Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

1CMF-Groep1

We did it!

22:08, 14/5/2009 .. 0 comments .. Link
Goedenavond! Zoals Imke en Vivienne al hebben aangekondigd, zijn we toegekomen aan onze laatste dag van de vermoeiende exploratieweek! Het is een zeer vermoeiende week geweest met veel stress en zenuwen. We hebben vandaag nog hard gewerkt aan onze posterpresentatie voor het vak PRV. Morgen staan de laatste 4 presentaties op het programma. We beginnen met een individuele test over de readerteksten van Nederlands. Vervolgens hebben we een afspraak voor het vak PRV om onze posterpresentatie voor te stellen. Hierna moeten we een debat voeren over onze verkiezingspartij. Tenslotte ronden we de exploratieweek af met de presentatie van ons moodboard voor het vak CC. Na deze zenuwslopende uren kunnen we eindelijk vieren dat we van al onze werkjes, taken en presentaties af zijn! Ik wens iedereen nog veel succes en moed toe, zowel voor de presentaties morgen als voor de examens binnen enkele weken! Tot ziens! Tania Severeyns

It's the final countdown!

15:23, 14/5/2009 .. 0 comments .. Link

Hallo iedereen!

Zoals Vivienne al zei, de laatste dag van de exploratie komt er aan. Het einde van de exploratieweek is dus heel dichtbij. Dit betekent ook het einde van deze blog!  Via deze blog konden jullie meegenieten van onze leuke momenten of  zelfs stresserende situaties.

Ik wil graag iedereen uit mijn groepje bedanken voor de leuke samenwerking!

Het is ons gelukt dames!

Groetjes, Imke HermansLet's survive that last day!

14:56, 14/5/2009 .. 0 comments .. Link

De laatste dag is in zicht, klamme handjes voor alle presentaties en gesprekken. Maar eigenlijk zijn we er wel klaar voor denk ik. Deze week hebben we ons volledig uit de naad gewerkt, zie blog Inez. Maar al dat harde werk leidt wel tot prachtige resultaten. Voorlopig zijn alle presentaties zeer goed gegaan! Sterker nog ik ben heel erg trots op mijn groepsleden!

Verder wil ik iedereen hiermee alvast sterkte wensen met de examens en uiteraard nog met de laatste presentaties morgen. Al ben ik er zeker van dat die heel goed gaan verlopen! We zijn ondertussen al zo goed op elkaar ingespeeld dat het ondertussen allemaal wel moet lukken.

Dit zal mijn laatste post hier zijn, dus dames:
bedankt voor alles en hopelijk, maar daar ben ik zeker van: Tot volgend jaar!

Liefs,

Vivienne MakHappy

17:25, 13/5/2009 .. 0 comments .. Link

Hallo bezoekers,

Ook vandaag, de 3de dag van onze exploratieweek, hebben we weer ons uiterste best gedaan aan onze taken. Zo hebben we nog hard gewerkt aan het moodboard van Commerciële Communicatie. Deze taak hebben we vandaag dan ook afgewerkt en we mogen best fier zijn op het resultaat. In deze taak hebben we ons nog eens volledig kunnen uitleven en hebben we onze creatieve vaardigheden bovengehaald. We moeten wel toegeven dat dit meer tijd in beslag heeft genomen dan we zelf dachten.

Morgen kunnen we beginnen aan de volgende grote taak, die van Public Relations. Bij deze taak moeten we ons voor de laatste keer dit jaar, van onze meest creatieve kant laten zien. Daarom hebben we onze verfborstels  en verf al boven gehaald.

Tot slot wil ik nog graag een lijstje plaatsen met de dingen die al achter de rug zijn.

Done:

- Sociologie exploratie VOLLEDIG klaar!

- Frans exploratie VOLLEDIG klaar!

- Engels exploratie VOLLEDIG klaar!

- Multimedia VOLLEDIG klaar (dankzij onze creatieve Vivienne)!

- CC exploratie (zo goed als) klaar!

 

Van de taken voor deze vakken zijn we dit jaar volledig verlost! Nog 2 dagen te gaan en we kunnen weer eventjes rustig in 'onze luie zetel' (zoals ze het in de kempen zouden zeggen) gaan liggen.

Mvg

Sofie Robben

 Working 9 to 5!

20:51, 12/5/2009 .. 0 comments .. Link
Was het maar waar...

Werken van 9 uur tot 17 uur zit er voor ons niet in deze dagen. We werken ons te pletter aan onze opdrachten die we deze week kregen voor exploratie.Wat doen deze meisjes nog allemaal op dit late uur, vraagt u zich misschien af? Wel, hier volgt een kort overzichtje.

Imke is bezig met de powerpoint en het document van Frans. Sofie en ik werken samen aan de wetenschappelijke poster van PR. We zorgen dat alle documenten klaar zijn zodat we er morgen stevig kunnen invliegen. Annelies zet haar tanden vast in economie. Vivienne is druk in de weer met het 'grafisch aspect' van multimedia en beeldtaal. Ikzelf tracht een mooie tekst uit de voeten te stampen om onze politieke partij aan te prijzen want we willen natuurlijk wel de meeste stemmen krijgen.

Ik zet mij weer terug aan het werk... De avond is immers nog jong!

Groetjes,
Inez

Laatste loodjes wegen het zwaarst

20:30, 12/5/2009 .. 0 comments .. Link
Hallo! We zijn nu bijna in het midden van onze laatste exploratieweek dit jaar. Vandaag hadden we onze presentatie van Sociologie. Deze presentatie is goed gegaan. In de namiddag hebben we hard gewerkt aan onze presentatie voor PRV en CC. Sofie, Inez en ik hebben de hele namiddag druk bezig geweest om de laatste taak van PRV af te werken. We hebben gezocht naar wetenschappelijke onderzoeken en naar een gepaste lay-out voor onze posterpresentatie voor het vak PRV. We hebben ook gediscussieerd over ons moodboard voor CC. Nadat we 4uur in het EMI gewerkt hadden, zijn we op consultatie geweest voor de taak van Multimedia en Beeldtaal. Hiervoor hebben we groen licht gekregen om ons concept uit te werken. Morgen hebben we onze presentatie Frans, we hopen dat deze presentatie even goed gaat verlopen als de voorbije 2 presentaties. Nog een fijne avond gewenst! Tania Severeyns

Exploratie!

14:19, 11/5/2009 .. 0 comments .. Link

Hallo iedereen!

We hebben de eerste dag van de exploratieweek achter de rug. En het was meteen ook een geslaagde dag! We hebben namelijk onze leuke Engelse talkshow voorgebracht en het was een succes. De sfeer zat er goed in en de nodige humor was ook aanwezig. Het resultaat was gewoonweg af! We hopen dan ook op een goed cijfer.

Vandaag bereiden we ons voor op de presentatie van Sociologie die ons morgen te wachten staat. Laten we hopen dat de presentatie net zo goed als onze talkshow van vandaag mag aflopen!

Groetjes, Imke Hermans

 

 To do list

11:50, 8/5/2009 .. 0 comments .. Link

Dag dames!

De lijstjes worden korter en korter. En dat is maar goed ook, want onze energie wordt ook minder en minder. Maar om jullie nog even een laatste beetje moed in te blazen komt hier een heel kort lijstje met de allerlaatste dingetjes die nog moeten gebeuren:

PR & V: posterpresentatie op vrijdag (ieder groepje voor zich)

Commerciële communicatie: presentatie moodboard op vrijdag (ieder groepje voor zich)

Beeldtaal/multimedia: fotodossier afwerken en afgeven (ieder voor zich)
                                         laatste foto-opdracht in groepsverband

Nederlands: readerteksten studeren

Frans: presentatie voorbereiden
            powerpoint afwerken

Engels: talkshow op maandag

Sociologie: powerpoint afmaken

En dan, tromgeroffel, zijn we eindelijk klaar met de exploratieweken. En dames, ik heb er stiekem toch wel van genoten om met jullie te mogen samenwerken! Hopelijk allemaal tot volgend jaar!

Groetjes,
Vivienne MakAfscheid nemen bestaat niet :)

12:40, 7/5/2009 .. 0 comments .. Link

Goedemiddag!

Imke zei het eerder al, het einde komt nu wel heel dichtbij. Ik denk dat we allemaal niet nog niet zo goed beseffen dat we na volgende week, alle exploratietaken achter de rug hebben. Dit is voor ieder van ons een enorme opluchting als je het mij vraagt.

Geen stress meer om de deadlines te halen, geen talloze kranten meer doorbladeren op zoek naar moeilijke economische artikels, geen foto's meer zoeken, geen communicatiemiddelen meer zoeken voor bedrijven, geen reclamecampagnes meer analyseren, geen franse krantenartikels meer samenvatten,... Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan hoor :)

Deze taken zijn allemaal achter de rug. We moeten enkel nog de exploratieweek doorstaan. Deze week zal  veel stress met zich meebrengen maar dan kunnen we in ons achterhoofd houden dat het de laatste keer is (dit jaar dan toch).

Wat betreft de examens, is het einde nog lang niet in zicht. Na week 12 moeten we ons nog 2 weken opsluiten in onze studeerkamers. Daarna kunnen we aan het echte werk beginnen. Het werk waar heel het academiejaar om draait: dé examens.  Als we dit hebben doorstaan kunnen we eindelijk van onze welverdiende vakantie genieten.

Tot slot wens ik iedereen veel succes met de komende examens en wil ik iedereen graag bedanken voor de aangename samenwerking van het afgelopen jaar.

Mvg

Sofie Robben

 Het einde is in zicht!

13:19, 6/5/2009 .. 0 comments .. Link

Hallo iedereen!

We naderen stilletjesaan week 12, de week van exploratie! Deze 12de week brengt toch best wel zenuwen en stress met zich mee. De deadlines korten af, de laatste veranderingen worden uitgevoerd en de nodige voorbereidingen voor de mondelinge presentaties worden getroffen!

Maandag starten we met Engels en het voorbrengen van onze talkshow over de filmhit Twilight! Vivienne zal de rol van host Oprah op zich nemen. Ikzelf zal Kirsten Stewart vertolken en Sofie zal de rol van de knappe Robert Pattinson op zich nemen, de hoofdacteur. Annelies zal de 'director' van de film zijn en Tania zal zichzelf presenteren als een kritische journalist. En tenslotte zal Inez zichzelf volledig in de rol gooien van een gekke fan! Ik ben er zeker van dat dit een leuke talkshow zal worden!

Groetjes!

Imke Hermansstress stress stress

13:03, 6/5/2009 .. 0 comments .. Link

Beste blogbezoeker!

Het einde van het schooljaar nadert, en dat voelen we. De deadlines komen steeds dichterbij, en er is nog heel wat werk te doen. Er is vooral veel stress ontstaan na het consultatiemomentje van beeldtaal vorige week. Ons fotodossier moet volgende week af zijn en iedereen is nog op zoek naar dé juiste foto's.

De agenda van de exploratieweek zit van maandag tot vrijdag VOL! Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de presentaties, de opmaak,...

Hopelijk blijft de stress volgende week uit.

Groetjes, Annelies Melis

 

 In de gloria

21:07, 27/4/2009 .. 0 comments .. Link
Hey iedereen! Naar aanleiding van onze exploratieweek binnen enkele weken hebben we vandaag bij het vak multimedia moeten filmen. Voor het eerst hebben we een les praktijk gekregen over hoe we moeten filmen. Na de korte inleiding over hoe de camera van de school werkt, kregen we al een kleine opdracht. We moesten minstens 5 shots met een verschillende witbalans maken. Aangezien we maar een kwartiertje tijd hadden om dit te realiseren hebben we een klein fragmentje uit 'In de gloria' nagespeeld. Na heel wat gelach stond het er eindelijk op. Toen zijn we teruggegaan naar het EMI om het filmpje te monteren. We hadden heel wat problemen met de computer maar na 20minuten hadden we alles gemonteerd en zag het eindresultaat er lachwekkend maar mooi uit! Proficiat aan de leden ons explo-groepje, dit hebben we tot een mooi einde gebracht! Op naar de serieuze opdracht tijdens de exploratieweek. Nog een fijne avond! Tania Severeyns

15:03, 27/4/2009 .. 0 comments .. Link

 

Goedemiddag!

Zoals we vandaag in de les Nederlands geleerd hebben, moeten we in zakelijke en klantvriendelijke teksten  positieve bewoordingen gebruiken. Volgens mij is dit niet enkel zo bij zakelijke teksten maar ook in het dagelijks leven. Ik voel me namelijk een stuk beter bij een lijstje waarin staat wat we al wel gedaan hebben. Hierdoor krijg je het gevoel dat je al van het zwaarste deel af bent en begin je fier te worden op de prestatie die je al geleverd hebt.

Daarom zet ik ook de positieve punten even op een rijtje:

Al gedaan:

Frans: inhoud is in tekst gegoten

Engels: tekst voor de talkshow is gemaakt

Sociologie: deel A en B zijn volledig af

PRV: de 5 instrumenten zijn gevonden, besproken en geanalyseerd en verslag van bedrijfsbezoek is volledig af

CC: de 5 instrumenten zijn gevonden, besproken en geanalyseerd en verslag storechek is volledig af

Dus meiden, we hebben al heel flink gewerkt. Als we dit goede werk nog eventjes volhouden, zal dit zeker en vast beloond worden.

Geniet nog van jullie dag!

Mvg

Sofie Robben

 

 

 

 

 Voor de lijstjesfanaten.

14:01, 27/4/2009 .. 0 comments .. Link

Hallo allemaal,

In ons groepje heb je het  fenomeen van lijstjesfanaten. Ja, in onze groep zijn er een aantal mensen die dol zijn op lijstjes. Ik ben een van die personen, ik maak namelijk overal lijstjes voor. Zo heb ik lijstjes voor boodschappen, schooltaken. Er zijn ook de zogenaamde reislijstjes, wenslijstjes en zo kan ik nog wel even doorgaan. Daar hebben we nu geen tijd voor. Er zijn wel belangrijkere zaken in de wereld. Zoals de exploratieweken. En daar hebben wij ook al zeer veel lijstjes voor gebruikt. Deze werken namelijk uitermate doeltreffend. Het werkt snel, overzichtelijk en je kan zo doorstrepen wat er al gedaan is. Ideaal dus.

Nu geen gezeur meer, een lijstje voor de liefhebbers volgt:
- Frans: * verdere aanvulling van de tekst: Tania
               * samenstellen van alle documenten + opmaak: Imke en Vivienne
               * verbetering van de tekst: Inez en Annelies
               * opstellen van powerpoint: Imke en Vivienne

- Engels: * listening exercice verbeteren: Inez en Sofie
                 * inkorten talkshow: iedereen
                 * samenstellen en verbeteren: Vivienne

- Sociologie: * verbetering van het document: iedereen
                        * opmaak document: Imke
                        * printen document: Tania
                        * powerpoint: Vivienne en Imke

Nu volgt nog een lijstje voor enkel Annelies, Imke en mij:
- PR & V: * aanvullen kaders: Annelies en Imke
                 * aanvullen persbericht: Annelies
                 * nalezen: Vivienne
                 * printen: ?

                * beursbezoek: prima in orde, donderdag inleveren!\

                * moodboard intro?

- CC: * aanvullen kaders: ?
          * twee nieuwe instrumenten: Vivienne en Imke
          * besluit: Annelies ?
          * storecheck nalezen: Annelies
          * printen:?

          * moodboard intro?

- Economie: * nog artikels zoeken en bespreken: iedereen
                       * samenvoegen in een document: Vivienne
                       * printen: Vivienne

Het is een lang lijstje, ik weet het dames, schiet niet in paniek. Het is echt niet meer zoveel! Het einde komt steeds dichter in zicht!

Groetjes,
Vivienne MakDon't worry, be happy!

18:47, 22/4/2009 .. 0 comments .. Link
We kondigden het reeds aan: deze week zou hectisch en druk worden. Onze voorspellingen zijn zeer zeker uitgekomen want we werken allen zeer hard aan onze explotaken! We staan op met de exploratievelden,  denken er 's middags aan, 's avonds en 's nachts dromen we er zelfs van. Ik twijfel er aan of dit nog wel gezond is.

Het is echter wel leuk om mooie resultaten van ons werk te zien. Ikzelf en Sofie hebben de hele namiddag in het EMI zitten werken en we waren zelfs de enige die er nog zaten om half 5. Het resultaat mocht er wel wezen. Ons werk van PR hebben we nu bijna afgewerkt en we mogen best wel fier zijn op het resultaat.

We werken niet alleen in het EMI maar ook thuis of op kot. Ieder is nu individueel aan sociologie aan het werken. Ook hier wordt dus de laatste hand aan gelegd. We kunnen reeds fier zijn met het werk dat we tot nu toe geleverd hebben. Nu nog hopen dat de docenten de resultaten van onze explowerken zo goed vinden als wij. Morgen vliegen we er weer in maar we houden ons recht met de slogan:  'Don't worry, be happy!'

Groetjes,
Inez!

We vliegen er opnieuw in!

12:32, 20/4/2009 .. 0 comments .. Link

Hallo iedereen!

De eerste schooldag na de paasvakantie zit er al weer bijna op. En we vliegen er meteen opnieuw in! We hebben onze taken overlopen, de nieuwe taakverdeling besproken en nieuwe deadlines vastgelegd.

Ziehier ons resultaat!

*Frans: Verbetering van de tekst (Inez en Tania) / Tekstopmaak (Imke en Vivienne)/ Powerpointvoorstelling (Imke en Vivienne)

*Engels: Listening Exercise/ Tekst opmaken ( Imke en Vivienne)

* Sociologie: Deel A (Inez, Sofie en Annelies)/ Deel B verder uitdiepen (Imke, Sofie, Vivienne en Tania)

Aan deze vakken moeten we nog een beetje werken. Maar met goed teamwork en een goede teamspirit zullen we er zeker en vast geraken dames! Het zal ons lukken!

Vele groetjes!

Imke HermansDe (blok)vakantie loopt op z'n einde...

18:34, 19/4/2009 .. 0 comments .. Link
Hallo,

Het zonnetje maakte me deze morgen wakker en vertelde me dat het de laatste dag vakantie was. Hoewel, vakantie zou ik het niet noemen. Noem het eerder een werk/geniet-vakantie. We namen onze boeken vast en vestigden ons in het zonnetje met een lekker drankje. Zo krijgen we én een mooi kleurtje én worden we op de kop toe intelligenter. Geweldig, toch?

Het voorgaande werd misschien iets te rooskleurig voorgesteld, want we moesten echt wel hard werken in deze paasvakantie. De deadlines van de explotaken komen alsmaar dichter en dichter...  Dan begint de stress  natuurlijk wel een beetje op te borrelen...  

Geen nood! We zitten in een geweldig team en we gaan samen de strijd aan met deze taken. Alle taakjes die in de vakantie dienden klaar te zijn, zijn klaar. Zo kunnen we morgen deze taakjes samen vergelijken met elkaar, bijeenvoegen, nakijken,...

Vandaag houden sommigen van ons een laatste rustdag om morgen fit en paraat te staan in de les en anderen zetten zich vandaag nog aan het werk om reeds ingewerkt te zijn tegen morgen. Geniet allen nog van deze laatste dag want de volgende weken zullen zwaar worden... Geen paniek want wij winnen de strijd tegen deze explowerkjes en komen als een gevierde winnaar uit de strijd!

Groetjes,
Inez

Groetjes uit zonnig Oostenrijk!

17:00, 16/4/2009 .. 0 comments .. Link

Vakantie! Yeah right is wat de meesten zeggen. En gelijk hebben ze.
Zelfs als je een weekje naar het prachtige Oostenrijk gaat om eens lekker van een weekje wintersport te genieten wordt je lastiggevallen door school. Of toch tenminste door je medestudenten. Niet dat je ze dat kan kwalijk nemen. Onze agenda staat gewoon te vol met deadlines deze dagen.

En het gevolg is dat je elke keer je jouw mailbox probeert na te kijken het vol staat  met mails over deadlines, eerste versies van bepaalde taken en waarschuwingsberichten over de komende taken. Toch werken we zelfs tijdens onze vakanties hard voor school. En die zon? Die pakken we onderweg wel weer een keer mee.

Lieve groetjes uit het zonnige Oostenrijk, het is hier heerlijk! En meiden, jullie hebben al goed werk geleverd, nog even doorbijten en toch genieten van onze welverdiende vakantie!

Groetjes
Vivienne Mak16:36, 15/4/2009 .. 0 comments .. Link
Beste bezoeker.

De vakantie is alweer voorbij gevlogen.
Veel rust en vrije tijd was er echter niet. Elke dag wel 16 mails van mede-studenten ; de deadlines zijn in zicht !!

Voor het vak PR zijn we zo goed als klaar. Een leuke opdracht, vond ik zelf.
Voor Commerciële communicatie hebben we nog wat werk, vooral de storecheck is een moeilijke opdracht.

Hopelijk voltooien we ons werk even goed als in het eerste trimester.
Ik heb er alleszinds goede hoop in.

Tot maandag, het begin van alweer de negende week.

Groetjes,
Annelies Melis


Vakantie?!

09:07, 6/4/2009 .. 0 comments .. Link

Hoi allemaal,

Dachten wij deze vrijdag gezellig onze vakantie te kunnen beginnen, niets is minder waar. Het mag dan wel lijken alsof wij heerlijk twee weken vrij hebben, ons exploratieboekje denkt daar toch echt heel anders over hoor. Dus zodoende zijn de meesten onder ons ondanks het mooie weer alweer begonnnen met het maken van taken en studeren.

We moeten na de vakantie immers heel wat taken hebben afgerond. Zo moeten PR en commerciële communicatie bijna afgerond zijn. Er staat ons voor beeldtaal een fotodossier te wachten en ook zouden we druk bezig moeten zijn met het doornemen van de economische kranten.

Maar we hebben vorige week al een zeer drukke week gehad en het zonnetje schijnt ook alweer een paar dagen dus we hebben besloten dat we het best wel wat rustiger aan kunnen doen. Of niet dames?

Groetjes,

Vivienne Mak{ Last Page } { Page 1 of 2 } { Next Page }

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

We did it!
It's the final countdown!
Let's survive that last day!
Happy
Working 9 to 5!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer