Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Een blog over fietsen naar het werk, voor het werk of op de racefiets voor de ontspanning.

[ Home ] [ Profile ] [ Archives ] [ Friends ]

Een nieuwe GPS voor de Fiets gekocht :Teasi One

De trouwe lezers van mijn blog weten dat ik behalve recreatief de fiets ook heel veel zakelijk inzet. En omdat ik dan nog al eens fiets in voor mij onbekende gebieden leek navigatie op de fiets mij een uitkomst. Vandaar dat ik op een gegeven moment een fietshouder voor de Garmin autonavigatie kocht en zo vrolijk naar mijn afspraken navigeerde. Een prima oplossing voor in de stad! zeker nadat ik er een fietskaart op had gezet. O.k. soms vroeg het wat improvisatievermogen omdat een autoweg soms toch de voorkeur leek te hebben, maar meestal kwam je er goed uit. Voor een wat langere afstand echter was het geen succes. en daarom kocht ik 2 jaar geleden een Garmin outdoor navigatie. De Etrex Vista HCX. het topmodel van de Etrex lijn. outdoor navigatie dus robuust en degelijk, met aparte fietsfuncties en standaard met fietshouder. dus behalve voor het wandelen en vissen ook heel goed te gebruiken op de fiets. En aanvankelijk was ik ook best tevreden. Hoewel ik het navigatiegedeelte niet direct onder controle had en het apparaat een wat langere route echt niet aankon (dan liep het vast) kon ik mij met een track eigenlijk prima redden. Heel prima! totdat.... de Garmin plotseling uit begon te vallen. En als dat gebeurd op het moment dat je 'm echt nodig hebt is dat heel vervelen. Ik heb daar al wel eens over geschreven. Maar Garmin  verving netjes de Etrex en zo was ik vrij rap weer onderweg. E.e.a gebeurde overigens net binnen het jaar. Maar... nog geen jaar later kreeg de tweede Etrex dezelfde kuren. Gelukkig nu niet op een cruciaal moment, maar toch. Dat je track niet meer compleet is en het digitale rittendagboek niet meer klopt, ach... er zijn ergere dingen op aard.
Dus de Nuvi weer op het stuur van de fiets en met Garmin aan het mailen geslagen. Na een tijdje kreeg ik bericht dat ik de GPS in mocht sturen en dat deze vervangen zou worden. Wel werd er nog even melding gemaakt dat het eigenlijk niet de bedoeling was om de de GPS op de fiets te gebruiken.  Terwijl mijn klomp brak vroeg ik mij af waarom er dan wel zo mee geadverteerd werd en Garmin Fietstoebehoren voor het apparaat verkoopt, en er fietsfuncties op zitten.  Maar goed ik kreeg weer een andere nummer 3.
Nadat ook die 3e Garmin Etrex het niet overleefde op de fiets en nu niet na bijna een jaar maar al tijdens de eerste rit, was ik er eigenlijk wel klaar mee. zie daarvoor het vorige blogbericht.

Maar wat nu dan?  Neem een Edge 800 werd mij geadviseerd, maar eigenlijk had ik geen zin meer in een Garmin. Ook van die Edge lees je, wel niet zo veel, maar toch, verhalen waarvan ik twijfels krijg. Weer een paar honderd euro uitgeven aan een apparaat waarvan je steeds het gevoel hebt dat het snel stuk zal gaan, dat leek mij niet verstandig.  Bovendien vind ik het bedrag dat Garmin daarvoor vraagt niet in verhouding staan tot de eigenlijke waarde van zo'n toestel.

Recente nieuwkomer op de markt is Mio met zijn 300 en 305hc fietsnavigatie. best interessant, maar wel erg beperkt in kaartkeuze. Daarbij moet je betalen voor kaartupdates terwijl er gebruik gemaakt wordt van Open Streetmap dat vind ik vreemd.

Andere kanshebber is Bryton rider 50.  echter ook hier enkel betaalde kaartupdates.

En toen zag ik per ongeluk de Teasi one van A-rival. De wat van wie?  denkt u. Ja dat dacht ik ook, maar wat speurwerk leerde mij dat A-rival de duitse Tom-tom is, of de Duitse Garmin, of de Duitse Mio net wat uw wilt. De speurtocht naar nederlandse ervaringen leverde mij niet zo veel op, Enkel wat terughoudende reacties van mensen die vonden dat je maar beter een Garmin Etrex voor dat geld kon kopen want dat leek ze degelijker. Hah! nou dat lijkt mij niet!

Ik vond wel veel duitse gebruikerservaringen en die waren allemaal positief of zeer positeif. Op youtube staan wat testen waarbij men ook erg over de Teasi te spreken is. De kaartupdates zijn gratis en het apparaat is schappelijk, of beter reëel geprijsd. De functies spreken mij aan en dus heb ik besloten om de Garmin hiermee te vervangen.

Vandaag kreeg ik 'm binnen en de eerste indrukken zijn zeer posieteif. De Teasi one laat zich makkelijk bedienen het scherm is lekker groot. Toch is het toestel niet groter dan de Etrex.  Ik heb wat eenvoudige van deur tot deur navigatie gedaan (letterlijk, van achterdeur naar voordeur ) en dat gaf geen verrassingen. vervolgens de houder op de woon-werkfiets gezet en morgen begint de eerste test. En daarover morgen meer!

Uitgepakt:

Vergelijking met de Garmin E-trex
Het beschermfolie moet nog van het scherm af, vandaar dat vieze hoekje...

De Teasi One zit op de fiets!

Klaar voor de eerste test!

[ 00:53 ] [ 23/10/2012 ] [ Post Comment ]

Teasi one

Ik heb ook de navigatie teasi one, maar u heeft er waarschijnlijk nog niet veel mee gedaan, hij ziet bijvoorbeeld niet dat je de pond over kan hij lijd je helemaal om scheelt zo maar 9 km, de hoogte verschillen die hij meet gaan werkelijk nergens over, stuurt je over paden en wegen die niet zouden moeten, als ik vraag naar een politie bureau dan moet ik naar Wormer terwijl ik naast het hoofdkantoor sta??? Vraag een ziekenhuis voor spoedeisende hulp en hij stuurt je 15 km verder terwijl het 5 km moet zijn, navigeer met hem en je bent de straat allang voorbij waar je in zou moeten, het kompas met daarin ook de stand van de zon te zien is de zon staat recht's achter je maar de navigatie zegt links. als je hem op race fiets zet dan zou hij je volgens zeggen over de meest goeie paden moeten lijden, die optie moet je dan zeker zelf dromen want hij doet het niet, uiteindelijk is het de grootste miskoop die je kan hebben. geld automaat ja dat kan maar dan 5km verderop en je staat er naast??? te slecht voor speelgoed zelfs, ik vind het uitermate teleurstellend, en waardeloos, je tom tom kun je beter gebruiken die doet het geweldig en weet waar je staat en alles precies en die praat ook nog tegen je, de Taesi One is waardeloos, geef beter wat meer uit.

Ronnie.

[ Anonymous ] [ 00:59 ] [ 17/12/2012 ] [ Link ]

juist wel tevreden

Beste Ronny,

ik gebruik 'm eigenlijk heel erg veel en ben juist wel tevreden. Het kompas gebruik ik nooit en de hoogteprofielen is iets wat je in Nederland op de meer vlakke gedelte's bij iedere GPS met een korreltje zout moet nemen. Dat was bij mijn Garmin ook zo. Ik weet natuurlijk niet of jij ook relatief vlak hebt gereden, maar als dat zo is dan begrijp ik je commentaar. Maak je gebruik van het zelf tekenen van route's via je pc en zet je die dan in de Teasi? dat is n.l. de beste manier om een fiets GPS te gebruiken. Een duurde fiets GPS als de Garmin zal je ook over wegen sturen waarvan je, je afvraagt of jaar daar wel wilde zijn met je racefiets. Zo zat ik Oostenrijk ooit plotseling op een MTB-track. Fiets GPS werkt anders dan Auto GPS. Maar als ik het apparaat vergelijk met de werking van de Garmin E-trex dan ben ik meer dan tevreden tot nu toe. en daarbij... deze blijft het voorlopig gewoon doen. Iets waar je bij de duurdere Garmin nooit helemaal zeker van was.

Maar de beste tip die ik je kan geven is maak gebruik van op de PC getekende route's en kies dan voor de eerste optie op de Teasi. Je zal zien dat je dan netjes de route volgt die je hebt bedacht.

misschien dat je kompas (ik gebruik dat nooit) het beter doet na een software update? maar ik heb werkelijk geen idee.

[ poldertoerist ] [ 07:11 ] [ 17/12/2012 ] [ Link ]

Hosting door HQ ICT Systeembeheer