Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Filmspeler blog

‘Help!? Mijn Raspberry Pi geeft alleen nog een rood lampje, en nu?!

02:16, 7/2/2014 .. 0 comments .. Link

Wat nu? Is de Filmspeler defect? Is het SD kaartje defect? Of is er misschien iets anders aan de hand? Het zijn vragen welke we met enige regelmatig gesteld krijgen. In 99% van de gevallen blijkt er niets met de Filmspeler of het SD kaartje aan de hand te zijn. Echter speelt de combinatie wel een rol.

De Raspberry Pi heeft een open SD slot, wat betekent dat er maar aan één kant druk wordt uitgeoefend op het SD kaartje. De ene Filmspeler kan een slot hebben waar de connectors wat verder uitsteken dan bij een andere. De tweede factor welke meespeelt is het SD kaartje. Sommige SD kaartjes zijn van harder plastic dan andere kaartjes, vooral bij goedkopere kaartjes zul je merken dat ze best buigzaam zijn. De derde factor welke mee kan spelen is warmte, plastic kan wat zachter worden bij nog niet eens van die hele hoge temperaturen. Hiermee heb je het perfecte recept voor gebogen SD kaartjes.

De vervolgvraag is dan logischerwijs: ‘Welk SD kaartje moet ik dan hebben?’. Daar is helaas geen kant en klaar antwoord op. We hebben verschillende merken getest en zelfs bij hetzelfde merk zijn we verschillende soorten plastic tegengekomen.

Je kunt natuurlijk een nieuw SD kaartje aanschaffen of gebruik maken van de pIO microSD adapter (PCB materiaal, buigt niet), maar je kunt ook zonder (hoge) kosten je Pi weer aan de praat krijgen.

Tegendruk geven

Waarschijnlijk ziet je SD kaartje er ongeveer uit als in de foto hier onder en doet je Raspberry Pi niets meer, behalve dan het rode LEDje dat brandt.

SD kaartje gebogen

Licht gebogen SD kaartje

De oplossing is zeer eenvoudig. Je moet zorgen dat het SD kaartje tegen de Raspberry Pi aan gedrukt wordt zodat hij goed contact maakt. Je kunt dit doen door een stukje papier te vouwen en tussen de case en het SD kaartje te schuiven, of door iets als een kleine rubber pad op de case te plakken ter hoogte van waar het SD slot van de Filmspeler zit, zoals hieronder.

Rubber pad ter hoogte van het SD slot van de Pi

Rubber pad ter hoogte van het SD slot van de Pi

Wanneer je de Filmspeler weer terug in de case stopt (met SD kaartje al in de Pi!) zal het SD kaartje tegen de connectors van de SD slot aangedrukt worden en zal je Raspberry Pi weer normaal opstarten.

De Raspberry Pi herkent het SD kaartje weer

De Raspberry Pi herkent het SD kaartje weer

Zoals in het begin van deze post aangegeven werkt dit in 99% van de gevallen waarbij de Filmspeler de SD kaart niet meer herkent. Als zelfs deze methode niet werkt dan heb je waarschijnlijk wel een defecte Pi of een defect SD kaartje.

Hopelijk zal de Raspberry Pi Foundation in een nieuwe revisie van de Raspberry Pi overstappen op een ander type SD slot zodat dit probleem tot het verleden behoort.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

‘Help!? Mijn Raspberry Pi geeft alleen nog een rood lampje, en nu?!

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer