Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Het leven

7/5/2014 - 8 jaar

Bijna 8 jaar. En langzaam komt de waarheid boven tafel. Dat wil zeggen: het besef bij Arnoud en Esther lijkt te komen. Dat wat ik al jaren voel, zie en hoor. Dat wat zij al jaren niet voelen, zien of willen horen. Aan de ene kant ben ik blij dat we in deze fase gekomen zijn. dat ik gelijk begin te krijgen. Dat ik het altijd goed zag. Aan de andere kant levert het weer genoeg spanning op. Vanmorgen bekeek ik de profielfoto van jou, Eline. Die op whatsapp. Ik dacht: pffff, je ziet er niet uit en ik ken je helemaal niet. Wie ben je eigenlijk? Moet je nagaan; je woont al zeven jaar in ons huis. Al zeven jaar ben jij jij niet. Of tenminste: Je bent echt helemaal niet jezelf. Of je dat zelf weet, is maar de vraag. Maar eerlijk gezegd denk ik dat je het heel goed weet. Dat je beseft wat je doet. Hoe je dat doet. En zeker bij wie je dat doet. Ik vind dat op zijn zachtst gezegd: verschrikkelijk. Onbegrijpelijk.

Maar ook weer niet: je bent in ieder geval een dochter van je moeder. Maar ook die weet niet wie ze is. Wat ze soms doet. En voor wie. Eén ding is duidelijk: het opportunisme spat ervan af. Als alles maar goed geregeld is voor jezelf. Maakt niet uit hoe. Mag door te liegen. En dat is jouw eerste natuur geworden. Van kleine tot hele grote leugens. Zelfs diefstal: van je vader, van mijn vader, van René, van Walter, van Hanneke, van Machteld, van Lauren, van Stijn, van Puck, van oma Tonny. En dan nog wat ik niet weet. Liegen doe je eigenlijk over alles. Dat klinkt zwart/wit, maar er is weinig waar je de waarheid over spreekt. Alles kwam aan het licht (en uiteraard ontken je alles wat ook nog eens omlijst wordt met krokodillentranen en de woorden: Dus jullie vertrouwen me niet?!) toen je maar voor de zoveelste keer geconfronteerd werd met je leugens over je eetgedrag en lijnpogingen. Toen wist je het zeker: Essie heeft me door, had me door en zal me altijd doorhebben. Het werd je te heet onder je voeten. En toen liep je maar weg. Naar je moeder, die je 7 jaar gelden uitschold voor alles en nog wat. Ook dat heb je niet van vreemden; dat deed zij bij haar moeder ook. Je bent er zelf getuige van geweest.

Je 'vriendinnen' die je eigenlijk niet echt hebt, laten je zitten. Ze weten niet meer wat ze van jou wel en niet moeten geloven. Ik vind het niet gek. Het vreemde is dat Kasper niks door schijnt te hebben. Misschien desinteresse in wie je echt bent Zou die echt niet zien hoe je in elkaar steekt? Of speel je je rol daar zo goed, omdat je hem anders ook kwijt raakt? De geschiedenis herhaalt zxich: je moeder sloot alle deuren achter zich en had niemand meer. Jij gaat die kant ook op.

De verhalen en de in scene gezette gebeurtenissen om aandacht te krijgen, zijn nog beperkt gebleven voor mij. Beperkt, maar niet minder erg: ik noem bv twee kindjes die dood zijn gegaan. Je liet er nog kaartjes van drukken. Of nu dan: mama wordt kunstmatig in coma gehouden. Heel Prenatal in rep en roer. Hoe haal je het in je hoofd? En hoe komt het dat je ouders daar geen consequenties aan verbinden? Die babyverhalen weten ze al ruim 1,5 jaar. Van Prenatal nu toch ook een aantal weken. Ik denk omdat ze zich schamen voor je. Ze niet kunnen geloven dat jij dit doet. Op dit soort momenten ben ik zo blij dat je mijn dochter niet bent. dat ik me niet verantwoordelijk hoef te voelen. Dat doe ik wel, maar het hoeft niet. We hebben eigenlijk nooit een klik gehad. Ik denk dat ik je al heel snel door had en dat jij dat na een tijdje besefte. Dat vind jij lastig, want je ouders sloten hun ogen, ook als ik jouw verhalen in twijfel trok. Ook als ik dingen hoorde van je oma, Helen, Jootje, Machteld, Annette, Sigrid, Danique en deze dan tegen je vader vertelde. Hij verdedigde je en dat doet ie nog steeds. Hoewel hij nu langzaam inziet dat hij moet terugkomen op dingen, zaken moet toegeven. Ik hoop dat hij doorzet en dat hij achter de hele waarheid komt.

Sinds jij weg bent, is het thuis relaxt. Ik hoorde dat dat voor je moeder minder is, maar die heeft dan ook genoeg aan haar hoofd met haar eigen situatiie. Moet je nagan; je eigen dochter eindelijk weer in huis en toch niet relaxt zijn. Ik hoop dat ik dat met Stijn nooit zal voelen. Denk maar eens na, Eline over dit alles. Denk maar eens na over wat je allemaal veroorzaakt. Lauren komt weer tot zichzelf, Haar schrikbeeld te worden zoals jij (ze doelt op je uiterlijk en gewicht, maar uiteindelijk weet ze dat ze jouw karakter ook niet wil hebben) is verminderd. Ze heeft de ruimte weer zichzelf te worden en zich te focussen op haarzelf. Niet meer van jou aan te horen hoe vreselijk alles is of mee te liegen over naar het sporten gaan en dan een ijsje gaan eten.

En nu je vader gestopt is met geld overmaken, wil je hem ineens spreken. Niet eerst de volwassen vrouw zijn en een echt eerlijk gesprek voeren met ons, nee, je hebt wat nodig en trekt aan de bel. Zoals gezegd: opportunisme alom.  Weglopen heeft consequenties, meid. Jouw gedrag en acties ook. Ik appte je een tijd geleden dat je jezelf nog heel hard gaat tegenkomen. Dat moet ook gebeuren eigenlijk. iemand moet jou afbreken en weer opbouwen. Wie weet ben je nog te redden. Daar is veel voor nodig. Ik hoop dat je dat ooit snapt. Ik hoop nog meer dat je ouders dat snappen en jou eens gaan opvoeden. Grenzen meegeven. Normen en waarden. Van mij nam je ze niet aan. En zie wat er gebeurd is. Maar goed, mijn grens met jou is bereikt. word volwassen, doe wat nuttigs met je leven en ga voor jezelf zorgen. Ik kan het niet meer opbrengen in ieder geval. Basta!

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

About Me«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer