Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Waar ben ik?

19/4/2010 - effe plekken met een gedichtje

Ik ontkom er niet aan…

Wat ooit is geweest, is overkomen

Of aangedaan

Moet ooit in het nu

Worden gevoeld

Kan ik kiezen

Het soort pijn

Wat er gewoon moet zijn?

 

Is het oordeel

Los te laten

En daarmee de vrijheid

Om te voelen

Ontstaan?

 

Wat moet ik

Met een traan

Als die valt

In niets

Dan een volgend lijden

 

Of…

Kan ik dan

In liefde die pijn

Uiteindelijk glansrijk

Doorstaan.

 

Laat ik

maar gaan.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

29/3/2010 - De scharrel

Denk je dat je alles gehad hebt... ontmoet je een nieuw fenomeen. Er zullen ongetwijfeld velen zijn die menigmaal zonder enige schroom een onenightstandscharreldingwildesexnachtzonderverplichtingen hebben gehad. Ik niet. Opgegroeid in een calvinistisch milieu was dat natuurlijk niet aan de orde. Je zocht een man, die was nodig voor het gezin, en meer niet... dus ging je zoenen.., dan stopte het daar.. en was het toch de bedoeling meteen voor een aantal jaren te tekenen.. eigenlijk levenslang. En dan.. na twee huwlijken, drie relaties, in totaal te hebben gezoend met maar vier mannen, ga ik onder in de wilde nacht sex zonder verplichtingen..dacht ik...

En dan...na wat heen en weer gesms, gemsnt, gemail komt er in eens een focking serieus mailtje.. over relaties enzo.. en dan gaat het gevoel spelen. Vind ie me toch te dik, niet aantrekkelijk, etc etc.. WTF als vrouw zoeken we de schuld, dat komt weer door het calvinistische, bij onszelf. Dus.. ik, misschien moeten we het er even over hebben.. want.. hij wilde zo wel langs komen. Ik nog vrij naief.. tuurlijk, kom maar. na 5 minuten, een biertje wordt ik wederom besprongen.. en ik denk nog.. owkee.. lekker..

en dan... gaat dat rare brein werken.. geen smsje, geen maitje, nix... damm, eigenlijks voel ik me dus gewoon gebruikt maar ja.. dat kan hij ook over mij zeggen.. ik wil gewoon wat makkelijker met deze dingen omgaan.. hoor ik nix, twas lekker, dus no sweat, hoor ik wel wat, ook leuk, nog een wilde nacht..

maar eigenlijk rest mij maar één conclusie...

dat werkt bij mij niet

DAMM

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

7/3/2010 - zij deed het!

Na het eerste schokeffect ben ik al weer aardig bijgetrokken. Zonder enige aanleiding heb ik net ff een zak chips soldaat gemaakt. Ik moet toch echt van mezelf gaan ontdekken hoe dit nou kon.. eens zien..

Deze ochtend had ik een verjaardag, daarbij kreeg ik twee stukken taart (wel lekker overigens) maar het sloeg totaal nergens op. Van haar niet, zij zou beter moeten weten als vriendin dat het niet goed voor me is, en van mij niet, dat ik het vervolgens onverstoorbaar zit weg te werken.

Allemaal leuk en aardig maar dit betekend vast iets. Waar zit mijn wil, die dominante tut die iedereen verteld wat ze wel of niet moeten en zichzelf lekker vet houd. Wat was dit keer mijn excuus? Tuurlijk had ik slecht geslapen omdat dochtertjelief ziek was en ik zelf ook (goh, hoe zou dat nou komen), maar dat vind ik geen reden. Tuurlijk voelde ik me wel weer alleen na een ochtend geconfronteerd te zijn met "ow wat is het toch fijn dat ik een partner heb" verhalen, maar ook dat is niet een reden om me zielig te voelen. Als single ben ik een stuk happier dan met zeg maar. Waar is mijn vergrootglas, zodat ik kan zien waar dat miezerige ding zit, wat mij de innerlijke kracht zou moeten geven die kilo's weg te blasten! zonder ophef en stoer nee zeggen tegen taart, lekkers en andere dingen die niet goed voor me zijn.

Of...

zit het toch in andere dingen. Ik las gisteren iets over vals-optimisme. In onze doorslag van positivisme a la the secret, en het alles op bestelling kunnen krijgen als ik maar de juiste attitude en boodschap het universum in stuur houding, komen nu tegen geluiden. Zoals bijvoorbeeld opgelegd optimisme. Jezelf oppeppen met suffe praat dat het je lukt, je het makkelijk red etc etc.. Maar het is gewoon zooooo MOEILIJK als je af moet vallen. Of je nou 5 of 50 kilo moet. Het principe is hetzelfde. Vanuit je comfortzone MOET (en daar houd ik al niet van) je wel jezelf dingen ontzeggen. Kijk, ik kon al in paniek raken van het idee van Sonja, jak. Een of ander boek dat mij precies verteld wat, hoeveel en op welk moment ik mocht eten, en ja de ene succes story na de andere.. Maarja, ook dat bleek niet blijvend.. Zou zonder omgevingsdruk de kans van slagen groter zijn? Waarom lukt het zo weinig mensen nou echt blijvend af te vallen? Gek eigenlijk.

Ik ga maar is nadenken over nee zeggen en grenzen aangeven. Fundamenteel volgens mij als je jezelf wilt hervinden in een gekke wereld, die steeds grenzelozer wordt..

en wat vandaag betreft? dat is natuurlijk gekomen door die vriendin van mij...

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

6/3/2010 - ow dear o dear...

now i see, the only one who keeps dissapointing me... is me

Ik blijf het een verwonderpunt vinden. Hoe is het in hemelsnaam mogelijk dat iemand zichzelf zo kan teleurstellen, vernietigen. Depressief ben ik niet, maar elke keer als ik datgene wat goed is wil doen voor mezelf ontstaat er zo'n innerlijke strijd, vermoeiend, en meer recent ook, ziekmakend.

Maarja, feit is dat ik vanochtend schoorvoetend op de weegschaal durfde te gaan staan, na tijden vanuit een soort misplaatst optimisme te hebben gedacht, ik kan alles eten wat ik wil maar val toch af, en schrok me lam. Wat ik verwachtte diep in mijn hart stond me daar aan te schreeuwen vanaf het display van die (bij nader inzien) arme weegschaal... bijna 130 kilo! What the fuck!

Feit is ook dat ik recent een vruchtbaar coachingstraject heb doorlopen waarbij de wortels van mijn, toch wel, eetstoornis zijn blootgelegd. Terecht ook, dat mijn (zeer gewaardeerde) coach aangaf daar niet verder mee te kunnen, dat vraagt toch wat zwaarder geschut, ai, alsof ik dat niet wist  maar goed, na al wat trajectjes is het enthousiasme wat getemperd. Gelukkig is het dit keer niet een traditionele psycholoog als het goed is, maar meer oplossingsgericht dan probleemgericht. Pfieuw, want wat mijn probleem is, dat weet ik inmiddels heus wel, iedereen denk ik. Als 130 kilo-doos ga je niet bepaald onopvallend door de winkelstraat

Feit is ook dat ik het zo niet langer wil, dus, de afspraak staat, en ik zie hier rijkhalzend naar uit. Ook weer niet te, das niet zo fijn voor die rare nekwervels van me, maar ik ben wel verwachtingsvol. Met alle risico's van dien.

Afijn, waarom dan deze blog? Ik houd er niet van om ellende, verdriet of wat dan ook te etaleren dus das het niet. Wat ik wel merk, is dat het gewoon prettig is om van alles ongenuanceerd het universum in te slingeren. Per slot van rekening doet datzelfde universum dat ook naar ons (al is meegemaakt dat je binnen een week twee keer je voorruit mag laten repareren? ben gewoon uniek :)) en kunnen we daar ook lang niet alles mee.

Daarnaast hoop ik werkelijk antwoorden te vinden, anders dan dieet, engemaagdingen, pillen, etc etc die werkelijk een bijdrage zullen geven aan een gezonder lijf. En, als ik daarbij anderen een duwtje in de goede richting kan geven.... please.

Mijn focus is dus niet die 130 kilo, ook al kan ik daar niet om heen  maar mijn innerlijk herstel. Ik wil niet eindigen als een BN-er die zei, het enige zichtbare symptoom van obesitas is opgelost, mijn probleem is nog steeds levensgroot daar...

13 maart is mijn intake gesprek. vanaf vandaag zeg ik dagelijks tegen mezelf dat ik het niet meer nodig heb, dat eten. Kan je is doen, gewoon, in de spiegel.. jezelf recht in de ogen kijken en vermanend toespreken... opletten wat er met je gebeurt.

ben ff uitgebabbeld. Dag universum, hier heb je eindelijk is wat terug...

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Een reis terug naar mezelf..

«  May 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer