Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Excursieweek - ROP 1 - Teun Ruis

Vrijdag - Fotowedstrijd

03:00, 23/10/2009 .. 0 comments .. Link
Rond een uur of half 3 kwam zo'n beetje de helft aanzetten met een foto, waaruit een fotowedstrijd werd gehouden.

Had ik daar zo waar de 2de publieksprijs gewonnen. Helaas geen eeuwige roem, maar dat de meeste mijn foto hebben gekozen ben ik natuurlijk heel trots op.

Ik heb helaas niet mijn foto's op het blog kunnen krijgen, dus helaas geen beeldmateriaal van mij.

Ik vond het een geslaagde excursieweek en geef mij er nog maar een paar van dit jaar voor wat studiepunten, haha

Donderdag - Maastricht

02:00, 22/10/2009 .. 0 comments .. Link
's Morgens weer op staan, spullen inpakken en ontbijten. Rond een uur of 10 vertrokken we weer naar Maastricht.
Bij het VVV aangekomen kregen we een rondleiding door de stad. De stad heeft een hele oude historie, het is dan ook de langst bewoonde stad van Nederland. Ik vond het een zeer mooie stad. De verhalen er rondom vond ik ook leuk om te horen en zo krijg je ook een beter beeld van hoe de stad is opgebouwd. Er was erg veel intact gebleven, wat zeer goed te zien was.
In de stad zag je veel nieuw-oud combinaties, waardoor er eigenlijk een contrast ontstond. Het was appart maar ook mooi. Je zag het aan binnenkanten van gebouwen maar ook aan de buitenkant.

De Ciramique wandeling heb ik eigenlijk niet meer goed gedaan. Ik was moe en was niet helemaal lekker. We zijn er maar vlugjes doorheen gelopen en zijn toen naar het station gegaan om naar huis te gaan. Lekker weer mijn eigen bed in en een paar uurtjes bij slapen.

Woensdag - Zuid-Limburg

00:00, 21/10/2009 .. 0 comments .. Link
In de vroege morgen alles snel gedaan en met de bus naar Breda CS. Daar kwam ik al wat ROPers tegen en ben ik dus mee in de trein gaan zitten. We hebben ongeveer 2 uur in de trein gezeten voordat we er waren. We waren er als een van de eerste op het station, een half uur te vroeg. Toen we aan de ingang van het station kwam viel het al meteen op dat er een grote ruimte voor het station was. We hebben daar op een bankje gewacht tot de rest en de bus er was. Met de bus zijn we naar het provinciehuis van Limburg gegaan, waar we koffie en thee kregen. Het gebouw zelf vond ik vrij indrukwekkend, maar ik vond het maar een apparte ligging hebben, het lag zeer open en er waren niet veel gebouwen in de buurt. Het was vrij groots en kunstzinnig ingericht. Dit om te laten weten dat ze het provinciehuis zijn. Zo mag er in Den Bosch niet hoger gebouwd worden dan het provinciehuis van Brabant in Den Bosch. Het moet het belangrijke van het provinciehuis uitstralen.
Toen iedereen voorzien was van wat te drineken begonnen ze met de presentatie over de bevolkingskrimp in Limburg. Het verduidelijkte ten zeerste mijn beeld hoe het nou precies in elkaar zat.
Nadat de presentatie af was zijn we op zoek gegaan naar de bus en richting gemeente Heerlen gereden.
In Heerlen kregen we ook hier een presentatie over de bevolkingskrimp, maar dan over de gemeente Heerlen. Ze vertelde hoe dit ontstaat, wat ze er aan doen/willen gaan doen en al gedaan hebben. Ik vond het wel grappig dat ze vertelde dat het juist nieuwe kansen gaf in plaats van dat het alleen maar nadelig is. Zo zie je dat je eigenlijk altijd alle kanten op kan en goede oplossingen kunt bedenken.
Ze vertelde ook dat hun het geaccepteerd hebben en meer in het noorden van Nederland het nog niet helemaal doorgedrongen is en alles op meer bevolking wordt afgestemd.
Toen we de rondleiding kregen door stukken van Heerlen zag je heel duidelijk dat er krimp aanwezig was. Het gebied was verloederd en het was er onguur. Afentoe zie je wat afval liggen. Het waren echt achterstands wijken. Dus de gemeente heeft nog veel te doen.
Na de rondleiding zijn we naar Kerkrade gereden en door een straat gereden die precies op de grens van Duitsland en Nederland lag. Dat was wel leuk om te zien, je zag de cultuur van de verschillende volken terug in de bouw. Aan de ene kant zag je de Duitse cultuur(hoge gebouwen) en aan de andere kant de Nederlandse(wat lager). Ook zag je aan de ene kant duitse en aan de andere kant nederlandse auto's staan.
We zijn in het centrum van Kerkrade even wat gaan drinken. Het centrum zag er op zich wel goed uit, maar we zijn niet echt doorgelopen en hebben eigenlijk alleen maar de rand gezien, waar het niet al te druk was. Nadat we wat hadden gedronken gingen we richting Aken om wat te eten.
We hebben een pizza genomen, dus niet echt heel bijzonder. Echter hebben we wel heel het centrum afgezocht om iets te eten te zoeken en zo hebben we van alles gezien. Ik vind het een leuke stad.

in het donker kwamen we uiteindelijk aan bij de Hoeve in Vijlen waar we lekker konden rusten, bier drinken en voetbal kijken.

Dinsdag - Amsterdam

01:00, 20/10/2009 .. 0 comments .. Link
Door dat we al in Amsterdam waren konden we lekker een (klein) beetje uitslapen. We zijn in de vroege morgen anar het station gelopen en hebben de trein naar Amsterdam ArenA/Bijlmer genomen. Op het station, waar het tevens ijs koud was, hebben we op de rest gewacht. Men voeten vroren er zowat af. We kregen even de tijd om het plein bij de ArenA te bezichtigen, maar de wind maakte het nog kouder, waardoor we al weer snel naar binnen gingen. Het plein is vrij open en het zal dan ook een machtig effect geven als je al die Ajaxieden op dat plein ziet. Ook zaten er wat winkels en werkgelegenheid.
Aan de andere kant van het station lag ook een winkelcentrumpje, wat een leuke sfeer had. Je zag er geen auto's, dit kwam doordat het in verschillende niveau's was opgebouwd.
We moesten door het centrum lopen om bij de Bijlmer uit te komen.
Vooral in het begin zag het er nog best goed uit, echter zag je bijna geen mens op straat, wat ik nogal vreemd vond aangezien er toch erg veel woonplaatsen in deze buurt zijn. Naarmate we in de buurt kwamen van de flats vond ik het een beetje onguriger worden en zo zag je bijvoorbeeld een fiets aan een ketting die gewoon helemaal uit elkaar was gehaald(Band, zadel enz eraf). Wat mijn beeld toch wel een beetje bevestigde. Maar de huizen zelf vond ik zeker wel wat uitstralen, dat was anders dan ik verwacht had, het zag er vrij goed uit. Er was ook veel groen, het was dan ook een mooi gebied om in te wonen.
Nadat we klaar waren met wandelen kregen we 1,5 uur vrije tijd. Ik ben samen met Lerony Pennings nog even naar de ArenA gegaan en zijn we de fanshop binnengewandeld. Daarna moesten we eigenlijk al weer gaan opschieten om op tijd bij het station te komen waar we zouden verzamelen en informatie zouden krijgen over de NoordZuidlijn.
Met een maquette werd ons daarna alles nog een beetje verduidelijkt en ik vond het zeer boeiend om ook hier te horen hoe ze het wilde aanpakken en waarom de route is genomen enz. Als we daarna een rondleiding krijgen verduidelijkt alles nog een stuk meer.
Het was een interessante dag, echter was ik wel uitgeput en had ik liever even een dagje vrij maarja, de volgende morgen weer vroeg op en richting Limburg!

Maandag - Rotterdam

01:00, 19/10/2009 .. 0 comments .. Link
De dag begon al erg vroeg. In de vroegte bedacht ik dat ik met de bus ging in plaats van met de fiets aangezien het vrij koud was. Daardoor viel mijn tijdschema in elkaar en had ik geen tijd meer om te ontbijten en heb me gehaast naar de bus. Deze had ik net op de seconde gehaald. Zo ben ik naar Breda Centraal gegaan en kwam ik wat mensen tegen waar we mee naar Rotterdam CS gingen.
Op Rotterdam CS verzamelde we voor de ingang van het station. Het viel al snel op dat er flink gebouwd werd, het was een grote bouwput.
Toen we allemaal verzameld waren vertrokken we naar het CIC, met ons planologisch vermogen kwamen we na lang zoeken uiteindelijk op de juiste bestemming, zelfs nog voor 10 uur!Toen we op het CIC aankwamen kregen we een boeiende maquette over het ontstaan van de stad Rotterdam, wat de problemen in de stad waren en wat nog de plannen waren. Het was in iedergeval een boeiende presentatie.
Nadat de presentatie over was zijn we naar de Wilhelminapier gaan lopen. Toen we richting de Wilhelminapier liepen moesten we over de Erasmusbrug, deze viel al meteen op. Het was een aparte brug en leuk om te zien, ik heb er nog mooie foto's van gemaakt.
Toen we op de Wilhelminapier aankwamen stond er met een spandoek: "Het nieuwe hart van Rotterdam" (Iets in die richting). Ik zag echter alleen maar een paar oude gebouwen en een zandvlakte in het begin. Dus om het het hart van Rotterdam te noemen.. Aan de overkant zag je de 3 gebouwen, de "Boompjes", een van de woonprojecten van Rotterdam.
We zijn niet verder dan het New York hotel gekomen. Het was erg koud en we hadden honger dus zijn we weer terug gegaan met de tram en wat gaan eten.
Toen begon de derde zoektocht, richting het Infracentrum Rotterdam. Hier kregen we een presentatie over de Randstadrail. De film die vertoond werd gaf mij eigenlijk niet voldoende informatie doordat de kwaliteit vrij slecht was.
Daarna kregen we nog een korte rondleiding rondom de bouwput wat nog meer verheldering gaf. Ik vond het zeer interessant, zoals hoe er geboord werd en hoe ze de problemen hebben verholpen/willen verhelpen en waarom ze deze route hadden gekozen.

Nadat dat allemaal klaar was ging ik samen met Leroy Pennings en Maik Peters richting Amsterdam, zodat we de volgende dag niet helemaal weer vanuit onze woonplaatsen zouden moeten komen. We zijn op zoek gegaan naar een hotelletje, wat een hele onderneming op zich was. Maar uiteindelijk zijn we er gekomen en hebben we nog een leuke avond beleefd in Amsterdam.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Vrijdag - Fotowedstrijd
Donderdag - Maastricht
Woensdag - Zuid-Limburg
Dinsdag - Amsterdam
Maandag - Rotterdam

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer