Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Dagboek

Description

Dagboek


«  July 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

My Links

* Home
* My Profile
* Weblog Archives
* Friends

Ander(afval) avontuur

Hoii!

Ik dacht dat het wel eens leuk zou zijn om hier een ander verhaal te typen.. Nou goed, dan vraag je je vast af wat ik bedoel. Nou het feit dat ik dus 'ziek' ben heeft voor heel wat problemen gezorgd de afgelopen jaren (2007/2008). Ik ben bijvoorbeeld 30 kilo aangekomen in een tijd van ongeveer 5/6 maanden. Nou kan ik je vertellen dat ik nooit echt slanke henny geweest ben, maar dit sloeg werkelijk alles. Daardoor durfdei k niet eens meer op de weegschaal te gaan staan.

En met mijn lengte van 1.60 is alles boven de 75 kilo belachelijk! Ik gok dat ik zo rond de 100 (of daarboven) woog. Nouja je kunt je voorstellen dat dat not a pretty sight is. Voor jezelf en voor anderen uiteraard. Ook had ik net als 9 van de 10 andere inwoners van ons landje alle dieten al geprobeerd. Ja kijk, eens houd het op he.. dus ik heb ook een tijd gehad dat ik alles vrat wat ik tegen kwam.. (lekker, dat wel, maar werken doet dat natuurlijk niet). Na de zomervakantie, begin herfst kreeg ik een ingeving. Nu is het klaar !

Zo gezegd, zo gedaan. Althans dat zou je denken. Mama, jawel, mijn geweldige mama had een dieet gevonden dat standaard zou werken (nou ben ik nogal sceptisch ingesteld). Nou goed, een kijkje nemen bij dat 'centrum' dat kon in elk geval geen kwaad, daar zou ik geen gram van aankomen leek mij. Nou eind oktober kon ik daar terecht voor een zo gezegd intake-gesprek.

Mutti en ik daarnaar toe natuurlijk.. nou alles werd me haarfijn uitgelegd. De bedoeling, wat ze gingen 'herstellen' in je lichaam ( 2 hormonen waar ik tot toen nog nooit van gehoord had), balans en de gouden regels. Dit is een dieet waar je niets, maar dan ook niets, bij kan zondigen. Want daar heb je natuurlijk jezelf mee. Maar hier is het zo. Doe je het wel, dan ga je op zn minst een week terug (oftewel je komt meteen aan wat je binnen die week ben verloren, dat klinkt natuurlijk niet fijn).

11 november was mijn begindag. Ik begon vol goede moed. Het menu is heel simpel, je moet het namelijk gewoon volgen. Gelukkig heb ik een mutti die met liefde alles voor me bereid (hoezo bereid? het is zo apart). S'morgens begin ik met 175ml yoghurt (mager uiteraard) zo rond de klok van half 7/7uur. Dan moet je 2.5 uur wachten mag je een tussendoortje(FRUIT) wel te verstaan. En ook dat staat vermeld op je menu, hoeveel je er mag, wat je mag, en wat vooral niet ! de gouden regels weer he.. pff! Dan tussen ontbijt en lunch moet 5 uur!!! zitten.. dus ja dat was nogal een omschakeling. Ook tussen lunch en avond eten moet 5 uur zitten. Nou goed daar ga ik jullie verder niet mee vervelen.

Om de 2 weken ga ik terug om me te laten wegen.. (al weet ik nog steeds niet hoeveel ik nou eigenlijk in t begin woog, daar wacht ik nog even mee). in de eerste 2 weken ging er 5.5 kilo vanaf.. na de eerste maand was er 9 kilo vanaf.. 2 januari was er ineens 14 kilo van af! 19 januari is mn volgende weging en thuis worden er weddenschappen afgesloten om te kijken hoeveel pakken suiker ik dit keer weer heb ingeleverd.

Ik kan met alle eerlijkheid zeggen dit werkt echt ! het duurt 16 weken (althans als je dan tevreden bent, van mij part ga je nog 3 jaar door als je daar gelukkig van wordt) waarvan 12 weken dieet en 4 weken stabilisatie (wennen aan t eten van de rest van de wereld).  Morgen zit ik in de 9de week. Het gaat best snel dacht ik zo.

Maar tevreden ben ik niet.. dus ik ga door! Ik moet en zal weer rond de 70 wegen.


Posted: 09:13, 12/1/2009
Comments (0) | Add Comment | Link

in de war ! totaaal

Oef, ja om even terug te komen op het weekend. Het was niet zo een succes voor onze Daan. Die moest afhaken halverwege. Ja stomkop! Doe je niets aan.. het was zeer jammer.  Maar buiten dat..  ben ik altijd blij dat ik nog leef haha.

Maar goed, ik moet weer even iets anders kwijt. Het is herfst. En het valt me op.. ja echt, het valt me op. Dat er in de herfst meer mensen sterven dan in de seizoenen daarvoor. Ik vind het heel triest, want vele van hun zullen we elke dag, maand en elk jaar blijven missen.

Ik weet dat het erg is wanneer er een familie lid als opa & oma overlijdt. Maar denk je eens in.. Je vriend, je man, je vader of andersom natuurlijk. Dat lijkt me een verlies waar je bang van wordt. Nu moet ik eerlijk bekennen dat 2 bekenden van mij onlangs overleden zijn, vandaar mn depri onderwerp denk ik zomaar. Maar goed. Vorig jaar op 29 augustus 2007 overleedt een vroegere goede vriend van mij Marcel. Tragisch ongeluk en dat maakt het nog moeilijk voor de familie. In de pers werd er van alles gespeculeerd en ook waren de reacties daarop niet van de lucht. Ik vind dat ZOOO ontzettend zielig. Reageren op een pers bericht, dat notabene niet eens compleet was ingelicht als bureau zijnde, en je mening flink rondstrooien. Wat denk je dat zijn familie daar van vond? Ik kon al die mensen wel ff pootjehaken maar dat ging mooi niet door. Vorige maand is de vader van een (ook) vroegere vriend van mj overleden. Maar dan aan een ernstige ziekte. Beide gevallen lijken mij onverdraagzaam. Maar dat terzijde.

Ik heb eigenlijk geen punt met dit verhaal.. Ik moest het alleen ongelofelijk hard kwijt. En dat is me gelukt. Dat wel.

Nu even wat anders.. Vrijdag avond zouden we (roos, desiree, shanti en ik) naar de film gaan. Kom je met je goeie gedrag op de munt, zijn alle 2 die klote films uitverkocht. Ja wat wil je.. het is vrijdag en we hadden niet gereserveerd.. DOM! maar dat bracht ons wel(jaa dat dan weer wel) op t leidse.. en dat vond ik zelf geen verkeerde keuze. Ik kwam een vroegere vriendin tegen, waar ik een hele tijd mee heb staan praten. (gelukkig niet tot de ergernis van roos, die met me stond te roken!) En het barpersoneel.. pff daar tipt niemand meer aan hoor. Zelfs mn crush niet.. haha ! Die ene jongen.. (ja alsof jij weet welke toch?) die leek zoo ONTZETTEND op een jongen uit hilvarenbeek, maar ik ben er van overtuigd dat het hem neit is. En dat scheelt weer. Eigenlijk zou ik een move moeten maken, maar HOE? en wat ?

Pff.. red me ! heb je enige suggesties? NOTIFY me dan ASAP !

Liefs, Dana


Posted: 14:48, 1/12/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Typisch

Ja hallo!

Het is weer zaterdag en hoe kon het ook anders dan dat die in de soep loopt. althans dat denk ik nu op voorhand. Roos is weer eens in alle staten met wat ze aan moet. Ik had zo 50 dingen voor dr uit de kast kunnen trekken maar nee natuurlijk niet, mevrouw weet t niet. Dan maar nadenken onder het genot van een warme douche. En dat terwijl ik vanmiddag om 5 uur al klaar om te gaan was. Waarheen? Ja naar hilversum Want dr mokkel zit op ons te wachten. Oef.. ellendig.. dan had je er veel zin in. Kan je je nog herinneren dat ik vertelde een crush te hebben. Wat denk je ? Die komt niet vanavond. Huiswerk maken.. ja ammehoela ! het is focking zaterdag avond.Doe mij een lol Ga spelen. Zeg dan dat je niet durft. En dan nog, bijt ik ofzo ? Nou hoe dan ook ga ik er een leuke avond van maken. Al zie ik het neit zo zitten om dan met mokkel en roos de nacht door te brengen. MINDER grappig idd.. Want als die gaan porno'en dan word ik echt letterlijk beroerd. En dat terwijl ik geen alcohol mag. Dus dat word me wat..

 

Ondertussen ben ik mezelf lekker gekk aan t maken, maar dat terzijde.. Als je wilt weten hoe dit afloopt ? Lees dan vooral morgen deel 2 !


Posted: 19:03, 29/11/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

vrijdag

zoo hee, vanochtend om 7 uur ontbijten.. daarna vond ik het toch weer tijd voor een dutje. Dat scheelde een hoop omdat ik pas om half 12 weer wakker werd. Ik dacht een lekker dagje gepland te hebben. NIETS DOEN! Dat zat er dus niet in. mama had een voicemail bericht achtergelaten. Of ik even langs het ouderlijke huis wilde gaan om de was te doen. Moeders had t te druk, prima! Ik ging dus lekker even op de pc en krabbelen met roos. Roos had dr zin aan hoor. Die zat alweer op school. Ja dat merk ik toch niet als ik zo vroeg aan me reet sta te krabben. Maar goed, dat even terzijde. Ze had er zin in. Ik ging dus heerlijk op pad, naar onze gezamelijke vriendin Manuela. Die woont dan wel in focking timboektoestan! Maar heerlijk ging ik dus op weg. Lekkere chocolaatjes ingeslagen voor haar en dr vriend. Terwijl ik dus aan mn watertje zat te lurken.. Ging lekker hoor. Daarna werd t tijd voor boodschappen want Dana moest zonodig weer een appel hoor.. Enfin, ik Roos smsen of ze nog 2 flessies nodig had voor morgenavond. Dat was natuurlijk nodig dus dat heb ik gewoon even gedaan. Uiteraard was het tering druk, want het is weer vrijdag. Ik had t alweer gezien hoor pff.. supermarkten, en ook overal is natuurlijk markt . Uiteraard heb ik ook nog ff 2 lekkere tijdschriftjes gescoord om door te bladeren.

 

Belt moeders me op.. HEB JE DE WAS GEDAAN ? oeps kut kelere.. jaa vergeten. Zegt moeders nog doodleuk. Ach.. de dag is nog niet voorbij... Blijkbaar is mijn hersenpan toch niet zo uitgebreid als dat ik dacht. Maar leuk geprobeerd vind je niet. Nu ik er zo over nadenk valt het best mee, wat ik op de dag gedaan heb. Maar mekkeren helpt altijd. een energie boost ofzo ? Maaaarr.. ik stop dr mee voor vandaag.. want de WAS moet toch gedaan worden . En ik moet niet  vergeten om Roos te bellen.


Posted: 17:08, 28/11/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

aaahhh december

 

Oef ja het is natuurlijk alweer eind november en de kersthilariteit komt eraan. Eerst sinterklaas, maar ik durf hardop te zeggen dat ik daar niet zoveel mee heb. We hebben nog dik een maand om te verzinnen wat we voor onze dierbaren zullen kopen, mee zullen verrassen. Maar het blijft elkaar jaar een dilemma. Want krijg jij ook een cadeau terug. Terwijl ik net gemeld heb dat ik zelf niet van cadeaus houdt , voor kerst maak ik dan een uitzondering. Want dat vind ik toch wel speciaal.

 

Kerst wordt dit jaar heel erg illegaal voor mij. Ik doe namelijk een dieet. En dat is echt geen prettig dieet hoor. Er komt geen chocolade of banketstaaf aan te pas. Alleen maar gezonde dingen. Afgelopen zaterdag nog proostte Roos en ik samen op een geweldig weekend. Met een cola LIGHT wel te verstaan en Roos met d’r martini shizzle.

 

Maar ik dwaal af: Roos heeft allang al bedacht wat ze me zal geven. Terwijl ik nog in dubio zit. Maar geen zorgen, het komt in orde. Ik weet het ongeveer wel. Nog geen uur geleden zaten wij bij mijn ouders te speculeren over hoe het zou zijn als we 25 miljoen zouden winnen. Toen bedachten we samen dat er een oudejaarslot gekocht moest worden. Dus dat gaan we doen. Aangezien Roos met oud&nieuw naar Qountdown gaat en ik nog geen enkel plan heb opgezet, mag ik kijken of we miljonair geworden zijn. Maar uiteraard zijn we dat stiekem al J.

 

Dan zijn er natuurlijk ook je andere vrienden.. wat koop je voor hen. Daar kan ik heel kort over zijn. Zij krijgen helemaal geen moer. Al die jaren dat ik voor hen kerstcadeau heb gekocht heb ik nooit wat terug gehad. Zelfde geld voor de cadeaus als je terug komt van vakantie. Ook daar heb ik altijd aan gedacht.

 

Pa&Moe krijgen natuurlijk wel een kleinigheidje. Daar is geen twijfel over mogelijk.

 

Maar de WAT? Blijft altijd een probleem, een drama zelfs. Ik zie mezelf al weer gaan hoor. Dagen, weken van rondstruinen op internet, winkelstraten en door hoofdpijndorp. Maar het blijft voor een goed doel natuurlijk. Ieder speciaal persoon verdient iets. Maar het hoeft natuurlijk niet op die dag. Ik kan hier natuurlijk niet gaan speculeren over het cadeau dat ik Roos wil gaan geven, kan je vertellen dat zij daar heel snel achter is. Zij wil dat zo graag weten altijd. Ook is ze bijna jarig. Kerstavond om precies te zijn. Ik weet niet of me dat leuk lijkt, om die dag jarig te zijn. Maar ja daar kies je natuurlijk zelf niet voor. Het is voor het eerst dat ik haar verjaardag mee ga maken. Leuk, leuk, leuk. Kan ik dr meteen vertellen dat het hierna snel bergafwaarts gaat. Ik ben namelijk al doof aan t worden, seniel en incontinent. Maar dat wilde je vast nog niet weten.


Posted: 19:40, 27/11/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Even voorstellen

 

Heey, Hoi, Hallo.. Dag..

Keuzes maken is niet mijn sterkste kant maar ach wat maakt het uit als je iemand hebt die je toch altijd begrijpt ? Mocht je me nu al kwijt zijn dan zal ik even opnieuw beginnen. Hoi! Ik ben Dana. Inderdaad.. DANA! Zoals ieder ander heb ik een bijnaam, niet dat die jullie wat aangaat. Maar voor de zwakzinnigen onder ons noemt Roos me ook wel eens Daan!.  Roos is mijn gabber, mijn bitch, mijn lieverd en nog veel meer.  Beter bekend onder: mijn beste vriendin. Niet dat ik achter de definitie daarvan sta. Maar Roos is het label toch wel waard. Hoe wij bij elkaar verzeild zijn durf ik je niet te vertellen.. niet omdat ik bang ben dat je het hilarisch vind! Nee omdat ik het zelf niet meer weet. Ik ben overal wel voor te porren, mocht de datum me uitkomen. Verder vind ik mezelf best gezellig, erg gezellig zelfs, zo gezellig dat ik me vaak niet kan herinneren hoe gezellig ik nou eigenlijk was. Dat brengt me bij het volgende! Ik ben een kreeft van sterrenbeeld en dus een gevoelsmens, maar weerhoudt me er niet van om een ander belachelijk te maken. Vaak ook nog eens onbewust. Roos heeft er absoluut geen problemen mee! Mocht het uit de hand lopen dan bitchslapt ze me om me weer bij de les te krijgen. En vaak gaat dat goed. Dat ik een kreeft ben wil ook nog eens zeggen dat ik in de zomer jarig ben. De meeste mensen houden van verjaardagen. Ik niet. Houd ze bij mij uit de buurt. Ik kan er heel slecht tegen. Want elk jaar loopt mijn verjaringsdag uit op een fiasco. Ik kan ook niet tegen cadeaus en complimenten, daar ga ik ontzettend slecht op. Dat weet Roos. Roos weet alles ! En ze houdt er ook nog eens rekening mee. Niets is haar teveel, alles is haar te weinig. Daarom houd ik zo van Roos. We zijn elkaars tegenpolen, maar tegelijkertijd 1. Daarom kan ik me er niet aan irriteren dat ze CHAOOT is. Want ik kan mezelf nou niet onder het kopje smetvrees noteren. Ik ben verwarrend en verliefd. Ook dat weet Roos. Ik houd van cadeaus geven aan Roos, zo weet ze dat ik om haar geef. Ik zou voor haar door het vuur gaan en weer terug + dat ik met de brandwonden zou leven.. maar dat terzijde.

Mijn leven is Roos en Roos is mijn leven. (en dan praat ik niet over de reclames van Head&shoulders).Ik vind het enig dat ze een vriend heeft maar ben bang om haar kwijt te raken. Straks wordt hij haar leven. Hoe handle je crisis? Daar zou iemand een boek over moeten schrijven. Want vaak weet ik niet wat ik met situaties aan moet. Liefde bijvoorbeeld?  We kennen het toch allemaal ! Je wordt verliefd en die liefde wordt niet beantwoord. Damn wat een ellende. Zelf zit ik in die situatie en Roos heeft me geleerd om niet op te geven. Maar hoe doe je dat ? Wacht je al die tijd en kom je er achter dat het allemaal voor niets is geweest? Of je wacht inderdaad en doet er een positieve ervaring uit op? Vooral dat laatste is niet aan mij besteedt. Ik kan je vertellen dat ik nooit echt een relatie gehad heb. Misschien dat het probleem ? Roos wel. Roos had haar ex. Ik vind het momenteel een erg vervelend mannetje en zou graag een bierglas op zijn hoofd kapot slaan. Maar dat mag vast niet van Roos.

Begin je door te krijgen dat Roos de spil van me leven is? Nee? Dan zou ik maar eens boven aan beginnen als ik jou was. Lees langzaam door naar beneden. Ik ben niet chaotisch, nee, ik ben nog steeds verwarrend. Maar wie zou dat niet zijn. Als je hoofd vol zit met gedachten. Iedereen heeft natuurlijk andere gedachten, maar de mijne zitten dwars. Hoezo? Nou vanwege het feit dat je denkt dat je echte vrienden hebt, maar je kan ze nooit eens vertellen wat je nou echt dwars zit. Dat heeft ons dichter bij elkaar gebracht denk ik. Ja dat is wat ik denk.

 Ik kan me erg goed voorstellen dat je me een engerd vind. Dat is niet erg hoor, daar zijn meningen voor uitgevonden. Eigenlijk ben ik dat niet. Maar je moet me kennen om dit te begrijpen zegt een stemmetje diep van binnen. Maar wanneer ken je iemand nou echt ? Door in diegene;s hoofd te kruipen? Weten wat hij of zij denkt ? Nee volgens mij niet. De definitie van kennen is volgens mij: dingen met elkaar delen. Die je niet met je ouders of een ander deelt. Daar versta ik kennen onder. Maar dat zou heel goed aan kunnen liggen haha.

Mocht je me nu nog niet begrijpen zal ik het even kort samenvatten. Vriendschap is voor mij één van de meest belangrijke dingen die er bestaan. Het geeft je geborgenheid, plezier, verdriet, gezelligheid en een enorme vrijheid. Als je dat kwijtraakt ben je of voel je je alleen en dat kan een enorme leegte veroorzaken. Dat is me gebeurd en ik wil het niet weer mee maken. Vandaar al deze wartaal in het begin. Het kan wel zijn dat ik dat vind omdat ik nooit een echte relatie heb gehad hoor. Dat is natuurlijk goed mogelijk. Maar toch vind ik dat zij jou maken tot wie je bent. Daar kan geen liefde tegen op. Uiteindelijk deel je wel je leven met de liefde van je leven. Maar toch vind ik het belangrijk dat je je niet op deze persoon alleen vestigt. Want wie zegt dat het huwelijk of een relatie eeuwig duurt? Volgens mij niemand. Het huwelijk beloofd niets. En vriendschap is onvoorwaardelijk, het vergeeft en gaat verder. Als je dat niet hebt? Wat heb je dan eigenlijk nog wel ?.

 

Ja dat is een vraag die je jezelf kunt stellen. Maar geloof mij! Je maakt jezelf helemaal panisch. Daar doe je niets aan. Maar het gebeurd wel. Niet alleen met vriendschappen. Ook relaties gaan precies hetzelfde. Dezelfde bangheid krijgt je altijd op de kast.  De enige tip die ik uberhaubt iemand kan geven is: Blijf jezelf! Houd van jezelf! Want anders, ja echt, verpruts je het toch wel. Omdat je altijd op je tellen moet letten. Net als met dieten. 9 van de 10 mensen gaan de fout in. Niet omdat ze het niet kunnen, de verleiding is gewoon te groot.  Dan neem ik uiteraard mezelf als voorbeeld! Hallo een paar kilo’s teveel valt nog te overzien. Maar leg maar een 40 kilo teveel op een tafel, kan je garanderen dat je er bang van wordt. Wilskracht is de sleutel. En dat is met alles zo.. Het is moeilijk. Maar je komt er wel.

Heb ik je nu al meer gerust gesteld dat ik geen engerd ben ? Of twijfel je nog? Blijf gerust verder lezen hoor want mijn dagboek stopt pas als ik de inspiratie kwijt ben. En dat is waarschijnlijk niet binnen korte tijd.

Dat ben ik dus.. Dat is Dana.


Posted: 19:24, 27/11/2008
Comments (0) | Add Comment | Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer