Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

My Fanstories/mijn fanfictie 

Vrienden voor het leven?;een Mainstreet Daan verhaal(NL)

23:00, 20/2/2013  ..  1 comments  ..  Link

Intro:

Daan Zwierink en Ilse kennen elkaar al een tijdje,als vrienden. Maar als hij bekend wordt in Mainstreet,spreken ze elkaar voor een lange tijd niet meer. Als Daan terug komt van de tour in België,ziet Ilse in dat hij veranderd is. Zijn de twee hun vriendschap niet verloren? En hoe denkt Ilse over Daan nu hij weer terug is?

Augustus(laatste week zomervakantie).

Het is maandag van de laatste week van de zomervakantie. Zoals elke dag spreken Daan en ik af op het speelplein van de basisschool. Zoals altijd praten we over van alles. Wij vertellen elkaar echt alles,van de meest droge grappen tot de diepste geheimen. Nu hebben we potlood en papier en zijn we bezig met tekenen. Ik teken een paard,Daan waarschijnlijk Spongebob. Als ik klaar ben,wacht ik op Daan. Twintig seconden na mij ziet het er naar uit dat hij ook klaar is.'Niet kijken. Wacht even...kijk maar!'Daan houdt mij een tekening van het plein voor.'Je weet dat ik niet zo goed kan tekenen.'zegt hij.'Beter dan ik.'zeg ik,waarna ik mijn tekening laat zien.'Nee,die van jou is beter!'zegt hij. Hij geeft me een duwtje. Ik duw hem terug,lachend. Na wat plagerijtjes gaan we naar het huis van Daan.

Als we bij Daan zijn doen we altijd wat we zelf willen. Zijn moeder vindt het dan zelfs gezellig dat ik er ben. Maar vandaag is ze niet thuis. Daan loopt naar de keuken en pakt de koektrommel.'Ehm,je weet wat je moeder daarover zegt hè?'vraag ik.'Ja Ilse.Dat weet ik,maar ze is niet thuis,weet je? Kom,we gaan naar boven.'Samen lopen we de trap op naar boven. Daan en ik gaan naar zijn kamer. Dan doet hij de deur dicht. Hij begint gelijk te praten.'Je weet dat we een brief hebben gestuurd omdat de jongens en ik ons willen aanmelden voor het Junior Songfestival,toch?'zegt hij. Ik knik met mijn hoofd.'We mogen er aan meedoen!'vult hij aan. Ik ben heel blij voor hem,en ik geef hem een vriendschappelijke knuffel. We zetten de tv aan en chillen nog wat tot ik naar huis moet om te eten. Ik neem afscheid en ga naar huis.

Tijdens het eten zeg ik niets. Mijn ouders zijn namelijk een vakantie aan het plannen. Mijn zusje en mijn tweelingzus zijn nog bezig met eten. Mijn moeder heeft lasagne gekookt,lekker makkelijk. Terwijl vader en moeder het met elkaar hebben over de vakantie sms ik met mijn vrienden. Ik heb mijn bord al leeg,dus ze hebben niets te klagen. Na tien minuten zijn ze klaar met overleggen.'Meiden,willen jullie naar Frankrijk of naar Oostenrijk?'vraagt vader.'Oostenrijk.'zeg ik. Dan komt het toetje. Lekker,mam heeft ijs op tafel gezet! Ik eet lekker mijn ijs op,en als iedereen klaar is gaan we van tafel. Ik ga naar boven,naar mijn kamer. Ik trek tenslotte de deur achter me dicht.

Ik zit op mijn bed. Zou ik het ook leuk vinden voor Daan dat hij als hij populair wordt veel weg is en veel fans krijgt? Eigenlijk niet,maar hij vindt het leuk,dus doe ik dat voor hem. Ik heb genoeg van dit denken en start mijn laptop op. Ik kijk op internet bij het nieuws. Daar staat een artikel over Mainstreet,de groep waar Daan bij hoort. Ik lees het stuk tekst goed door. Van deze groep wordt verwacht dat ze veel fans krijgen. Dit zet me weer aan het denken. Ik hoor mijn moeder van onder aan de trap roepen:'Meiden,we gaan naar bed.'Ik ben moe,dus stem ik met dit idee in. Ik trek mijn pyjama aan,stuur in bed nog een laatste sms aan Daan,en doe dan het licht uit.

1 Februari.

Inmiddels is het begin februari en zit ik alweer een tijdje op school. Ik heb veel aan Daan gedacht. Omdat hij bekend is,heeft hij veel minder tijd voor mij. Op dit moment is hij op tour in België. Het is de laatste dag van de tour. Ik heb met hem gesms't en hij heeft gezegd dat hij morgen vroeg thuis komt. Zijn ouders weten het ook,en ze hebben me gevraagd om de woonkamer te versieren voor zijn thuiskomst. Maar nu zit ik in de les,de bel gaat. Ik ben uit,gelukkig maar. Ik ga naar mijn kluisje,pak daar mijn spullen bij elkaar,en dan fiets ik richting het huis van Daan. Gelukkig is het niet ver van school. Binnen vijf minuten ben ik er al. Ik zet mijn fiets tegen het hek aan. Daans ouders zien me al,en doen de deur open. Zodra ik binnen ben kan ik gelijk aan de slag gaan. Als ik klaar ben,vragen Daans ouders of ik nog iets zou willen drinken. Omdat ik nog tijd ervoor heb,ga ik nog even rustig zitten en vraag een glas limonade. Terwijl ik uit mijn glas drink,praten we over Daan.'Mis je Daan nog een beetje?'vraagt de moeder van Daan.'Wel een beetje,maar ik heb ook mijn vriendinnen en mijn zusjes.'Ik voel opeens mijn mobiel trillen. Ik zie dat ik gebeld wordt door Nils. Terwijl ik naar de gang loop,neem ik op.'Hoi,met Ilse.' 'Hey,je spreekt met Nils. Ik wilde even vragen of alles goed gaat. Daan is nu aan het inzingen. Trouwens,je moet zo maar even op je twitter kijken.'zegt Nils aan de andere kant van de lijn. Nils is mijn beste vriend in Mainstreet. Nou,de gedeelde beste vriend samen met Daan. Maar Daan heeft sinds het begin van de tour niet één keer gebeld. Ik kijk naar de klok aan de muur. Oeps,ik moet eigenlijk al weg zijn! Ik hang op,neem afscheid van Daans ouders,en haast me op mijn fiets weg naar huis.

10 Februari.

Het is bijna Valentijnsdag! Vandaag heb ik met Daan afgesproken,hoewel ik er nu tegenop zie. Daan is veranderd. Eerst was ik de enige meid met wie hij omging,maar sinds hij populair is hangen alle meiden aan zijn voeten. Het populaire gedoe lijkt hem veel te hebben veranderd. Maar waarom boeit mij dat opeens? Heb ik soms gevoelens voor Daan? Maar hij is mijn beste vriend! Ik zit op een bankje in de aula. Mijn vriendinnen zijn nu allemaal bij Daan. Ik heb geen zin meer om het aan te zien. Ik chat met Owen op Whatsapp. Hij zit ziek thuis,en verveelt zich,dus heb ik me opgeofferd om met hem te praten. We praten over de tour die ze net achter de rug hebben.

Owen schrijft: Heei! Blij dat Daan weer terug is op school?

Ik schrijf terug: Ja hoor! Hij is nu alleen wat populairder bij de meiden.

Owen schrijft: Ben je soms jaloers?

Ik schrijf terug: Nee,ben je mal? Echt niet!

Owen schrijft: Ik check het bij iedereen hoor! En o wee als ik het van iemand anders hoor XD.

Ik antwoord: Okee. Maar de les begint zo weer. Dus tot later!

Ik sluit het Whatsapp gesprek af. De bel gaat,dus besluit ik maar naar de les te gaan.

Tijdens mijn volgende uur,engels,zit ik naast Daan. Veel aandacht voor de les of voor mij heeft hij niet. Hij flirt met de meiden om zich heen. Gelukkig heb ik een afleiding:huiswerk,want daar zijn we voor in de klas. We moeten aan de slag. Daan is nog steeds bezig bij de meisjes.'Daan,ga je ook aan het werk?'vraagt de docent.'Ja meneer.'antwoordt Daan terug. Een paar tellen later heeft hij zich weer omgedraaid.'Ik ga je niet nog een keer waarschuwen,meneer Zwierink.'De docent wordt boos. Daan zucht,en gaat weer recht zitten. Na vijf minuten ben ik klaar met mijn huiswerk. Het leerwerk schrijf ik in mijn agenda.Dan trek ik een los blaadje uit mijn schrift,waar ik op wil tekenen. In de ene hoek een smiley,ergens anders een hartje. Opeens stoot Daan me aan.'Hé Ilse. Heb je zin in zo meteen?'vraagt hij. Ik knik,maar ik ga snel weer verder met tekenen. Daan weet dat hij nu weer praat,dus gaat hij aan het werk. Dan gaat de bel. We zijn uit. Ik loop naar mijn kluisje,pak mijn spullen eruit en wacht op Daan. Daar is hij al. Samen fietsen we naar mijn huis. Dan doen we onze gewoonlijke dingen.

14 Februari.

Als ik wakker wordt,weet ik het:het is Valentijnsdag! Eerlijk gezegd vind ik Daan wel leuk,maar weet ik niet wat hij denkt van mij. Ik pak mijn mobiel. Er zijn twee Whatsappberichten binnengekomen. De eerste die ik lees is van Owen.

Owen: Vandaag is het Valentijnsdag. Ga je Daan vragen?

Ik: Nee! Wat denk je wel niet van mij?

Owen schrijft niets terug. Ik besluit het berichtje van Nils te lezen.

Nils: Daan heeft je volgens mij een roos gestuurd. Hij vindt je leuk x.

Ik: O echt waar? Bewijs het!

Nils: Herken je Daans handschrift nog? De rozen komen ook vandaag.

Ik besluit niets te antwoorden. Er komt al snel een nieuw bericht bij,deze is van Rein.

Rein: Hee Ils. Ik hoop dat je het niet erg vind dat er een roos van Daan jou kant op komt x Rein.

Dit zet me wel aan het denken. Maar nu is het tijd om naar school te gaan. Ik pak mijn fiets en ga naar school voor maar twee uurtjes.

Om half negen zitten Daan en ik in de les engels. Iedereen heeft het vermoeden dat de roos,die Daan gestuurd heeft vanochtend,voor mij bestemd is. De vraag is alleen wel of dat waar is. Er wordt op de deur geklopt. De vrouw van de receptie staat in de deuropening. Ze komt de rozen voor onze klas uitdelen. Ze is kort bezig,en al snel staat ze voor mij met een rode roos. Ik pak het voorzichtig aan. De vrouw gaat weer weg,een nieuwsierige klas achterlatend. Ik bekijk mijn roos en het kaartje wat eraan hangt. Dan lees ik wat er op het kaartje staat.

Lieve Ilse,

Fijne Valentijnsdag. x Daan.

De klas gaat om me heen staan en kijken mee. De jongens gaan dan in een groepje staan,de meiden draaien zich om naar Daan.'Vind je Ilse leuk?'vragen een paar meiden. Ik zie dat hij rood wordt,maar toch antwoordt hij:'Jazeker. Anders zou ik dat niet doen toch? Jullie mogen best weten dat ik haar leuk vind.' Dit zegt hij net als de bel gaat. Ik pak mijn spullen in en ga naar het volgende lokaal.

Tijdens techniek heerst er een chaos in het lokaal. Zodra ik op mijn plek wil gaan zitten,gaat Isabelle,een klasgenootje,op mijn plek naast Anne zitten.'Jij mag wel naast Daan gaan zitten,hoor!'zegt ze. Ik weet van haar dat zij me nu aan het uittesten is,dus kijk ik haar fel aan. Maar de docent wil snel beginnen,dus ga ik naar de plek van Isabelle,naast Daan. De docent heeft het nog niet gemerkt,pas als hij de plattegrond na wil kijken vraagt hij het na.'Waarom zit Ilse naast Daan en Isabelle op haar plek zonder te vragen?'vraagt hij.'Omdat ik dat wil,meneer!'Daan neemt het op voor ons.'Heb je ons wat te vertellen,jongen?' 'Niet aan u,meneer! Ilse,wil je alsjeblieft verkering  met mij?'Ik begin spontaan te blozen,maar het antwoordt komt mijn mond uit.'Ja,natuurlijk.'zeg ik. De hele klas juicht. De leraar wil er mee stoppen,en laat ons gaan.'Maar eerst het stelletje,toch?'Daar is iedereen het mee eens. De klas is uit,en Daan en ik gaan naar mijn huis.

Thuis vraagt moeder gelijk hoe de dag was.'Uitstekend mam. Ik heb verkering.'antwoord ik.'Met wie?Daan ben jij het?'vraagt moeder.'Ja,ik ben het. En ik heb er zelf voor gezorgd.'antwoordt Daan. Ik zorg voor wat te drinken en dan gaan we naar boven. Daan en ik gaan zitten in mijn kamer. We spelen spelletjes en praten wat met elkaar. Opeens kust Daan me op mijn voorhoofd.'Daan,wat wil je?'vraag ik.'Dit wil ik,Ilse.' Hij komt dichterbij. Opeens voel ik zijn lippen op de mijne. Ik sluit mijn ogen en laat het gebeuren. Ik krijg een geweldig gevoel vanbinnen. Dan moeten we alweer afscheid nemen voor die dag.

Einde!Stalker;een Mainstreet Rein verhaal (NL)

16:20, 9/2/2013  ..  2 comments  ..  Link
Intro:
Esmee woont samen met haar moeder en zus in een straat zonder kinderen. Maar daar komt gauw een verandering in. Ze krijgen te horen dat er nieuwe inwoners in het lege huis naast hen komen wonen. Zij zijn ook de eersten die horen wie het zijn... Het is Rein van Duivenboden. Ze vertelt het Lisette.
Het lijkt allemaal goed te gaan.Tot een rivaal van Esmee,Britt,op komt dagen. Zij maakt het de meiden moeilijk om met Rein om te gaan. Zal het Esmee lukken om de vriendschap tussen Rein,Lisette en haar te behouden?

Het vehaal:
'Esmee,je krijgt nieuwe buren.'roept mijn moeder. Ze heeft net iemand aan de telefoon gehad. Ik kom naar beneden lopen,pak een boterham en beleg het. Moeder vertelt verder.'We weten nog niet wie het zijn,maar ik weet wel dat deze mensen kinderen hebben. Dus misschien heb je er wel een nieuwe vriend of vriendin bij!'Ik knik. Dan pak ik mijn BlackBerry. Ik start ping op,en zie dat mijn zus al onderweg is van school. Het gespreksvenster staat open. Ik stuur een ping naar Vivienne,om te zeggen dat we buren krijgen. Heel snel krijg ik antwoord:Ha,leuk. Hopelijk hebben ze kinderen. Daarna ga ik weer naar boven,achter mijn laptop. Ik ga op internet,en typ het webadres van twitter in. Als ik ingelogd ben,zie ik een tweet van Rein. Dit staat er:
Lieve Mainiacs, ik ga verhuizen. Voorlopig heb ik het druk met inpakken. x Rein.
Ik hoor de deur opengaan. Dat zal Vivienne wel zijn. Ik kijk naar beneden via de trap. Dat is ze,en ze heeft de ping gelezen merk ik. Ze komt naar boven.'Haai,zussie. Was jij weer eens eerder uit dan ik?'zegt ze. Ik geef haar een zusjesknuffel. Daarna laat ze me een tas zien.'Hier heb ik wat voor je. Gekregen van een klasgenootje.'zegt ze. Ik kijk in de tas. Ik zie een vel papier erin liggen. Ik pak het eruit,en bekijk het. Het is een tekening waar Mainstreet op staat.'Bedankt lieve zus.'zeg ik tegen haar,en dat meen ik. Als ik haar een bedankknuffel geef,zegt ze:'Veel plezier ervan.'Laat het nu maar Rein zijn die naast ons komt wonen.

Een week later komt een verhuizer met een vrachtwagen. Hij stopt bij het lege huis,en begint uit te laden. Ook een andere auto stopt. Hier stappen meerdere mensen uit,waaronder...OMG! Het is Rein! Dus mijn droom komt uit! Ik wil als eerste de mensen welkom heten in de buurt. Ik loop naar de nieuwe bewoners toe,en geef ze een voor een een hand. Als ik Rein aankijk,begint hij te praten.'Hallo,ben jij een Mainiac? Ik ben Rein,trouwens.'zegt hij. Ik voel mezelf al rood worden,maar ik probeer mezelf koel te houden.'Ja,dat ben ik. Mijn naam is Esmee,en ik ben blij jullie te mogen leren kennen. Ik heb een zus en mijn ouders zijn gescheiden.'zeg ik. Rein vertelt dat hij ook een oudere zus heeft,en dat zijn ouders nog bij elkaar zijn.'Wil je een rondleiding door het dorp?'vraag ik.'Ja graag. Ik kom hier namelijk voor het eerst.'antwoordt Rein. Ik loop eerst naar mijn moeder om te zeggen dat ik even weg ben,en dan kunnen we gaan.
Onderweg gaat mijn mobiel af. Stop The Time wordt afgespeeld als ringtone.'Heb je dat als ringtone? Cool.'zegt Rein.Ik besluit op te nemen.'Schat,vergeet je niet dat je dit weekend bij je vader bent? En Lisette belde om te vragen of je met haar naar de manege wilde. Misschien kunnen jullie er wel met z'n drieën heen gaan.'Ik vind dat een goed idee,en stel dit na het telefoongesprek voor aan Lisette en Rein. Beiden vinden ze het wel een leuk voorstel. Lisette komt eraan,en Rein en ik fietsen alvast vooruit.

Op de manege is er bijna niemand. Behalve dan een vervelende irritante Britt.'Hallo.'zegt Rein tegen haar. Ik doe mijn hand voor zijn mond.'Ssssst,niet met haar praten.'zeg ik. Ik loop verder naar de stallen van de paarden,mijn hand nog steeds voor Reins mond. Als ik bij Loesje's stal sta,haal ik mijn hand weg.'Waarom deed je dat?'vraagt Rein.'Ik mag haar niet. Ze is raar.'Net dan komt Lisette er aan. Ik loop naar haar toe. Met z'n drieën gaan we vervolgens de paarden doen.

Als we klaar zijn,gaan we terug naar de fietsen. Tot mijn verbazing is Reins fietsband lek.'Oh,jammer. Dan moet ik maar gaan lopen.'zegt Rein.'Nee,het is geen ongeluk,Rein. Je fietsband is lek geprikt.'zegt Lisette. Hierdoor kijk ik om me heen of er ergens een punaise of iets scherps ligt. Rein ziet een naald liggen,en raapt het op.'Dit moet het zijn geweest.'zegt hij.'Britt,als we je te pakken krijgen dan zal ik je een lesje leren.'zeg ik.'Hoho,wie zegt dat zij dat was?'vraagt Rein aan mij.'Omdat ze haar niet mag.'Lisette beantwoordt Reins vraag. We kijken om ons heen. Britt is nergens meer te bekennen. Maar ook zijn er in die tussentijd meer mensen bijgekomen.'Ik geef het op.'zeg ik na een tijdje. Gelukkig heeft Lisette per toeval tape bij zich en zit er een fietspomp aan haar fiets. We gaan naar het huis van Lisette.

Daar aangekomen zetten we de fietsen neer. Rein vraagt aan Lisette of ze hier WiFi hebben. Lisette zegt dat er WiFi is,en geeft hem het wachtwoord. Ik hoor aan Reins mobiel dat hij een bericht heeft. Rein kijkt naar het scherm. Bij de afzender staat er een onbekend nummer,maar wij kennen die maar al te goed. Het is het nummer van Britt. Ze schreef: Hoi Rein. Ik ben een buurtgenootje van jou x.
Rein vraagt aan ons wie het is.'Dat is Britt.'zegt Lisette. 'Shit,ik heb een stalker. Help me alsjeblieft van haar af te komen.'reageert Rein.'Tuurlijk. Heel graag zelfs.'zeggen Lisette en ik allebei. De komende tijd zitten we te bedenken wat we zouden moeten doen. We eten daarna nog wat chips tot half 6,want dan moet ik naar huis. Rein gaat mee. Als ik thuis ben,ga ik eten. Daarna ben ik boven op mijn kamer,denkende wat ik tegen dit probleem zou moeten doen. Zo val ik uiteindelijk om half elf in slaap.

De volgende morgen ben ik snel omgekleed. Het is de tweede dag van een vrij korte vakantie,maar dat maakt niets uit. Rein staat ook op,lees ik op twitter. Samen met Lisette gaan we plannen maken hoe we Britt wegjagen bij Rein. We hebben afgesproken bij Lisette. En nu zijn we onderweg er naartoe. Opeens komt daar Britt aan. Ze heeft wapens mee.'Rennen.'zeg ik tegen Rein. Rein rent zo hard als hij kan. Britt gaat erachteraan met een mes. Daar komt Lisette. Rein maakt een schijnbeweging naar links,en gaat vervolgens naar rechts. Hierdoor botst Britt tegen een muur aan. Bewusteloos valt ze neer. We horen een sirene. De politie komt eraan. Dat hoorde ik van Lisette,ze heeft de politie gebeld. Een politieauto stopt vlakbij ons,en politiemannen komen in actie. Britt wordt meegenomen naar het politiebureau. Rein is veilig. Ook slachtofferhulp is meegekomen,maar Rein vindt het niet nodig. Hij bedankt de mensen,ook Lisette en mij.'Jullie zijn mijn beste vrienden. Ik heb thuis wat voor jullie.'zegt hij. Wij zijn nieuwsgierig,en gaan met hem mee naar zijn huis. Daar gaan we naar zijn kamer. In een doos liggen cd's. Rein pakt er twee uit.'Hier,pak er maar één. Hij is nog niet uit,maar ik heb ze gekregen.'Lisette en ik pakken ieder een cd.'En ik moet jullie iets bekennen. Ik vind jullie beiden heel top. Hier is mijn nummer.'Rein geeft ons zijn telefoonnummer. Dan moeten we allemaal weer naar ons eigen huis. Dit is onze leukste dag van ons leven.
's Avonds vraagt Rein via WhatsApp of wij beiden nog wakker zijn. Lisette en ik reageren allebei. Rein zegt:'Ik geloof dat ik verliefd geworden ben op jullie. Mag ik een dubbele verkering met jullie?' Ik lach,en weet dat Lisette en
ik geen ruzie zouden maken om Rein.'Ja.'schrijf ik,met hartjes erbij.
Dit is de mooiste tijd van mijn hele leven.

Einde! 


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Vrienden voor het leven?;een Mainstreet Daan verhaal(NL)
Stalker;een Mainstreet Rein verhaal (NL)

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer