Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Laos5

Sven

13:15, 13/5/2009 .. 0 comments .. Link

Vandaag zijn we van start gegaan met de voorbereiding van het facet Frans. We verdeelden evenwichtig de taken onder elkaar en stelden een deadline op. Binnen enkele weken volgdde immers onze eerste evaluatie, waarvoor we reeds een deel van de opdracht moesten afgewerken.

Sven, 1CM/E, groep 5

Voor het facet Nederlands moeten er tijdens het tweede deel van de exploratie zowel gezamelijke als individuele opdrachten gemaakt worden. Om niets aan het toeval over te laten gingen we vandaag over tot de taakverdeling van dit vak. We deelden de groepjes waarin we zouden werken evenwichtig in, zodat iedereen eenzelfde inbreng heeft tot het eindresultaat.

Sven, 1CM/E, groep 5

Deze middag hadden we een afspraak met mevrouw C. Van Os voor onze eerste evaluatie omtrent het facet Nederlands. Weeks voordien hadden we per twee een screening van een website en een advertorial gedaan. Het uiteindelijke resultaat bleek over het algemeen positief te zijn binnen onze exploratiegroep. Wel was er natuurlijk plaats voor enkele kritische opmerkingen waaraan we in de toekomst moesten denken.

Sven, 1CM/E, groep 5

Nadat er gisteren een kleine communicatiefout was opgetreden, hebben we vandaag dan toch mevrouw Y. Van Gool ontmoet om ons voorlopig resultaat te bespreken. Het werd een erg nuttig gesprek omdat we de opdracht niet helemaal goed hadden begrepen. Dit benadrukt nog maar eens de effectiviteit van zo’n bijeenkomst. Na het gesprek wisten we waaraan we moesten sleutelen.

Sven, 1CM/E, groep 5

Voor het vakgebied Engels, kregen we misschien wel de meest creatieve opdracht van deze exploratie. De opdracht is een heuse talk-show op poten te zetten, over een zelf te kiezen film. We waren er al snel uit dat we voor een Oprah-concept zouden kiezen.

Sven, 1CM/E, groep 5

Morgen is het zover… Onze eerste voorstelling wordt een feit. Voor het facet Engels kregen we de opdracht een talk-show in elkaar te steken omtrent een bepaalde film. We kozen al snel voor de kaskraker "Slumdog Millionnaire" van regisseur Danny Boyle. Nog een laatste keer samenzitten voor de kleine details in orde te brengen en we zijn er klaar voor!

Sven, 1CM/E, groep 5Dominique Kerkhoven

13:16, 11/5/2009 .. 0 comments .. Link

Vanaf week 6 tot week 11

Nederlands:
Samen met Sarie verheye heb ik mij bezig gehouden met screening en website. We hebben een advertorial genomen uit de Beau Monde en de site van broederlijk delen. Onze opdracht is ingeleverd voor de deadline en we waren beide aanwezig op de consultatie toen we feedback kregen op onze taak.

Frans:
Voor het facet Frans was de opdracht 2 organisaties te vinden en die met elkaar te vergelijken. Mijn taak was om voor de organisatie Unicef te ondervinden waar Unicef nu precies voor staat. Dit was geen moeilijke opdracht omdat er genoeg informatie op de website zelf staat. In week 8 zijn we als groep op consultatie geweest en heeft de leerkracht het werk dat we tot zo ver hadden gedaan bekeken. Dit was niet helemaal in orde omdat onze 2de organisatie niets met de eerste gemeen had, dus werd ons gevraagt een nieuwe te zoeken.

Engels:
Wij zijn met ons groepje naar de film geweest 'Slumdog Millionaire'. Ons werd gevraagt om informatie te verzamelen over deze film om die later te verwerken in een talkshow. In week 6 zijn wij op consultatie geweest om te zien hoever we stonden. We hadden goede kritiek gekregen en zijn nu druk bezig met de voorbereiding van onze show. Ik speel Oprah.

Sociologie:
In week 6 zijn sarie en ik op consultatie geweest voor het vak sociologie. Samen moesten we advertenties zoeken uit een magazine en die bespreken. In Week 10 zijn we nog eens op consultatie geweest en vandaag hadden en presentatie gegeven van het afgelopen werk. Deze is goed verlopen. Want ons deugd deed omdat we er samen veel werk in hadden gestoken.

Micro -en macro-economie
Voor het vak economie werd ons gevraagt om uit 3 verschillende kranten artikels te zoeken en die te bespreken. De artikels moesten te maken hebben met de les. In week 9 zijn we op consultatie geweest om te bepreken of de artikels goed waren. Sarie en ik hadden er voor gezorgd dat alle artikels al ineens besproken waren zodat deze zeker voor de deadline klaar zijn.

 mvg Dominique kerkhoven 1CMe groep 5Economie

17:13, 8/5/2009 .. 0 comments .. Link

Vandaag hebben Dominique en ik gewerkt aan de taak voor economie. We moeten verschillede artikels uit de Tijd, de Standaard en de Morgen bespreken volgens de lessen economie.

We hebben verschillende artikels gevonden die we kunnen gebruiken bij onze bespreking. We moeten deze artikles linken aan de lessen, samenvatten en kunnen begrijpen.

we hebben dit al een groot deel besproken. Maar we moeten in week 9 pas op consultatie .

sarie

Vandaag vrijdag 24 april hebben we consultatie gehad van economie. 3 van de 8 artikels waren iets minder, hiervoor moeten we 3 andere zoeken.

We moeten de taak in week 11 op vrijdag voor 12 uur afgeven.

 

sarie

 

8 mei 2009, Vandaag was de deadline voor economie. Dominique en ik hebben gisteren de laatste hand gelegd aan onze taakl van economie. Als final touch hebben we onze lay out mooi aangepast en ons werk laten inbinden.

 

sarieSarie Explo-taken

13:32, 1/5/2009 .. 0 comments .. Link

PRV

Voor het vak PRV en CC heb ik me bij een andere groep aangesloten. Ik zit voor deze 2 velden bij groep 7a.  We hebben als groepje besloten onze taken te verdelen. de samenwerking verliep daarom ook zeer vlot. Ik had taak 1 op mij genomen, michiel Van Remoortere ging dit mee met mij behandelen. 

Taak 1: het verzamelen- analyseren- evalueren van de verschillende PRV instrumenten, bedrijf IKEA

Deze taak bestaat eruit 5 PRV instrumenten te verzamelen en deze te analyseren en te evalueren. De deadline was in week 10.  Michiel heeft deze deadline wel nageleefd maar we moesten per instrument 1 pg  schrijven. Omdat hij haast maar 15 regels getypt had voor 2 instrumenten, heb ik deze opnieuw gemaakt. Zijn bijdrage heeft niet veel "bijgedragen".  Ik heb deze deadline mooi gehaald, waardoor dat onze taak op tijd binnen was.

In week 12 moeten we een posterpresentatie maken, Ik heb reeds een campagne gezocht voor deze poster.

Sarie

Sociologie

In week 6 hebben we dinsdag consultatie gehad van sociologie. Voor de explo-taak moeten Dominique en ik verschillende advertentie van een magazine bespreken. We hebben als magazine de Cosmopolitan genomen. Hiervan hebben we tegen ons eerste consultatie moment reeds 8 besproken.

Verder moeten we nog een link maken tussen de verschillende advertenties en artikels, de informatie van Corine Van Hellemont gebruiken in de verwerking en de socialiserende factor van de media bespreken. Deze opdracht moeten we zo goed als af hebben tegen het 2de consultatie moment in week 10.

Sarie

4 mei moesten we ons werk van sociologie afgeven. We hebben ons werk vrijdag 1 mei helemaal afgewerkt, waardoor dat we onze deadline hebben nageleefd.

Sarie

CC: Coca Cola

Voor CC zit ik eveneens in het groepje van 7. we hebben daarom ook deze taken verdeeld. ik sta weeral in voor het bespreken van de marketing communicatie instrumenten. Deze moeten we pas in week 12 afgeven. Ik heb vooral mijn tijd gebruikt voor het bespreken van deze instrumenten in de Paasvakantie.

in week 12 moeten we ook een moodboard maken. Het moodboard moet zich richten op 1 campagne, wij gaan de spot van coca cola light zero bespreken. De doelgroep is mannen.

sarie

 Explo Frans

14:33, 28/3/2009 .. 1 comments .. Link

Gisteren werd iedereen gevraagd zijn opdracht van Frans door te sturen naar Caroline, zodat zij een conclusie kan schrijven over deze taak.

Mijn taak was om wat meer informatie over Unicef te geven. Zo beschreef ik de organisatie zelf, hun doel en doelgroep, geschiedenis,.. . Dominique deed de andere helft van deze opdracht.

Woensdag gaan we met de hele groep deze opdracht presenteren.

Groetjes

Marlies

Frans

Voor Frans moeten we 2 campagnes bespreken. Deze moeten we kunne  vergelijken met elkaar. we hebben UNICEF en Artsen zonder grenzen gekozen. Ik moest Artsen zonder grenzen als organistaie bespreken.

Gisteren hebben we ons gevonden maretiaal en onze geschreven tekst moeten doorsturen naar caroline. Zodat zij dan een conclusie kan trekken en de 2 organisaties kan vergelijken.

Sarieweek 5

20:44, 18/3/2009 .. 5 comments .. Link

In de 5de week van het 2e semester hebben we reeds enkele opdrachten volbracht voor de exploratieopdrachten. We hebben met onze groep vooral rond de taak van Engels gewerkt.

We zijn de film slumdog millionaire gaan zien. Over deze film gaan we een talkshow houden. De talkshow is gebaseerd op een show van Oprah. De film Slumdog millionaire gaat over een jongen Jamal die uit de sloppenwijken van india komt. Hij kan uiteindelijk deelnemen aan een show "wie wordt multimillionaire?" Hij kan op alle vragen antwoorden, hierdoor verdenkt men hem van valsspelen. Dan gaat de film van start. De film is vooral opgebouwd uit flashbacks. Bij iedere vraag heeft hij het antwoord al reeds gezien in de strijd van zijn overleven. Dit moeten we dus nog volledig uitwerken tot een goede vlotte talkshow. We moeten al een deel van de opdracht voorstellen donderdag 19 maart om 15.05 in week 6.

Deze week heb ik ook met mijn 2e groepje 7a gewerkt rond de opdrachten van CC en PRV. Hiervoor moeten we het merk Coca Cola en het bedrijf Ikea bespreken.

Coca cola benaderen we met een commerciële bril. We bekijken al het reclamemateriaal van Coca Cola. En bespreken dit aan de hand van de geziene les nota's. Ikea bestuderen we aan de hand van de PRV-instrumenten. We bekijken een jaarverslag, bewonersbrief, personeelsblad,...

Zo was mijn 5e weekje snel voorbij...

x Sarie Verheye 1CME

 

 

Zoals Sarie al reeds vermelde zijn we voor Engels naar de bioscoop gegaan. Na de film gezien te hebben konden we verder de talkshow voorbereiden. Ieder heeft zo zijn eigen taak. Die van mij is zoeken naar interviews met de regisseur en acteurs. Zodat we die informatie kunnen gebruiken in onze talkshow.

mvg

Dominique Kerkhoven 1CMe

Deze week hadden we onze eerste consultatie van Engels, we hebben onze vorderingen moeten voorleggen van onze talkshow en luisteroefening.

We ware goed bezig , maar hebben nog wel wat werk met het voorbereiden van onze talk show. Deze moeten we in week 12 komen presenteren.

sarie

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Sven
Dominique Kerkhoven
Economie
Sarie Explo-taken
Explo Frans

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer