Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Fraxina's weblogje

Ransuil

{ 09:01, 6/7/2009 } { 0 comments } { Link }
Gisteren heb ik een prachtige veer gevonden in een stuk van het park waar ransuilen zitten. Het is dus vrijwel zeker een veer van een ransuil. Toen ik daar was klonk er een vreselijk schril geschreeuw en ik wist niet welke vogel zulk geluid maakt, maar net op een vogelsite ontdekte ik dat dat een ransuilenjong moet zijn geweest. Gaaf hoor.

Mede-heksen of paganisten gezocht

{ 08:28, 4/7/2009 } { 0 comments } { Link }
Ik zoek andere heksen of paganisten om samen jaarfeesten te vieren e.d. Liefst omgeving Zoetermeer.

Warme zomer

{ 08:24, 4/7/2009 } { 0 comments } { Link }
Door omstandigheden ben ik al een tijdje niet hier geweest. Inmiddels is het zomer en zomert het behoorlijk. Helaas wordt het volgende week minder, precies als we een midweek naar Zeeland gaan. Maar het zal wel niet de hele tijd regenen, denk ik. We gaan o.a. de tempel van Nehalennia bezoeken op Colijnsplaat. Er gebeurt nogal wat in mijn leven op dit moment en het is niet leuk. Mijn dochter heeft anorexia en dat drukt behoorlijk hier op de sfeer, vanwege haar psychische problemen ermee. Ik heb ruzie gekregen met ons heksengroepje en ze zijn nu zonder mij doorgegaan. Ik heb dus niemand meer om mijn paganisme mee te vieren. Mijn gezondheid holt achteruit en ik ben aan het proberen of ik in een electrische rolstoel kan rijden.

Runen

{ 08:33, 10/4/2009 } { 0 comments } { Link }
Gisteren de runen gelegd voor mijn dochter en de uitkomst was zoals haar idee ook een beetje was. We hebben lang gesproken over de uitkomst en hoe daar mee om te gaan i.r.l. Maar het geeft haar weer kracht om ergens naartoe te werken en dat is fijn.

Dansschool

{ 08:30, 10/4/2009 } { 0 comments } { Link }
Gisteren ben ik meegeweest naar de dansles van mijn dochter. Het was leuk om te zien hoe ze les kregen en een nieuwe draai leerden. Het deed me denken aan mijn dansles van vroeger en hoe ik zwierde met mijn toenmalige vriendje, over de dansvloer. Nu denk ik, heb ik dat allemaal ook gedaan? Ik zou het niet meer weten, het is te lang geleden.

Meesjes

{ 08:27, 5/4/2009 } { 0 comments } { Link }
De koolmezen pikken een tak van mijn japanse sierkers kaal, vlakbij de nestkast. Zou dit een soort baken zijn? Een soort markering van hier begint mijn huis? Ik had het kale takje al gezien en zojuist zag ik een van de mezenouders er stukjes schors afpikken en trekken. Grappig he?

Het schiet omhoog

{ 08:36, 3/4/2009 } { 0 comments } { Link }
Jeetje, wat gaat alles ineens hard de lucht in en wat wordt alles weer mooi groen. Heerlijk is dat. De lente is de mooiste tijd van het hele jaar.

Nesten maken

{ 14:38, 30/3/2009 } { 0 comments } { Link }

Vanuit mijn huis zag ik vandaag drie soorten vogels materiaal verzamelen voor een nest. Een kauwtje met een snavel vol bruine sprietjes in mijn achtertuin. In mijn voortuin zijn de koolmezen vandaag begonnen met het eerste materiaal voor in de nestkast naar binnen te brengen. Dit zijn nog vrij groffe stukje hout, schors etc. Pas later zullen ze zachter spul gaan zoeken. En dan zag ik nog een ekster met een takje wegvliegen. En de vogels zullen het wel weten. Die wachten op bepaalde tekens in de natuur. Ja mensen, de lente komt er echt aan. Trouwens ook volgens de weerberichten he.Toekomstplannen kabinet

{ 09:54, 28/3/2009 } { 0 comments } { Link }
Daar word ik niet vrolijk van. Ze stellen voor om geen AOW en geen pensioen meer te verstrekken aan vrouwen die niet gewerkt hebben daarvoor. Dus dat zou betekenen dat als ik oud ben en alleen, ik alleen nog maar bijstand zou krijgen. Dat is toch te erg voor woorden. Ik word hier echt heel triest van.

Tuincentrum

{ 09:50, 28/3/2009 } { 0 comments } { Link }

Gister met mijn dochter naar het tuincentrum gefietst. Dat is niet zo ver, maar het waaide wel loeihard zeg. Daar kon zij me in een rolstoel door de winkel duwen. We hebben zakjes zaad gekocht van vier verschillende bloeiers, een bak oranje violen, een citroentijmplant, een wildemanskruid in pot en een zak met knolletjes die vanaf juli heel schattig oranje bloeien.

Nou maar hopen dat het straks wat beter weer wordt. Het komt hier met bakken tegelijk naar beneden. Dan kunnen we wat gaan planten en misschien al wat zaadjes zaaien. We hebben zo'n zin in het voorjaar. Het schijnt eraan te komen volgende week.Voorjaarskrans

{ 10:57, 27/3/2009 } { 1 comments } { Link }
Ik heb gister samen met mijn dochter een krans gemaakt met bloemen uit de tuin. Als groen heb ik het bonte struikje gebruikt dat Euyonymus heet. Er zit van alles in: narcisjes, sleutelbloemen, bloemen van het longkruid, kerstroos, bloesem van een prunus en het is echt heel leuk geworden. Vanochtend waren een paar soorten al wel aan het verwelken, dus gisteren was ie mooier. Jammer dat het zo kort mooi blijft.

Uit met al dat licht

{ 10:52, 27/3/2009 } { 0 comments } { Link }
A.s. zaterdagavond tussen half 9 en half 10 al je lichten in huis uitdoen. En liefst ook je tv, pc etc. Dit is een internationale aktie van het WNF tegen klimaatverandering om met zoveel mogelijk mensen energie te besparen. Niet dat daarmee de klimaatverandering wordt gestopt, maar het is een boodschap aan de regeringen, want er wordt op deze manier echt heel veel bespaard.  Doe mee, steek gezellig kaarsjes aan, kruip tegen elkaar aan, praat met elkaar, doe een spelletje, of als je dat hebt: ga op je berevel voor je open haard liggen. Zo deden ze het vroeger toch ook?

Hoe plaats je een reaktie?

{ 10:06, 27/3/2009 } { 0 comments } { Link }
Heb ik zelf ook even moeten uitvogelen. Stel.......je leest iets en denkt, daar wil ik op reageren. Dan zoek je de titel in de rechter zijkolom van dat artikel op en klikt het aan. Dan zie je het artikel nog een keer, maar dan staat er onderaan: Post a comment. Daar klik je op en dan verschijnt er een venster waarin je kan schrijven wat je wilt en nog een code moet invoeren die je ziet staan. Daarna gewoon: Post Comment aanklikken en het verschijnt op mijn blog. Lijkt ingewikkeld, maar is het niet. Gewoon proberen.

Tuinbeelden

{ 18:52, 26/3/2009 } { 0 comments } { Link }
Als je op zoek bent naar mooie paganistische tuinbeelden, kijk dan eens bij www.tuinverbeelding.nl. Veel keus in Green Men bijvoorbeeld. Of internationaal bij www.goddessgifts.net. Wauw, echt prachtige goddesses voor in de tuin. Was ik maar rijk...................Ik houd het zelf maar bij Groene Mannen. Ik heb er al een aardige collectie van hangen in mijn tuin.

Lekke band

{ 09:56, 26/3/2009 } { 0 comments } { Link }
Gister een klein rondje gefietst door het park hier voor de deur. Bijna bij de uitgang fiets ik over een tak en vlak daarna hoor ik een vreemd geluid. Ik stap af en rij mijn wiel heel langzaam vooruit terwijl ik ernaar probeer te kijken (lastig met een achterwiel waar een grote fietstas overheen zit - je ziet niet zoveel). En ik hoor ineens fjieieieieiefffff. O jee, een lekke band. Snel naar huis fietsen dus, want lopen kan ik bijna niet. Nou het ging veel te snel. Toen ik halverwege de straat was, was ie al helemaal plat en moest ik dus toch nog een stukje lopen. Gelukkig kon manlief hem  naar de fietsenmaker brengen en is ie vanmiddag al weer klaar.

Waarom

{ 09:55, 26/3/2009 } { 0 comments } { Link }
Hebben andere mensen dat nou ook? Dat je je soms afvraagt waarom bepaalde dingen je overkomen in je leven? Het is de laatste tijd een beetje veel hier en ik wou dat ik wist wat ik hieruit moest leren. Of zou ik in een vorig leven werkelijk zo'n slecht persoon geweest zijn? Maar ja, je komt er niet achter he? Iemand nog tips?

Lush

{ 09:50, 26/3/2009 } { 0 comments } { Link }
Kent iedereen Lush al? Vast niet. Het is een uit Engeland overgewaaide firma die met de HAND (jaja) verzorgingsproducten maakt. Hun doelstellingen zijn zeer met het milieu begaan. Zo doen ze geen dierproeven, gebruiken veel natuurlijke ingredienten en zijn zeer spaarzaam met verpakkingsmateriaal. Zo kun je bij hun shampoo als bar kopen. Dus geen verspilling voor een fles, maar gewoon een soort zeep-achtig stukje wat je in je handen opschuimt en daarmee je haar wast. Ik ben inmiddels echt een fan. De shampoo is heel goed, de zepen zijn 'delicious' qua geur en ook vaak hoe ze eruit zien. Verder hebben ze producten voor in bad, onder de douche, scheercreme, bodymilk enz. Kijk maar eens op www.lush.nl. Er zijn inmiddels een flink aantal winkels in Nederland, maar je kunt het ook online bestellen. Wel zo gemakkelijk. En geloof me, het is altijd een verrassing als je pakje komt en eenmaal Lush-verslaafd, altijd Lush-verslaafd.

Beleef de lente

{ 10:36, 25/3/2009 } { 0 comments } { Link }

Als je op de voet wilt volgen hoe verschillende soorten vogels hun nest maken, verdedigen, eieren leggen en prooien overdragen, kijk dan op Beleef de lente van de Vogelbescherming. Je kunt  o.a. meekijken in nestkasten van steenuil, valk, koolmees, slechtvalk, ooievaar, ijsvogel, lepelaar. Het is echt de moeite waard.

Je kunt natuurlijk ook rondom je huis zien dat de vogels druk zijn in het afbakenen van hun territorium, het versieren van een vrouwtje en het testen van nestkasten. Ik heb zelf een pimpelmezenkast en een koolmezenkast hangen en heel vaak zitten ze er al eventjes in. Kastinspectie is dat. Ze maken ook kleine inkepingen met hun snavel aan de invliegopening. Daarmee markeren ze de kast als zijnde van hun. Ze zijn nog niet begonnen met nestmateriaal aanslepen. Het kan ook zijn dat ze ook andere nesten als geschikt hebben en er daar eentje van uitkiezen, maar ik zou het leuk vinden als ze mijn nestkast uitkozen natuurlijk. Vorig jaar hadden we ook koolmezen in de ene nestkast.

Nog een tip! Zodra het nestelen is begonnen (over een paar weken, denk ik) mag je geen pinda's meer ophangen. Het is slechte voeding, waardoor de eieren onvolwaardig worden en daarna gevaarlijk voor de jongen, die erin stikken. 't Is maar dat je het weet.De lente is begonnen

{ 10:14, 25/3/2009 } { 0 comments } { Link }
Dit jaar viel de exacte ingang van de lente op 20 maart om kwart voor 12 's middags. Toen stond de zon exact loodrecht op de evenaar. Dag en nacht duurden op die dag even lang. Wij paganisten noemen deze dag Ostara. Het is een oud jaarfeest waarbij gevierd wordt dat de krachten van de zon steeds sterker worden en dat de lente begint. De godin Eostra in haar gedaante van haas, brengt het wereldei, waaruit al het leven ontspruit. Hier zie je dus waar de paashaas vandaan komt. Het is dus heidens. Wij versieren ons huis met eieren, met uitlopende takken en bolplanten zoals narcis en hyacint.

Hallo allemaal en welkom

{ 09:34, 25/3/2009 } { 0 comments } { Link }
Dit blog heb ik aangemaakt om zomaar wat gedachten neer te kunnen krabbelen. Er mag op gereageerd worden, graag zelfs.

About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

«  March 2018  »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Links


Categories


Recent Entries

Ransuil
Mede-heksen of paganisten gezocht
Warme zomer
Runen
Dansschool

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer