Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Recensie

Colombiana

16:19, 21/1/2013 .. 0 comments .. Link

Regie: Olivier Megaton
Genre: Actie
Cast: Zoe Saldana, Jordi Mollà en Lennie James
Jaar: 2011

 

Verstand uitschakelen, zak popcorn erbij en gevoelloos kijken. Colombiana is een typische film voor de kijker die van flinke actie houdt. De film, geregisseerd door Oliver Megaton bekend van Hitman en Transporter 3, past moeiteloos in dit rijtje spannende films.

Het verhaal gaat over wraak. De regisseur kiest ervoor sympathie te kweken voor Cataleya, welke uit wraak veel mensen het leven ontneemt in jacht op haar hoofddoel. In plaats van Cataleya als bloederige moordenares neer te zetten, krijg je het als kijker te doen met Cataleya en rechtvaardig je haar beweegredenen door de opgebouwde sympathie.

De regisseur laat de kijker haar karakter buitengewoon goed kennen. Cataleya is dan ook de onbetwiste hoofdrolspeelster. Vanaf het begin van de film wordt je meegenomen in het leven van Cataleya. Cataleya begint als onschuldig meisje, zoals de meeste kinderen van 9 jaar oud. Zodra haar ouders voor haar ogen vermoord worden, slaat Cataleya volledig om. Haar levensdoel is definitief veranderd, ze wil geen actieheldin meer worden maar een moordenares.

De openingsscènes geven direct een goed beeld van de relaties tussen de personages in de film. Don Luis is als een vader voor Cataleya’s vader. Dit beeld wordt in de eerste scène ondersteund door klassieke muziek als zij welgemeend toosten. Zodra de conversatie ten einde is, slaat de muziek om. Don Luis geeft zijn handlangers opdracht Cataleya’s vader te vermoorden. De muziek en actie nemen je direct mee in de constant boeiende en spannende film.

In de volgende scène wordt direct de hoofd wil van de film duidelijk. Cataleya zit als klein meisje aan tafel waar uitvoerders van Don Luis haar vragen om een geheugenkaart met belangrijke informatie. In plaats van mee te werken steekt ze een mes in de handlanger zijn hand en zegt ze hem ‘enkel Don Luis te willen vermoorden’. De toon is hier direct mee gezet. De hoofd crisis van de film is dan ook de strijd tussen Cataleya en drugsbaron Don Luis. Het brengt je langs veel actiescènes met cruciale climaxen. De belangrijkste climaxen zijn zonder twijfel de diverse rekeningen die Cataleya vereffend met de moordenaars van haar ouders en de achtervolgingen van de FBI. De vereffeningen gaan veelal samen met spannende muziek. Daarnaast is Cataleya geniaal en voorziet de meeste situaties perfect. Tijdens een vereffening laat ze een moordenaar om te het leven komen door zijn eigen haaien die hij als ‘beveiliging’ had genomen. De conclusie van de film sluit geweldig aan op de hoofd wil en geeft hier dan ook antwoord op.

De regisseur speelt ook veel met verwachting en voorsprong. Cataleya laat veel informatie achter in de hoop dat Don Luis naar haar komt. In de tussentijd probeert de FBI de informatie te ontcijferen wat je als een kijker een voorsprong op hen geeft. Daarnaast laat de regisseur je veelal zwemmen met bepaalde verwachtingen. Cataleya breekt bijvoorbeeld in bij FBI-baas Ross en de regisseur laat je denken dat zij de tegenwerking van hem wilt ‘uitwissen’. Echter, Cataleya vraagt hem om medewerking welke hij zal verlenen.

De regisseur houdt zich verder weinig bezig met andere details. Hij richt zich vooral op het optimaliseren van de spanning tijdens de film. De actiescènes worden gevoed met bloederige schietpartijen, gewelddadige afrekeningen en spannende muziek. Doordat de regisseur ervoor kiest om de scènes kort achter elkaar af te laten spelen, blijft de spanning constant aanwezig. Om de spanningsboog te laten fluctueren, kiest de regisseur voor enkele gevoelige scènes tussendoor in onder andere de kerk. 

De conclusie van de film bevat een prachtige scène. Cataleya is in het huis van Don Luis en vermoord heldhaftig al zijn handlangers, terwijl Don Luis zelf bang opgesloten zit in een klein donker kamertje. Angstig belt hij telkens met zijn belangrijkste handlanger, terwijl Cataleya jacht op hem blijft maken. Zodra Cataleya afrekent met de belangrijkste handlanger, ontsnapt Don Luis per auto. Cataleya belt Don Luis met de telefoon van zijn belangrijkste handlanger. Don Luis vertelt haar dat hij nooit op de plek zal zijn waar zij hem hebben wilt. Cataleya weet echter wel beter…

Zonder twijfel is dit de beste scène uit de film. Voor mensen die op zoek zijn naar een super spannende actie film is dit een absolute aanrader. De spanningsboog is perfect opgezet door de regisseur en Cataleya zelf laat je geen moment met rust!Lord of the Rings III: The Return of the King

15:23, 8/1/2013 .. 0 comments .. Link

Regie: Peter Jackson

Genre: Avontuur/Fantasie

Cast: Orlando Bloom (Pirates of the Caribbean, Kingdom of Heaven, Troy), Elijah Wood (Sin City, Green Street Hooligans), Ian McKellen (The Da Vinci Code) en Viggo Mortensen (Eastern Promises)

Jaar: 2003

 

 

Onderscheden met liefst 11 Oscars is ‘the return of the king’ absoluut het neusje van de zalm in de Lord of the Rings trilogie. Trofeeën voor o.a. beste film en beste regie in 2003 onderstrepen de klasse die regisseur Peter Jackson heeft getoond. Peter Jackson, enkel regisseur van Nieuw-Zeelandse films, verfilmde het boek ‘in de ban van de ring’ van J.R.R. Tolkien.

 

Het verhaal gaat over vriendschap en strijd. In de twee voorgaande delen werd een ‘vennootschap van de ring’ gevormd, welke de basis zijn voor de film. Zij beloofden elkaar onvoorwaardelijke steun. De onderlinge vriendschap wordt echter flink op de proef gesteld. Daarnaast staat de film in het teken van strijd, de strijd om ‘midden-aarde’ tussen de mensheid en het duister. Het verhaal wordt gevormd door fantasie en veel avontuur.

 

De film begint met een flashback naar een eerder deel, waarin het belang van de ‘de ring’ duidelijk wordt. De ring moet namelijk vernietigd worden in het vuur van de Doemberg, daar waar hij gemaakt is. Dit is ook de hoofd wil van de trilogie. Frodo Baggins heeft de taak gekregen de ring daar te brengen en wordt op zijn reis vergezeld door Samwise Gamgee en Smeagol. 

 

Deze drie karakters zorgen gedurende de film voor een prachtig schouwspel. Frodo en Samwise zijn vrienden voor het leven, maar sinds Frodo de ring draagt die hij in het verleden heeft meegekregen is hij zichzelf niet meer. Hij bezwijkt vaak onder het kwaad dat de ring met zich mee brengt. Samwise steunt hem in de moeilijke tijden. Smeagol heeft echter een tweede karakter. Zijn eigen karakter is goed bedoeld en hij is tenslotte de gids naar de Doemberg. Echter heeft hij ook een kwade kant, hij wil namelijk de ring voor zichzelf. Samwise krijgt dit langzaam door, maar Frodo gelooft hem niet. Smeagol profiteert hier van en zet beide vrienden constant tegen elkaar op, wat geweldige scènes oplevert.

 

De hoofd wil van dít deel van de trilogie is de terugkeer van de koning der koningen. Aragorn met zijn lot als leider, gaat de strijd aan tegen de duistere krachten van Dark Lord Sauron. De hoofdcrisis van de film is dan ook de strijd tussen de mens en het duister. Het brengt je langs veel plaatsen op Midden-aarde waar de strijd cruciale climaxen vind. De belangrijkste climaxen zijn de strijd om Minas Tirith, de strijd om de Zwarte Poort en scène in de Doemberg. Ook de conclusie van de film is prachtig waar de grote tovenaars de wereld achter te laten voor de mens door symbolisch per boot te vertrekken naar een andere wereld.

 

Gedurende de film speelt de regisseur veel met 2 v’s, verwachting en voorsprong. Door tegenstrijdige berichtgeving of juist voorspellende acties lopen veel scènes prachtig in elkaar over. De spanning blijft hierdoor gedurende de gehele film aanwezig. Zo is de koning van Rohan sceptisch over zijn bondgenoten, maar geeft hij later in de film toch toe wanneer het erop aankomt.

 

Ook speelt de regisseur geweldig met gezichtsuitdrukking, geluid en andere details. Een prachtige scène speelt zich af in het koningshuis van Minas Tirith, als de optimistische Gandalf de wachthouder toespreekt. Gandalf, gekleed in het wit, netjes geknipt en verzorgd spreekt de onverzorgde wachthouder toe. Die in een donkere stoel in het zwart gekleed voorover gebogen zit.

 

Een andere prachtige scène speelt zich niet veel later af in hetzelfde koningshuis. De wachthouder heeft zojuist zijn zoon met een leger de ongelijke strijd ingestuurd. Pepin, die zijn diensten als assistent heeft aangeboden, zingt intussen een lied over de dood. De wachthouder eet intussen vlees en het bloed stroomt uit zijn mond. De beelden vervagen van het koningshuis naar de strijdveld en terug.

 

Deze geweldige film bevat veel van dit soort scènes, naast de fenomenale strijden die de film bevat. Het verhaal is briljant en je kan je heerlijk inleven in de fantasie en emotie die de film met zich meebrengt. De constant aanwezige spanning zorgen voor geweldige climaxen tijdens de film, je zult er niet over uitgepraat raken!The Shawshank Redemption

13:13, 12/12/2012 .. 0 comments .. Link
 

Regie: Frank Darabont
Genre: Drama/Misdaad
Cast: Tim Robbins (War of the Worlds, Mystic River, Top Gun), Morgan Freeman (Batman Begins, Se7en, The Dark Knight), William Sadler (The Mist, The Green Mile, Premium)
Jaar: 1994

Met liefst 7 Oscar nominaties moest het ook wel een goede film zijn, maar zo goed? Het verhaal is geschreven door de legendarische Stephen King en verfilmd door top regisseur Frank Darabont. Dit duo is bekend van onder meer The Green Mile en veel andere toppers.

Het verhaal gaat over vriendschap, hoop en overleving. Het zijn de ingrediënten voor een typische film over de gevangenis. The Shawshank Redemption onderscheidt zich echter. De nadruk wordt niet gelegd op bijvoorbeeld de rellen die ontstaan in de gevangenis door groepsvorming, maar juist op de beleving van één persoon.

De film begint direct met een geweldige scene in de rechtbank. Het probleem van Andy Dufresne wordt direct aan het licht gebracht. Hij wordt naar eigen zeggen ten onrechte veroordeeld tot tweemaal levenslang voor de moord op zijn ex-vrouw en haar minnaar. Andy Dufresne wordt als een ‘kille man’ neergezet die meedogenloos oogt. Dit beeld is in eerste instantie onjuist, maar gedurende de film vordert spreekt het steeds meer in zijn voordeel.

Andy Dufresne komt terecht in de ‘Shawshank’ gevangenis, waar Boyd Redding al snel zijn vriend wordt. Boyd Redding wordt gespeeld door Morgan Freeman en hij vervult de rol zoals altijd. Rustig en wijs. De regisseur kiest ervoor om tijdens de binnenkomst in de gevangenis van Andy Dufresne het verhaal verteld te laten worden door Boyd Redding. Door deze wending ontstaat er naar mijn mening een geweldig effect waardoor de link snel gelegd is tussen de twee. Gedurende de film komt dit meerdere malen terug en wordt dit de leidraad door de film.

Zodra Andy Dufresne in zijn gevangeniscel terecht komt, krijgt hij de moeilijkste keuze van zijn leven. Andy Dufresne lijkt het bij de pakken neer te zetten zodra hij merkt dat de ‘Shawshank’ gevangenis een hel is. Echter pikt hij het toch op en blinkt hij uit in alles wat hij doet. De scene waarin hij bijna van het dak wordt gegooid is briljant naar mijn mening. Hij belooft de belastingaangifte van een beveiliger te doen in ruil voor een biertje voor al zijn vrienden en zo geschiedde. Op het balkon van de gevangenis in de na zon genoten zij van hun bier. Het gevoel wat los kwam werd onderstreept door de sublieme muziek. De genialiteit van Andy Dufresne levert hem niet veel later ook werkzaamheden op voor de directeur van de gevangenis.

De werkzaamheden bevestigen zijn hoop op vrijkomen, goedschiks dan wel kwaadschiks. Andy Dufresne komt er ondertussen achter wie zijn ex-vrouw en haar minnaar daadwerkelijk hebben vermoord. Andy Dufresne is dicht bij het oplossen van zijn probleem, maar de informant wordt al snel vermoord door de directeur van de gevangenis, die de genialiteit van Andy Dufresne voor geen goud kwijt wilt. De wending is zeer onverwachts en ijzersterk van de regisseur. Zijn vrijheid lijkt hij nu namelijk voorgoed kwijt. Of toch niet?

Deze geweldige film is absoluut een ‘must see’ klassieker. Het verhaal is briljant en de onverwachtse wendingen zetten je telkens op het verkeerde been. Als je deze film nog niet gezien hebt, moet hij zonder twijfel op je lijstje komen!About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Colombiana
Lord of the Rings III: The Return of the King
The Shawshank Redemption

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer