Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Het leven

1/7/2013 - De liefdescasus BJ

Een keer geen gedoe. Dat is ook wel eens lekker. Zo'n weekend. Het zet me weer aan het denken. Waarom wil je zo graag een relatie? Nee, waarom wil je zo graag een relatie die zo moeizaam verloopt. Je zou toch zeggen dat als je net begint aan een vriendinnetje je lijf overstroomt van vlinders en dat je alleen de mooie dingen ziet. Natuurlijk zijn er dingen, maar die hoor je helemaal niet op te merken. Of voor lief te nemen. Of niet te zwaar aan te tillen. En je zeker niet aan te ergeren. Als dat nu al zo gaat, hoe moet dat dan verder? Want een mens verandert niet. Misschien tijdelijk, maar in wezen niet. Je kunt je gedrag even aanpassen, maar hoe lang houd je die facade vol?

Maar goed, ik ken dus iemand. Laten we hem BJ noemen. Een lieve, onzekere, gekwetste jongen die zin heeft in een relatie. Er in mijn ogen ook een verdient, maar niet zo een als waar hij nu dag en nacht voor vecht. Waar hij zoveel energie in moet stoppen dat hij er nooit door opgeladen wordt. Uren lang hebben we ge-appt, uren lang koffie gedronken. Buiten dat dat heel gezellig is, gaat het vaak over zijn vriendin M. M is zowaar ook gekwetst. En nog onzekerder. En dat resulteert in een bezitterigheid die BJ niet snapt. Ik ook niet, maar ik heb daar minder last van. Ze lijkt een beetje schizofreen in haar gedrag. Trekt hem aan en stoot hem af. Trekt hem aan omdat ze niet zonder hem wil. Maar waarom is de grote vraag. Want als hij er is, dan niks. ja, natuurlijk wel iets, maar niet echt. Niet echt samen. want ze is moe, maar hij moet er wel zijn. Weggaan is eigenlijk not done. Ook niet als ze slaapt. Want als BJ niet bij M is, is hij dus ergens anders. En enger nog: met iemand anders. En laat BJ nou enorm veel vrienden én vriendinnen hebben. Dat laatste begrijpt M sowieso niet. Waarom zijn al die vriendinnen ook nodig? Je kunt toch ook bij M zijn?

Dus zeg je wandeltraining af, je hockeycoaching, je drinkavondjes, je saunabezoekjes. Begin niet aan een studie en ga ook zeker niet klaverjassen. Je hebt M toch? Twee vriendinnen zijn al moeten afvallen. De rest houdt BJ toch lekker nog vast. En jawel, M wil ze best leren kennen, maar kan eigenlijk nooit als de gelegenheid zich voordoet. Of ze is moe. Dat energieloze is ook een bron van ergernis. Een zeer grote bron zelfs. Iets leuks doen is voor M lang slapen, seks, ontbijten en om een uur of een 's de deur uit. Iets leuks doen voor BJ is kort slapen, seks, ff boterham eten en om half tien de deur uit.

Rekeningen betaalt BJ. Als M iets leuks 'verzint', betaalt BJ alsnog. Of het was eigenlijk een idee van BJ. Over het huishouden lopen de beelden helemaal uit elkaar. Maar ook vakantiebestemmingen zijn niet erg consensus-gevoelig. Nou ja, dat wil zeggen: BJ geeft toe. BJ geeft vaak toe. maar soms niet meer. Dan is hij echt boos. Dan stroomt alle ergernis, alle onbegrip over zijn eigen M zo uit zijn mond via de app of live. En steeds vraag ik me af: 'Waarom, in Godsnaam, houd jij van M? Wat heeft ze dan wat jou zo doet zwijmelen? Hoe kan het dat je je aan 9 van de 10 dingen ergert, dat je steeds weer twijfelt, maar dat ze je steeds weer weet te strikken?'

Even voor de duidelijkheid: Ik ken M niet. Niet echt. Een keer vaag gezien op de parkeerplaats. Nooit gesproken. Maar uit de verhalen van BJ ken ik haar als mijn broekzak. Of BJ kent M niet. Maar denkt van wel. Heel veel andere mensen om BJ heen vragen zich af waarom hij blijft proberen.  Ik ook. Ik snap het soms wel, maar vaak niet. Ik bwonder hem wel daarom. Het is geen opgever! Maar ik gun hem zoveel beters. Relaxters. Iemand die hem past. Die hem aanvult. Die hem energie geeft. Die voor hem zorgt. Die minimaal zo initiatiefrijk is als hijzelf. En actief.En sociaal. Maar ja, volgens BJ is ze lief, mooi en lekker. En kan hij met haar lachen. Zou dat ooit genoeg zijn voor een relatie?

Post A Comment!

<- Last Page :: Next Page ->

About Me«  June 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Recent Posts

• 8 jaar
• Van wijnmeisje tot whiskyvrouw
• De liefdescasus BJ
• Prikkelongevoelig
• Niets doen

Links

• Home
• View my profile
• Archives
• Friends
• Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer