Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Exigent - Just Excellent

21/2/2007 - Exigent

Wat zijn de juiste vragen om de blaaskaken te scheiden van de mensen waar u wel wat aan heeft.

 

Voor u de opdracht geeft:
7 vragen aan uw Exigent

1          Gaat Exigent zelf het werk doen?

Stroopt Exigent zelf de mouwen op of haalt ze alleen de klus binnen voor een ander? Wij zijn ervan overtuigd dat je meer committent mag verwachten van een consultant die het project van begin tot eind zelf uitvoert. Dus, Ja.. we doen het zelf. Waar nodig zullen we putten uit de expertise van mensen uit ons vaste netwerk.

2          Wie wordt mijn aanspreekpunt?

Zorg dat u weet wie de projectmanager is en maak kennis voordat u een opdracht geeft. Veel klussen worden binnengehaald door ervaren IT-adviseurs, maar belanden daarna op het bureau van een stagiair. Bij Exigent blijft Joris Alblas uw aanspreekpunt. Voor technische vragen, kunt u echter beter rechtsreeks contact opnemen met helpdesk@exigent.nl.

 

3          Hoe bereikbaar is Exigent?
Sommige IT-consultants nemen meer werk aan dan ze kunnen bolwerken. Een goede automatiseerder heeft veel klanten, maar die klanten moet hij natuurlijk wel kunnen bolwerken. Dan moet je keuzes maken: ๓f snel iemand aannemen, ๓f klanten overdragen aan een collega bedrijf. Exigent stelt hoge eisen aan de bereikbaarheid van uw Exigent-consultant en belooft dat deze in ieder geval binnen hetzelfde dagdeel reageert op een e-mail of telefoontje.

4          Wat bedoelt u?
Eis klare taal. Met een IT-adviseur die zich alleen uitdrukt in ingewikkelde en onbegrijpelijke jargon – uit gewoonte ๓f om zijn onkunde te verbloemen – bent u niet geholpen. Vraag door, totdat u precies weet waar het om gaat. Een Exigent-consultant zal doorvragen tot hij weet wat ๚ wilt.

5          Wie zijn uw andere klanten?
Vraag referenties. Heeft uw IT-Partner ervaring met bedrijven die qua omvang vergelijkbaar zijn met het uwe. Consultants schermen graag met grote namen, maar dat uw adviseur een project heeft gedaan voor Philips betekent nog niet dat hij ook voor u de juiste keuze is. Belangrijker nog vinden wij of de IT’er bekend is met uw branche. Exigent heeft op haar portfolio pagina een duidelijk overzicht weergegeven van projecten die door Exigent zijn gerealiseerd en in welke branche de referenties zich bevinden.

6          Krijgt u commissie van hard of softwareleveranciers?
Ontvangt uw IT-consultant een commissie als hij hardware of programmatuur afneemt bij een bepaalde fabrikant of leverancier? Dat kan in uw voordeel werken, maar het mag u niet bepereken in uw keuze voor apparatuur of een software pakket. De provisie die Exigent krijgt bij leveranciers krijgt onze klant doorberekent als korting en Exigent rekent alleen de uren voor het gegeven advies..

7          Wat steek ik op van uw expertise?
Weet u na afloop van het project voldoende om op eigen benen te kunnen staan? Vraag of uw tech-consultant zonodig een opleiding of cursus kan verzorgen voor uw personeel. Maak u niet afhankelijk van de IT-kennis van een ander.

 

8          Wat gaat dat kosten?
Sommige ITadviseurs hanteren een uurtarief; anderen realiseren een project tegen een vooraf overeengekomen prijs. Omdat IT-projecten vaak langer duren dan verwacht, is de laatste variant meestal de voordeligste. Vraag hoed de prijs is opgebouwd, uitgesplitst in projectfasen. Zo kunt u op specifieke onderdelen afdingen. Spreek af dat u in termijnen betaalt na het behalen van bepaalde ijkpunten. Vraag minstens drie verschillende offerts. Dit betekent natuurlijk niet dat u altijd voor de goedkoopste moet kiezen. Pas op voor verborgen kosten. Zijn reistijd en onkosten bij de prijs inbegrepen?

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Recent Posts

• Exigent

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer