Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Familie Borst

nieuwe weblog

{ 20:20, 11/4/2009 } { Posted in dagboek } { 0 comments } { Link }
Ons weblog is voortaan te vinden op http://familieborst.blogsnel.nl/
gr. José

donderdag 9 april 2009

{ 16:17, 9/4/2009 } { Posted in dagboek } { 0 comments } { Link }
Beetje grijs weer vandaag. Ben eigenlijk de hele dag bezig geweest met de administratie wat niet echt mijn favoriete bezigheid is helaas, maar ja, bij wie wel ? Bij de boekhouder waarschijnlijk ;-)

Vanmiddag op gesprek geweest bij juf Nita (de juf van Rens), we proberen maandelijks even om tafel te gaan zitten om de vorderingen van Rens te bespreken. Hij gaat vooruit maar moet duidelijk wel goed bij de les blijven en moet er hard voor knokken om alles bij te benen. Zeker met het mooie weer wat er aan gaat komen zal dit lastig zijn voor hem, als echt buitenspeelkind ...

Ben al de hele week niet op mijn best, erg moe en super verkouden, loop de hele dag te niesen. Waarschijnlijk de nasleep van de afgelopen drukke periode (verkoop shop, opzet nieuwe shop etc etc), lekker dat het straks paasweekend is, kunnen we wat rustiger aan doen.

Morgen, Goede Vrijdag, schijnt het in ieder geval supermooi weer te worden, moesten we maar 's lekker van gaan genieten.

Allemaal een fijn paasweekend en graag tot daarna !

xx José

woensdag 1 april 2009

{ 18:09, 1/4/2009 } { Posted in dagboek } { 0 comments } { Link }
Het zonnetje is echt doorgebroken vandaag en we benutten dit ten volle door alle zomerkleding maar eens uit de kasten te halen. Dit uitzoeken in een zespersoons huishouden met per persoon echt stapels kleding is dat echt - en ik overdrijf niet - een grote berenklus. Ik zie hier altijd erg tegenop en zie mezelf alweer zitten tussen die tien boxen kleding, wat past nog wel en wat past niet meer.

Wat gaan we nog dragen en was is echt vreselijk uit de tijd? De jongens vonden het super - de eerste vijf minuten ... Na deze relatief korte tijd van wennen aan de zomerkleding vonden ze het welletjes en ging het gestructureerde passen over in een wirwar van kleding over een weer, het werd naast me, voor me, achter me en bovenop me gegooid, iedereen riep door elkaar heen dat het wel en niet paste.

Martijn zag tot zijn grote vreugde gewilde kleding van Rens die hem nu toch echte klein was geworden: zo, die is voor mij. Julia vond het allemaal prachtig en paste zowel de kleding voor haarzelf als ook die van haar broers, hilariteit alom. En ik ... het lachen was me ondertussen wel vergaan want de inhoud van de 10 boxen lagen nu door de hele kamer verspreid en de jongens kondigde vrolijk aan dat ze lekker buiten gingen spelen. Het zonnetje scheen verleidelijk. ik kon ze nog net verleiden om in ieder geval de kleding die niet meer gedragen zou worden in vuilniszakken te doen voor me. Deze 7 zakken konden in ieder geval direct naar de schuur verhuisd worden.

Maandag komt altijd onze hulp en al die dagen hebben we echt wel nodig gehad om alles weer enigszins aan kant te krijgen. In de kamer staan alleen nog 6 blauwe tassen te pronken met alle zomerschoenen, sommigen te klein, sommigen gedateerd maar ik heb mezelf er nog niet toe kunnen zetten om ze uit te zoeken, voorlopig kijk ik er s'avonds elke keer met een schuin oog naar, later zoek ik ze wel uit, later ...

xx José

zondag 29 maart 2009

{ 14:47, 29/3/2009 } { Posted in dagboek } { 0 comments } { Link }

Vanochtend op verjaardag geweest bij nichtje Jasmijn, ze wordt morgen alweer 4 jaar en is dus klaar voor de basisschool! Het was lekker druk maar wel gezellig. Marcel was met Rens op de fiets gegaan en nam het mooie weer gelijk mee naar huis, de lente is nu toch echt begonnen lijkt het. De zomertijd is ook afgelopen nacht ingegaan.

Ik ga nog even lekker van het zonnetje genieten, vanavond nog even aan het werk want de verkoop van de shop staat gepland voor morgenochtend. Alle kleding staat netjes ingepakt in de kamer klaar, moet nog wat laatste zaken in de shop afhandelen, de laatste bestellingen uitdraaien etc.

Maar eerst de zon ...

 

xx Josémaandag 23 maart 2009

{ 17:58, 23/3/2009 } { Posted in dagboek } { 0 comments } { Link }

Vandaag moesten we weer inpakken. De jongens gingen even naar de speeltuin, Julia met een speeltje in de auto en na een uurtje zweten was het hele huisje weer leeg en de auto propvol.

Het plan was om een superzwembad te bezoeken in Gulpen, bij de receptie nog een folder gehaald voor onderweg, kon iedereen er lekker zin in krijgen. Bij nadere bestudering van het foldertje bleek echter dat ze maandag alleen s'avonds open zijn, schrik alom.

We moesten nog langs Snowworld omdat we het tasje van Julia waren vergeten, daar maar even navraag gedaan naar de zwembaden onderweg naar huis. Waarom gaan jullie niet naar
Center Parcs, was de vraag? Ja, waarom niet? En dus togen we naar het Vennenbos, in mijn vroegste jeugd heb ik daar aardig wat vakanties doorgebracht en opnieuw was het heerlijk vertoeven!

We waren om 20.30 uur thuis waar een lading visite wachtte ... tot schrik en toch wel genoegen van Marcel. Het was heel gezellig en een leuke afsluiting van onze korte maar heftige vakantie.

 

xx Josézondag 22 maart 2009

{ 22:00, 22/3/2009 } { Posted in dagboek } { 0 comments } { Link }

Het was vandaag iets minder weer en we gingen lekker op pad naar het Drielandenpunt. Het weer klaarde op en de speeltuin vond gretig aftrek bij de kids. Terrasje erbij en je geluk is compleet!

S'middags lekker uitgerust in het huisje (wij dus) en om 17 uur gingen we op pad, we gingen namelijk uit. We zouden eerst gaan bowlen en dan lekker uit eten. Het bowlen ging super, Wouter werd de verrassende winnaar en mocht beslissen wat we gingen eten, het werd pizza. Na uitleg van de kelner bij de bowling een pizzeria opgezocht maar dat bleek een afhaalpizzeria te zijn. Ook goed,  na een half uurtje wachten vier heerlijke pizza's mee naar huis genomen!zaterdag 21 maart 2009

{ 17:51, 21/3/2009 } { Posted in dagboek } { 0 comments } { Link }

Vandaag hadden we als plan om een paar uur te gaan shoppen in Maastricht. Helaas waren onze mannen hier niet zo van gecharmeerd maar een paar uur shoppen moet je je moeder toch gunnen?

In de eerste de beste winkel werden direct twee paar schoenen aangeschaft voor Rens en Martijn wat tot woede leidde bij Wouter. Uitleg over het feit dat hij al drie paar bijna nieuwe schoenen had en dat zowel Rens als Martijn op kapotte schoenen liep mocht niet  baten, het leed was geschied. Na een klein minuutje in de H&M gooide ook Rens de handdoek in de ring en was de stemming gedaald tot onder het nulpunt.

Met stevige pas zetten wij dus weer voet naar de auto, het was niet het gezelligste kwartiertje maar het ging wel snel ;-)

Gelukkig was de stemming s'middags weer wat beter maar het was wel zonde. Het was namelijk ontzettend lekker weer en ik had mezelf al heerlijk op een terrasje in het zonnetje zien zitten ...vrijdag 20 maart 2009

{ 12:54, 20/3/2009 } { Posted in dagboek } { 0 comments } { Link }
Vandaag is Marcel dan echt jarig, maar liefst 40 jaar is hij geworden maar we starten de dag zeer praktisch. We gaan namelijk een weekendje weg met zijn allen. Marcel heeft de afgelopen week in Sint Petersburg gezeten en is gisteravond pas thuisgekomen. Ik had nog wel koffie gezet maar hem telefonisch al voorbereid op het feit dat hij geen rust hoefde te verwachten, een jetlag oid was dan ook niet echt aan de orde (even uitstellen dus). Hij moest na de koffie direct aan het werk, de koffers stonden klaar en de auto moest worden ingeruimd. Hij had op de valreep bij de leverancier nog slofjes opgehaald en die moesten uiteraard dezelfde avond nog worden ingepakt zodat ze de dag erna nog op de bus konden.

Maar goed, om 23 uur lagen we moe maar voldaan te ruste, de wekker zou tenslotte om half zes alweer afgaan. Hopende dat er niemand in bed zou plassen, ziek zou worden of iets dergelijks, had geen zin in manden vol vies wasgoed als ik thuis zou komen.

Maar het ging allemaal goed, kinders gewekt om half zes en iets na zessen zaten we, zoals gepland, in de auto op weg naar Landgraaf. Want het cadeautje voor Marcel was een ochtendje skiën bij Snowworld. Ik had een leraar geboekt voor een uur voor de kids, Julia zou zich bij de opvang aldaar prima vermaken dus alles voor elkaar. Ware het niet dat we Snowworld niet direct konden vinden, de reis iets langer duurde dan gepland (4 uur) en we alle materialen nog moesten huren cq aantrekken. En dat met drie kids, dat vergt tijd. Dus om half 11, een half uurtje later dan gepland, begon de les van de kids. Die dus ook een half uurtje korter zou duren dan betaald maar goed, na drie afdalingen tijdens de les ging het eigenlijk prima.

De boys konden skiën alsof ze nooit anders hadden gedaan. Zoals Wouter slim opmerkte: 'maar je moet toch gewoon naar beneden gaan, of niet soms'. En zo was het , je moest gewoon naar beneden en liefst zonder je benen te breken. Maar het ging ze goed af en ze vonden het schitterend.  Julia had ook prima genoten en met een heerlijke lunch sloten we snowworld af.

Daarna zouden we naar Valkenburg gaan, naar de steenkolenmijn maar die bleek gesloten. Aangezien de jongens geen zin hadden in het 'shoppen' (voorgesteld door mij uiteraard) gingen we het huisje maar eens opzoeken, in Simpelveld (Rens: 'lekker simpel zeg'). Dit beviel prima en na een middagje heerlijk luieren in de zon en een overheerlijke pasta als avondeten was deze eerste vakantiedag wat mij betreft uitstekend geslaagd. Volgend jaar wordt ik 40, ik zou dit een prima verrassing vinden ;-)

xx José

woensdag 18 maart 2009

{ 15:34, 18/3/2009 } { Posted in dagboek } { 0 comments } { Link }
En vandaag was het dan zover, Julia haar eerste schooldag. Nog wel op proef dan maar goed, toch een heuse schooldag. Al dagen had ze het erover, nog drie, twee, één nachtje(s) slapen ... en dan mag ik naar juf Carola!

Vanochtend was ze vroeg wakker en de jongens vochten om haar aandacht, allemaal vonden ze het reuze spannend. Snel een tasje voor haar uitgezocht want een rugzakje heeft ze nog niet. Gelukkig hadden we nog een beker en trommel over van de jongens, met haar verjaardag krijgt ze wel een leuk nieuw setje. Appeltje en limonade erin en klaarmaken. Snel nog even op de foto met de boys, ze willen allemaal meelopen naar de klas. Maar de oudsten moeten naar hun eigen klassen want de les begint.

Julia loopt de klas in alsof ze er al jaren komt, ze gaat lekker op de bank zitten, ik krijg nog net een kusje van haar maar met die schamele aandacht moet ik het doen voor vanochtend, ze heeft duidelijk belangrijker zaken aan haar hoofd. Blijft leuk hoor, deze dagen.

Om 12.15 kan ik haar weer ophalen en ze heeft een grijns van oor tot oor en haar eerste werkstuk al meegenomen, ze heeft een prachtige tekening geverfd. Volgens Carola ging alles helemaal goed, broek nog droog (niet onbelangrijk), ze heeft in alle hoekjes even gekeken en vooral met Franka die hier in de straat woont, gespeeld. Op naar de volgende proefles !!

xx Josémaandag 16 maart 2009

{ 15:29, 18/3/2009 } { Posted in dagboek } { 0 comments } { Link }
Vandaag moet Rens zijn spreekbeurt doen. Al ruim een maand op geoefend, de spreekbeurt gaat over Judo (na eerst voetbal en AZ te hebben gekozen maar uiteindelijk bleek Judo leuker of makkelijer;-).
Judotas ging mee, zwarte band van pappa moest ook mee. Zondag kwamen opa en oma oppassen want pappa en mamma moesten in overleg over de verkoop van de shop.

Eenmaal thuisgekomen vertelde oma ons dat Rens een hevige huilbui had gehad, hij was zo zenuwachtig maar ze had hem gerustgesteld en het ging vast helemaal goedkomen.

Marcel moest maandag richting Sint Petersburg en zou pas donderdag thuiskomen, hij hoefde pas tegen 10 uur weg dus kon mooi meelopen naar school. Maar nog geen tien stappen van huis verwijderd zonk Rens de moed in de schoenen en wilde hij niet meer naar school. Een lang half uur later zat hij in de lerarenkamer aan een bekertje water bij te komen. Gelukkig moesten er nog luizen gecontroleerd worden, hij was gelijk aan de beurt en zo konden direct zijn tranen drogen voor hij de klas binnen zou gaan.

Wij weer naar huis maar om 15 uur kwam hij reuze trots thuis met een 8,5 voor zijn spreekbeurt!
Ik kan het me nog goed herinneren hoor, de keren dat je voor de klas of op je werk iets moest presenteren, 7 kleuren ... ja ja, ook wij kennen dat ....

dinsdag 10 maart 2009

{ 12:49, 10/3/2009 } { Posted in dagboek } { 0 comments } { Link }
Wouter was het hele weekend niet helemaal in orde, bekaf waarschijnlijk van het feestje en de drukte eromheen. Zaterdag heeft hij zo'n beetje de hele dag op bed of op de bank gelegen. Zondag ging het iets beter maar toch een behoorlijk stijve nek. Gisteren is hij wel naar school geweest maar niet echt van harte. Vandaar vandaag maar eens lekker een dagje 'bankhangen'. Het is ook troosteloos weer dus echt perfect voor een dagje 'ziek zijn'. Helaas had ik nog anderhalve meter strijkwerk voor de boeg dus ik kon me niet lekker naast ze neervlijen. Maar goed, moet ook gebeuren. Wouter allang blij dat ie vanmiddag niet naar zwemles hoeft, en ik moet zeggen: bij een dagje ziek zijn hoort inderdaad ook spijbelen van zwemles, hoe graag we dat zwemdiploma ook hier ingelijst zouden zien (voor ons bezoek aan het Garda meer wordt dat waarschijnlijk toch niets meer).

Nog anderhalve week, dan gaan we heerlijk een weekendje weg, we hebben er allemaal veel zin in!
Morgen nog even op visite bij opa, eens kijken hoe het daarmee is.

xxx José

zaterdag 7 maart 2009

{ 20:36, 7/3/2009 } { Posted in dagboek } { 0 comments } { Link }
Vandaag moest Rens voetballen dus het was vroeg op, om 9 uur moesten ze vertrekken naar Schagen. De tegenstanders waren iets te sterk, met 8-4 hebben ze verloren. Eenmaal thuisgekomen had Rens geen rust meer in zijn lijf want hij zou met Marcel een ritje op de motor maken. Vorige week op de motorbeurs had hij een heus motorjack weten te begaan en een gave rode helm. Deze kon hij nu mooi testen, het kon hem niet ver genoeg zijn, de rit.

Ik moest zelf eerst nog even mijn nieuwe mobieltje (jippie!) ophalen zodat ik de hele middag kon uitvogelen welke mogelijkheden dat apparaat allemaal had maar éénmaal thuis kon de motor gestart worden. Ze zijn helemaal naar Medemblik gereden en op de terugweg nog even langs opa gegaan. Die heeft afgelopen week een nieuwe knie gehad en is woensdag thuisgekomen uit het ziekenhuis. Maar veel verder wilden ze niet want het was berekoud!

Na de nodige klusjes in huis is alles weer lekker in bad geweest, is alles weer ruim en zijn de boys aan het keezen. Dat is een soort mens-erger-je-niet maar dan met gewone speelkaarten. Een verslavend leuk spelletje.

xxJosé

vrijdag 6 maart 2009

{ 21:33, 6/3/2009 } { Posted in dagboek } { 0 comments } { Link }
We hebben vandaag Wouter zijn verjaardag gevierd, het zogenaamde 'kinderfeestje'. De kids waren s'middags vrij (Rens niet maar dat was ik glad vergeten, gelukkig mocht ie gelijk na de gym naar huis met dank aan de juf ;-) en vanaf 14 uur waren de kinderen welkom.

De kinderen, dat waren Teybe, Ariane, Robert en Daimy. Samen met onze eigen kids hadden we toch maar liefst 8 kids te vervoeren (ja, wij hebben onszelf ook maar eens een keer uitbesteed). Tegen drieën waren we allemaal bij de Goudvis gearriveerd waar de cadeautjes snel snel werden uitgepakt zodat iedereen zo snel mogelijk het giga speelcomplex kon beklimmen. Binnen 5 minuten was onze 'hoek' (we hadden een heuse feesttafel toebedeeld gekregen) veranderd in een stapel jassen, schoenen, shirts (je zult het maar warm krijgen) en sokken (erg lastig bij het klimmen en klauteren).

Naar de twee tassen met snoepgoed werd niet omgekeken, ze hadden het veel te druk. Tot ze in de gaten kregen wat daar allemaal in zat, één voor één kwamen ze langs om in de tas te snuffelen. Na een hele middag spelen hadden we om half zes de lading patat en toebehoren besteld, geen tel te vroeg want iedereen was eigenlijk bekaf. Toen ze hoorden dat we naar huis gingen kwam het laatste restje energie nog even vrij om een laatste keer door het gebouw te rennen zodat we alsnog iedereen bij elkaar moesten zoeken.

Om 19 uur hebben we iedereen, moe maar zeer voldaan, weer netjes thuis afgeleverd. Wouter was dik tevreden, Julia ging op de bank liggen en viel vrijwel direct in slaap, Rens en Martijn gingen vliegensvlug in bad omdat ze dachten dat ze nog wel even op mochten blijven ('gingen we gisteren zo laat naar bed dan?" 'nou, het was pas half elf, na de wedstrijd van AZ, valt dus wel mee hoor ;-)'), toen dat niet zo bleek te zijn gingen ze zonder mokken in bed liggen, wat nou moe ?

Op naar de volgende dag, Rens moet morgen om 9 uur al weg om te voetballen, zal lastig worden ...
Tot morgen.

xxx José

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  May 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Links


Categories

dagboek
Marcel
Martijn
Rens

Recent Entries

nieuwe weblog
donderdag 9 april 2009
woensdag 1 april 2009
zondag 29 maart 2009
maandag 23 maart 2009

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer