Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Excursieweek 1

Home - Profile - Archives - Friends

Excursieweek 1: Amsterdam

Posted on 22/10/2010 at 11:41 - 0 Comments - Post Comment - Link

 

Woensdag 20 Oktober

Nog steeds geen mooi weer, wel beter dan gisteren. We verzamlen in de Zuiderkerk. Daar krijgen we een film te zien hoe Amsterdam in opgebouwd. Lekker uitgebreid en goed te begrijpen. Ik had eerlijk gezegd nog niet gezien hoe Amsterdagm precies is opgebouwd. Mooi om te zien dat het eigenlijk gemaakt is om water tegen te houden. Een man legde ook uit waar alles zich bevond op een kaart. Waar er nog gebouwd wordt en waar plannen zijn om te bouwen en de film nog verder toe te lichten. Er was nog een tentoonstelling boven die over windmolens/molens ging. Daar ben ik snel doorheen gelopen, we hebben daar niet nadere informatie over gehad.

Na de Zuiderkerk hebben we ongeveer 45 minute door Amsterdam gelopen. Door wijken en de grachten. Mooi om te zien, vooral de grachten. De begeleider gaf toelichting op bepaalde plaatsen. Ons doel was het GWL-terrein. Ik had verwacht dat dit terrein veel groter zou zijn. Een autovrije wijk, duurzaam gebouwd. De zichtlijnen zijn opvallend. Die waren eerder al toegelicht maandag bij de introductie. De langgerekte flats, die de geluidshinder tegengaan, zijn zeer opvallend. Wat ik dan raar vind, dat de andere kant niet bedekt is. Daar zijn de trams en auto's nog steeds hoorbaar. De zigzag woningen zijn ook opvallend. De eerste en tweede verdeiping van een huis kunnen bijvoorbeeld niet precies boven elkaar zitten. Heel apart. Ik had het graag van binnen gezien. Het vele groen is te danken aan de bewoners. Die zorgen ervoor dat de wijk blijft zoals die is. Goed om te zien dat die mensen er alles aan doen. De nutstuintjes vind ik ook apart. Niet iets waar is fan van ben. De huizen worden gescheiden door hagen. Dit zorgt in mijn ogen voor een beter imago daar bijvoorbeeld de hoge schuttingen. Door de hagen krijgt het een vriendelijkere uitstraling. We zijn toen naar de watertoren gelopen, die ik ook groter had verwacht. Daar is ook het ''centrum'' van de wijk, met voorzieningen en een horeca-gelegenheid, waar we ook nog Matthijs van Nieuwkerk tegenkwamen.

Na een pauze lopen we ricthting Westerpark/Westergasfabriek. Het terrein is helemaal opgeknapt. Een heel mooi park met openbare ruimtes. De stadstuinen zien er vriendelijk uit. De gasfabriek wordt gebruikt voor evenmenten. Ik vind het goed dat een historich gebouw nog gebruikt wordt voor evenementen. Het park met de plas en de fontein ziet er rustgevend uit. We zijn er helemaal doorheengelopen. De gebieden werden steeds meer uitgestrekt. Het werd steeds meer landschap en natuur. De historische gebouwen waren ook mooi om te zien, vooral ook omdat ze nog gebruikt worden.

Het laaste waar we heen gaan is naar het informatiecentrum NoordZuidlijn. We krijgen daar eerst een film te zien. Ik had nog niet eerder veel uitleg over de NoordZuidlijn gehad. In de film werd precies verteld hoe de NoordZuidlijn gaat lopen en hoe er gebouwd wordt. Niet alles was te begrijpen, maar dat maakt verder niet uit. Helaas is de NoordZuidlijn pas in 2017 klaar, wat eerder 2015 had moeten zijn. Je kunt dan in 16 minuten van Noord naar Zuid. Daarom is deze lijn zo belangrijk. De trams, bussen en de huidige metrolijn kunnen het aantal mensen in Amsterdam niet meer aan. Na de film kregen we nog een rondleiding van een mevrouw daar. Het project stond binnen in het centrum in 3D opgesteld. Zo kon je goed zien waar de stations komen en kon je zien wat er al af was en wat nog niet. Bijvoorbeeld zijn  er al een aantal stations af en een stuk van de lijn is ook al af. Ze gaf overal toelichting op en dat is zeer prettig. We waren eerst nog naar Centraal station geweest. Daar liet ze zien waar er gebouwd wordt en wat er nog bij Centraal station gebouwd wordt. Het is op dit moment nog een onzettende puinhoop rondom het station. Na deze rondleiding eindigt ook dag 2


Excursieweek 1: Eindconclusie

Posted on 22/10/2010 at 11:21 - 0 Comments - Post Comment - Link

 

Ik vond het een vermoeiende week, waar ik interessante dingen heb gezien, maar ook een paar dingen wat mij minder aansprak. Culemborg was voor mij een verassing. Ik wist niet wat ik moest verwachten. De presentatie was niet echt veelbelovend. De rondleiding was daarintegen wel leuk en boeiend. Iemand die hier woont weet er natuurlijk veel vanaf. Rotterdam vond ik het minst leuke, komt denk ik ook door de regen en vooral te laatste deel, Pendrecht viel zwaar tegen. De NoordZuidlijn en de wijk Le Medi vond ik het meeste boeiende van deze week. Al met al toch weer veel geleerd deze week en het was boeiender dan ik vantevoren had verwacht.


Excursieweek 1: Culemborg

Posted on 22/10/2010 at 11:06 - 0 Comments - Post Comment - Link

Donderdag 21 Oktober

Vandaag de laatste dag van de excursieweek. Vandaag bezochten we Culemborg. We gingen de wijk EVA-Lanxmeer bekijken. Ik wist vantevoren nog niet wat dit was. We verzamelden op het station en liepen gezamelijk naar de kerk. Daar kregen we een presentatie en werd de wijk volledig toegelicht. De wijk is duurzaam en dat werd ook duidelijk door de presentatie. Er werd veel verteld en ik heb niet alles onthouden. Ik snapte ook niet alles natuurlijk. Na de presentatie kregen we een rondleiding van een bewoners van de wijk. De eerste huizen die we zijn zijn rijtjeswoningen. In het midden van de huizen staat een gezamelijke tuin. Er zijn ook centrale ontmoetingsplaatsen. Ik heb zelf nog niet echt veel verstand van duurzaamheid. Wat duidelijk werd is dat water goed gebruikt wordt. Het water wordt gefilterd en het vuile water komt dan in een vijver terecht en het methaangas wordt gebruikt om de huizen te verwarmen. We hebben ook een seniorenwoning bekeken. Die zag er goed verzorgd uit en de mensen hebben een goed uitzicht, met ook weer een gezamelijke tuin, wat mij overigens niet echt prettig lijkt. We hebben ook nog een kijkje genomen in het huis van de mevrouw die ons rondleidt. Ze had deze huizen zelf ontworpen. Deze 3 huizen zijn in een heuvel gebouwd. Het huis had een hele mooie binnenplaats en een prachtig uitzicht.

We liepen verder de wijk in en in een straat stond allemaal verschillende woningen: 2 onder 1 kap, kas en- vrijstaandewoningen. De kaswoningen zagen er apart uit, want het leek zo net of er gewoon fietsen binnen stonden. Deze huizen hadden ook weer zonnepanelen en een huis had een aflopend dak, zodat het water er als het ware afgleed. Een mooi ontwerp. Als laatste bezochten we de stadboerderij. Daar kunnen de mensen groenten of iets anders verbouwen. De mensen krijgen dan een eigen stuk waar ze kunnen verbouwen. De stadboerderij is voor iedereen toegankelijk. Een stadsboerderij had ik nog niet eerder gezien, een leuk iets waar je ook sociale contacten kan leggen. Eigenlijk zijn het ook maar gewoon normale mensen.

Dit was het einde van dag 3


Excursieweek 1: Maandag 18 oktober

Posted on 22/10/2010 at 10:59 - 0 Comments - Post Comment - Link

Voor de excursieweek van school moeten we een blog bijhouden van wat we de afgelopen week gedaan hebben.

Maandag 18 Oktober:

Deze stond in het teken van de inleiding. Er werd vertelt waar en hoe laat we moesten verzamelen en in welke groep je werd ingedeeld, wat belangrijk is en wat de opdrachten zijn.

 


Excursieweek 1: Rotterdam

Posted on 22/10/2010 at 10:06 - 0 Comments - Post Comment - Link

Dinsdag 19 Oktober:

Vandaag begint de week dan echt. De eerste dag gaan we naar Rotterdam. De weersvoorspelling is slecht, dus paraplu mee(die ben ik dus vergeten). We verzamelen met onze groep bij het CIC om11 uur. Door vertraging en omdat de metro niet rijdt naar beurs, kom ik daar te laat aan. Ik heb dus een deel gemist. De oud-NHTV'er legde op een kaart uit waar alles zich bevond en waar er gebouwd wordt. Het was duidelijk te zien door het kleurgebruik op de kaart, waar alles zich bevind. Het vertelde wat het beroep planologg/stedenbouwkundige uit, en het is een veelzijdig beroep.

Vanaf het CIC vertrokken we naar wijk Le Medi. Ik vond het heel bijzonder, zo'n wijk had ik nog nooit eerder gezien. Een binnenplaats met daar omheen de huizen, die een Marrokaans uiterlijk hebben. De mensen zijn er vooral uit op rust. Wat ik mooi vond, dat je daar lekker rustig kan wonen, en er zijn ook uitbreidingmogelijkheden. Er werd verteld dat er mensen van verschillende afkomst wonen, dus dat iedereen daar kan wonen. Ik heb een foto gemaakt van het hofje waar de achtertuinen zich bevinden. Het ziet er mooi uit, maar zelf zou ik hier nooit voor kiezen. Het gevoel dat iedereen zo in je tuin kan lopen. Persoonlijk vond ik dit een van de mooiste plaatsen waar we zijn geweest deze week.

Na een kleine pauze vertrokken we naar de Kop van Zuid en de Wilhelminapier. Dit is een jong stadsdeel van Rotterdam, dat  het nieuwe centrum wordt genoemd. Eerste liepen we langs de Appartementen, waar onze begeleidster zelf ook woont. Een heel apart gezicht, maar wel mooi. Om het water heen staan hoge gebouwen met appartementen voor wonen en werk. Een wijk beschikt over alle voorzieningen. De begeleidster vroeg of wij deze wijk bruisend vonden. Het was in mijn ogen niet heel bruisend. Dat komt ook deels door het weer en omdat er gebouwd werd. In het midden stond een basischool. Dat was vrij apart om te zien, omdat de bewoners er zo op kijken. De tuinen vond ik niet mooi. Iedereen kan er gewoon doorheen lopen. Er is ook een winkelstraat, maar daar waren ze aan het werk en zag het er niet echt heel gezellig uit. Ik denk dat als alles af is, het er mooi uitziet.

Na alles geziend te hebben, vertokken we naar de Wilhelminapier. Zeer indrukwekkend met al die hoge gebouwen. Wat de Wilhelminapier voor mij bijzonder maakt, is dat alles aan het water ligt. We zijn langs Hotel New York gelopen. Grappig om te zien dat die vroeger een luxe hotel was. Als er nu naar kijkt, staat er een heel hoog gebouw naast en dan vraag je je af: In welk hotel zou ik nu liever slapen? Een mooit stuk historie. Wat ook weer jammer was, dat er nog veel gebouwd wordt. Ook het weer helpt zeker niet mee helaas.

Als laatste vertrokken we met de metro naar Pendrecht. Het weer werd steeds slechter. Het ging steeds harder regenen, en ik moet zeggen dat mijn aandacht ook minder werd door regen en vermoeidheid. We begonnen bij het plein Plein 1953.  Een plein met winkels en sociale-voorzieningen. Boven de winkels zijn gewoon huizen waar mensen wonen. Ik vond het er zeker niet mooi uitzien. Het zag er allemaal een beetje vergaan uit. Wel mooi de plas water met de fontein. We kregen een rondleiding van een man We liepen verder de wijk in. De stempels die van te voren niet echt duidelijk waren uitgelegd, werd door de rondleider beter toelicht. Nu zag je beter wat er bedoeld werd. Het waren apprtementen met veel groen. Ik vond het geen mooie wijk. Het ziet er allemaal hetzelfde uit. Kenmerkend voor de wijk is toch het vele groen wat je ziet. De balkons zijn ook apart opgezet. Ze steken uit en is een dak voor het balkon eronder. Niet een wijk waar ik zou willen wonen

Dag 1 is voorbij. Een heel vermoeiende dag...


Hosting door HQ ICT Systeembeheer