Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Alles wat jij nu wel en de mensen om mij heen niet weten..

Description

Gedachten, geheimen en belevenissen van gewoon zomaar iemand: mezelf...


«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Mijn ideale week en mijn 1e doel

Zo.. na mijn verhaal van gisteren is het natuurlijk ook wel de bedoeling dat ik beetje bij beetje ga vertellen wat ik dan natuurlijk precies wil allemaal ;-)
Omdat wat ik wil vaak veranderd (wat trouwens mag vind ik, daar ben ik vrouw voor, hihi) zal ik mij maar even pinnen op de dingen die bij mij al jaren in het hoofd zweven. Dit gaat het makkelijkst door te omschrijven hoe ik mijn ideale normale week zou willen zien.

Dat is twee of drie dagen werken bij een baas, om me een vast inkomen te geven. Het liefst in de administratie en dan ook met veel getallen! Ik weet niet, maar getalletjes trekken mij aan en blijven makkelijk hangen. En ik zou graag mijn grote wiskundeknobbel van vroeger weer zien groeien. De andere dagen zou ik willen geven aan mijn eigen business. Wat ik al jaren in het hoofd heb, maar niet durf: een eigen winkeltje, en dan graag online. Helaas weet ik alleen nog niet wat ik zou willen verkopen,  want ik vind veel te veel leuk en kiezen kan ik niet.. Dus misschien moet ik maar een soort online woonwarenhuis gaan starten om alle producten die ik interessant vind neer te zetten, haha. Anyway, dat moet ik dus nog uitvogelen, maar dat komt wel. Het gaat nu immers even over de globale indruk van 'mijn week'.
Doordat ik de dingen doe die ik leuk vind houd ik veel meer energie over die ik kan steken in mijn relatie en ook in die van de relaties met mensen om mij heen. En dan heb ik nog een hoop kleine dingetjes, zoals meer tijd voor hobby's en nog iets groters, wellicht een gezinnetje :-) Maar dat is iets wat ik alleen wil starten zodra ik mij uit dit zwarte gat heb getrokken.

Nee, ik heb niet mijn week omschreven als een week lang vol met luieren in een luxe villa en dat ik nooit hoef te werken en alles mij aan komt waaien. Dat is makkelijk... maar saai. Nee, ik wil het wel realistisch houden. Bovenstaande is een doel dat ik kan bereik als ik het wil. En ik wil het zeker weten. De weg erheen lijkt lang en zwaar en vol met strubbelingen. Maar als andere het kunnen, waarom ik dan niet?

Om te starten wil ik mijn eerste doel behalen. En dat is het op mijn huidige baan de boel voor mij makkelijker te maken. Uiteindelijk wil ik een andere baan, dat geeft ik eerlijk toe, maar zolang ik een zootje ben zal ik mezelf niet goed kunnen presenteren en dat is jammer. Daarom kan ik op dit moment beter mijn huidige werkplek aangenamer maken voor mezelf.

Ik werk fulltime achter een receptie en deel die werkplek met een parttime collega. Ze is woensdag altijd vrij en op dit moment is ze al een aantal weken met ziekteverlof en blijft ook nog een aantal weken weg.
Met zijn tweeën samen hebben we het soms al aardig pittig. Op dit moment zit ik dus alleen en doe het werk voor twee personen. Heel, heel erg druk en het zorgt ervoor dat ik overwerkt raak, maar ik red het nog wel. Ik heb dus bewezen dat het door één persoon kan.
Wat ik mijn baas wil voorstellen straks is dat ik de vrijdag vrij wil straks. Ik wil ook parttime gaan werken. En graag voor hetzelfde geld.
Klinkt misschien raar van dat geld, maar ik heb laatst de (veel hogere) lonen van mijn collega's kunnen bekijken en daardoor vind ik dat ik in mijn recht sta. Vooral omdat ik net zoveel werk verzet en in jaren en ervaring echt niet veel scheel.
Dus... dat is mijn doel... Ik schijt nu al bagger omdat ik dit ook zo aan mijn baas moet vertellen binnenkort, maar het is voor mezelf. Als dit lukt zal ik mij beter gaan voelen, opgeluchter en wat lekkerder in mijn vel. En als ik dat heb bereikt, is de volgende stap makkelijker denk ik.

Posted: 22:51, 2/3/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

Eerste stap

Zo.. ik ga nu beginnen met iets wat ik al zo lang wil doen: mijn eigen gang gaan. Op het moment zit ik namelijk in zo'n vicieuze cirkel die iedereen vast wel maar al te goed kent. Je doet wat iedereen verwacht dat je moet doen omdat dit veilig is en bekend. Alleen wat ik mij afvraag, waarom eigenlijk? Het is niet zo dat je er gelukkiger van wordt wanneer je doet wat anderen van je verlangen.

En daar zit ik dan nu, met een baan waar ik met de dag ongelukkiger van wordt; wat doorspeelt in mijn gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk; wat er voor zorgt dat mijn relatie er niet leuker op wordt wegens deze frustraties; kortom: mijn leven is nu best wel crap.
Maar dat hoeft niet zo! Ik heb ambities en dromen die ik wil verwezenlijken!

Alleen die eerste stap, het doorbreken van mijn o zo veilige cirkel van bekende dingetjes, die is zo eng. Het erge is, ik praat er ook met niemand echt over. Ik durf het niet... eigenlijk schaam ik me er een beetje voor dat ik voor mezelf wil kiezen...

Maar ik wil het zo graag openbaar brengen en het allemaal uiten, want opkroppen werkt niet meer.  En zo, via deze blog, wil ik dat doen. In het anoniem, maar toch dat de hele wereld het kan lezen.
Waarschijnlijk zal hier een heleboel onzin komen te staan, vol gedachten die niemand kan volgen en vragen die niemand kan beantwoorden. Maar gelukkig verlang ik dat ook van niemand. Het enigste wat ik met deze blog wil bereiken is dat ik een naslagwerk zal hebben van de stappen die ik zet om mijn doel te behalen. Dit verslag zal mij feedback moeten geven (wat doe ik fout, wat doe ik goed) en wellicht komen er nog tips van buitenaf?
Hoe dan ook, het zal een motivatie moeten worden waarom ik dit doe. Mijn eerste stap vandaag, en daarna de tweede, de derde, de vierde... misschien soms een paar stapjes terug, maar dat geeft niet..

Ik wil mijn doel bereiken, en daarmee begin ik: vandaag!

Posted: 23:32, 1/3/2010
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer