Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Evy's Blog

Aapjes kijken

Posted in Unspecified

Nu in week 5 van mijn studie merk ik toch wel: communicatie is écht overal. Zomaar even een voorbeeld: de Cosmopolitan valt door de brievenbus, ik sla het blad open: het eerste wat ik lees is een stuk over en super-succesvolle vrouw in de communicatiebranche. Nou, ik heb het stuk bijna verslonden. Er zat een fotoreportage bij, wat denk je? Ja hoor, ze droeg een hip pak met torenhoge hakken. Bij alles wat ik tegenkom merk ik dat ik het erg interessant vindt. Ik zit nog steeds op mijn plek, zo blijkt.

Over op de orde van de dag, dinsdag zijn we aapjes gaan kijken met de hele klas: op bezoek bij twee bedrijven. De safari begon bij DPDK. Gelukkig was iedereen op tijd gearriveerd (…) en kon Suzanne in één van de meeting-rooms haar verhaal doen, over haarzelf en de organisatie. Stiekem had ik meer oor naar de informatie die zij gaf over haar baan. Ik heb haar dan ook de kleren van het lijf gevraagd over ‘de projectmanager’, de projectmanager blijkt in het hele project de kar te trekken, zij maakt de agenda en de planning voor het hele project, behoudt het contact met de klanten en begeleidt het project. Dat ‘de leiding nemen en taken verdelen’, daar zie ik mezelf wel in terug. De functie past wel bij het beeld wat ik van mezelf geschetst heb over 10 jaar, lekker alles regelen ‘tu-tu-tu-tu’. Ik denk wel dat ik dan de creatieve kant zou missen, zoals het brainstormen en concepten uitwerken. Ik had er in elk geval nooit bij stilgestaan dat dát ook één van de mogelijkheden is met de studie communicatie. Wat is de studie toch breed, hè?!

Bij de gemeente was Jikke aan het woord, een communicatieadviseur van de ingenieursafdeling. Zij vertelde aan de hand van een opdracht die zij had, wat haar werk inhield. Ze vertelde op een leuke manier haar verhaal over een brug en hoe ze dat in de belangstelling had gebracht bij verschillende doelgroepen. Ook vertelde ze dat de gemeente ten aller tijde aan haar imago moest blijven denken (je kan niet met belastinggeld gaan smijten), hoe ze gebrainstormd hadden met een gigantisch team en hoe daar uiteindelijk middenin de nacht een evenement uitgerold. Later bleek door één van de vragen dat ze dit praktisch in haar eentje geflikt had onder grote druk en met een knap staaltje crisiscommunicatie… Petje af!

Toch spreekt het werk als communicatieadviseur spreekt mij meer aan, omdat je praktisch ook de leiding hebt, maar toch met alle facetten van het proces bezig bent. Je denkt mee, je bedenkt een strategie, maakt een plan en geeft de invulling eraan. Dat werk lijkt mij veelzijdiger dan het werk als projectmanager, waarbij je wel verschillende projecten hebt, maar je functie blijft toch hetzelfde en varieert eigenlijk niet. Bovendien spreekt die digitale kant bij DPDK mij eigenlijk helemaal niet aan, het lijkt mij leuker om een event te plannen zoals ze bij de gemeente doen, met echte mensen, dan een game in elkaar te zetten, zoals ze bij DPDK vaak doen.

Bij beide bedrijven zag ik mezelf later niet echt rond paraderen. DPDK is veel te groot, en op een afdeling werken trekt mij nou eenmaal niet. Waar ik graag nog een kijkje zou willen nemen is bij een bedrijf als Kiss2, dus wel winstgericht, maar veel kleinschaliger dan DPDK en waar je dus ook meerdere functies kan hebben. Het liefst zet ik meteen mijn eigen bedrijf op, maar dat lijkt mij allicht wat op de zaken vooruit lopen.

 

13:57 - 13/10/2013 - comments {0} - post comment


3, 2, 1.. Start!

Posted in Unspecified

Vroeger, als mensen aan mij vroegen wat ik later wilde worden, had ik mijn antwoord altijd wel klaar: rijk. Het liefst zakenvrouw. Ik zag mezelf al rond paraderen, mantelpakje aan, hoge hakken, veel  afspraken buiten de deur en heel de dag on-the-way-coffee drinken zoals ze dat in films ook deden.

Dat beeld van ‘later’ is nu wel veranderd, gelukkig. Want dat is natuurlijk een vertekenend beeld van de realiteit, echt een meisjesdroom. Maar wat kan ik nu gaan dromen met die nieuwe studie?

Stiekem had ik geen idee, ook tijdens de intakegesprekken werd wel duidelijk dat ik eigenlijk niet echt wist wat de mogelijkheden zijn in de communicatiebranche. Maar toch had ik er een goed gevoel bij, en dat goede gevoel werd de eerste weken van mijn studie wel bevestigd! Ik heb niet alleen een super leuke klas, maar ook leuke docenten, leuke projecten. Eigenlijk alles wat we leren vind ik ronduit interessant. En toen kwam het webinar om te hoek kijken, die echt heel veel inzicht heeft gegeven in de werkzaamheden in de communicatiebranche. Er waren twee gastsprekers aan het woord, allebei zelfstandige ondernemers. Meteen dacht ik weer aan vroeger en aan ik als zakenvrouw op hoge hakken rond paraderend, ooit ben ik ook zo’n ondernemer, schoot door mijn hoofd. Dromen kan geen kwaad.. Toch?!

Maar wát een ont-set-tend leuke mensen die ondernemers. Ik werd vooral geïnspireerd door gastspreker twee, Kim, die een eigen bedrijf heeft: Kiss2. Ik werd laaiend enthousiast van haar verhaal, terwijl ik voor mijn laptopje allerlei vragen in de chat zat te tikken. Wat een toffe meid en wat een verschrikkelijk leuke baan. Ze heeft niet alleen een geweldige campagne opgestart om Rotterdam op de kaart te zetten, (Hotterdan), ze netwerkt eigenlijk 24/7 is gewoon eigenlijk heel veel in contact met verschillende, stuk voor stuk interessante mensen, heeft een adviserende rol qua strategieën voor verschillende bedrijven, maar ze combineert óók nog haar hobby mode met haar werk in de communicatiebranche. Wauw. Dat wil ik ook.

Maar het lijkt mij ook zo leuk om bij het op de kaart zetten van bedrijven of gemeentes, (wat mij wel het meest interesseert) ook de grafische kant erbij te betrekken. Om die campagnes echt zelf te ontwerpen, de brochures bijvoorbeeld. Dan heb je eigenlijk het complete pakket. Waar Kim een ander bedrijf voor inhuurt, lijkt het mij heel leuk om ook dat grafische onder de knie te hebben, zodat je met je ideeën eigenlijk zelf aan de slag kunt om het uit te werken.

Op een dag… zou ik om te beginnen ook wel aan de slag willen in Rotterdam, bij Kiss2, SiS.pr of Lush events, als communicatieprof met, hopelijk ooit, grafische kwaliteiten. En stel dat Hotel New York ooit ver buiten Rotterdam meer naamsbekendheid wil, meld ik me als eerste aan. Bovendien kan ik al deze kwaliteiten natuurlijk ook kwijt op de communicatieafdeling bij Unilever, maar daar moet ik misschien eerst maar eens even mijn connecties en kwaliteiten voor uitbreiden, haha! Nu eerst maar even die Hotterdan-tas bestellen bij Kiss2.

11:50 - 3/10/2013 - comments {0} - post comment


First message!

Posted in Unspecified

Tsjee, daar ga ik dan. Mijn eerste blog. Als ontsettend niet-technische Brabander is dit toch wel een enorm resultaat, deze website. Al heb ik hem wel onder druk aangemaakt, dat moet ik toegeven. Ik heb me natuurlijk wel even ingelezen, hoe doen mensen dat, bloggen? Hoe vinden ze de juiste onderwerpen om over te schrijven? De meesten geven gewoon ongezouten hun mening, heerlijk. Dat kan ik ook wel, nu nog een onderwerp..

Opzich gebeuren er genoeg grappige dingen in mijn leven om over te schrijven. Zo ben ik een week geleden op kamers gaan wonen in Rotterdam met twee jongens. Ik zal jullie even wat achtergrond informatie geven: ik woon met twee jongens, volledig gesponsoord door beide ouders. (Ik niet.) We wonen op de Kop van Zuid in een súper appartement. We hebben alles zelf moeten aanschaffen, bij oplevering was het namelijk compleet kaal. Drie weken, en drie plunderingen van mijn bankrekening, later is het zover: we gaan verhuizen. 

De eerste boodschappen zijn gedaan, hop in de koelkast. Zo'n grote koelkast, A+ label en een groot vriesvak (want Bert vond dat er geen tweedehands aangeschaft kon worden, dat was te  vies). Milieuvriendelijk istie wel. Ik leg mijn spulletjes neer op het eerste de beste plankje: komkommer, kipfilet, paprika, magere yoghurt en een potje pesto. Een paar uur later doe ik de koelkast open. "Huh?!". Eten weg. Ik zie het ergens weggemoffelt onderop liggen in de koelkast. Ik vraag aan Goof of hij zijn spullen op dat plankje heeft gelegd, toevallig de bovenste. Hij kijkt verontwaardigd en antwoord "Ja, in de badkamer heb ik ook al het onderste plankje, dus ik vond dat ik recht had op de bovenste plank." Ik wist niet of ik heel hard moest gaan lachen om deze peuter die op kamers gaat, of moest gaan huilen van ergenis. Ik kon alleen maar mijn wenkbrauwen optrekken en heel erg verbaast terugkijken. En zo gebeuren er genoeg rare dingen in huize Pincoff.

En zo zie je maar weer, je kunt studenten in ieder geval niet over één kam scheren: ze zijn niet allemaal bierdrinkende, pizza-fretende corpsballen. Sommigen zijn peuters, die verontwaardigd zijn over welk plankje ze hebben in de badkamer of keuken. Het leven zit vol verassingen, dat is zeker.

12:53 - 1/10/2013 - comments {0} - post comment


Description
Live and let live
Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- Aapjes kijken
- 3, 2, 1.. Start!
- First message!
Hosting door HQ ICT Systeembeheer