zit je negatief in elkaar word je vaak omringt door de mensen die ook negatief in elkaar zitten.. zo veranderd het in een sleur waar je in vast zit en moeilijk is om uit te komen, je zal zelf als persoon moeten veranderen je horizon moeten verbreden, dat is niet zo gemakkelijk maar niet onmogenlijk. Het is heel erg moeilijk om een leven te leiden waarin je continu voor jezelf moet knokken, meer als dat 't gemiddelde van de mensheid dat moet doen. Als "ik zie het niet meer zitten" en al dat soort gedachtens door je hoofd gaan wanneer je denkt dat het nooit meer goed kan komen omdat alles zo'n puinhoop is zal er uiteindelijk toch wel een lichtpuntje zijn, geef niet op, nooit! Ik zeg zelf altijd "aan alles komt een einde, alles stopt op een dag, ook jou problemen". Je moet genieten van de positieve dingen die de dag je geeft, daar kan iedereen zijn kracht uithalen..About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Untitled
when i was a little girl
Voor de eerste keer..

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer