Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Wonen in Johor Bahru

Wonen in Johor Bahru!!

Posted in Unspecified
Bijna een maand is alweer voorbij gevlogen. En het leven hier blijft verrukkelijk.
Tijdens een verkoelende duik in het zwembad ontmoeten we veel mensen. Onze kids vallen erg op vanwege hun mix-uiterlijk. Zoals ik al eerder had vermeld, Cat is cute en Eloise een barbiedoll...Zo hebben we Lisa ontmoet, een fantastische en vooral vriendelijke vrouw uit Nieuw Zeeland. Ze heeft 2 lieve mooie meiden, Ruby en Brinna. Lisa is zo lief dat ze me alles in JB (Johor Bahru) wilt laten zien. Diverse shoppingmalls, coldstorage (ook wel een singaporese supermarkt) en ze heeft me naar de lokale pasar meegenomen. Wat een geweldige plek, vers fruit en groente, verse vis...maar zou toch niet zo gauw daar vlees kopen....niet al te best gekoelde plek. Maar het is zo lekker en goedkoop...een ananas 38 eurocent, 2/3 meloen 2 euro, chinese kool 1 euro....alleen de druiven vielen een beetje tegen. 2 trosjes 4 euro...en de garnalenn...verse garnalen 1 kilo 4 euro....heerlijk!!!
Lisa heeft me ook bij veel moeders geintroduceerd op Fairview (eloise school). Dat zijn allemaal zulke lieve vrouwen, hoofddoek of niet iedereen is hier gelijk.....en iedereen is zo aardig en vooral behulpzaam. Afgelopen week zijn we met 20 moeders wezen lunchen, heel gezellig en heerlijk gegeten.
Sander is inmiddels begonnen met werken, dus het komt nu op neer of we ons ook goed weten te vermaken hier in JB. Elke ochtend als eloise naar school is, dan probeer ik met Cat naar de speeltuin of naar t zwembad te gaan. We gaan wandelen regelmatig een tochtje, maar niet te lang want blijft natuurlijk erg warm hier. Dan gaan we lekkere ijskoffie drinken en nemen met zijn 2-tjes een heerlijk lunch...zo heb ik ook wat quality-time met mijn lieve cat. Dan is het tijd om Eloise op te halen van school. Elke dag als ik haar ophaal, dan komt ze steeds zelfverzekerder over. Ze maakt makkelijk vriendjes en het eten vindt ze geweldig. Elke dag krijgt ze een lunchboxje met nasi goreng of bami mee. Als we thuiskomen, dan mag ze wat eten als ze wilt en dan heerlijk in de pool springen.
Eloise houdt ervan om te winkelen, dus dat doen we ook regelmatig.
Sinds enkele weken hebben we nu ook een maid in huis. Zij heet Nora en is ontzettend lief voor de kids en voor ons. Ze maakt schoon, kookt en zorgt voor de kinderen. Dat geeft mij heel tijd en ruimte om zelf wat dingen te doen. Zo neem ik regelmatig een massage of ga naar de beautician, maar ook kan ik rustig boodschapjes doen zonder de kinderen. San en ik kunnen dan ook s avonds rustig weggaan, filmpje pakken of lekker eten met zijn 2-tjes.
Hij heeft het erg naar zijn zin op zijn werk, genoeg uitdagingen in ieder geval. Hij moet hard werken, maar we genieten er volop van. Hij loopt al tegen wat hierarchische puntjes...maar ja, als dat zo werkt dan werkt dat zo hier...we moeten natuurlijk wel elkaars culturen hier respecteren.
Het enige wat ik mis hier zijn mijn vrienden en familie....ik mis het even kletsen of samen zijn met mijn vriendinnetjes, Lon, Lijntje (ik mis onze kaasavondjes) en Ninon.....boehoe!!!! En dan mijn lieve neefjes en  nichtjes...een neefje erbij gekregen en niet op kraamvisite kunnen komen....en de stem van mijn opa, jeetje....ik voelde mijn hartje toch wel even krakken..Gelukkig bestaat er een geweldig communicatiemedium die skype heet!!! Wat een goed systeem is dat, wel jammer dat je ook beeld erbij krijgt....hahahaah...ben er in de praktijk achter gekomen dat je niet moet skypen na het douchen in je pyama...hahahah, niet echt een flateus beeld voor je familie en vrienden...
We hebben ook net weer een lekker w-e achter de rug. San moest wel werken en had aansluitend Hari Raya feest, ook wel einde van de ramadan periode, van het bedrijf. Hari raya is hier erg populair. Ik ben met de meiden wezen zwemmen. Tegelijkertijd kregen een paar kindjes zwemles in de pool. Was ook erg leuk om te kijken, mooie jongen die zwemleraar. In de avond zijn San en ik naar Banafee geweest,  schijnt de beste Thai in JB te zijn. Het was zo gezellig en lekker. Zondag zijn we met zijn allen naar de Kota Tinggi geweest. In kota Tinggi heb je mooi natuur en een prachtige waterval. Eloise en Cat vielen meteen op als mix-kids. Alle lokale kindjes wilden natuurlijk met de meisjes op de foto. Erg schattig allemaal weer. Thuis aangekomen, heeft Nora lekkere Filipijnse kip en groeten klaargemaakt.
Deze week hebben we niet zoveel op de planning staan, ga morgen op zoek naar een massage. Lekker even lunchen buiten. Hopen maar dat het weer beter is dan vandaag. Het stormt nu namelijk,
Volgens w-e hebben we onze eerste persoonlijk uitnodiging van een Hari Raya viering van een moeder van eloise school. Lisa en haar familie en wij gaan in ieder geval. We moeten even kijken of San daar ook zin in heeft.
 
Tot zover weer even een blogje van de Fredriksjes uit JB!!!!
 
Selamat Tingall!!!

10:40 - 27/9/2010 - comments {0} - post comment


Description
Ons leven in Johor Bahru
Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- Wonen in Johor Bahru!!
Hosting door HQ ICT Systeembeheer