Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Experience Economy

Experience Economy

16:13, 13/10/2010 .. 0 comments .. Link

Experience Economy

 

Het fenomeen de ‘experience economy’  is een trend die de laatste jaren een ware hype is geworden. Waarom ? Omdat wij tegenwoordig alles hebben en de mens op zoek gaat naar een beleving/experience. Er is dus een grote vraag naar het handelen in beleveningen (experience economy).

Experience economy is niet alleen het kopen van een merk tshirt , het is de beleving/ gevoel wat jij bij dit t shirt krijgt. Samen met het kopen van het merk krijg je namelijk een bepaalde status/aanzien die erbij hoort.

 

Wat is de Experience Economy (EE) ?

 

Kort samengevat is de experience economy (EE) het handelen in experiences/belevingen.Je speelt in op de menselijke gevoelens.In de experience economy gaat het om het creeeren van een ervaring voor de consument. Men creeert in de EE een unieke ervaring/beleving die meestal aansluit bij een bepaald merk.

Dit gebeurt omdat men tegenwoordig erg veel heeft,wij hebben alles wat ons hartje begeert (‘Huisje Autootje Blackberry’). De economen in de Experience Economy spelen hier goed op in door aan hun product een toegevoegde waarde te koppelen om hun product uniek te maken. Deze toegevoegde waarde (dé experience) raakt deze consumenten op een manier waardoor ze meer willen betalen voor een bepaald product. (Zo kan de econoom die in ‘belevingen handelt’ meer geld ontvangen en zijn consumenten meer aan het product binden). Een goed voorbeeld van de experience economy is Lowlands. Lowlands handelt in een gevoel want het festival is al uitverkocht voordat er naam bekend is. Men gaat niet meer voor het programma maar voor de beleving!

(Bron: werkstuk trendwatching periode 1 2010)About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Experience Economy

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer