Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

welcome @ my life with brca1-gen

DE WEBLOG IS VERHUISD!!!!

21:19, 24/9/2011 .. 0 comments .. Link

Hallo, allemaal ... Doordat ik foto s wilde gebruiken op mijn weblog maar niet meteen iedereen er mee wilde confronteren heb ik een nieuwe weblog aan gemaakt! omdat het voor sommige dingen wel schokkend is en kan zijn en ik dat niet meteen erop wil hebben !!! en kon ik de foto's in een ander weblog onder brengen onder speciale albums..

Maar op Nieuwe weblog LEVEN MET BRCA-1 GEN!!!

(http://levenmetbrca1gen.simpsite.nl/)
kun je alles vinden

Ik hoop je daar terug te zien .. Groetjes Femkein angsten leven of in zekerheid gaan leven

16:34, 10/9/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 0 comments .. Link

Eigenlijk kwam mijn situatie neer op kiezen voor in angsten leven of in zekerheid gaan leven. mijn borsten nu laten weghalen, betekend kiezen voor in zekerheid leven. kiezen voor geen of minder kans op borstkanker. Maar weghalen stond behalve voor overleven,ook voor verminking, verlies van eigenwaarde, het ‘net een vent’ worden, en het op het spel zetten van haar relatie met mijn partner (voor mijn eigen gevoel) Voor hem gold dat laatste niet. Niet opereren betekende kiezen voor leven in onzekerheid en kwaliteit(mijn eigen oude vertrouwde ik) ...ik durfde het nauwelijks hardop te zeggen. ik vroeg me af of ik wel mocht kiezen voor kwaliteit. Was ik ten opzichte van mijn gezin niet verplicht om alles te doen om zo lang mogelijk te leven? Geen mens kan voor mij het antwoord geven als alleen ikzelf . ik wist diep van binnen dat als ik niet koos voor prevnetief mijn borsten te laten verwijderen hoe eng ook, ik mezelf zou kwijtraken. Wat ik nodig had en heb is steun bij het door en overleven van alle voors en tegens van de keuze om preventief mijn borsten te laten verwijderen!!!!!!

Engel !

Ondertussen is dit dus gebeurd! en spijt ! Nee..
Ik heb er alles aan gedaan om bewust er voor te kiezen om er voor mijn gezin
mijn 3 kinderen en mijn partner er te zijn zolang dat mogelijk is!!!
Ben ik veranderd of aan het veranderen !
jah !!! want ik merk dat ik meer geniet van de kleine dingen om me heen
dan daarvoor!! Een lach van mijn dochter.. Ik kan er zo intenst van genieten!
Mijn zoon die belt en zegt Mam.. Ik hou van jou en ik mis je!! (hij woont op een woongroep voor kinderen met een handicap en gedragsstoornis en autisme)
mijn oudste puber dochter waar ik ruzie mee maak maar nu ook besef hoe fijn het is als je het weer goed maakt...

VRIENDEN: ... TJha.. daar ben ik nu wel achter wie dat zijn,
mensen waarvan ik had verwacht dat ze er waren .. zijn niet geweest, hebben zich niet laten zien .. en zelfs niets eens uitzich zelf gebeld!
dus weer iets wat ik ga afsluiten .. want ik wil mijn energie er niet aan verspillen !! ZONDE VAN DE ENERGIE EN MIJN TIJD!!!

Los laten en zonde van mijn tijd en energie

FAMILIE: TJHA.. mensen die voor de operatie uit nieuwsgierigheid gebeld hebben hoe het gaat ! en wat het inhoudt en vervolgens zeggen laat even weten als je geopereerd bent dan komen we wel even langs.. Vervolgens niks meer laten weten!! Klaar mee..
Tjha..
loslaten: dat is wat ik nu ga doen en mij bekommeren om dingen die wel belangrijk zijn.......ook al betekend loslaten Pijn en verdriet!
maar voor mij is dit wat ik nu moet doen! 
 

Ik laat het Los !!!

1 ding is voor mij nu zeker!!
MIJN GEZIN IS HET ENIGE DAT BELANGRIJK VOOR ME IS!!
dat is me nu na mijn operatie wel duidelijk geworden !!!

Familie... dat betekend voor mij ...MIJN GEZIN!!!!!

Dit stelt mijn gezin voor! Ik en mijn man! en onze 3 kinderen

Spijt van de operatie heb ik niet..
Het heeft mij de werkelijke kant van mijn Familie en Vrienden laten zien!
Daar voor wie ik er altijd was! en meteen Klaar stond.. Die heb ik nu in bijna 4 weken niet gezien/gehoord!!!!
Juist uit de niet verwachte hoek kwam de hulp & steun!!!6 sept 2011 weer na nijmegen

11:55, 6/9/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 0 comments .. Link

zo vandaag weer na nijmegen geweest .. voor controle van de wond......
weer bij een andere chirurg ..Pfff om ook niet goed van te worden !!!

maar goed nu wel de wondverpleegkundige die meekijkt en meteen wel zag dat de wond aan het genezen ze zei meteen zo die ziet er wel rustiger uit dan donderdag !!
ik zo jah .. ik voel me ook wel stukken beter ...  :-) en nu de wond aan het genezen is heb ik ook meer rust! dus al bij al heb ik er wel een heel goed gevoel over.. :-))

Nu een paar dagen later kijk ik er wel op terug met gemengde gevoelens..
want het ene moment ben ik blij dat het weer zo goed gaat en het andere moment heb ik wel zoiets van waar ben ik aan begonnen en als ik het terig zou kunnen draaien zou ik het doen

maar dan denk ik weer van waarom ik het gedaan heb ! en dan is het van Oja.. Borstkankerdat riscio is nu wel weg ! en ik maak dit maar 1x meer en daarna ben ik er vanaf ,. en als iet niet gaat zoals het moet klagen we altijd maar als het goed gaat hoor je ons niet .. maar goed!

Woensdag de 14e moeten we weer terug na het radbout en dan kijken of de wond goed genezen is en zo jah dan nog een weekje wachten om de wond nog de rust te geven .. en dan gaan we eindelijk de week erop  beginnen met het bijspuiten van de tisseu expander..(hoop ik nu wel want het duurt me wel allemaal erg lang!!!! )

 

Als je met mij in contact wil komen is dit uiteraard mogelijk
ook heb ik hyves & facebook

Hyves is : ~*~Devil_Femke_Deluxe~*~

Facebook is : Femke's Facebook

Ook kan je natuurlijk mailen ..
en dat doe je na

femkesteert@gmail.comwas me een weekje wel weer!!!

18:07, 2/9/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 0 comments .. Link

afgelopen dinsdag weer afspraak in het ziekenhuis .....
deze moest blijven staan ivm controle van de wond na mijn wondinfectie waarvoor ik (nu bijna een week geleden) zaterdag na de spoedeisendehulp was geweest ....
 ik weer na het ziekenhuis (eigenlijk om de expanders bij te laten vullen ) maar hier werdt vanaf gezien (logisch) door de wondinfectie,... (links wilde ze wel bijvullen maar ik wil dat echt  niet eerst alles gezond en dan pas vullen ) want ik wil niet nog meer pijn!! eerst pijnvrij en het is mijn lichaam!! en ik ben de baas daarover! dus nu eerst genezen en latem rusten!!!

 

alleen nu is mijn huid rond om de borst ook helemaal kapot gegaan (een grote schaafwond op de borst ) en toen bleek Wondroos!! (auw!! ) maar ze wisten niet goed wat ze er mee aanmoesten.. en dat noemen zich plastische chirurgen  ...wel zagen ze dat de wond aan het genezen was aan de rimpeling .. nou goed fijn .. weer na huis.... met een rot gevoel en zonder antwoord op mijn vraag wat ik er aan kon doen .. en weer 2 verschillende artsen gezien te hebben ..(de plastische chirurgen)

zo voelde ik me

alleen die avond kreeg ik de schrik van mijn leven..
ik zat lekker op de bank tv te kijken en ineens voel ik dat me shirt helemaal nat is! en ik kijk ... komt er allemaal wondvocht uit ... dus ik bel weer na ziekenhuis (bel liever te veel dan helemaal niet ) want maakte me wel zorgen .. en vertelde dat er wondvocht uit het gat kwam waar de drain zat ! (dit bleek normaal) dus ik maar met maandverband in mijn bh (schone) het vocht proberen op tevangen omdat dit nie aan de huidplakt en op dat moment geen winkel meer open was.. smorgens compressen laten halen en na het douche meteen alles verschoond!! alleen toen kwam het ook uit de wond gelopen.. het was net een waterkraan die je open liet staan ........en aan de rand van de Borst ...en raakte ik wel lichelijk in paniek want nu kwam het langs alle kanten!! maar jah ik dacht het is nu woensdag en morgen moet ik toch weer dus ik doe het gewoon zo ..en ik zie het morgen wel ..

Donderdags 1 sept weer na de arts (chirurg)

ok meteen uitslag krijgen van borstweefsel dat was gelukkig allemaal wel goed! (was ik ook vanuit gegaan) had in mei nog een een mri scan en mammografie gehad... maar goed toen ze dus de wond zag schrok ze wel .. want dit had ze nog nooit zo gezien .. (maar ze luisterde wel na mijn verhaal en heb 1 uur in de spreekamer gezeten) en heeft er nog speciaal iemand bij gehaald om na de wond te laten kijken omdat dit eigenlijk werk is wat de plastische had moeten doen!!
er is in die week nog niet zo goed na me geluisterd als hier bij dr schlootz!!! Wat een goede chirurg!!!
die verpleegkundige heeft mijn wond netjes behandeld recept voor speciaal sileconen verband (mepitel one) uitgeschreven (die vangt het wondvocht op zonder mijn huis te beschadigen) en de chirurg nog eens een week extra antibiotica en Tramadol (voor de pijn)en voor het eerst in die week ben ik met een gerustgevoel na huis gegaan!!!! en nu ik weet dat ook die verpleegkundige as dinsdag (6sept) ook na de poli van de plastische chirurgie komt.. voel ik me prettig omdat ik weet dat er nu iemand is die die echt kan zien of de wond geneest/minder word.. want as dinsdag krijg ik weer een ander P.C en jah die heb ik nog niet gezien... dus dit is wel vertrouwd!!!

het gaasje en zalf (onderste foto) & verband om het wondvocht op te vangen(bovenste foto)

gaasje en verband

al bij al zit het niet mee... en heb ik wel momenten dat ik denk waar ben ik aan begonnen .. maar het maakt mij ook wel bewuster na de keuze die ik had.heb
en ik blij ben dat ik weet dit komt wel goed en ik ga niet dood..

ALLEEN WAT IK WEL WIL MEEGEVEN ...

ze praten bijna allemaal over hoe mooi het zal worden en dat er oplossingen zijn! na het verwijderen van de borsten .. Maar over complicaties hoor je niemand.. en laat je goed informeren .. van wat als er WEL complicaties zijn ........ !!!! en luister goed na je lichaam !!

welke nazorg .. etc etc.. wat kan je doen als ....????
bij wie moet je zijn ..
en bij Twijfel altijd ziekenhuis/arts bellen!!
Beter 10x voor niks als 1 keer Te laat !!!!

 

 update herstel

11:42, 29/8/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 0 comments .. Link

afgelopen zaterdag weer op de seh(SpoedEisendeHulp) van radbout gezeten
omdat ik vuurrode borst had en erg pijnlijk was(branderig) omdat ik me zorgen maakt moest ik komen enne ja hoor wondinfectie! dus nu antibiotica.. voor 10 dagen ! dus ben benieuwd of er eindelijk wat verbetering in gaat komen want op dit moment laat ik de moed wel zakken en vraag ik me af ... "waarom ben ik hier in godsnaam aan begonnen " maar goed nu we eenmaal in het traject zitten kan je niet zeggen ik stop dr mee..

aan het wachten op de spoedeisende hulp

Dus allemaal even doorbijten ! en heb ik wel de angsten hoor! dat het lelijk word! en ik er last van zal blijven houden ect etc.......KOrtom!! op dit moment Ben ik er klaar mee... en hoop ik alleen maar dat het snel allemaal gaat herstellen zoals het hoort ........ Maar goed.... Ook dit hoort erbij.. en je weet dat het mis kan gaan!!! Gelukkig heb ik lieve mensen om me heen en word ik onwijs goed gesteund door pascal .. voor wie het allemaal ook niet makkelijk is! en zelf nu ook met antibiotica loopt ivm de tekenbeet en begin vn de ziekte van Lyme...Maar goed Geluk is voor ons niet weggelegd zeggen we maar!!! en is 2011 ons jaar gewoon weg niet !!! Laat maar snel 2012 zijn dan :) ..........................

De medictaie die ik nu op het moment slik!!!
het herstel

17:47, 24/8/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 0 comments .. Link

Het is alweer een week geleden dat ik ben geopereerd!!
en met de dag ging het steeds beter en betr en kon weer rechtop in me bed zitten :-)

maar die maandag op dinsdag nacht  na het verwijderen van de drains smaandags .. werd ik rond 2 uur snachts  wakker van de pijn en het gevoel of alles op knappen stond! en deed zeer.. en voelde me heel erg benauwd! had echt gevoel dat ik lucht tekort kwam waardoor ik dus ook wel bang werd!
2 paracetamols genomen en toch weer geprobeerd wat te slapen .. en zwakte wel wat af en smorgens maar meteen om 7 uur weer alle medicatie gepakt die nodig is.. en radbout gebeld..
maar ze wilde toch ik dat ik langs kwam op dinsdag en ben ik er tussen gezet ..

toen ik daarkwam moest ik me uitkleden .. wat gewoon weg niet ging .. want jah ik kan mezefl niet aan of uitkleden zo pijn dat ik had ! de rit na het ziekenhuis was een hel ! ik kon niet zitten niet liggen .. van de pijn wist gewoon weg niet waar ik het moest zoeken..
toen ze het aanraakte links voelde ik niet veel maar rewchts ohhh dat deed pijn! jah zegt er staat wel spanning op en als je zoveel wondvocht nog had .. dan hadden ze beter een dag of 2 kunnen wachten met de drains! maar goed om te voorkomen dat ik een infectie zou krijgen moesten ze eruit ..

nou ze ging bellen met de pc (plastische chrirug) om te overleggen ..

Optie 1: de tisseu expander leegmaken en de wondvocht eruitzuigen  en dan zou ik opnieuw geopeerd moeten worden omdat dan de expander verwijderd moet worden en en nieuwe erin
hmmzz neee niks voor mij .. dat wil ik niet ...

Optie 2: dan misschien de rechterborst al bijvullen ivm tegendruk ...
nee voor mij ook geen optie.. heb er nu al zoveel pijn en last van ..

vandaar nu optie 3: dat we het zo laten en het aankijken tot dinsdag ..
en dan weer volledige medicatie.. alleen dan tramadol erbij .. (morfine achtig iets)

Dus je snapt al ik heb voordat laatste gekozen !
alleen als ik Koorts krijg, nog meer pijn krijg en nog meer druk dan moet ik wel bellen ..
maar zoals het nu is .. is het dragelijk!

alleen het nadeel is wel nu dat ik erg moe ben en veel slaap door de tramadol maar jah alles beter dan pijn ... vanacht heeeeeeeeeel erg goed geslapen ... zo goed dat ik vanmorgen om half 8 niet wakker kon worden nou jah mijn ogen open krijgen haha,, maar goed.. wel is het duidelijk dat ik heel veel moet rusten.......Gisteren was ik nog doodsbang en had ik echt zoiets van .. waar ben ik aanbegonnen
had beter niet kunnen doen maar jah als je pijn hebt dan denk je da al snel .. maar nu het wat dragelijker is valt het wel weer mee...Komt allemaal vast wel goed!!! alleen tijd zal het nodig hebben ;)

Met liefs Femke22 aug Drains verwijderen!

11:59, 22/8/2011 .. 0 comments .. Link

zoo .. weer in nijmegen geweest om de drains te verwijderen !!!!!
tenminste dat hoopte ik want ik had best nog veel verlies
van het wondvocht
dus die zullen wel blijven zitten  uit eindelijk  dan toch verwijderd omdat er ook infectie gevaar is als ze er langer dan een week inzitten.. ! Maar wat een Opluchting...maar wel kan je zeggen dit is zeker geen Prettig gevoel ..
de eerste drain die eruit ging was net of je een dop van fles haalde en die geluid maakte van lucht ! (want jah de drain is vacuum)

kom ik bij de mammacare verpleegkundige.. vraagt ze aan mij wat de bedoeling was.. Uhmm Tjha ik ben geen arts maar ik weet alleen dat de drains eruit mogen als ik minder dan 30cc wondvocht verlies.. en op dat moment had ik van 17.00 uur s avonds (zondag ) tot die ochtend 10.00 uur (maandag) al meer dan 40 cc verloren !
dus ging ze bellen naar de plastische chriurg en  overleggen.. en in overleg  
 

en de tweede deed helemaal pijn! Auw!! Even diep ademhalen zei ze.. Nou dat deed ik maar dat was zeker geen pretje! Dan was de eerste wel fijner!
maar goed na 5 min ben je het gevoel weer vergeten en ben je blij dat je ziekenhuis kan verlaten zonder de drains!!!

wel even wennen om zonder (friet)zakjes te lopen ! hahaa.. was wel een Komisch gezicht!!

 

Goodby tasjes!!!

 De operatie is goed gegaan ..

11:37, 21/8/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 0 comments .. Link

zoals iedereen weet ben ik disndag geopereerd..
alles is goed gegaan ..
ik was heel erg zenuwachtig .. en kreeg een pilletje toen ik me melden daar .. daar ben ik van in slaap gevallen en om half 12 werd ik na de ok gebracht!

VOOR DE OPERATIE
daar heb ik alleen meegekregen dat ik op een bed moest liggen en dat ik de narcose kreeg .
toen ben ik geopereerd.. en toen ik wakker werd  op de verkoeverkamerwas het eerste wat ik vroeg waarom ik daar was en niet in de efteling :lol:
maar goed ,, om half 5 (smiddags)was ik weer op de afdeling, was erg moe en had veel pijn die ik niet kon plaasten!


Pascal is er de hele dag bij geweest .. en voor hem veel respect hoe die het allemaal gedaan heeft!
s avonds kwam mama.. en die vond het toch wel moeilijk allemaal maar goed uiteindelijk is alles goed gekomen!

woensdagochtend voelde ik me al beter! en minder pijn! en later op de ochtend werd ook de morfinepomp eraf gehaald en infuus .. en kon ik later die dag zelf na de wc .. met een tasje waar de drains in zitten ;)  waant die hingen daarvoor aan mijn bed! en met de dagen werd de pijn minder..

