Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Fontys Lifestyle Minor


Real Time Reviews (door Tido van Pagée)

Posted at 20:59 on 9/9/2010

Concurrentie staat centraal in onze economie. Met onze open markt krijg je de prijzenoorlogen die de consument tevreden houden omdat we dan onze boontjes zo lekker goedkoop kunnen krijgen. Het probleem is wel dat de aanbieders gezicht verliezen omdat de consumenten alleen maar naar het prijskaartje kunnen kijken. Wat moeten deze bedrijven dan verzinnen om de klanten naar hun winkel te krijgen?

Ze moeten zich onderscheiden van hun concurrent. Ik vind dit zelf een geweldige ontwikkeling. Het gaat om de klant en dat is altijd een goed teken. Zoals het gezegde luidt: Klant is koning, en dat is precies wat er nu moet gebeuren wil je klanten werven. Tegenwoordig bestaat er ook Real-time Reviews. Want wat belemmerd je ervan om snel op internet te kijken wat jouw voorgangers van het product/aanbieder vonden. De macht ligt nu aan de zeide van de klant. Er zijn immers genoeg aanbieders die even goedkoop zijn. Ik merk ook dat ik altijd even naar de reviews kijk wanneer ik uit verschillende producten kan kiezen. Een goed voorbeeld hiervan zijn sites zoals Bol.com en Wehkamp.nl. Ik zocht een hometrainer en ging uiteraard gelijk op zoek naar de goedkoopste maar uit reviews(die een klik van het product vandaan staan) bleek dat het maar een vervelend ding was. Uiteindelijk ben ik voor een duurder product gegaan waar goede reviews over geschreven waren. Het product kon ik zelf simpel in elkaar zetten en heb er tot nu toe nog geen problemen mee gehad. Had ik voor de goedkope versie gekozen zat ik misschien nu thuis met een kapotte hometrainer en had ik wat geld voor niks bespaard.

Het internet heeft het voor de klant erg makkelijk gemaakt. Wij staan als front tegen de aanbieder. Willen zij geen betere klantenservice bieden dan kiezen wij zo een ander product. Tegenwoordig heb je ook klantenservice uitreikingen, waar mensen veel waarden aan hechten. Mijn ouders hebben nou net voor het telecombedrijf gekozen wat hier in de prijzen viel. Dat kunnen ze ook wel gebruiken, want ik voorzie al veel problemen tussen mijn vader en de kastjes die je tegenwoordig meekrijgt.

 

Tido van Pagée

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

‘’Waarom wil je mijn vriend niet zijn?!’’ (door Tido van Pagée)

Posted at 20:59 on 9/9/2010

Facebook, twitter en andere social network sites hebben de samenleving drastisch veranderd.  Het gaat er niet meer om dat je goede vrienden hebt die je alles kan vertellen, tegenwoordig ben je pas iemand als je 500 vrienden hebt op Facebook. Ik geef het toe, zelf heb ik ook een Facebook account. Ik heb met volle tegenzin voor een vriend een account staan maken zodat hij een extra buurman had op Farmville, een ingebouwd spelletje waarbij je je moestuin leuk bij moet houden. Op internet las ik verhalen dat mensen hun wekker zette om 4 uur want anders zouden zijn/haar aardbeien bederven. Maar dat alles moet gebeuren terwijl we aan iedereen laten weten wat we precies aan het doen zijn of net hebben gedaan of gaan doen. Ik wil helemaal niet weten hoe lekker je gepoept hebt. En dit laten ze weten aan onbekenden, want geef toe:  er zijn mensen in je vriendenlijst waarmee je nog nooit bewust hebt gesproken. Misschien iemand die je via-via een keer hebt gezien of dat ene meisje uit de kroeg waarmee je liever niet meer praat.

Zelf doe ik niks met Facebook. Ik snap het idee niet zo goed dat je alles aan iedereen moet laten weten. Zelfs de kleinste en onnodige dingen worden gedeeld.  En het gebeurd steeds meer. Een voorbeeld hiervan is Twitter. Een internetsite waarop je een berichtje kunt zetten en mensen die jouw volgen krijgen het te zien op hun twitter. Nu kan het zijn dat je iemand interessant vindt en dat je graag wilt weten waar ze mee bezig zijn. Allemaal goed enzo, maar er zijn ook mensen die dit totaal misvatten. Zij zien twitter als een soort uitlaatklep waarop ze hun domme meningen op moeten posten. Nou heb ik een twitter aangemaakt en ik heb al wat geruchten gehoord over de Twitter van Kanye West, ik vind z’n muziek geweldig maar hij ‘’tweet’’ de meest domme dingen en mensen blijken het geweldig te vinden.

Voorbeeld:  

Kanyewest: ‘’How much is a shit load exactly? I'm assuming it's more than a piss load.’’

 Er zijn natuurlijk ook goede dingen aan Facebook. Je leert mensen beter kennen(want je ziet gelijk al hun foto’s waarop ze net iets te dronken zijn) of je leert nieuwe mensen kennen. Zelf krijg ik af en toe een vriendenaanbod en die probeer ik dan te ‘’ignoren’’.  Soms krijg je dan de vraag waarom je hun vriendje dan niet wilt zijn. Dan zeg ik eerlijk dat ik niet in de wereld van Facebook gezogen wil worden, want ook ik ben bang dat ik na het veelvoudig gebruiken ervan van mening kan veranderen.  Misschien word de Tido van nu dan vervangen door de Tido die aan iedereen laat weten hoe lekker hij ontbeten heeft.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Hosting door HQ ICT Systeembeheer