Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Fobie

Fobie top 5

14:18, 3/11/2011 .. 0 comments .. Link
Als je in een vliegtuig zit dat op het punt staat om neer te storten of met een pistool wordt bedreigd ben je waarschijnlijk erg angstig, maar dat is normaal. Een fobie is  echter de angst voor iets waar je eigenlijk helemaal niet angstig voor hoeft te zijn zoals bijvoorbeeld de angst voor spinnen.  Hieronder hebben we een top vijf van de meest voorkomende fobieen.
1 Arachnofobie
De arachnofobie staat duidelijk op 1 omdat deze angst de meestvoorkomende is. Deze fobie is de angst voor spinnen en spinachtigen. Er zijn vele dierenfobieeen zoals angst voor slangen, muizen, kikkers e.d. maar de spinnen komt het meeste voor van allemaal. In Nederland zijn vrijwel alle spinnen ongevaarlijk, waardoor het een vreemde fobie is. Uit onderzoek blijkt dat de helft van alle vrouwen en tien procent van de mannen last heeft van angst voor spinnen.

2 Sociale fobie
Mensen met een sociale fobie zijn bang om door andere verkeerd te worden beoordeeld of om publiekelijk te spreken.
3 Aerofobie
Een aerofobie is de angst om te vliegen. Deze mensen hebben nare ideeen alvorens een vlucht zoals bij de film Final Destination waar passagiers van een vliegtuig voor de vlucht beelden zien van hoe het vliegtuig waar ze in gaan stappen gaat verongelukken.
4 Agorafobie
Mensen met deze fobie worden angstig en nerveus in onbekende omgevingen. Over het algemeen komt de fobie meer voor bij vrouwen dan bij mannen. Mensen met een agorafobie mijden grote, drukke plaatsen zoals vliegtuigen en winkelcentra.
5 Claustrofobie
Claustrofobie is de angst om vast te zitten in een kleine ruimte. Niet alleen de grootte van de ruimte is waar mensen angstig van worden, ook de mogelijkheid om te kunnen ontstnappen of een te kleine auto kunnen claustrofobische gevoelens aansterken.

Faalangst

13:10, 3/11/2011 .. 0 comments .. Link

Wanneer iemand last heeft van faalangst heeft hij of zij de angst om te falen, te kort te schieten of dat je bepaalde verwachtingen van anderen of jezelf denkt niet te kunnen voldoen.
Er zijn verschillende vormen van faalangst.
Men kan bijvoorbeeld angst hebben om bij sportieve prestaties te falen zoals in een sportwedstrijd of bij de gymles. dit valt onder de motorische faalangst.
Cognitieve prestaties zoals huiswerk maken, proefwerken, een rijexamen afleggen of toelatingsexamens zijn vormen van cognitieve faalangst.
Daarnaast spreek men ook van de vorm sociale faalangst bij sociale activiteiten zoals het geven van een lezing of een spreekbeurt.
Mensen kunnen ook last hebben van faalangst door het eigen uiterlijk. sociaal gedrag of seksuele prestaties. Wanneer de faalangst extreme vormen aanneemt valt dit onder angststoornissen. Ook plankenkoorts en examenvrees kunnen worden gezien als vormen van faalangst.
Ondanks dat faalangst veelal als iets negatiefs wordt gezien, kan faalangst soms ook een positieve uitwerking hebben. Zo kan iemand door een bepaalde spanning soms beter gaan functioneren en concentreren doordat er een bepaalde druk is. Doordat de stress of nervositeit een bepaalde extra prikkel werkt kan dit een positieve uitwerking hebben. Door het hebben van faalangst kan het zo zijn dat iemand zich extra goed wil voorbereiden op een situatie waar hij tegenop ziet.
Bij negatieve faalangst kunnen de negatieve effecten van faalangst de leiding nemen, waardoor gekke gedachten, trillende handen, slapeloosheid, hartkloppingen, gekke gedachten, uitstelgedrag en transpireren de hoofdrol gaan spelen. 
De sociale angst bij sociale activiteiten kan ook wel een sociale fobie genoemd worden. Als de vorm van sociale faalangst erg negatief is, kan dit soms nare effecten hebben bij je carriere of opleiding. Wil je dit tegengaan dan zijn er verschillende professionals die je kunnen helpen het probleem aan te pakken.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

Sociale Fobie
Fobieen blog
Socialefobie.linkcorrect.nl
Socialefobie.goedbegin.nl

Categories


Recent Entries

Fobie top 5
Faalangst

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer