Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Weblog Europees Kampioenschap voetbal 2008 in Zwitserland en Oostenrijk

30/1/2008 - Mogelijk meer landen op EK

De UEFA gaat eind deze maand bekijken of de toekomstige Europese Kampioenschappen met meer landen gespeeld kunnen worden. In 2008 en 2012 wordt nog met 16 landen gespeeld, in 2016 wordt wellicht met 24 landen het toernooi afgewerkt.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Spanje: Idols-achtige competitie voor EK volsklied

Spanje zal mogelijk het het EK 2008 verschijnen met een totaal gerenoveerd volkslied. Het Spaanse Olympische Comité ergert zich aan de huidige klanken, waarop de voetballers hoogstens kunnen neuriën.

Om het probleem te verhelpen schreef het COE een Idols-achtige competitie uit. Meer dan zevenduizend inzendingen was het resultaat.

Vrijdag werd de winnaar bekend gemaakt. Het zegevierende lied begint als volgt: ‘Viva España/We zingen samen/Met verschillende stem/En met hetzelfde hart’.

Of het winnende volkslied ook daadwerkelijk in Oostenrijk en Zwitserland gespeeld gaat worden is de vraag. Wil de COE het idee doorzetten, dan zal het meer dan 500.000 handtekeningen moeten verzamelend, alvorens het parlement het 'wetsvoorstel' onder de loep neemt.

Bron Voetbalprimeur
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Veel EK Voetbal bij Eurosport

Eurosport heeft met de UEFA (Europese voetbalbond) een overeenkomst gesloten voor "time-shifted" (met vertraging) uitzendingen van alle 31 wedstrijden van de UEFA EURO 2008. UEFA EURO 2008 vindt  tussen 7 en 29 juni plaats in Oostenrijk en Zwitserland.

Daarnaast zendt Eurosport dagelijks drie programma's uit om 17:00, 20:00 en 23:00 uur, die volledig in het teken staan van de UEFA EURO 2008. In totaal besteedt Eurosport meer dan 200 uur aan UEFA EURO 2008, waardoor de voetballiefhebbers niets hoeven te missen van het EK.

Eurosport 2 laat de belangrijkste wedstrijden nogmaals zien en in dagelijkse nieuwsbulletins komen het laatste nieuws en de
persconferenties aan bod.

De uitgebreide verslaggeving van UEFA EURO 2008 staat symbool voor een uniek voetbaljaar op Eurosport, beginnend op zondag 20 januari met LIVE verslag van de Afrika Cup voetbal in Ghana.

De UEFA Champions League en de UEFA Cup zijn de andere "blockbusters" die de voetbalfans dit seizoen op Eurosport kunnen volgen. Ook een groot aantal jeugd-, vrouwen- en zaalvoetbaltoernooien en diverse beach soccer evenementen krijgen ruimschoots aandacht.

Bron http://www.ekvoetbalonline.nl/

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Ook Koevermans, Slory en Hofs hebben oren naar Olympische Spelen

Nu het Nederlands Olympisch team eindelijk weer eens mee mag doen aan de Olympische Spelen laten diverse spelers weten graag deel te willen nemen aan het toernooi.
<a href="http://goal.adbureau.net/accipiter/adclick/CID=0000021d324d324e00000000/acc_random=82636848/SITE=NL.GOAL/AREA=2L/LANG=NL/AAMSZ=300x250/pageid=88168784"><img src="http://goal-images.adbureau.net/goal/300x250_GOALCUP_NL.swf" alt="Alternate Ad Image Text Goes Here!" width="300" height="250" border="0"></a>

Het toernooi is bedoeld voor spelers geboren na 1 januari 1985, maar elk land mag drie dispensatiespelers meenemen.

"Als Foppe me vraagt ga ik mee, absoluut," aldus Koevermans in Panorama.

Eerder toonden Ruud van Nistelrooy, Clarence Seedorf, Mark van Bommel, Roy Makaay, Patrick Kluivert en Boudewijn Zenden reeds interesse. Daar komen nu nog tien grote namen bij. Naast Koevermans zeggen ook Kevin Hofland, Theo Lucius, Andwélé Slory, Nicky Hofs (allen Feyenoord), Barry Opdam, David Mendes da Silva (beiden AZ), Theo Janssen (Vitesse) en George Boateng (Middlesbrough) in het weekblad dat ze open staan voor een avontuur in China.

Spelers die deelnemen aan het EK worden door bondscoach Foppe de Haan niet voor Peking geselecteerd, zo luidt de afspraak. "Het team dat er nu staat is al heel aardig. Maar er mankeert nog wel wat aan: een spits, een dominante verdediger en een uitstekende verdedigende middenvelder. Het wordt lastig, want ik mag er maar drie meenemen," aldus De Haan.


Bron Goal.com

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Kroatië speelt oefenwedstrijd tegen Schotland

Kroatië zal het in een oefenwedstrijd op 26 maart moeten opnemen tegen het Schotse voetbalelftal. De wedstrijd zal in Schotland worden gespeeld op het Hampden Park in Glasgow.

"Met hen hebben we goede verhoudingen, we hebben lang niet tegen hen gespeeld, maar de laatste keer waren we goed ontvangen in Schotland. De laatste keer dat Schotland in Kroatië speelde was het Schotse publiek geweldig, dat was in de herfst van het jaar 2000", aldus de woordvoerder van het nationale voetbalelftal van Kroatië, Zorislav Srebric.

Er was ook sprake van een mogelijke oefenwedstrijd tegen Ierland, maar de Kroatische voetbalbond wilde graag in het buiteland spelen evenals de voetbalbond van Ierland. Zodoende is er een wedstrijd gepland tegen de Schotten.

"Ierland zullen we een andere termijn aanbieden, ergens in augustus of november dit jaar", aldus Srebric.

Bron http://www.ekvoetbal2008.eu/
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Van Basten lijkt open te staan voor HSV

De Nederlandse bondscoach Marco van Basten is één van de kandidaten voor de vrijkomende trainersfunctie bij Hambuger SV. De trainer laat weten dat de club interessant is, maar kan er eigenlijk niets over zeggen.

Volgens Bild was de huidige trainer van HSV, Huub Stevens, samen met technisch directeur Dietmar Beiersdorfer afgelopen zaterdag naar Nederland gegaan om met diverse kandidaten te praten. De Duitse club wil niets loslaten over de opvolging van Stevens, toch weet de ochtendkrant dat Van Basten tot de kandidaten hoort.

Tegenover de Duitse krant laat Van Basten weten dat HSV een interessante club is: "Na vier jaar wordt het tijd voor een andere omgeving. HSV is een interessante vereniging, een Europese club met potentie en perspectief. Daar werken goede mensen. Maar ik kan niet over dingen praten die in de toekomst liggen."

Bron Voetbalprimeur
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Spanje speelt vriendschappelijke wedstrijden tegen Europese grootmachten

Spanje zal in de aanloop naar het EK in Oostenrijk en Zwitserland enkele vriendschappelijke wedstrijden spelen tegen enkele sterke Europese voetballanden.

De komende twee maanden zal het Spaanse nationale voetbalelftal het op moeten nemen tegen de winnaar en de finalist van de afgelopen WK in Duitsland. De selectie van Luis Aragones ontmoet op 6 februari in Malaga de finalist Frankrijk en op 26 maart staat Italië op de plannening. De wedstrijd tegen Italië zal worden gespeeld in de stadion van Elche CF, Estadio Manuel Martínez Valero.

De andere wedstrijden zullen worden gespeeld op 31 mei tegen een nog onbekend tegenstander en op 4 juni tegen VS, op een nog onbekende locatie. Spanje dat in groep D is ingedeeld zal het tijdens het EK moeten opnemen tegen Griekenland, Zweden en Rusland.

http://www.ekvoetbal2008.eu/
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Van Marwijk mogelijke kandidaat om Van Basten op te volgen

De coach van Feyenoord, Bert van Marwijk, is een van de mogelijke kandidaten om Marco van Basten op te volgen.

Een clausule in het contract van Van Marwijk stelt hem in staat om zijn contract bij Feyenoord eenzijdig op te zeggen, aldus Sportweek.

Van Marwijk wilde de afgelopen vrijdag na de wedstrijd tegen Excelsior nog geen uitspraken doen over de mogelijke functie als bondscoach van Oranje, die hemn door KNVB mogelijk wordt aangeboden. Louis van Gaal was eerder wel enthousiast over het feit dat hij mogelijk een van de kandidaten zou zijn als opvolger van Van Basten, hij liet weten dat hij een tweede termijn niet uit de weg zal gaan.

http://www.ekvoetbal2008.eu/
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - UEFA gaat flink betalen aan clubs die spelers afstaan voor het EK

Wereldvoetbalbond FIFA en de Europese voetbalunie UEFA zijn definitief bereid een vergoeding te betalen aan Europese clubteams die internationals leveren bij EK's en WK's. Het bedrag dat daarvoor wordt vrijgemaakt bedraagt 175 miljoen euro, zo bevestigde een vertegenwoordiger van voetbalclub Barcelona in Nyon waar clubs en bonden maandag vergaderden.

De UEFA levert het grootste deel van het geld, een kleine 100 miljoen. Vorige week waren vertegenwoordigers van een aantal topclubs waaronder Ajax bijeen op het hoofdkantoor van de FIFA om over de tegemoetkoming te praten. Toen werd al bekend dat clubs kunnen rekenen op een bedrag van 4500 euro per dag dat een speler actief is op een EK. De FIFA is minder scheutig: 1200 euro per dag bij een WK.

De bijdrage is bedoeld om een einde te maken aan de lang gekoesterde wens van topclubs, nu nog verenigd in de G14, een vergoeding te ontvangen wanneer een speler geblesseerd terugkomt na een interland. De belangenvereniging ondersteunt de poging van de Belgische club Charleroi via de rechter een schadevergoeding te krijgen van de FIFA omdat de Marokkaanse speler Abdelmajid Oulmers zich bij een interland blesseerde en acht maanden niet inzetbaar was. Het vermoeden bestaat dat deze zaak, en vergelijkbare van het Franse Olympique Lyon en het Spaanse Atletico Madrid, nu gesloten wordt.

De G14 gaat binnenkort op in een nieuwe belangenvereniging waarin 103 clubs uit 53 Europese landen zitting zullen nemen. „Er is geen winnaar vandaag, behalve dan het voetbal”, zei UEFA-baas Michel Platini in Nyon. „Het was ondenkbaar dat clubs hun spelers zouden verbieden voor hun land uit te komen. Maar het was ook logisch dat de clubs die internationals leveren meedelen in de opbrengsten van het interlandvoetbal.”

In de nieuwe plannen zijn de bonden bereid interlands voortaan te plannen op dinsdag en zaterdag in plaats van woensdag en zaterdag. De spelers zouden zodoende een dag extra rust krijgen voordat ze in het weekeinde weer voor hun club actief zijn. Spelers hoeven in de nieuwe plannen ook nog maar een keer per jaar beschikbaar te zijn voor vriendschappelijke interlands op een ander continent.

Bron http://www.ekvoetbalonline.nl

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Oranje invasie verwacht in Bern

De Nederlandse politie verwacht dat er komende zomer vele Nederlandse voetbalfans zullen afreizen naar Bern, de speelstad van Oranje. De politie schat dat er per wedstrijd zo'n 30.000 fans aanwezig zijn.

"Twee jaar terug, bij het WK in Duitsland, hebben we ons vergist", zegt Henk Groenevelt, hoofd van het centraal informatiepunt voetbalvandalisme. "Destijds waren er bij de wedstrijd in Stuttgart maar liefst 60.000 Nederlanders op de been. Zo veel zullen het er deze keer niet worden."

"Vier jaar geleden, bij het EK in Portugal, waren er per duel 20.000 tot 25.000 Oranjefans. Nu verwachten we er dus wat meer."

"We verwachten in vergelijking met het WK iets minder Oranjefans omdat Zwitserland net wat verder weg is dan Duitsland. Uiteraard hangt het aantal fans ook af van de prestaties van het Nederlands elftal", aldus Groenevelt in
De Telegraaf

Bron http://www.ekvoetbalonline.nl/
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Hitzfeld: Het is niet mijn probleem als Podolski het EK mist

De coach van het Duitse Bayern München, Ottmar Hitzfeld, heeft gezegd dat het niet zijn probleem is als de Duitse aanvaller Lukas Podolski het EK niet haalt doordat hij geen geen speelminuten krijgt.

"Joachim Löw is de Duitse bondscoach en hij beslist of Podolski zal spelen tijdens het EK", aldus Hitzfeld.

"Het is niet mijn probleem als hij het EK zal missen, ik kan daar weinig aan doen. Ik heb de beschikking over vier aanvallers, maar we spelen op drie fronten, hierdoor hebben we alle spelers nodig."

"Ik ben blij dat ik na de hervatting van de tweede helft van dit seizoen kan beschikken over alle spelers."

Bayern aast op het kampioenschap van de Bundesliga, Duitse beker en de UEFA-cup.

Bron http://www.ekvoetbal2008.eu
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Cameratoezicht tijdens wedstrijden in Genève

Tijdens het EK zullen de autoriteiten van Genève het gedrag van de supporters in de gaten houden.

Uit angst voor het geweld van de hooligans heeft het bestuur van de stad hiertoe besloten na lang overleg. In de wijk waarin de wedstrijden gespeeld zullen worden zullen er acht camera's worden opgehangen. In de oorspronkelijke plan was er plaats voor 22 camera's, maar dit zou te hoge kosten met zich meebrengen, hierdoor heeft het bestuur er vanaf gezien. In totaal kost het plan ongeveer 4,7 miljoen Zwitserse frank.

Bron http://www.ekvoetbal2008.eu/
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Jeugdig Portugees elftal in oefenwedstrijd tegen Italië

Rui Patrício debuteert in de selectie van het Portugese nationale elftal. De doelman van Sporting Portugal kreeg van bondscoach Luiz Felipe Scolari een uitnodiging voor de oefeninterland tegen Italië op 6 februari.

De negentienjarige goalie stond dit seizoen in zeven competitieduels onder de lat en kwam tevens in actie tegen Manchester United en Dinamo Kiev in het kader van de Champions League. “Het is belangrijk om de jeugd de kans te geven”, liet Scolari in een reactie weten.

Scolari kan tegen de huidige wereldkampioen geen beroep doen op de geblesseerde Pepe (kuit) en Simao Sabrosa (dijbeen), terwijl Miguel, Miguel Veloso en Manuel Fernandes niet uitgenodigd werden. Overigens heeft Italië in de afgelopen dertig jaar geen enkele ontmoeting van Portugal verloren.

De volledige selectie:

Doel: Quim (Benfica), Ricardo (Real Betis) en Rui Patrício (Sporting Portugal)

Verdediging: Bruno Alves (FC Porto), Fernando Meira (VfB Stuttgart), Jorge Ribeiro (Boavista), José Bosingwa (FC Porto), Marco Caneira (Valencia), Paulo Ferreira (Chelsea) en Ricardo Carvalho (Chelsea)

Middenveld: Deco (Barcelona), Petit (Benfica), Maniche (Internazionale), Raul Meireles (FC Porto) en Nani (Manchester United)

Aanval: Ariza Makukula (Marítimo), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Nuno Gomes (Benfica) en Ricardo Quaresma (FC Porto).

Bron http://www.ekvoetbalonline.nl
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Hiddink was nummer één op lijstje Kesler

Guus Hiddink was nummer 1 om de huidige bondscoach Marco van Basten op te volgen. Dit heeft Henk Kesler, voorzitter van de KNVB, maandagavond in tv programma Het Gesprek gezegd.

Kesler benaderde Hiddink of hij interesse had om na het EK de nieuwe bondscoach van Oranje te worden. Hiddink gaf duidelijk aan dat hij niet opnieuw beschikbaar is als bondscoach.

In de periode 1994 tot en met 1998 was Hiddink bondscoach van Oranje. Hiddink is nu werkzaam als bondscoach bij Rusland waarmee hij zich plaatste voor het komende EK.

Bron http://www.ek-wk.nl/nieuws/

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Rijkaard wil geen bondscoach worden

Frank Rijkaard zal Marco van Basten niet opvolgen als Bondscoach van het Nederlands elftal Dit zei hij afgelopen zondag tijdens een interview bij de NOS.

Frank Rijkaard was eerder assistent-trainer bij Oranje onder toenmalig Bondscoach Guus Hiddink. In Augustus 1998 nam hij de functie van Bondscoach over en leidde Oranje tot en met het EK in Nederland en België in 2000. Tijdens het interview bij de NOS reageerde Rijkaard eveneens ontkennend op de vraag of KNVB-directeur Henk Kesler hem had gebeld om te informeren naar zijn beschikbaarheid.

Bron http://www.ek-wk.nl

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Vennegoor of Hesselink en Afellay terug in Oranje

Bondscoach Marco van Basten heeft de voorselectie bekend gemaakt voor de vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Kroatië op 6 februari.

De voorlopige selectie bestaat uit 27 spelers. Ibrahim Affelay, Denny Landzaat en Jan Vennegoor of Hesselink zijn weer opgenomen. Het drietal ontbrak in de vorige interland tegen Wit-Rusland.

Robin van Persie en Arjen Robben ontbreken nog in de selectie. Ze zijn nog niet voldoende hersteld om mee te spelen. Op vrijdag 1 februari zal de bondscoach de definitieve selectie bekend maken.

De voorlopige selectie:
Keepers: Edwin van der Sar, Maarten Stekelenburg, Henk Timmer.
Verdediging: Wilfred Bouma, Tim de Cler, Urby Emanuelson, John Heitinga, Kew Jaliens, Joris Mathijsen, Mario Melchiot, André Ooijer.
Middenveld: Ibrahim Afellay, Giovanni van Bronckhorst, Orlando Engelaar, Nigel de Jong, Danny Landzaat, Hedwiges Maduro, Clarence Seedorf, Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Demy de Zeeuw.
Aanval: Ryan Babel, Klaas-Jan Huntelaar, Danny Koevermans, Dirk Kuyt, Ruud van Nistelrooy, Jan Vennegoor of Hesselink.

Bron http://www.ek-wk.nl/nieuws/

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Vandereycken mag bondscoach België blijven

Aan de onzekerheid over de positie van René Vandereycken is een einde gekomen. Van de bond mag hij coach blijven.

De laatste weken was de openbare discussie heftig of Vandereycken zijn werk als bondscoach mocht voortzetten na de teleurstellende EK-kwalificatiereeks. Vooral de relatie met bondsofficials en de pers was stroef.

De technische commissie en het uitvoerend comité van de Belgische bond (KBVB) kwamen met het verlossende woord. 'Wij willen graag zijn contract, dat tot juni 2008 loopt, verlengen. Met het oog op het WK 2010', zei voorzitter François De Keersmaecker.

'Geen EK voor ons, maar daarop alleen mag Vandereycken niet afgerekend worden', aldus De Keersmaecker. 'Zijn scouting en zijn selectie zijn altijd perfect voorbereid. En hij heeft een ploeg voor de toekomst gebouwd. Hij heeft vele jonge en onbekende spelers een kans gegeven, dat is heel positief.'

'Kortom, de KBVB vindt dat Vandereycken zijn werk goed heeft gedaan', aldus De Keersmaecker. 'Maar we verwachten nu wel resultaten naar het WK 2010 toe. De jeugdfoutjes van de EK-campagne moeten nu achterwege blijven.'

Vandereycken moet zelf ook wél willen doorgaan als bondscoach. 'We gaan dus snel om de tafel zitten om alles rustig uit te praten. En niet alleen het financiële zal een bepalende rol spelen', zei de bondspreses. 'De organisatie, ambitie, communicatie,... alles zal aan bod komen. En mochten de onderhandelingen toch nog afspringen, dan staan we hier rap terug.'


 

Bron VI

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Bosnië gooit verliezende bondscoach eruit

Bosnië-Herzegovina heeft Fuad Muzurović ontslagen. De bondscoach, die het ook al van 1992 tot '97 voor het zeggen had, moet wijken vanwege het dramatische slot van de EK-kwalificatiereeks.

De Bosniërs eindigden met vijf nederlagen en grepen daardoor naast plaatsing voor het EK 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. Muzurović was na zijn aantreden in december 2006 nog wel met drie zeges begonnen.

Muzurović is niet het enige slachtoffer van de armoedige prestaties van Bosnië-Herzegovina. Ook de trainers van Onder-21, van de nationale futsal-ploeg en de coördinator van alle Bosnische selecties zijn ontslagen.

Bron VI
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - 'Kritiek op Oranje soms om misselijk van te worden'

Het succes van Hamburger SV straalt af op het Nederlandse smaldeel. Voetbal International zocht Nigel de Jong, Rafael van der Vaart, Romeo Castelen en Joris Mathijsen op.

'We drukken met z'n vieren een behoorlijk stempel op het huidige HSV', zegt De Jong in de nieuwe VI. 'En het leuke is dat de mensen daar heel positief over zijn, ze zien ons niet als indringers. Sommigen komen zelfs met een oranje sjaal naar het stadion.'

'Als ik de aandacht hier vergelijk met hoe ze in Amsterdam op Ajax of Ajacieden reageren, dan is dat een wereld van verschil', roemt De Jong de betrokkenheid in Hamburg. 'Ik ben bijna geneigd te zeggen dat ze in Amsterdam nauwelijks met voetbal bezig zijn.'

Van der Vaart sluit zich daar bij aan: 'In het begin was ik bang dat ze ons zouden uitkotsen als het minder zou gaan. Maar dat is absoluut niet het geval gebleken.' Hoe anders is het met het Nederlands elftal. De oud-Ajacied begrijpt weinig van de negatieve benadering. 'Het is soms om misselijk van te worden.'
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Bronnen nieuwsberichten

De achttien onderstaande nieuwsberichten hebben allemaal één bron: VoetbalPrimeur. Excuus voor het niet vermelden van de bron achter elk nieuwsbericht!
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Spanje wil Krkic nu al binden

Bojan Krkic maakt mogelijk volgende week zijn debuut in de nationale ploeg van Spanje. Het pas zeventienjarige toptalent van FC Barcelona zit waarschijnlijk bij de selectie voor het oefenduel met Frankrijk.

Omdat de vader van Krkic afkomstig is uit Servië, zou ook dat land nog een beroep kunnen doen op de jonge aanvaller. Bondscoach Luis Aragonés wil de speler daarom snel aan Spanje binden. "De kans bestaat inderdaad dat we hem oproepen. Dit met het idee dat hij voor Spanje kiest en niet voor een ander land", aldus de coach.

"Hij is pas zeventien, maar hij maakt een uitzonderlijke progressie. Krkic heeft veel kwaliteit, een oogje voor de goal en hij kan zeker een groot voetballer worden", zo roemt Aragonés het talent. Eerder won Krkic het EK voor spelers onder de zeventien al met Spanje.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Trapattoni kan bondscoach Ierland worden

De Ierse voetbalbond FAI heeft Giovanni Trapattoni in beeld om de nieuwe bondscoach van Ierland te worden. De Italiaan moet de eerder ontslagen Steve Staunton opvolgen, melden diverse Britse media.

Trapattoni is sinds het jaar 2006 trainer van Red Bull Salzburg. Die club lijkt echter te willen meewerken aan een Iers avontuur van Trapattoni, die tussen 2000 en 2004 al bondscoach van Italië was.

De Ieren hebben op 6 februari een oefeninterland tegen Brazilië op het programma staan. De FAI hoopt voor die wedstrijd een bondscoach te kunnen presenteren.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - 'Ajax om de tafel met Van Basten'

Marco van Basten kan na het Europees kampioenschap zijn trainersloopbaan voortzetten bij Ajax. De Telegraaf meldt dat de Amsterdammers toenadering hebben gezocht en dat de onderhandelingen zijn gestart.

Helemaal verrassend is dit nieuws niet. De 43-jarige Van Basten werd in de media al veelvuldig in verband gebracht met Ajax en dat hield verre van op toen de bondscoach bekend maakte er na het EK mee te stoppen.

In Amsterdam zou hij de opvolger moeten worden van Henk ten Cate, die enkele maanden geleden naar Chelsea trok. Adrie Koster fungeert tot het einde van dit seizoen als interim-trainer.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Stevens heeft nooit contact met Van Basten

Huub Stevens is vol onbegrip over het feit dat bondscoach Marco van Basten vrijwel nooit contact met hem heeft. "Ik zou als bondscoach bepaalde informatie willen weten", aldus de oefenmeester van HSV in Sportweek.

De Hamburgse club levert vier internationals aan Oranje, desondanks praat Van Basten vrijwel nooit met Stevens over Rafael van der Vaart, Nigel de Jong, Joris Mathijssen en Romeo Castelen. "Nadat ik in Studio Voetbal zat, was er even contact. Van Basten en John van ’t Schip zouden naar een wedstrijd van HSV komen kijken en dan meteen bijkletsen. Maar dat is nog steeds niet gebeurd."

Tot onbegrip van de toekomstig PSV-trainer. "Tja, ík zou als bondscoach bepaalde informatie willen weten, want je kunt niet in een paar dagen tijd in de hoofden van achttien spelers kruipen. Ik heb alleen contact met keeperstrainer Ruud Hesp. Maar ik dacht niet dat wij een Nederlandse keeper in de selectie hebben."
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Berg en Lindgren debuteren bij Zweden

Marcus Berg en de inmiddels naar Ajax vertrokken Rasmus Lindgren hebben door hun prestaties bij FC Groningen een plek in de selectie van Zweden afgedwongen. Kennedy Bakircioglü is ook opgeroepen.

Lars Lagerbäck, bondscoach van het Scandinavische land, wil het duo aan het werk zien in de vriendschappelijke interland tegen Turkije. In Istanbul staan beide landen op 6 februari tegenover elkaar.

Berg kwam afgelopen zomer voor een recordbedrag van vier miljoen euro naar de Euroborg. De spits scoorde inmiddels elf goals. Lindgren verdiende naast zijn uitnodiging voor het nationale team ook een transfer naar Ajax. De middenvelder was een dragende kracht in het team van Ron Jans en was zelfs een aantal duels aanvoerder.

Ook diverse oud-Eredivisie-spelers zijn opgeroepen. Petter Hansson (Stade Rennes, ex-SC Heerenveen), Daniel Majstorovic (FC Basel, ex-FC Twente), Markus Rosenberg (Werder Bremen, ex-Ajax) en Johan Elmander (Toulouse, ex-Feyenoord) mogen allen naar Turkije afreizen.

Grote afwezige in de selectie is Zlatan Ibrahimovic. De spits van Internazionale, die eerder onder meer voor Ajax speelde, krijgt rust.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Finland kiest opnieuw Britse bondscoach

Stuart Baxter gaat de komende jaren aan de slag als bondscoach van Finland. De Brit is de opvolger van een landgenoot, Roy Hodgson (foto). Die besloot vorige maand plotseling zijn ontslag in te dienen.

Baxter was tussen 2004 en 2005 ook al eens bondscoach. Toen deed de oefenmeester een poging om Zuid-Afrika naar het WK van 2006 in Duitsland te leiden. Daar slaagde Baxter echter niet in.

Vervolgens ging de Brit aan de slag bij Helsingsborgs. Baxter nam daar vorige maand vanwege persoonlijke omstandigheden ontslag.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - De Mos: Verbeek ideale man voor Oranje

Of hij op het beruchte kandidatenlijstje van de KNVB staat is onbekend, maar volgens collega-trainer Aad de Mos zou Gertjan Verbeek een prima opvolger zijn van Marco van Basten als bondscoach van Oranje.

De oefenmeester van Vitesse brak een lans voor de scheidend sc Heerenveen-coach in het praatprogramma Voetbal Insite. De Mos roemde het werk, de persoonlijkheid en de communicatieve kwaliteiten van Verbeek.

Zelf schoof Verbeek aan in het programma Studio Voetbal. Hoewel hij niet geconfronteerd werd met de woorden van De Mos lijkt hij te denken aan een toekomst bij een club. "Ik wil dagelijks met mijn spelers op het veld staan", zei de succesvolle trainer.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Bouaouzan droomt nog van het grote Oranje

De naam Rachid Bouaouzan wordt in Nederland vooral gelinkt aan de zware overtreding op Niels Kokmeijer. De aanvaller is in Engeland echter bezig om alsnog alles uit zijn carrière te halen, zoals het Nederlands elftal.

Willem van Hanegem probeerde de 23-jarige aanvaller van Wigan Athletic naar FC Utrecht te halen. Bouaouzan laat aan VI weten dat hij ook niet per se weg hoefde uit Nederland: "Ik wilde niet per se naar het buitenland. Ik heb pas 58 wedstrijden in de Eredivisie gespeeld en had nog lang niet het gevoel dat ik klaar was in Nederland. Daarbij woonde ik nog lekker thuis bij mijn ouders. Ik heb veel gesprekken met Willem en FC Utrecht gevoerd. Ik had graag onder hem gespeeld."

Bouaouzan is nog steeds lovend over de kwaliteiten van De Kromme: "Hij is een goede trainer en hij is eerlijk. Van Hanegem haalt het beste uit een team. Je hoort bij hem zelden een wisselspeler klagen. Willem is erg belangrijk voor me geweest, hij heeft me altijd op mijn voetbalkwaliteiten beoordeeld. Wat dat betreft is hij een van de weinige in Nederland. Overigens was ik ook erg gesteld op Wiljan Vloet, mijn trainer bij Sparta."

Bij Wigan Athletic speelde Bouaouzan nog geen competitieduel mee met het eerste elftal. Toch blijft hij positief: "Ik wil proberen in Engeland te slagen. Niet iedereen krijgt de kans naar het buitenland te gaan en dan ook nog eens naar een van de mooiste competities van de wereld. Als ik klaar ben met voetballen wil ik mezelf recht kunnen aankijken. Ik wil er alles aan gedaan hebben."

De Rotterdammer heeft nog één grote droom en heeft daar alles voor over, zelfs een tijdelijke verhuurperiode: "Als ik verhuurd moet worden om aan spelen toe te komen, dan doe ik dat. Het is een droom van me om ooit voor het Nederlands elftal uit te komen, maar eerst maar eens een basisplaats bij Wigan." 
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Platini wil 'Europese sportpolitie'

UEFA-voorzitter Michel Platini hoopt op een speciale politie-eenheid die zich alleen gaat bezighouden met het geweld in voetbalstadions. Een soort van ‘Europese sportpolitie’ die hooligans ook op continentaal niveau moet gaan aanpakken.

"Zo’n politie-eenheid kan in samenwerking met de autoriteiten werken", zegt Platini in een toespraak voor de Raad Van Europa. De Fransman hoopt dit jaar zijn plan onder de aandacht te brengen, aangezien Frankrijk vanaf 1 juli het EU-voorzitterschap op zich zal nemen. Het aanpakken van voor de overheid bekende hooligans op continentaal niveau is, zeker met het oog op het komende EK in Oostenrijk en Zwitserland, het hoofddoel van zijn plan.

Momenteel bestaat er al enige samenwerking tussen politie-organisaties in verschillende landen. "Er bestaat al vrij nauwe samenwerking tussen de verschillende politie-autoriteiten uit elk land, en dat zal gaan verbeteren in de aanloop naar Euro 2008", besluit Platini.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Toekomst Heitinga voor het EK duidelijk

John Heitinga wil voor de start van het Europees Kampioenschap komende zomer weten waar hij na de zomer speelt. Dat stelt de verdediger van Ajax op de clubsite.

"Ik beslis voordat het EK begint over mijn toekomst. Nu ben ik er nog niet uit. Misschien vertrek ik, maar het kan ook zijn dat ik bij Ajax blijf. Ik loop hier al sinds mijn zevende jaar rond, heb ontzettend veel meegemaakt. Mijn hart is rood-wit en ik voetbal hier ook nog altijd met heel veel plezier", aldus de international.

De verdediger werd de voorbije weken al gelinkt aan een buitenlands avontuur. Diverse Europese topclubs, waaronder het serieus geinteresseerde Atletico Madrid, volgen de verrichtingen van het Amsterdamse jeugdproduct nauwlettend.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - België gaat oefenen tegen Duitsland

Op 20 augustus staat er een oefeninterland geprogrammeerd tussen België en Duitsland. Dat heeft de KBVB bekendgemaakt. De interland saat gepland tijdens de Olympische Spelen.

De wedstrijd zal in Nûnrberg worden gespeeld ter voorbereiding van de WK-voorronde. Het is opmerkelijk dat de KBVB tijdens de Olympische Spelen een oefeninterland organiseert.

De helft van de selectie zit dan in Peking en ook bondscoach René Vandereycken gaat naar het Verre Oosten. "De oefeninterland tegen Duitsland vindt sowieso plaats. Praktische zaken regelen we later wel", meldt de bond.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Van Basten en Seedorf halen kou uit de lucht

Marco van Basten is donderdag een gesprek aangegaan met Clarence Seedorf. De aanleiding is een interview van de AC Milan-middenvelder, waarin hij kritiek gaf op de Nederlandse bondscoach.

"Ik heb wel eens gedacht: Waar doe ik het nog voor. Je geeft en je geeft en geeft, en je krijgt er niets voor terug", zei Seedorf in december.

Van Basten reageerde teleurgesteld, maar vertrok voor een gesprek toch naar Milaan. "Er zouden misschien misverstanden over kunnen ontstaan. Daarom vond ik het raadzaam om de kou uit de lucht te halen. Het was een goed en open gesprek, ook met betrekking tot het EK", aldus de bondscoach in de Telegraaf.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Prager opgeroepen voor Oostenrijk

Thomas Prager maakt weer deel uit van de selectie van het nationale elftal van Oostenrijk. De middenvelder van sc Heerenveen werd werd enkele maanden gepasseerd door bondscoach Josef Hickersberger, maar zit er nu weer bij.

Prager behoort samen met Emmanuel Pogatetz en Roland Linz tot de betere en bekendere spelers van de Oostenrijkse selectie. Desondanks werd het trio de laatste maanden gepasseerd door de bondscoach, die het drietal voor de oefenwedstrijd tegen Duitsland op 6 februari dus weer wel nodig heeft.

Omdat Oostenrijk mede-organisator is van het EK 2008 was het land vooraf al geplaatst. Desondanks kennen de Oostenrijkers een moeizame voorbereiding op het toernooi; slechts één van de twaalf interlands die het land speelde in 2007 werd winnen afgesloten.

De volledige selectie:

Doel: Alex Manninger (Siena), Helge Payer (Rapid Wien)

Verdediging:
Christian Fuchs (Mattersburg), Gyorgy Garics (Napoli), Andreas Ibertsberger (Freiburg), Emanuel Pogatetz (Middlesbrough), Sebastian Proedl (Sturm Graz), Martin Stranzl (Spartak Moskou)

Middenveld:
Rene Aufhauser (Red Bull Salzburg), Andreas Ivanschitz (Panathinaikos), Veli Kavlak (Rapid Wien), Christoph Leitgeb (Salzburg), Thomas Prager (SC Heerenveen), Juergen Saeumel (Sturm Graz), Joachim Standfest (Austria Vienna)

Aanval:
Martin Harnik (Werder Bremen) Roman Kienast (Ham-Kam), Roland Linz (Braga)
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Deense bondscoach voor Armenië

Armenië heeft in de persoon van de Deen Jan Poulsen een nieuwe bondscoach gevonden. Hij tekende een contract tot en met het WK van 2010, dat in Zuid-Afrika zal plaatsvinden. Hij is de opvolger van de Brit Tom Jones.

Poulsen is daarmee de derde coach in korte tijd van het nationale elftal van Armenië. Tijdens de EK-kwalificatieperiode overleed de Schot Ian Porterfield. Vervolgens werd Jones aangesteld, die na de uitschakeling voor een EK-ticket werd ontslagen.

Armenië is in de WK-kwalificatie ingedeeld in een poule met Spanje, Turkije, België, Bosnië en Estland.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Van der Sar wordt televisiepresentator

Edwin van der Sar krijgt er per 7 februari een bijbaantje bij. De keeper van het Nederlands elftal zal gaan presenteren op entertainmentzender TMF, weet het AD.

Daar zal hij in de middagshow Reaction op zoek gaan naar ballenjongens voor het Nederlands elftal tijdens oefenwedstrijden in aanloop naar het EK en de eerste kwalificatie-interland voor het WK.

De sluitpost van Manchester United denkt dat veel tieners zich aan zullen melden.  Vorig jaar meldden zich ruim 35.000 kinderen tussen de 12 en 16 jaar. Toen was Liverpool-spits Dirk Kuyt de scout.

"Ballenjongens en -meisjes geven energie aan Oranje", zegt de ervaren sluitpost in het dagblad. "Ze zijn belangrijk voor een mooie partij voetbal. Ik roep alle jongens en meiden in Nederland daarom op Oranje te helpen en zich op te geven."
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Burley nieuwe bondscoach Schotland

George Burley moet Schotland weer eens naar een eindtoernooi loodsen. De manager van Southampton is aangesteld door de SFA als opvolger van de vorig jaar opgestapte Alex McLeish.

De SFA bereikte een overeenkomst met de huidige werkgever van de Schot. Hierdoor staat niks een overgang van het Engelse Championship naar de WK-kwalificatie nog in de weg. Enkel Burley en de Schotse bond zelf moeten nog tot een akkoord komen, maar dat lijkt geen probleem.

Burley leidt Schotland voor het eerst in maart, wanneer vriendschappelijk geoefend wordt tegen Kroatië. In WK-kwalificatie-poule 5 ontmoet Burley onder andere Nederland.
Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Ballack maakt zich sterk voor Lehmann

Michael Ballack heeft het opgenomen voor zijn landgenoot Jens Lehmann. De geplaagde keeper van Arsenal zit in een moeilijke periode van zijn carrière, maar Ballack hoopt dat Lehmann er op het EK 2008 gewoon bij is.

"Ik denk dat Jens onze nummer één is", zegt Ballack tegenover het Duitse Bild. "Hij is met afstand de beste doelman die we op dit moment hebben. Als aanvoerder en veldspeler heb ik dan ook het volste vertrouwen in hem. Ik weet dat hij honderd procent fit is, of hij nu speelt of niet."

Enkele dagen geleden gaf de Duitse doelman nog aan te twijfelen over zijn toekomst als profvoetballer. Mocht er geen geschikte club komen voor hem, dan wil hij stoppen. Of bondscoach Joachim Löw de doelman dan nog nodig heeft op het EK in Oostenrijk en Zwitserland is niet bekend.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/1/2008 - Van Gaal: "Ik gaf antwoord op een vraag"

Louis van Gaal sprak vorige week desgevraagd de ambitie uit graag bondscoach te willen worden van het Nederlands Elftal. Dinsdag na de thuiswedstrijd tegen NAC Breda (1-2) krabbelde de coach ietwat terug.


"Ik heb een contract tot 2009 en dat contract zal ik altijd uitdienen, want dat is mijn ambitie", zegt de ervaren oefenmeester. "Dat ben ik met de club aangegaan en daar wil ik verder aan werken. Ik wil van deze relatief kleine club een grote club maken en als Van Gaal zo'n contract tekent, dan maakt hij dat ook af."


Van Gaal vindt bovendien dat zíjn citaten vaak uit zijn verband getrokken worden. "Als ik hier een vraag beantwoord dan is het meteen lonken naar de baan", moppert de leermeester. "Of dan rijd ik meteen naar Zeist om Kesler te smeken mij te kiezen. Dat is onzin, ik heb gewoon antwoord gegeven op een vraag."

De KNVB is op zoek naar een nieuwe bondscoach nadat Marco van Basten enige tijd terug bekend maakte na het EK aanstaande zomer te zullen vertrekken. Gevraagd of Van Gaal interesse had gaf hij antwoord met een 'ja'.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

13/12/2007 - Oranje warmt op tegen opponenten van formaat

Het Nederlands elftal heeft het oefenprogramma in de aanloop naar het EK 2008 rond. Oranje speelt vijf interlands, waarvan drie op eigen bodem. Kroatië is de eerste sparringpartner en een van de twee EK-gangers tegen wie Nederland oefent. Op 6 februari meet de ploeg van bondscoach Marco van Basten zich in Rijeka met de bedwinger van Engeland. Het op dezelfde datum geplande duel met Italië, het land dat Oranje treft in de groepsfase van het EK, komt te vervallen.

Op 26 maart gaat Nederland naar Wenen voor een ontmoeting met gastland Oostenrijk. In het Ernst Happel Stadion staat op 29 juni ook de finale van het EK gepland.

In de weken voor de start van het eindtoernooi werkt Oranje drie thuiswedstrijden af. In De Kuip (24 mei) komt Oekraïne op bezoek. Vijf dagen later is Denemarken te gast in Eindhoven. Nederland werkt zijn laatste test af op 1 juni in De Kuip tegen Wales.

Op het EK neemt Nederland het op tegen Italië, Frankrijk en Roemenië. De eerste twee plaatsen zich voor de achtste finale.

Bron: VI

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

13/12/2007 - Gullit tipt Rusland als EK-winnaar

In 2004 kroonde Griekenland zich tot Europees Kampioen en in 1992 zorgden de Denen voor verbaasde gezichten. Volgens Ruud Gullit staat een nieuwe verrassing voor de deur. De Nederlandse coach van LA Galaxy tipt Rusland als winnaar voor het EK 2008.

De Russen, die zich samen met Kroatië kwalificeerden voor het eindtoernooi in Zwitserland en Oostenrijk, zitten volgende zomer in de poule met Spanje, Griekenland en Zweden. Een pittige groep, maar Gullit denkt dat Rusland weinig moeite zal hebben om door te stoten naar de knock-outfase. "Ik zal zeker niet verrast zijn als ze de eindstrijd zouden halen", vertelde Gullit op een voetbalconferentie in Moskou.

"Wat Hiddink met de groep presteert is eigenlijk niet te geloven", ging Gullit verder. "Samen met Hiddink kan Rusland ver komen. Ze hebben altijd al goede spelers gehad en Hiddink is een coach die het geluk aan zijn broek heeft hangen. Dat maakt de Russen nog gevaarlijker."

Bron: Voetbalzone
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

13/12/2007 - Lehmann zet EK-deelname op het spel

Joachim Löw, de bondscoach van het Duitse nationale elftal, verlangt van zijn potentiële EK-spelers dat ze regelmatig in actie komen voor hun club. Doelman Jens Lehmann voldoet niet aan deze eis. Desondanks wil Lehmann nog niet weg bij Arsenal.


De doelman  hoopt 'tot de komende zomer in Londen te blijven', zo stelt hij tegenover The Times. Dan zal ook zijn overeenkomst met Arsenal aflopen.

Bondcoach Löw wil zo snel mogelijk de perspectieven van Lehmann bij zijn club en het nationale elftal bespreken. Een eerder vertrek bij Arsenal zou zijn kansen op een EK-ticket wellicht vergroten.

De goalie stelt wel dat hij in de zomer van 2008 definitief naar Duitsland wil terugkeren om zijn kinderen een 'vaste plaats te geven om op te groeien'. Naar verluidt zou Bundesligaploeg VfL Wolfsburg Lehmann graag willen vastleggen. In de Engelse media werd de naam van Lehmann inmiddels ook al verbonden met Manchester City.

Bron: VoetbalPrimeur

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

13/12/2007 - Slechts tien Roemenen ontvangen kwalificatiebonus

Voor een groot deel van de Roemeense internationals die het EK van 2008 bereikten, levert die prestatie financieel niets op. De nationale voetbalbond liet vandaag weten dat slechts tien spelers een bonus kunnen verwachten.


Volgens TeleSport hebben enkel de tien internationals die de meeste speelminuten maakten recht op een bonus. Samen mogen zij een bedrag van 110.000 euro verdelen. Ter vergelijking: alle spelers van Liverpool hadden hun bankrekening bij winst van de Champions League, vorig seizoen, met 50.000 euro per persoon kunnen spekken.

Bron: VoetbalPrimeur

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

13/12/2007 - Pijpers tot januari 2010 in Kazachstan

Arno Pijpers blijft ook de komende twee seizoenen actief als bondscoach van Kazachstan. De Nederlander heeft zijn in januari 2008 aflopende contract met twee jaar verlengd, tot begin 2010.


Voor de 48-jarige bondscoach wordt het zijn tweede contract in Kazachstan. Pijpers is al sinds medio 2006 aan de slag in het Oost-Europese land. Onder zijn leiding pakte de Kazachen tien punten uit veertien EK-kwalificatieduels.

Pijpers was eind november ook in beeld bij Willem II. Daar zou de oefenmeester de ontslagen Dennis van Wijk moeten opvolgen. Hij gaf echter aan geen interesse te hebben.

Bron: VoetbalPrimeur

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

13/12/2007 - Capello nieuwe bondscoach Engeland

Fabio Capello is definitief de nieuwe bondscoach van Engeland. De FA bereikte vandaag een akkoord met de Italiaan en de voorwaarden zijn inmiddels goedgekeurd door het bestuur van de Engelse voetbalbond.


Met de 61-jarige Capello heeft Engeland een ervaren trainer binnengehaald. Zo was hij jarenlang succesvol in Italië en werd hij vorig seizoen nog landskampioen met Real Madrid. De oefenmeester tekent tot en met het WK in 2010.

Naar verluidt gaat de Italiaan ruim zeven miljoen euro per jaar verdienen. Hij is de opvolger van Steve McClaren, die enkele weken geleden werd ontslagen nadat hij faalde zich met Engeland te plaatsen voor het EK 2008.

Bron: VoetbalPrimeur

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

13/12/2007 - Russische aanvoerder geschorst voor begin EK

Bondscoach Guus Hiddink zal een moeilijke keuze moeten maken als hij de EK-selectie van Rusland gaat samenstellen. Zijn aanvoerder Andrei Arshavin mag de eerste twee duels op de eindronde niet spelen vanwege een schorsing.


Arshavin scoorde in de laatste kwalificatiewedstrijd tegen Andorra (1-0 zege) een domme rode kaart. De 26-jarige aanvaller van Zenit Sint-Petersburg hing een schorsing van drie duels boven het hoofd, maar werd uiteindelijk iets milder gestraft door de tuchtcommissie van de UEFA.

Hiddink had al laten doorschemeren Arshavin thuis te laten als hij de gehele groepsfase zou moeten missen vanwege zijn schorsing. Het is nog onduidelijk welke beslissing de Nederlandse trainer zal nemen nu zijn aanvoerder alleen de duels met Spanje en Griekenland moet missen en er tegen Zweden weer bij zou kunnen zijn.

Bron: VI

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/12/2007 - Van Basten bondscoach met beste balans

Marco van Basten kan na het EK met de beste balans ooit afscheid nemen van het Nederlands Elftal. Op dit moment zet hij van alle bondscoaches die vijf of meer wedstrijden de leiding hadden de beste resultaten neer. Onder Van Basten won Oranje in 43 interlands 28 keer, werd het 10 keer gelijk en leed Nederland 5 nederlagen.


Dat komt Oranje onder Van Basten op een gemiddelde van 2,19 punten (drie punten voor zege, één punt voor een gelijkspel) te staan. Frantisek Fadrhonc is met een gemiddelde van 2,15 de nummer twee. De Tsjech was van juni 1970 tot maart 1974 in 20 wedstrijden bondscoach, waarin Oranje 13 keer won, 4 keer gelijkspeelde en 3 keer verloor. Ernst Happel is met een gemiddelde van 2,14 de nummer drie. Happel leidde Oranje van augustus 1977 tot en met het WK van 1978 in 14 wedstrijden (9 zeges, 3 keer gelijk en 2 nederlagen).

Bron: Sportweek.nl

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/12/2007 - KNVB-baas Kesler niet verrast door Van Basten

Henk Kesler is niet verbaasd over het besluit van Marco van Basten om na het EK 2008 op te stappen als bondscoach. Dat zegt de directeur van de KNVB woensdag op de website van de bond. "Ik had al signalen ontvangen dat deze stap eraan zat te komen. Bewust heb ik dat niet laten blijken, omdat dit de aandacht voor de EK-loting zou hebben weggenomen."


Kesler hield zich zondag op de vlakte om geen aanleiding te geven voor onzinnige speculatie, maar volgens de preses kwamen die er uiteindelijk wel. "Ik heb me behoorlijk geërgerd aan het optreden van NOS-verslaggever Arno Vermeulen. Hij gaf aan dat de kans dat Marco van Basten tijdens het EK geen bondscoach meer zal zijn, sterk is vergroot. Wel dertig tot veertig procent. Dat zijn onzinnige speculaties met een insinuerende lading."

Kesler neemt al het rumoer in de media over Van Basten en diens opvolger met een korreltje zout. "Het is een prettig gegeven dat ik nu met een notitieboekje voor de tv kan plaatsnemen en namen kan noteren waarmee onze gevreesde en beroemde analytici komen. Ook ben ik zeer benieuwd naar het hoe en waarom van hun keuzes. Dan is het voor de KNVB slechts een kwestie van eenvoudig combineren en deduceren."

Bron: Sportweek.nl
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/12/2007 - KNVB vraagt België, Oekraïne en Denemarken

De KNVB heeft contacten gelegd met de voetbalbonden van België, Oekraine en Denemarken. De Nederlandse voetbalbond wil het Nederlands elftal tegen die drie landen laten spelen als voorbereiding op het EK.


De wedstrijden worden gespeeld tussen 20 en 1 juni. Daarna zal de spelersgroep van Marco van Basten afreizen naar Zwitserland, waar niet veel later het EK van start zal gaan.

De drie landen zijn teams die niet actief zijn op het Europees Kampioenschap. De UEFA staat het niet toe vlak vóór een eindronde tegen een andere deelnemer te spelen.

Bron: VoetbalPrimeur

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/12/2007 - KNVB heeft vier kandidaten voor bondscoachschap

De KNVB heeft een lijstje van vier kandidaten om Marco van Basten op te volgen als bondscoach na het EK. Volgens De Telegraaf zijn Frank Rijkaard, Bert van Marwijk, Fred Rutten en Co Adriaanse nadrukkelijk in beeld.


Momenteel zijn alle genoemde kandidaten werkzaam in clubverband. Frank Rijkaard vierde reeds grote successen bij FC Barcelona, Bert van Marwijk keerde afgelopen zomer terug bij Feyenoord, Fred Rutten werkt met veel plezier en succes bij FC Twente, terwijl Co Adriaanse momenteel in Qatar aan de slag is.

Rijkaard was in het verleden al eens bondscoach van het Nederlands Elftal. Destijds leidde hij Oranje naar de halve finale bij het Europees Kampioenschap in 2000. Opvallend is dat Foppe de Haan voor de KNVB geen kandidaat is. De Friese coach liet zelf al weten dat zijn prioriteit bij de Olympische Spelen met Jong Oranje ligt.

Bron: VoetbalPrimeur

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/12/2007 - Twijfelaar Taddei mogelijk alsnog bij Azzurri

Rodrigo Taddei overweegt zich beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg van Italië. Ploeggenoten bij AS Roma zouden de flankspeler hebben aangemoedigd om zijn eerdere beslissing te heroverwegen.


Enkele weken geleden bekende Taddei nog te willen wachten op een uitnodiging van zijn geboorteland Brazilië. De technische staf van Italië gaf daarop aan dat de 27-jarige aanvaller meer dan welkom zou zijn, mocht hij zich alsnog beschikbaar willen stellen.

Gigi Riva, die onder bondscoach Roberto Donadoni bij de selectie van Italië werkt, bevestigt dat Taddei met open armen zou worden ontvangen. "Het is erg vroeg om daarover te praten, maar Taddei is zeker welkom. Net als alle andere spelers met een Italiaans paspoort volgen we hem ook", aldus de coach in Il Romanista.

Bron: VoetbalPrimeur

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/12/2007 - Sneijder: "Vertrek Van Basten beste voor team"

Na AZ-spelers Demy de Zeeuw en Kew Jaliens heeft ook Wesley Sneijder vanuit Madrid gereageerd op het bericht dat Marco van Basten na het komende EK stopt als bondscoach van het Nederlands Elftal.


Sneijder zei tegen het Algemeen Dagblad dat hij niet verbaasd is over het besluit van de bondscoach. "Hij heeft straks vier jaar met een vertegenwoordigend gewerkt en daarom kan ik me voorstellen dat hij nu aan iets anders toe is. Van Basten staat aan het begin van zijn loopbaan als coach en ik denk dat hij daarom ook wel eens een club wil trainen."

"Of dit het beste is voor de groep? Ik denk het wel. Na vier jaar is het niet verkeerd als er iemand voor de groep komt te staan met een compleet andere visie. Zoiets kan goed uitpakken. Dat bedoel ik helemaal niet ten nadele van Van Basten, want we hebben de afgelopen jaren goed samengewerkt. We hebben ons voor twee eindtoernooien geplaatst en de resultaten zijn tot nu ook goed."

Bron: VoetbalPrimeur

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/12/2007 - Oekraïense bond vergadert over positie Blochin

Oleg Blochin weet deze week of aan dienstverband als bondscoach van Oekraïne een nieuw hoofdstuk wordt toegevoegd.


De Oekraïense bond neemt donderdag tijdens een vergadering een besluit over de toekomst van Blochin. Een eventuele contractverlenging staat hoog op de agenda.

Blochin leidde Oekraïne naar het WK, maar slaagde er niet de EK-kwalificatie positief af te ronden. De oud-international van de Sovjet-Unie maakte zich de laatste tijd steeds kwader over de in zijn ogen schaamtevolle optredens van zijn ploeg.

In de Oekraïense media wordt gesuggereerd dat Blochin zelf afscheid zal nemen. FK Moskou en Dinamo Kiev worden genoemd als mogelijke nieuwe werkgevers.

Bron: VI
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/12/2007 - Hiddink is benieuwd, Beenhakker ziet heerlijke duels

De Nederlandse collega's van Marco van Basten, Guus Hiddink (Rusland) en Leo Beenhakker (Polen), waren zeker niet chagrijnig na de EK-loting in Luzern.


'Ik ben benieuwd naar het toernooi', zei Hiddink, die volgend jaar wordt geconfronteerd met titelverdediger Griekenland, Zweden en Spanje. 'Wij zijn totaal geen favoriet, we zijn ook pas na een Houdini-act op het EK beland. Wij zijn al hartstikke blij dat we erbij zijn. Rusland heeft een jonge ploeg, ik hoop dat ze in juni als jonge honden tekeer durven te gaan.'

Beenhakker, voormalig bondscoach van Oranje, neemt het op tegen Oostenrijk, Kroatië en Duitsland. 'Het is toch heerlijk om deze wedstrijden te mogen spelen? Er zijn bij zo'n eindronde geen gemakkelijke tegenstanders.'

'Over Duitsland hoef ik niemand meer iets te zeggen. Die wedstrijd is in Polen nog meer beladen dan in Nederland. Dat merkte ik ook gelijk aan de eerste reactie van de Poolse delegatie. Maar laten we lekker gaan voetballen. Duitsland heeft een van de beste teams ter wereld, laten we de rest er buiten laten.'

Bron: VI

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/12/2007 - EK-column Finn van Leeuwen deel 1

Intro:
Nu het Europees Kampioenschap steeds dichterbij komt, begint het steeds meer te kriebelen. Ik zal elke week minstens één column schrijven, gerelateerd aan het EK van volgend jaar in Zwitserland en Oostenrijk. De column is een reactie op nieuws omtrent het voetbaltoernooi waar Nederland aan mee doet.

Logo EK
Deel 1:
Nederland is ingedeeld in poule C tijdens de spannende loting van afgelopen zondag. Ik keek precies op het goede moment naar de televisie afgelopen zondag, het balletje met Nederland was net getrokken. Na een vermoeiende, saaie, spannende, zenuwslopende, maar bovenal zeer langdradige loting werden de poules in kaart gebracht. Nederland moet het opnemen tegen Italië, Frankrijk en Roemenië. Dat zijn niet de minste tegenstanders en daarom wordt de poule van Oranje alweer schrikbarend snel 'de poule des doods' genoemd. Geheel terecht, naar mijn mening. Nederland komt namelijk niet levend uit deze poule, tenzij Marco van Basten op zijn laatste toernooi als bondscoach van het Nederlands elftal al het geluk aan zijn zijde heeft en iets geniaals bedenkt. Zoals het Nederlands elftal de laatste paar kwalificatieduels heeft gespeeld, petje af hoor. Niet dus. Zelfs Telstar, mijn favoriete club die behoorlijk armoedig is, speelt nog beter voetbal! Met het vertoonde spel van de wedstrijd in Wit-Rusland worden Van Basten en zijn mannen op alle fronten overklast door de sterke tegenstanders. Hoewel ik er wel bij moet zeggen dat Italië en Frankrijk ook niet al te best hebben gespeeld tijdens de kwalificatiewedstrijden.

Maar goed, het komt er op neer dat het Nederlands elftal het geluk aan haar zijde moet hebben, wil het doorgaan naar de kwartfinale van het EK. Het doel van het hele bondscoachschap van Marco van Basten is om het EK te winnen. Mocht Nederland in de kwartfinale komen en Spanje ontlopen, maakt het een grote kans om het toernooi uiteindelijk te winnen. Dat zou een opmerkelijke en zeer mooie prestatie zijn van Van Basten en zijn mannen. Dan kan hij met een gerust hart en veel krediet op weg naar Amsterdam om Adrie Koster op te volgen.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/12/2007 - De Zeeuw: ‘Roemenië als laatste is een voordeel’

AZ’er Demy de Zeeuw (foto, links) is niet geheel ontevreden over de loting van het Nederlands elftal voor het EK 2008.

Demy de Zeeuw
Oranje is samen met Italië, Frankrijk en Roemenië ingedeeld in groep C. “Het is denk ik wel een voordeel dat we de laatste wedstrijd tegen Roemenië spelen,” analyseerde De Zeeuw de tegenstander. “Ik denk ook dat het een voordeel kan zijn dat we in een zware poule zitten. In de kwalificatie werd van ons verwacht dat we telkens het spel maakten. Dat ligt nu wel wat anders.”

Bron: Sportweek.nl

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/12/2007 - Raúl González Blanco mag blijven hopen op EURO 2008

Raúl González Blanco (foto rechts) moet de maand juni voorlopig vrijhouden. Bondscoach Luis Aragonés heeft nog geen kruis gezet door de naam van de Real Madrid-icoon. ‘Als hij goed blijft spelen, dan maakt hij net zoveel kans als anderen om te worden geselecteerd,’ zegt Aragonés in de krant Marca.

Raúl
Raúl zat in september 2006 voor het laatst bij La Seleccion. De laatste weken steekt de 31-jarige aanvaller in een uitmuntende vorm. ‘Ik zal proberen het juiste te doen,' aldus Aragonés. 'Raúl moet zich ook realiseren dat er andere spelers zijn. Fernando Torres doet het goed bij Liverpool, Villa is belangrijk voor Valencia en Raul Tamudo (van Espanyol, red.) presteerde naar behoren tijdens de laatste interlands.’

Bron: Sportweek.nl

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/12/2007 - Van Gaal geeft hint: Foppe bondscoach

AMSTERDAM -  Louis van Gaal verwacht niet dat de KNVB hem vraagt om Marco van Basten na het Europees kampioenschap van 2008 als bondscoach op te volgen.

Foppe de Haan
„Ik denk niet dat ze bij mij uitkomen”, zei de trainer van AZ dinsdagavond, vlak voor het UEFA-cupduel tegen FC Nürnberg. „De KNVB heeft intern al een geschikte kandidaat”, doelde hij vermoedelijk op Jong Oranje-coach Foppe de Haan.

Van Gaal was niet verrast door het besluit van Van Basten. „Hij is waarschijnlijk gestopt, omdat ik bij SBS6 als analist ook gestopt ben”, grapte de coach, die nog maar eens uitlegde dat hij in zijn contract heeft laten opnemen dat hij in 2009 bij AZ mag vertrekken voor een baan als bondscoach van Argentinië, Engeland, Duitsland, Spanje en Nederland.

„Het is zo opgesteld dat ik beide banen kan combineren. Maar ik vind het vervelend om aan de vooravond van een Europese wedstrijd met AZ steeds over mijn contract te praten.”

Bron: De Telegraaf
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/12/2007 - Van Basten na EK weg als bondscoach

AMSTERDAM -  Marco van Basten stapt na Euro 2008 op als bondscoach van Oranje. Ook assistent John van 't Schip heeft aan de KNVB kenbaar gemaakt dan te vertrekken.

Marco van Basten

Als Euro 2008 is afgelopen hebben we het Nederlands elftal vier jaar met veel plezier geleid”, motiveerde Van Basten zijn besluit. „Na vier jaar wordt het tijd voor een nieuwe omgeving. Hoewel John en ik allebei absoluut geen idee hebben wat de toekomst ons brengt, vonden we het onze plicht om de KNVB, die voor ons een goed werkgever is, tijdig te informeren.”

„Ook de KNVB heeft nu voldoende tijd om zich te oriënteren op een nieuwe bondscoach. Het is voor ons nog geen tijd om terug te blikken, want we willen ons eerst samen met de spelers richten op het toernooi van komende zomer.”

Bron: De Telegraaf

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/12/2007 - Wedstrijdschema

Klik hier voor het wedstrijdschema van het EK uit de Telegraaf:

 klik hier voor het wedstrijdschema (pdf, opent in zelfde scherm)

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

5/12/2007 - Overzicht loting poules EK 2008

De loting voor het Europees Kampioenschap 2008 in Zwitserland en Oostenrijk ligt achter de rug. Nederland komt in de zogenaamde 'groep des doods' terecht met als tegenstanders Frankrijk, Italië en Roemenië.

 

Groep A: Zwitserland, Tsjechië, Portugal en Turkije
Groep B: Oostenrijk, Kroatië, Duitsland en Polen
Groep C: Nederland, Italië, Frankrijk en Roemenië
Groep D: Griekenland, Zweden, Spanje en Rusland

Het EK 2008 begint op 7 juni met de openingswedstrijd Zwitserland-Tsjechië in Bazel.. De finale vindt op 29 juni in Wenen plaats.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Recent Posts

• Mogelijk meer landen op EK
• Spanje: Idols-achtige competitie voor EK volsklied
• Veel EK Voetbal bij Eurosport
• Ook Koevermans, Slory en Hofs hebben oren naar Olympische Spelen
• Kroatië speelt oefenwedstrijd tegen Schotland
• Van Basten lijkt open te staan voor HSV
• Spanje speelt vriendschappelijke wedstrijden tegen Europese grootmachten
• Van Marwijk mogelijke kandidaat om Van Basten op te volgen
• UEFA gaat flink betalen aan clubs die spelers afstaan voor het EK
• Oranje invasie verwacht in Bern
• Hitzfeld: Het is niet mijn probleem als Podolski het EK mist
• Cameratoezicht tijdens wedstrijden in Genève
• Jeugdig Portugees elftal in oefenwedstrijd tegen Italië
• Hiddink was nummer één op lijstje Kesler
• Rijkaard wil geen bondscoach worden

Links

• Home
• View my profile
• Archives
• Friends
• Email Me

Friends

• Demian
Hosting door HQ ICT Systeembeheer