Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

ITC - Nieuws, Feiten en roddels


Hier vindt u alle informatie over de laatste nieuwtjes, feiten en roddels over ITC en alles wat er mee te maken heeft.

Home | Profile | Archives | Friends


'Internetbeller heeft grote verantwoordelijkheid'

Posted at 14:37, 28/3/2006

UTRECHT -  Internetbellers zijn voor een deel zelf verantwoordelijk voor de beveiliging tegen afluisteren, aanvallen en ongewenste boodschappen. Technisch toezichtsmedewerker H. Dries van telecomtoezichthouder Opta zei dat dinsdag op een bijeenkomst over de risico's van internettelefonie.

Hoe ver de gebruikersverantwoordelijk gaat en wat de taken van aanbieders en de Opta zijn, is nog volstrekt onduidelijk, voegde Dries daar aan toe. ,,We weten nog niet wat we moeten doen. De gevaren moeten zich nog manifesteren. We houden de vinger aan de pols.''

Grote aanbieders als KPN en Tele2 vechten momenteel hard om de gunst van de nieuwe beller. Telefoneren over internet is goedkoop, maar het levert ook nieuwe gevaren op. Diensten kunnen uitvallen door een aanval, kwaadwillenden kunnen gesprekken afluisteren en aftappen en bellers kunnen worden geconfronteerd worden met de belvariant van spam: spit, de ongewenste audioboodschap.

De Opta kondigde hard optreden aan tegen ongewenste berichten via de digitale telefoonlijn. De internetpagina spamklacht.nl is ook open voor klachten over spit, benadrukte Dries.


Internet Explorer lek massaal misbruikt door malware

Posted at 15:08, 27/3/2006 in Microsoft Security

Het meest recente Internet Explorer lek dat ontdekt is wordt massaal misbruikt voor het installeren van allerlei malware. Volgens Websense zijn er meer dan 200 unieke URL's actief die het nog altijd ongepatchte lek in de browser van Microsoft misbruiken. Via de exploit worden Trojan Horse downloaders geinstalleerd, die weer andere malware downloaden, zoals BOT's, spyware, backdoors en weer andere Trojan downloaders.

Door het lek in Internet Explorer kan een kwaadaardige website zonder interactie van de gebruiker malware installeren. In de meeste gevallen gaat het om een variant van de SDbot, die eenmaal geinstalleerd op het systeem, verbinding maakt met een IRC server en op verdere instructies wacht.

Als oplossing wordt gebruikers aangeraden om ondersteuning van Active Scripting uit te schakelen en geen onbetrouwbare websites te bezoeken. Het kiezen van een andere browser is natuurlijk ook een oplossing.

Hosting door HQ ICT Systeembeheer