De drain die aan bed hangt voordat ik mag gaan lopen

LOPEN MET DE DRAINS IN ZAKJES
donderdag ging het nog beter alleen wat misselijk omdat de morfine uit begon te werken en daar kun je misselijk van worden maar na een goede maaltijd was ik weer de oude.. en toen ik hoorde dat ik vrijdag na huis mag was ik helemaal blij !!! Lekker bij mijn gezinnetje zijn :)

Ik wel de expanders gekregen omdat de silcinen niet mooi kwamen te zitten en cosmetisch gezien was dat niet mooi .. dus nu moet ik vanaf volgende week elke week na het ziekenhuis om ze te laten bij vullen ..tot de gewenste groote..

Vrijdag toen ik na huis mocht ging het verband eraf ! en dan besef je pas echt wat er gebeurd is! en je het ziet!! het was wel een emotioneel moment ! en wil er dan ook niet na kijken .. vind het wel moeilijk en geeselijk moet ik het nu gaan accepteren en verwerken! en nee makkelijk is het niet ! maar met de lieve mensen om me heen komt dat wel goed!

het Betreurd me alleen dat er bepaalde mensen zijn die gewoon weg niets hebben laten weten! en die mensen zullen als ik er de kracht voor heb om weer op de pc te komen verwijderd worden! Geen zin meer in in dat soort mensen!! die zijn mijn energie niet waard!!!!


Nu maandag weer terug na het ziekenhuis om de drains te verwijderen hoop ik dan maar want ook nu heb ik nog veel wondvocht dat ik verlies!  ! en herstellen is nu begonnen !!

al heb ik er soms wel moeite mee.. en is het jantje lacht .......jantje huilt zeg maar ........maar ook dit overwinnen we wel !! en zeker met de juiste mensen om me heen ....


Pascal : Jij bedankt voor alles wat je voor mij doet en voor onze kinderen !!! ook al is het voor jou normaal!! Ik heb zoveel resepct en bewondering voor je!!!! en dat mag gezegd worden!!!

Mijn schoonmoeder: Dank je wel dat je je opwilde offeren om een weekje te komen! dat waardeer ik enorm! BEDANKT!!!!!

Mijn ouders: dank je wel voor het opvangen van rick de afgelopen week !! dat die mocht komen logeren !!!


en verder...
Thnx allemaal voor de kaaartjes berichtjes en opbeurende berichten !!!

 voor de operatie!!!

07:08, 21/8/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 0 comments .. Link

om 10 uur moest ik me melden op de opname afdeling waar ik geopereerd zou worden !
was heel erg zenuwachtig.. en liep te stuiteren waardoor ik dus een pilletje kreeg om rustig te worden!! Jahhh dat werd ik wel !! hahah viel er zelfs van in slaap ..
zie mijn volgende bericht voor de operatie!!

Hier wat foto's voor de operatie op de ok!

In de wachtruimte ........in de wachtruimte

hier mag ik zo gaan liggen !!! voordat ik ging liggen en omging kleden

De papperazi!!! zooitje papieren

In slaap gevallen na het pilletje.. in slaap gevallen na het tabletje

slaap kindje slaap !! voor de operatie!! Lekker slapen !!!

De chirurgen kwamen even alles aftekenen!! (mijn oude borsten)Morgen de grote dag !!!

10:59, 15/8/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 0 comments .. Link

ook al ben ik nu erg gespannen en zenuwachtig ..
toch ben ik blij dat het morgen eindlijk gaat gebeuren..
vandaag me laatste dag als Oude Femke ..
want morgen zijn mijn borsten die ik vanaf mijn puberteit heb weg ..
die bestaan dan niet meer .. maar toch ben ik bang . bang dat ik spijt krijg.. bang om te missen ! ook al sta ik 100% achter mijn keuze! maar goed! het komt allemaal wel goed!!! daar twijfel ik niet aan ..
maar ook bang voor dat wat ik niet ken ! en wat er staat te gebeuren maar we moeten er doorheen en ik wet waar ik het voor doe!
en mensen die zeggen dat ik zielig ben .. medelijden wil, of aandacht vraag nou srry ... dan heb je zelf geen gevoel en hoop ik dat je zelf in de mole terecht komt van deze keuze en beslissinmg!!!

wel heeft het me naar mezefl leren kijken deze keuze ..
en heb ik een andere ik leren kennem!!!
Maar ik ben wie ik ben ! en ik ben blij met wie ik ben !!!
en ik verander niet voor niemand niet!!
en ik ben zeker niet zielig!!

IK BEN JUIST TROTS OP MIJZELF!!!!
DAT IK DEZE BESLISSING DURF EN KAN MAKEN !!!
JUIST NU .. IN DE BLOEI VAN MIJN LEVEN
MET MIJN 3MOOIE KINDEREN DIE IK WIL ZIEN OPGROEIEN ZONDER
DAT IK BANG MOET ZIJN OM BORSTKANKER TE KRIJGEN!
EN ALTIJD IN ANGST TE MOETEN LEVEN!!!
NEE IK BEN TROTS OP MIJ ZELF EN DE KEUZE DIE IK GEMAAK HEB
WANT VELE ZOUDE DEZE KEUZE GRAAG GEMAAKT HEBBEN !!!!
EN WAT ANDERE VAN MIJ DENKEN EN VINDEN INTERESEERD ME GEEN ENE FUCK !!!
VERPLAATS JE EERST MAAR EENS IN DE SITUATIE EN OORDEEL DAN!!!

ik ga me niet meer druk maken om wat anderen vinden!! Ik denk aan mij en mijn gezin ! en de mensen om me heen die me liefhebben! die zijn voor mij wel belangrijk!!


Iedereen bedankt alvast voor de sterkte wensen!!!Eindelijk Duidelijkheid! 16 aug is het dan zover

10:37, 11/8/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 0 comments .. Link

Nu is er dan eindelijk duidelijkheid wanneer ik geopereerd ga worden!

1 aug bij de anestehist geweest en de opnameverpleegkundige..
en heb donderdags al gebeld of ze een datum wisten en jah hoor dat wisten ze..
ik allang blij ,. want pfff  zit er tegen  aaan te hikken ....

NU word ik de 16e aug Geopereerd.. ..

spannend is het wel ! en vind het doodeng.. weet niet wat me te wachten staat,,,
weet niet wat ik kan verwachten weet niet wat er gebeurd of ik met of zonder borsten wakker word
want dat kunnen ze pas tijden de operatie bekijken ! maar goed.. we zullen zien .. en probeer me niet te druk te maken . ik ben zo ie zo een paar dagen in het ziekenhuis.. en we zullen zien wanneer ik na huis mag ...

al zit ik nu wel in een gevecht met me gevoelens.. Ik heb nergens meer zin in, voelde me al niet lekker en nog steeds niet echt .. ze zenuwen en spanning slaan op me lichaam .. me lijf voelt als een blok beton .. de afgelopen paar dagen wel erg druk geweest in huis,,.

wil alles schoon en opgeruimd hebben voordat ik in het ziekenhuis kom omdat ik daarna gewoon niks kan en ik wil dat het netjes is en blijft! maar goed dat zal ik proberen moeten los te laten !
het aller ergste vind ik wel dat ik mijn kindjes moet missen .:( en mijn mannetje! maar jah .. mijn gezondheid is belangrijk en nu kan ik er alles aan doen om NIET ziek te worden en al die stress dan te voorkomen ! maar des te meer bewondering en repect heb ik voor de mensen die wel deze ziekte hebben en/of krijgen...
Mensen zeggen zo snel als ik .. Nee je dat kun je niet want je zit niet in die situatie!!!

IK heb nu dan ook zeker besloten om voormezelf te kiezen ! en te doen deze laatste dagen na de operatie toe wat ik wil en wat ik leuk vind! en waar ik me goed bij voel ..
ik heb de kracht niet om wat te doen de energie is uit me gezogen en ik wil alleen genieten van mijn gezinnetje en thuis zijn ! en niks doen! dus dat is wat ik doe! en dat moeten mensen ook maar accepteren! en kunnen ze dat niet zijn het geen vrienden !!
de laatstste paar dagen ben ik blij als ik een nacht kan doorslapen! slaap 4 a 5 uur op een nacht! de hele dag aan het malen en piekeren van is dit wel goed en dat wel ....
maar goed ik moet loslaten al is dat zooooo makkelijk gezegd!!!

angsten doen een hoop en beinvloeden je gevoel en emotie wel heel erg dat heb ik wel al gemerkt!
en geen ideale gevoel angst!!! pfffffffffff Maandag bellen hoe laat ik verwacht word en dan kan ik me echt voorbereiden ! de dagen aan het aftellen nu .. de spanning word alleen maar groter!!
op dit moment is alles me te veel en wil ik het liefst de hele dag in bed liggen en me verstoppen onder de dekens! ohhh Wat ben ik blij als dit alles achter de rug is....

Zodra ik weer meer weet /in de gelegenheid ben horen jullie meer.. :-)
in elk geval na mijn operatie!

 heel veel liefs FemkeBinnen nu en 3 weken word....

18:22, 1/8/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 0 comments .. Link

vanmiddag weer na het radbout geweest ...

eerst bij de anesthetist! en daarna na de opnameverpleegkundige!


Alles is goed gekeurd en ik er is groen licht gegeven!

en binnen nu en 3 weken zal ik geopereerd worden
en Preventief mijn borsten laten verwijderen !

Bij de anestethist besproken dat ik als ik kom daar een een kalmeringstabletje krijg.. (dag van opname) omdat ze toch wel zag dat ik heel erg nerveus was!
en ik krijg mijn narcose via het Infuus. en zal er niks van merken als ik in slaap val ..
ook krijg ik plakkers voor mijn hart etc  en ik krijg een slang in mijn keel (ivm de beademing)
en ook wordt er een pompje aan het Infuus vast gemaakt dat als ik pijn heb er gebruik van kan maken !
ook krijg ik een soort katheter geplaats omdat de operatie zo 3, 5 uur @ 4 uur duurt en je dan niet kan plassen en je blaas dan zo groot word en dat is niet goed voor de blaas dus op die manier kan het dan wel !!! verders is alles wel heel erg duidelijk en werd bij de opnameverpleegkundig besproken of alles duidelijk was en ik nog vragen had!

Nu is het afwachten op het telefoontje van het ziekenhuis wanneer ik geopeerd word!
zelf heb ik een idee van in de week van 15 aug.. en waarom weet ik niet maar goed! we zullen zien ! en afwachten! einde van de week kan ik zelf ook bellen .. en dat ga ik even doen! als ze dan wat meer weten! makkelijk met plannen mochten ze al wat weten ;) Maar we goed! we zullen zien!!

Liefs Femke..


 

 

 

 

 

Bezoek aan de plastische chirurg..

18:09, 18/7/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 0 comments .. Link

vandaag dan eindelijk bij de plastische chirurg geweest en een heel gesprek gehad .. en duidelijke info .. en over gesproken wat ik wel en niet wil! en voor alle info is mij duidelijk geworden dat alle weefsel weggehaald worden wat in de borst zit en de huid erom heen blijft zitten .. en voordeel is dus dat ik daar al genoeg huid heb zitten! :) en daarin komt of de tisseu expander Of meteen de sileconen ..
alles is opgemeten en er zijn foto's gemaakt ! de prothese zal besteld gaan worden... nu afwachten tot de operatie.. Nu alleen nog na de afd. anesthist!! en Morgen telefoontje van de chirurg waneer de operatie ongeveer gaat plaatsvinden!! maar goed dat zien we wel !!! alles in in gang gezet en loopt .....

Maar als alles meezit dan kan er meteen een prothese na de borstverwijdering plaats vinden .. dwz dat er meteen sileconen geplaat gaan/kunnen worden .. als er na de borstverwijdering nog genoeg huid zit en niet opgerekt hoef te worden (dit zien ze dan pas wel tijdens de operatie)...want anders dan worden het eerst tisseu expanders! Maar goed ik ga me hoop er niet op vestigen... en ga er gewoon van uit dat het eerst de tisseu expanders gaan worden en dan pas de protheses(silleconen) als het meteen kan is het meteen een voordeel ... Maar goed dat is niet mijn zorg!! alles wat kan is meegenomen!!
en ik ben blij dat dit er is! en dat dit kan !!! en ik een keuze heb om te voorkomen om GEEN borstkanker te krijgen! want vele vrouwen hebben deze keuze niet !! en als je zoeveel kans hebt om het wel te krijgen .. waarom dan een risico te lopen!! Nou jah goed! voor mij is dit MIJN KEUZE en
IK HEB EEN KEUZE!!


daarna komt de tepelreconstructie na een paar maanden verder.. maar wat ik zo hoorde ging die kijken of dat ook meteen kon omdat mijn tepel hof best wel groot was(ideaal voor de reconstructie) En hij dat dan mooi kon gebruiken voor reconstructie ! wat ik er uit begreep(ga alleen wel van een D cup na een c cup en de borsten worden gelift !! (tjha als ik dan toch een keuze heb dan mogen ze dat meteen goed doen ) en in de zomer ideaal:marlinde: nee maar goed van de nadelen probeer je dan de voordelen te halen !!

maar al bij al ben ik blij met de keuze die ik heb ! en dat ik de kans krijg om de keuze te maken om niet ziek te worden en niet dat proces in te gaan van chemo's bestralingen etc!! en ik mijzelf en mijn gezin en mijn naaste die onzekerheid en stress em spanningen niet hoef te laten ondergaan... En Nee ik ben niet zielig en wil ik ook niet gevonden worden ! maar wil dit wel graag delen!! en ik niet 100X hetzelfde hoef te vertellen aan iedereen ..... ..Bijeenkomst Borst reconstructie!! 6 juli 2011

18:22, 16/7/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 0 comments .. Link

Woensdag 6 juli was het zover....

de bijeenkomst van de borstreconstructie!!!


dat drukt je dan echt wel met de neus op de feiten! BAH!!!

als ik er over nadenk... dan is het wel hard! en hoe luchtig
ik er over denk! zo is het in werkelijkheid natuurlijk niet !!!
Maar wat ik wel fijn vond was dat je alles zag en alles goed werd uitgelegd door
plastisch chirurg dr Hupkens..(ben benieuwd of hij ook degene is waar ik mijn afspraak heb de 18e)
de sileconen gingen rond de Tisseu exspanders gingen rond..

Op
website Borstreconstructie met oprekken!


kun je hier meer overlezen waar het duiddelijk staat omschreven wat ze gaan doen bij BEIDE borsten!
Verders ook foto's gezien die best wel schokkend waren! en je letterlijk met de neus op de feiten drukte!
en dat  het ook echt van belang is dat je stopt met roken! want dat kan er voor zorgen dat het de prthese zou afstoten !!!
ook over de reconstructie met eigenweefsel genoeg en duidelijke info gehad ! maar nee dat is niets voor mij ! ik heb wat dat betrefd een mooie buik en dat wil ik ook graag zou houden! en geen littekens erover heen !! Nope niet voor Femke..!!!

wel heb ik nu zoiets van  het mag wel op gaan schieten allemaal.. want ik heb het helemaal gehad !en ik wil dit gaan afsluiten want het beheerst wel heel erg mijn leven! en ik had dat niet verwacht!
door de medicatie die ik heb gaat het me goed af.. dat wel ! maar zal blij zijn als ik dit gedeelte achter me kan laten !!!!

Maandag een afspraak in het radbout weer ! met de plastische chirurg Ben benieuwd wat ik daarvan kan verwachte... wel zal ik aangeven dat ik snel geholpen wil worden en dat het me allemaal niets meer uitmaakt! en gedaan is maar gedaan op na een nieuwe periode!


Wel heb ik samen met pascal besloten dat ik de eerste dag niemand aan me bed wil! en ik alleen pascal aan me zij wil hebben dat hij er is als ik wakker word! dat hij degene is die bij me is...Verders niemand en  wil ik aan me nieuwe situatie wennen ! zonder dat ik daar te veel mensen om me heen heb!!! want wie weet hoe ik ben! en zeker na de operatie...en de dag er op zien we wel verder!!!
maar goed zover is het allemaal nog niet !!! Nu nog 2 weken werken en dan 3 weken vakantie!!!
en dan Hoop ik stiekum .... dat ik geholpen ga worden maar goed afwachten nu !!! het kan maar gebeurd zijn !!

nu Op na maandag 18 juli!!!! Have a nice vacantion allemaal :-)))
op zoek na mezelf!!

10:26, 12/7/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 0 comments .. Link


GENOEG

10:03, 7/7/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 1 comments .. Link

Genoeg ervan om altijd maar een masker op te zetten
genoeg om maar anders te doen dan ik ben!!
mensen moeten me maar nemen zoals ik ben IK verander niet voor Niemand
ik weet dat ik nu niet altijd de makkelijkste ben... en ik weet dat ik niet altijd voor iedereen klaar sta Maar nu ben ik belangrijk.. ik ben ook maar een mens en geen robot .. en er is niemand die kan oordelen over het pad dat ik bewandel .. en als je denkt dat je dat wel kan .. Nou ik wens zelfs mijn ergste vijand het pad dat ik bewandel niet toe!! Niemand !! Mensen zeggen zo snel .. Ik begrijp het wel en kan me voorstellen dat !!! NEEEEE. dat kan je niet !! al weet ik dat de mensen het goed bedoelen .. maar je kan het pas begrijpen als je weet wat het is! en ook dan kan je het pas voorstellen!! al hoop ik dat iemand anders dat niet hoeft!!! op dit moment het ene na het andere.. en me hoofd maakt overuren! mijn lichaam is op...
als iemand even niks van mij hoort heeft dat een reden ! de reden dat ik rust wil en me even terug trek! gewoon omdat het me dan even te veel is!! En niet omdat ik dan geen contact meer wil.. !!! En sorry als ik soms dingen zeg die hard aankomen..maar ik zeg voortaan wat ik denk en voel.  want een ander houd ook geen rekening met mijn gevoelens!!!IK DENK AAN MEZELF.. EN MIJN GEZIN ...
en  mijn echte vrienden weet ik wie dat zijn .. en ben ik blij met hun! en het is me al opgevallen dat de meeste steun uit de hoeken komt waar je het juist  niet van verwacht!!!!dokterbezoek!!

20:31, 30/6/2011 .. Posted in Life .. 0 comments .. Link
Net weer bij de huisarts geweest!
en weer voor een maand snoepjes gekregen! Tjha noem het maar zo ....
hahaha maar goed als het helpt!! scherpe kantjes gaan dr af ## niet altijd denk ik dan##
vanacht weer een slecht nacht .. (ook doordat de kleine meid weer wakker werd !en toen ze uiteindelijk in slaap viel lekker lag te snurken!! zo klein humpje van 5 hahaha)
maar goed  wakker worden van nachtmerries over dat je operatie is mislukt wordt je niet
fijn wakker! en ga je weer lopen malen en piekeren !!! en vragen stellen aan jezelf!!!

Ook meteen voor de kleine meid het probleem uitgelegd en daar moeten we nu voor na

een kinder pshygoloog(hoe je ook schrijven mag)
omdat er meer in dat koppie rondgaat en daarom niet doorslaapt! want het inslapen is geen probleem
en ook als ouder zijn geeft dat je zorgen .. en maak je je druk! want je kindje komt toch slaap te kort...
op dit moment voel ik me al niet de ouder die ik moet zijn ..

en voel me op dit moment een wandelende tijdbom .. die op de automatische piloot staat

en die niet leeft maar geleefd word! Daarom ben ik zo blij dat ik nog werk dan trek ik thuis de deur dicht
en ben ik even daarvan af  !! en hoef ik even niet aan mezelf of over mezelf na te dnken en niet aan mijn gezin ... *wat stom klinkt misschien voor sommige**  maar als ik thuis moet gaan zitten wordt ik gek ... en ga ik malen en piekeren!!! en dat is niet goed voor Femke..

Maar goed morgen hebben we een feestje!! en gaan we me zoon halen!! * dat mannetje mis ik ook verschrikkelijk!! en baal er ook allemaal ontzettend van .. dat alles zo moet gaan!! maar blij dat ik ben als ik  hem weer zie en kan en mag halen *niet dat dat ooit een probleem is geweest** integenstelling dat hij nu veel rust heeft en dat voor hem goed heeft en duidelijkheid heeft en weet waar die aan toe en dat ie op mama altijd kan bouwen en rekenen!!!!


Nou nu weer snel de auto in dochterlief halen en naar de ortho.. Pfff Leven en geleefd worden ;-)))


Fijne zonnige dag allemaal .. :-))
29 juni 2011 Ik ben ook maar gewoon een mens

20:46, 29/6/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 0 comments .. Link
 
jeetjemina.. wat had ik graag nog in mijn bedje willen blijven liggen vanmorgen .. voel me net een zombie.. #is een keer wat anders..!!! maar een nacht doorslapen .. en niet wakker worden of wakker liggen door al dat gepieker & Stress....
Het is al weer even geleden dat ik wat geschreven heb, maar ondertussen ook weer heel veel gebeurd..
mijn hoofd maakt overuren , mijn lichaam is moe!!
soms denk ik wel eens ik verstop mezelf en neem de rust

maar dan zijn er steeds weer dingen die je aan je trekken..

en je weer gewoon lekker verder mag!


Niemand die weet wat ik werkelijk voel  niemand die weet wat er werkelijk  in mijn omgaat te veel emoties die ik niet kan plaatsen.. of de woorden er voor niet kan vinden!!! en mensen die snel zegge.. Jah ik begrijp.. Nee je begrijpt me niet...
want je weet niet hoe ik me voel en wat ik doorga.. EN nee ik ben niet zielig ! en wil ik ook niet zijn! maar ik wil niet 1000x mijn verhala vertellen ! dus vandaar in een Blog!!! en voor iedereen meteen duidelijk....!!!!


Ondertussen ben ik ook al weer bijna 7 weken gestopt met roken!! (jahhh ben trots op mezelf )
en eerst met de medicatie en nu zonder dus helemaal netjes ...
ook mezelf beloont  met een nieuwe foon .. jah moet me geld dan toch ergens aan uitgeven haha!!

maar goed inmiddels gaat het met mij zelf wat minder!
door alles wat er staat te gebeuren ben ik wel snel aangebrand en heel erg prikkelbaar
en heb nu medicatie gekregen om de scherpe kantjes eraf te halen ..
en dat helpt wel .. alleen ik baal er zelf  van dat ik snel boos word om dingen die anders gaan
dan dat ze moeten gaan! maar jah iemand die de controle graag in de handen houd en het dan niet heeft zal dat moeten leren om los te laten ... ;).. dus heb zelf de stap gezet om na de huisarts te gaan ..

Ik heb emoties die ik niet kan plaatsen .. die ik net kan verwoorden en waar ik al helemaal niet over wil praten .. en dat willen sommige mensen ook  niet begrijpen.. maar goed daar geef ik niks om want ik deel wat ik wil delen en niet wat een ander wil horen !!!!!
ik merk wel dat ik van binnen een verandering onderga .. en wie weet wel na een Nieuwe Femke
ik weet het niet.. wat ik wel weet is dat ik nu alleen dingen doe ik ik werkelijk wil en zo weinig wat moet... want ik ben ook maar een mens!!

weet ook niet wat er me allemaal te wachten staat! en ik weet ook dat er maar weinig mensen zijn met wie praat .. en wie ik werkelijk vertel hoe ik me voel !! !sommige mensen oordelen te snel!!
Maar iedereen weet dat ik altijd handel na aanleiding dat ik goed over dingen na denk en relativeer! en niet zomaar impulsief dingen beslis!!! en dat de keuze die ik heb gemaakt niet makkelijk was wist ik ook ! maar dat ik er toch wel anders na kijk nu.. omdat het steeds dichtrebij komt.. had ik niet verwacht! en heb het er moeilijker mee dan ik werkelijk dacht!!! .. .

vandaag gesprek gehad .. wat wel erg fijn was! en ook weer even mijn ei kwijt kon ! en een van de weinige personen die ik vertrouw en waar ik me verhaal bij kwijt kan! en ook mijn zorgen/twijfels!
en een eerlijke feedback van terug krijg!!!
Vandaag werd me de vraag gesteld!! : Twijfel je of heb je dat gedaan!!! Nou ik moet zeggen
dat was wel een hele goede vraag ! die had ik nog niet eerder gehoord!! Waarop mijn antwoord was!
Nee .. en ook niet gedaan!(zonder aarzeling) voor mij is dit het beste! en ik kan niet anders !nu mijn lichaam gezond nog is en elke borstreconstrutie aan kan!  en ik zelf gezond ben! en ik mijn kinderen rustig kan vertellen

Mama is niet ziek en om te voorkomen dat mama ziek word laat mama dit doen zodat  mama altijd bij jullie kan zijn en is! zonder dat mama ooit daar ziek van zal en kan worden !!!

6 juli naar de bijeenkomst van de borstreconstructie! en 18 juli naar de plastische chirurg die voor de reconstructie zorgt... en de 19e belt de chirurg (die de borstverwijdering doet)
dus al bij al komt het nu wel allemaal steeds dichter bij!!! Maar van mij mag het ook allemaal wel snel gebeuren ... want ik merk wel dat het een deel van mijn leven bepaald!  en veel invloed op uitoefent!!!
maar goed dit is het beste! en nog even door de zure appel heen!!! en weet dat alles in werking is gezet nu! en wachten op de datum van de operatie!!! Spannend dus allemaal!!!

Maar doordat dit alles staat te gebeuren merk ik dus echt dat ik anders tegen het leven aan kijk, mensen om me heen .. de dingen die je doet! je vrienden ...  je relatie.. je kids !alles eigenlijk want mischien ga ik dan lichamelijk een grote verandering aan !! Geestelijk ook natuurlijk ! en ook heb ik voormezelf ook een keuze gemaakt in de vrienden die nu nog vrienden zijn! en die er straks niet meer zullen zijn! want dan in deze situatie is iedereen je vriend.. want ze hebben medelijden !!! want als het straks werkelijk gebeurd.. weet ik zeker ... dan is er maar weinig over!!!

Ik beseffend dat pascal straks met de kinderen van smorgens tot s avonds alleen voor staat
ik niks mag en kan doen.. dan ben ik benieuwd wie hier zomaar even aanwaaid om te komen helpen .. Nee Dan zie je niemand.. want dan zijn je echte vrienden druk!! hebben ze gen tijd.. etc etc.. en dat zijn dan geen vrienden!! dus ben benieuwd wie er over zal gaan blijven.........
dus in die siutatie weet ik al dat er straks mensen zullen zijn die in mijn leven niet meer welkom zijn! en vaak zijn dat de mensen waar je zelf altijd klaar voor gestaan heb! maar voor die vrienden zeg ik nu al .. Het ga je goed!

en ik denk dat de klap nog gaat komen ! straks wanneer ik geopereerd ben!
maar goed .. we slaan er ons wel doorheen .. 'ik ben sterk' en ik weet waar ik het voor doen en waarom!
en heb goede en lieve mensen om me heen waarvan ik weet waar ik wat aan heb !!!!

en voor pascal alle respect...!!! die het straks toch maar weer even allemaal zal doen ! en doet!! en het meeste allemaal in zijn eentje!!!! Diepe respect en bewondering!!!!!


Nou even genoeg van het schrijven krijg pijn in de vingers hahha!!
vanmiddag gezellig op de koffie bij vrienden ! en ff aanmezelf denken !! wat ik steeds meer ga doen! en ook zal doen !! Nu ... Morgen maar ook zeker in de Toekomst!!
want ik ben niet alleen Moeder van 3 geweldige mooie kinderen... en vriendin van ! Maar ook Gewoon
FEMKE... en ook ik mag er zijn en dingen voor mezelf doen .....en tijd hebben voor mezelf !!!!!

Tot een volgend berichtje!!!!!! :-))


Ik ben niet klein te krijgen,
dat is wat ik vaak dacht,
maar dan ineens is er een uitslag
die daar verandering in bracht.

Mijn leven stond ineens helemaal op zijn kop

maar dat gebeurde mij wel meer,
maar deze keer is toch echt anders,
want nu beleef ik het veel meer.

Ik zei altijd wat kan mij het schelen,

voor iedereen hield ik me groot,
maar nu durf ik oprecht te zeggen,
ik wil leven, ik wil niet dood.
Vandaar de keuze die ik heb gemaakt..
maar die me wel tot op het bot heeft geraakt!
Mijn Songs!!

09:03, 27/6/2011 .. 0 comments .. Link
Liedjes die ik zoveel luister en de kracht uithaal!!! :-)
en de song van Thc - Je bent niet alleen ..
Is mijn
nummer aller tijden! ;-)

 


zeg nooit

18:47, 26/5/2011 .. 0 comments .. Link


gevoelens

18:37, 26/5/2011 .. 0 comments .. Link
soms zijn er zoveel dingen die je wilt zeggen
maar niks is dan in woorden uit tedrukken...
en houdt je maar stil..
en kan je het beter schreven en dat is wat ik nu wil...


Waarom vragen mensen soms zoveel
waarom willen ze allemaal het onderste uit de kan weten
waarom waarom waarom???

de laatste paar dagen merk ik aan mezelf dat ik steeds meer geiriteerder
word als mensen vragen na mijn operatie van de borsten of gewoon er ineens over beginnen
terwijl ik dan al een paar keer gezegd heb .. ik wil het er niet over hebben
en als je wilt weten hoe ik me voel wat er gaat gebeuren etc etc
lees dan me hyves of weblog!! nee dat doen ze dan niet .. want daar worden ze moe van!

In elk geval ik heb soms momenten dta ik het er niet over wil hebben soms wil ik gewoon even
doen als of er niks aan de hand hand is! gewoon even soms net alsof ik van niks weet !!!
wik wil niet elke dag er over hebben!!
ik wil er niet elke dag mee geconfronteerd worden!

Jah ik heb het zelf verteld maar dat wil niet zeggen dat ik het er maar elke dag over wil hebben
en dat ik mezefl zielig vind! NEE INTEGENDEEL

IK BEN TROTS OP MEZELF!

ook ben ik alweer bijna 2 weken gestopt met roken ! en ik moet zeggen het gaat me erg goed af soms wel een moment dat ik aan de sigaret denk maar over het algemeen gaat dat erg goed!
en ben ik trots op mezelf dat ik het weer gered heb ! nu op na de volgende week !
Voorlopig gaan we ook door met de champix zo ie zo nog een maand of 3 dus hopelijk ben ik dan ook al geopereerd!!! mmaar goed daar gaan we maar niet van uit en zullen we wel zien !!!
in elk geval ik ben nu al bijna 2 weken nicotine vrij! en ga er voor!!! ook fijn dat mensen er niet na vragen
dat maakt het al wat makkelijker en zijn er weinig mensen die het in de directe omg weten.. dat scheelt vragen..... Feestje vermijd ik niet .. alleen soms is dat wel moeilijk als je wat drinkt .. maar goed dan pakken we een zoutje/snoepje koekje of stukje fruit/groente (word je ook niet dik van)
en dan verdwijnt het ook wel ! Ik moet zeggen de champix doet goed zijn werk !! LAng leven champix!!!

zoo weer een heel eind weggetikt.. ga nu maar eens lekker ontspannen want ons klein spookje millou wvind het ook wel erg leuk om ons midden in de nacht wakker te maken en dan moeilijk weer in slaap te komen dus we komen nog wel eens wat slaap te kort!
Blij als de klok vanavond bed tijd slaat !! !;)

Nou lieve mensjes! weer bedankt voor het lezen !!
en je mag altijd een reactie achter laten !!

Liefs Femke


rugzakje

18:31, 25/5/2011 .. 0 comments .. Link


dinsdag 17 mei dagje ziekenhuis

10:05, 19/5/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 0 comments .. Link

was een drukke dag ...

moest om half 9 al in het radbout zijn ..

gesprek met de internist (uitslagen van de mri scan en de mammografie)
dan een gespek met de chirurg
en dan na de gynocoloog ivm controle van de eierstokken (dit omdat ik dit perse wilde)

om half 7 vertrokken van huis.. vanwege dat het wel eens druk kon zijn onderweg ..
maar dat viel mee gelukkig ..
om half 8 waren we al in het ziekenhuis.. Lekker vroeg !! maar goed beter te vroeg dan te laat ..
en Lang leve de gratis koffie etc...haha dat kon ik zeker wel gebruiken !

Eindelijk kwart voor 9 ik ben aan de beurt! alles ging lekker snel ..
en de uitslagen waren allemaal goed!! alleen was het wel dat ik veel klieren heb!
dat was heel erg goed te zien maar dat was ook niet zorg wekkend!! nou goed  nog even de borsten controleren en dan zijn we klaar.. (iets waar ik niet op gerekend had want ik had me goed aangekleed haha)  nou die afspraak is klaar .. nu op na de volgende

10.00 gesprek bij de Chirurg... was ook allemaal meteen duidelijk ! en vertelde wat ze allemaal ging doen en war zij dan voor was.. zij was dus voor de borstverwijdering en voor het stukje recontructie
was er de plastische chirug ..
en als het kan dan wil ik meteen de tisseu expanders laten plaatsen dan heb ik 2 vliegen in een klap!
alleen zal dat wel weer even pijn gaan doen !

maar wat gaan ze doen! allebei de bosten worden helemaal verwijderd..
als dat gedaan is komen er tisseu expanders in .. deze worden achter de borstspier geplaast dit omdat
alle weefsel is verwijderd inc de tepel! want ook die heb ik dan niet meer .....
en dan moet je meestal rond de 4 dagen blijven omdat je een drain krijgt en voor de pijn de drain is voor het wondvocht weg te laten en als dat onder controle is mag ik na huis !nou pff je kan je voorstellen dat alleen dat al een opgave is!
maar dan moet je er nog rek mee houden dat je gewoon weg niks kan !
en je erg hulpbehoevend ben en straks alles van pascal zal afhangen!
ik kan dan zelf niet eens mezelf aankleden , wassen , uitkleden! etc etc ga zo maar door
alles wat nu zo vanzelfsprekend is is dan nadenken .. .vraag me dan ook af .. hoe gaan we dat
allemaal redden!! bedoel als ik na de wc moet ga ik pascal toch  niet vragen help me even !!
hahaha zie het nu al voor me.... maar goed dat zien we dan wel weer!!!

ik moet nu wachten op een oproep van de plastische chirurg en dan kan ik aangeven wanneer ik ong wil laten doen! en zei ook dat dr eigenlijk niet echt een wachtlijst is. dus dan maar als het aan mij ligt zo snel mogelijk.. want jah je kan het maar gedaan hebben! en in de vakantie zou een mooie uitkomst zijn en valt de druk met het regelen van school al weg want dan hebben de kids vakantie... maar goed of het allemaal zo snel kan .. ? denk het haast niet maar we zien het wel! zo snel mogelijk zal ik zeggen.. en wie weet!!!

maak me toch wel zorgen.. en zeker als ik een week in het ziekenhuis ben en dan om mijn gezin los te laten! dat is een angst omdat ik nooit zolang zonder man en kids ben geweest, en thuis alles in de hand wil houden! maar goed LOSLATEN.. dat is makkelijker gezegd dan gedaan!!
en dan de angst voor de operatie zelf.........
want voor de 1e keer in mijn leven wordt ik straks geopereerd!! pfffffffffff
en dan die narcose pff wil dr niet over nadenken! maar goed alles is bespreekbaar!!
en dat komt allemaal wel goed!! denk ik! en tot nu toe loopt alles en we zien wel hoe alles verloopt tot de operatie toe! ...

om 13.00 afspraak bij de gynocoloog .. ivm ondezoek van de eierstokken!
dit omdat ik dit perse wilde en het wilde uitsluiten voor nu .. normaal doen ze dat niet maar ik wilde dat gewoon weten nu pas terug komen als ik 35 ben en rond mijn 38 mijn eierstokken eruit.. maar goed daar ga ik niet over nadenken want zover zijn we niet! eerst het een maar en dan het andere!
de echo was helemaal in orden en de eierstokken zagen er goed uit... had alleen wel een vleesboompje.. maar dat kon geen kwaad zei ze... dit stukje kunnen we nu gaan afsluiten..
tot de tijd ik daaraan geholpen zal gaan worden !! Nu eerst mijn borsten en de reconstructie ervan!!


Liefs Femkelife is.....

14:45, 15/5/2011 .. 0 comments .. Link
Het leven is te mooi om waar te zijn,
dat zou moeten gelden voor iedereen,
Het leven is vol geluk en soms wat pijn,
Een tuin vol met bloemen of geen één.

Ieder maakt zijn keuze fout of goed,
Dat maakt het leven zo mooi,
Zo is het, als het wezen moet,
Niemand hoeft te leven in een glazen kooi,

Het leven is voorbij voor je het weet,
Dus leef het op jou manier,
Grijp het leven met beide handen beet,
Leef je leven met heel veel plezier.


soms heb je van die dagen

14:36, 15/5/2011 .. 0 comments .. Link
dat het allemaal even niet gaat zoals jij dat wilt !
maar ook dan  moet je het er het beste maar van maken .. ;)

ondertussen zijn we echt gestopt met roken! al moet ik wel zeggen dat het niet makkelijk is
ik het op bepaalde  momenten echt niet mis ! Heb nu standaarts iets van snoep bij me liggen dat als ik er zin in heb ik een snoepje pak ,

maar goed deze week een drukke week met werk gehad.. wel lekker zoveel werken!
aankomende week een rustig weekje ook wel eens lekker...

dinsdag een dagje ziekenhuis!

8.45 Op de afdeling interne geneeskunde voor de uitslag van de mammografie en mri scan!
10.00 bij de chirurg over de behandeling van de amputatie van de borst en herstel
en om 13.00 op de afde gynocologie ivm de eierstokken! (controle)

dus een dagje ziekenhuis..!! ach jah hoort erbij.. woensdag lekker vrij.. en wat we dan gaan doen ?? I have no idee.. ik zie het allemaal!!! In elk geval voor iedereen nog een hele fijne zondag !

Liefs femke


Maandag

17:40, 9/5/2011 .. 1 comments .. Link
en toen was de week alweer begonnen...

Vandaag weer een heerlijk dagje gewerkt!
was een drukke maar dan vliegt de tijd ook lekker voorbij

afgelopen zaterdag begonnen met champix(hulpmiddel bij stoppen met roken)
en de eerste 2 dagen zijn me erg goed bevallen alleen moet ik wel eten nu smorgens
want anders ben ik zo misselijk als wat ..
daar kwam ik vanmorgen wel achter ... pffff kon me koffie niet eens binnen houden!
maar als ik kijk na wat ik gerookt heb! dan scheelt het wel haha,
Maar dat is het doel ook stoppen met roken!
Ondertussen grijp ik al minder na een sigaret en neem iets van een kauwgompje
of snoepje om die drang weg te nemen .. dat gelukkig wel goed !
Ondertussen heb ik de kast wel al bijgevuld.. haha omdat ik toch iets anders moet doen! haha
maar goed.. we zullen zien hoe het vergaat!

* zondag gezellig ouderwets  bij mijn vriendinnetje gezeten en haar mannetje..
en hebben we gezellie bij geklets! en ook mijn tattoo is weer bij gewerkt! ach jah als ge er dan toch bent!!
maar jah dat was voor korte duur! dus mag nog een keer terug want het apparaat schee er mee uit "dat heb ik weer '' haha ach jah kan er wel omlachen ..daarna lekker bij haar gegeten!!
en het was echt lekker!!
Morgen is het dan zover!!!

18:32, 6/5/2011 .. Posted in Life .. 0 comments .. Link
dat ik ga beginnen met stoppen met roken ..
Heb vanmorgen de pillen op gehaald die ik van de Huisarts gekregen heb ..
Champix: omdat ik dus door dat ik draagster van het brca 1 gen mijn risico's wil gaan verkleinen
en dus ga stoppen met roken met behulp van Champix !
Nu maar hopen dat het Lukt want heb al vele pogingen gedaan pleisters, kauwgom zuigtabletjes.. en heb nu een stok achter de deur!
Via de weblog zal ik regelmatig bij houden hoe het met me gaat en hoe he verloopt!!
zo kan ik ook mijn verhaal kwijt ;)
Morgen vroeg de eerst Pil in nemen .. en dan zien we wel verder...
Mijn voornemen is om vanaf volgende week vrijdag geen sigaret meer aan te raken!!

.·:*¨¨*:·.wish me luck .·:*¨¨*:·.


Kostbaar doosje

12:12, 6/5/2011 .. 0 comments .. Link
Kostbaar doosje.

Je draagt in stilte

zoveel woorden
die altijd
onuitgesproken
zullen zijn
Bewaard in een
kostbaar doosje
met op de deksel
de woorden
Pijn
mri scan en mammografie gehad

10:47, 5/5/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 1 comments .. Link
Vandaag 5 mei heb een mri scan gehad en mammografie
17 mei een afspraak  bij de chirurg. dus allemaal spannende dingen nog maar heb tussen neus en lippen wel al gehoord dat er niets bijzonders was maar de officiele uitslag krijg ik volgende week daar moet ik mijn internist voor bellen!
maar weet nu al dat ik me geen zorgen hoef te maken!

zo nu ga ik lekker mijn bedje opzoeken Morgen weer een paar uur werken en dan weer heerlijk weekend......samen met mijn kindjes !en manlief mag helaas werken :(30 jaar ..echt waar Hiep hiep hoera voor mezelf!

06:16, 18/4/2011 .. 0 comments .. Link
Hiep hiep Hoera:party: .. Vandaag 30 jaar..(^) (^) voor mezelf :lol: goed verwend door mijn kindjes&mannetje(l) !! leuke dingentjes voor de tuin, chocola.. (altijd lekker) 2 leuke truitjes.. fietsmand en geurtjes..Vandaag een gezellige dag ervan maken :cheerleader: :confetti: :cupcake: :bestwishes:
@ jarige job villa  Op na de 40 haha


bijeenkomst Preventieve borstverwijdering

10:09, 14/4/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 0 comments .. Link
13 april 2011
Ben dan samen met mijn moeder na een bijeenkomst geweest over prevetieve borstverwijdering  en voor mij was het wel meteen duidelijk .. wat ik wel en zeker niet wil! IK wil geen recontructie met eigen weefsel..
het ziet er wel heel natuurlijk en mooi uit .. maar dat ze ook aan mijn buik gaan zitten nee geen optie voor mij!  het idee alleen al! nee ik ga dan voor de expanders... alleen dan ook wel dat het er natuurlijk uit ziet! en niet dat je echt van die halve sinaasappels hebt want dat is iets wat ik niet eens mooi vind en dat het zo straks staat.. nee wil dan wel dat het natuurlijk overkomt... Maar goed hoe dan ook .. hoe lang dat allemaal gaat duren neem je op de koop toe! al zal het geestelijk wel veel met je doen want het is wel iets onnatuurlijks.. en niet wat "normaal " is ! Ik vond het wel fijn om samen met haar(me moeder)  te gaan.. omdat het iets is wat je samen kan delen .. Ook al hebben we allebei onze eigen mening erover en kijken we er beide misschien wel anders tegen aan ..  Maar een feit is! Mijn moeder en ik kunnen dit wel delen .. en dat is Fijn ondanks dat het niet iets leuks is om te delen ..  je begrijpt elkaar  en dat is wel prettig.. omdat je weet wat de ander meemaakt!
Voor mijzef heb ik dus echt besloten om het wel te doen.. maar daar waar de tijd rijp is! en misschien is dat wel over 9 maanden maar misschien ook wel over 2 jaar je weet het niet .. en we zullen zien .. Ik ga het traject in .. en we zullen zien! en voor mij zelf besloten om alles  bij  te houden en alles te doen stap voor stap!!!


bezoek aan de internist

10:12, 12/4/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 0 comments .. Link

12 april 2011 een afspraak bij de internist.. daar ben ik dus geweest en een heel gesprek en onderzoek en dat ik keuze had en wat ik wilde.... nou goed! Voor mij was het meteen al duidelijk!! Zodra het hele zooitje eruit en eraf kan ! weg ermee.. Liever voorkomen dan genezen!
want als het eenmaal in je lichaam zit wie zegt mij dat het zich niet verspreid na andere delen van het lichaam ... Maar goed mijn eierstokken worden nog niet verwijderd. nou goed daar kan ik dan wel nog mee leven maar wil wel een controle bij de gynocoloog dat ik zeker weet dat er niks is! ook al is de kans klein dat ze wat vinden ! voor mij persoonlijk is dat iets wat me dan rust geeft en mijn angst en onzekerheid wegneemt!
en zodra ze het doen weg met die dingen ! Heb ze ook niet meer nodig want jah Ik heb 3 schatten van kinderen .. die me alles in het leven bieden .. en ik geen kinderen meer wil!
want met 2 zorgenkindjes is het leven al zwaar genoeg!
Goed nu wordt er dan ook een afspraak bij de chirug gepland die je dan weer doorstuurd  na de plastische chirurg .. Omdat ik besloten heb om preventief mijn borsten te laten verwijderen .. Niet binnen nu en een paar maanden .. we zien wel wanneer de tijd rijp is.... Hoe lang het gaat duren geen idee maar weet wel dat ik ze eraf wil! weg met die dingen ! ook al was het mijn trots en was ik blij met ze maar vanaf het moment dat ik weet dat ik misschien draagster zou zijn van het gen.. zag en zie ik ze alleen nog maar als last .. en een risico op kanker! Kanker dat ene verschrikkelijk woord waar ik al vele mensen aan heb zien overlijden na behandelingen van chemo's bestralingen etc etc .. dat wil ik dus echt niet .. Ik wil niet kaal worden , ik wil niet ziek worden , ik wil niet later zeggen had ik maar .. en ik wil zeker niet dood!!! want ook dat is een risico want de een hersteld en de ander overlijd eraan .. Maar voor  mij is de reden heel erg duidelijk...
Voor mij voelt het alsof ik een wandelende tijdbom ben.. en het wil niet zeggen dat ik het krijg.. maar de kans is wel erg groot en het risico  dat misschien wel borstkanker krijg en  dat wil ik gewoon voorkomen .. Mijn lichaam is gezond !! en dat wil ik graag zo houden ! 
Ook wat gebeurdt er met mijn kinderen als ik ziek word.. bedoel heb al 2 zorgen kindjes  die de nodige zorg en aandacht nodig  hebben .. wat gebeurdt er met hen als ik weg val .. en mijn oudste dochter van 12 heeft mij ook nodig en zeker nu ze zelf in de puberteit zit en zich gaat ontwikkelen als een jonge vrouw.. als ik borstkanker zou krijgen en ik misschien herstel.. wat kan ik dan nog .. en wat als ik niet genees en weet dat ik dood zou gaan omdat ik niet te genezen ben ! wat moet er van die kinderen terecht komen!! wie zortg ervoor ze.. blijven ze dan bij mijn man..
Nee daar wil ik niet aan denken!! Ik ben Hun moeder en ik wil er voor ze zijn en voor ze zorgen zolang ze mijn zorg nog nodig hebben enzeker als ze  niet zelfstandig op eigen benen kunnen staan! Ik wil van mijn kinderen genieten .. ik wil alles met ze doen en met ze delen ! Misschien komen er wel kleinkinderen en ook daar wil ik van genieten! Bij borstkanker denk ik alleen maar aan de dood.. en nee die angst en onzekerheid met controles wil ik  niet ! dat zou mijn hele leven beinvloeden .. en ik zou er depresief van worden om altijd maar in spanning te zitten en ik wil die stress niet !! Niet voor mezelf.. niet voor mijn man niet voor mijn kinderen!! Nee weg met die dingen! Mijn keuze is duidelijk en makkelijk!!
Ik heb een verantwoording voor mezelf en mijn lichaam .. maar ook na mijn man en kinderen die mij dierbaarste in mijn leven zijn !! en ik wil hun niet verliezen ... ik wil niet dat hun mij verliezen laat ik het zo zeggen !!

Met sommige mensen heb ik mijn keuze besproken en gelukkig alleen nog maar positieve reacties.. en dat ze het wel snappen en zeggen dan ook dat het moedig is! Ja misschien moedig .. maar voor mij voelt het niet zo ! Voor mij is dit een taak die ik heb ..
Ik moet verantwoordelijkheid nemen .. wat vanzelfsprekend is voor mij ! Nee ik geniet te veel van het leven dat ik er niet een seconde bij stil wil staan om controles te uitvoeren voor de rest van mijn leven ! en in onzekerheid, spanning en angst te moeten leven!!
Je hebt keuzes..
1: controles en er optijd bij zijn!
wat voor mij inhoudt dat ik alleen maar in onzekerheid, spanning en angst moet leven!!
hoe goed de controles misschien wel zijn maar als ze wat vinden zou ik denken van had ik het maar gedaan .. want het zit nu wel al in mijn lichaam .. Nee geen optie voor mij!!
2. preventief borstverwijdering:
dat voor mij  inhoudt dat ik die zorg al wegneem om borstkanker te krijgen en ik ook met "nep" borsten door het leven kan! en ik zolang mogelijk van mijn gezin wil genieten! en ik niet die onzekerheid en spanning en angst wil in mijn leven!!  Ook al weet ik  en ben  ik  me er van bewust dat er complicaties kunnen optreden .. maar dat is een zorg voor later ..
zelfs als ik zonder borsten door het leven moet zou ik het nog doen .... Ik geniet van mijn leven .. kinderen en alles om heen dat ik dit doe en wil .. Ook al weet ik dat ik misschien wel geen borstkanker krijg ..  maar ik wil dat risico niet lopen om het wél te krijgen !

Voor mij zelf (persoonlijk)is de keuze makkelijk.. en ik snap wel dat het voor mijn mannetje niet makkelijk is! en het voor hem iets is wat wel moeilijk kan en zal zijn.. en ik me zijn gevoel wel begrijp, maar ik wil me geen zorgen moeten maken over hem, en de kinderen ..
en ZEKER NIET OVER MEZELF....de Uitslag :toch is de klap hard!

11:40, 15/3/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 0 comments .. Link
15 maart 2011
na nijmegen .. gesprek en de uitslag .. gelukkig .. !! deze dag was ik wel erg nerveus.. terwijl de weken daarvoor voor mij geen zenuwslopende weken waren dat ik nerveus was of dat het mijn leven beheerste maar hoe dichter bij de dag van de uitslag kwam hoe meer zenuwachtiger ik werd..
Dan zegt de familie arts van interne geneeskunde  .. U bent ook draagster van het gen .. ik maak een afspraak bij de internist.. en dan krijgt u een oproep!
vervolgens ook al diverse gesprekken met mama gehad die ondertussen (22maart)de eierstokken preventief heeft laten verwijderen! maar goed zij en ik 2 verschillende  mensen die anders in het leven staan en ik de nuchtere ben .. maar goed het is fijn om dat te delen omdat iemand die het niet heeft niet weet wat je meemaakt! Maar toen ik de uitslag hoorde was ik wel geschrokken en stond de wereld even op zijn kop! de gedahten van ik ben 29 en nu .. bedoel wat gaat er allemaal op me pad komen nu .. ! en mijn kinderen , mijn leven kan ik wel de dinge blijven doen die ik doe etc etc.. allemaal vragen die er door je hoofd heen dwarrelen .. waar je geen antwoord op hebt op dat moment ! in de auto mama gebeld , en het "slechte nieuws"verteld! ze was geschrokken en na mijn gevoel denk ik ook wel dat ze zich schuldig voelt! Maar  Hier kan ook jij niks aan doen zei ik nog !  dit is nu eenmaal iets wat er is en we kunnen het niet verwijderen en of de situatie veranderen en we moeten het accepteren en er mee omgaan en we hebben keuzes.. .. nu wachten op een oproep van de internist .

                                       


brca1-gen Hoe het begon

11:18, 8/2/2011 .. Posted in BRCA-1 GEN .. 0 comments .. Link
1februari 2011..

 spannnend want weet natuurlijk niet wat er allemaal staat te gebeuren en wat me dan allemaal op me pad komt!
vervolgens gesprek gehad en of ik het zeker wist dat ik dat wilde weten etc etc! Ja dat wil ik omdat ik toch al zo'n angst kikker ben .. maar goed gesprek gehad bloed laten prikken en dan is het 8 weken lang in spanning zitten.. al was ik er meteen al vanuit gegaan dat ik draagster ben van het gen .. en had er stiekum ook al over nagedacht wat ik wil en wat ik niet wil .. Nu was het afwachten op de uitslag.
December 2010 ,

mama belt.. of we met zijn allen komen om wat te eten, maar wij kunnen niet!
papa en mama bellen vervolgens op of ik thuis ben en dat ze even langs komen omdat ze wat moeten vertellen, er gaat van alles door mijn hoofd, Gaan ze scheiden , is een van beide ernstigs ziek? je weet het niet en maakt je druk om wat het kan zijn!
Papa en Mama zitten hier en zie aan de blik van me moeder dat er iets is! en verteld!
Mama is draagster van het BRCA1 gen .. Hmm oke dacht ik en vroeg  en dit is!
het is dus zo dat je een verhoogd risici hebt om borst en eierstok kanker te krijgen!
Hmm slik! oke en nu .. jij kan kiezen of je dat ook wilt weten .. Hmm denk ik, gevoelens van angst, paniek komen na boven?! Ik ben niet ziek zegt ze maar .. ik ben draagster en  heb  een verhoogd risicio om het krijgen ! en ga een heel traject in, preventieve verwijdering van de eierstokken , en misschien ook wel de borsten.. oke dacht ik wel even slikken! maar toch ik zou denk ik wel het zelfde doen dacht ik op dat moment !
pap en mam gaan weg, en ik besluit om dingen op te gaan zoeken en bel meteen de huisarts voor een afspraak omdat ik ook wel wil weten of ik draagster ben of niet! en wat ik vervolgens kan doen etc!
zo goed als gezegd.. afspraak bij de huisarts, en kreeg de verwijzing en afspraak latem maken in het radbout, ik krijg een oproep
Mijn 1e weblog

17:14, 7/2/2011 .. 0 comments .. Link
welkom Op mijn Blog !!!Na lang wikken wegen toch besloten om een weblog te gaan bijhouden! waarom ? nou omdat ik zo toch wel bepaalde dingen kwijt kan .. want sinds dec staat mijn leven toch wel op zijn kop waar ik nu niet meteen over ga uitwijden en dit later nog te sprake komt !

Wie ben ik:
een jonge vrouw van net 30 die
vollop in het leven staat!
Moeder van 3 geweldig kinderen  van 12, van 10
en van 4 jaar en woon samen met mijn Partner ...
En samen runnen we ons gezellige maar soms oh zo chaotische Gezin
waar we met heel ons hart van houden !!

we houden van leuke dingen met ons gezin doen, wandelen, fietsen etc. leuke uitstapjes maken na een pretpark , of gewoon lekker na de bossen , het strand en zo kan ik wel uren door gaan ..

Ook houd ik van Fotografie en maak dan geregeld wat foto's De een mooier dan de ander
en ieder zijn smaak ! maar goed ik doe het voor de hobby en het moet leuk zijn en blijven !
Verders geniet ik vollop van mijn gezin , familie en vrienden !

Naast ons gezinnetje en hobby's werk ik zo 20 uur per week in de thuiszorg wat me lust en me leven is en ik me niet kan voorstellen dat ik dat niet meer kan of mag doen want geniet er vollop van om iets voor de mens te kunnen doen en te betekenen! en ga elke dag met plezier na mijn werk..Wat uiteraard erg belangrijk is!

Veel Liefs FemkeAls je met mij in contact wil komen is dit uiteraard mogelijk
ook heb ik hyves & facebook

Hyves is : ~*~Devil_Femke_Deluxe~*~

Facebook is : Femke's Facebook

Ook kan je natuurlijk mailen ..
en dat doe je na

femkesteert@gmail.com

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories

BRCA-1 GEN
Life

Recent Entries

DE WEBLOG IS VERHUISD!!!!
in angsten leven of in zekerheid gaan leven
6 sept 2011 weer na nijmegen
was me een weekje wel weer!!!
update herstel

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer