Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Frodo in Zweden 

5 Juni 2008

22:10, 5/6/2008  ..  5 comments  ..  Link

Op 2&3 Juni zijn we op bezoek geweest bij de fabriek van FR-Mobil in Duitsland, in Schloß-holte wel te verstaan.
We gaan dit merk importeren voor de Scandinavische landen, waarbij Zweden zelf de eerste prioriteit krijgt.

FR-Mobil is van oorsprong een camperbouwer die uitsluitend bouwde aan de hand van speciale wensen van klanten, een selecte groep wel te verstaan, maar sinds de dochter van de originele oprichter (Dhr Fromme) de boel heeft overgenomen is er besloten om in kleine serieproductie een aantal modellen in de markt te zetten, klantspecifiek afgewerkt.

Een exclusief merk waar nog niet vele van gehoord hebben, maar wat qualiteit betreft op eenzame hoogte staat, getuige het productieaantal van 25 stuks in 2007, en de prijslijst, deze loopt van €129.000 tot.........................................€250.000/€300.000, net wat de klant wil, geen kattepis dus.

Grohe thermostaatkraan in de douche, uiteraard een alde verwarmingssysteem met overal dubbele collectoren, gekoppelt aan vloerverwarming, "huis" qualiteit leidingen en afvoer, enz, enz., een paar van de foto's die ik heb genomen laten het één en ander zien:De eerste twee wagens wagens hebben we inmiddels binnen, een "liner" 830 met een Smart in de garage (zie foto boven), en een 760 met garage en "queensbed" achterin, beide gebouwd op een Mercedes 518.
Die grote zilveren jongen op de foto boven is de eerste in de serie van de productie 2009, gebouwd op een MAN gtl, met smartgarage EN queensbed.
(overigens is dit de wagen die m'n baas voor zichzelf besteld heeft)

Al met al twee zeer interressante dagen, maar ook best vermoeiend, Ze spreken geen duits bij mij op de zaak, en zeer beperkt engels, ik was dus continu aan het tolken omdat ik nagenoeg voeiend duits spreek.
Voor de geinterresseerde, de website van FR-Mobil:
http://www.fr-mobil.com

Morgen, Vrijdag 6 Juni zijn we vrij, dan is het "Svenska flaggans dag", de Zweedse nationale dag.
En de 20e zijn we ook vrij, dan is het "midsommar" wellicht welbekend van de midzomernacht, een GROTE Zweedse feestdag, en, Heel leuk............................

Dan krijgen we bezoek uit Nederland tot en met woensdag 25 Juni van moeders, m'n broer en z'n vrouw, dat word dus FEEST

Tot zover weer een bijdrage an m'n blog,  tot laterGras maaien

14:07, 31/5/2008  ..  0 comments  ..  Link

Het is een welde om zo'n ENORME tuin te hebben, de honden vermaken zich kostelijk, we noemen het "doggyheaven".

Die "weelde" gaf toch echter al snel een probleem, we waren ieder weekend zoet met grasmaaien met een in bruikleen gekregen oude motormaaier van de buurman, maar met nog slecht één mes over van de vier, en een maaibreedte van 30 centimeter, en geen opvangbak, dus alles na het maaien opharken ben je met deze oppervlakte wel even bezig

Dit probleem hebben we opgelost door de aanschaf van een heuse tractormaaier van Husqvarna.


Geweldig zo'n ding, dubbel maaiagregaat eronder, totale maaibreedte 97 cm, en bioklip, wat zoveel betekend als het gras tijdens het maaien "vermalen" zodat er slechts kleine deeltjes op het grasveld achterblijven die op hun beurt het gras weer voeden.
5 versnellingen vooruit, en 1 achteruit, centraal instelbare maaihoogte, 12,5 PK Briggs & Stratton motor
En een aanhangertje met kiepfunctie op de kop toeGereedschap

12:56, 31/5/2008  ..  0 comments  ..  Link

Het gaat lekker in mijn nieuwe werkomgeving, best wel lastig af en toe met de taal, ik leer elke dag bij.
Ze begrijpen in iedergevan wel dat goed geredschap het halve werk is, daarom werd er meteen een JUMBO gereedschapskar voor me gekocht die goed gevult is, de basis is er

Twee weken later kwam er vertegenwoordiger langs van Förch, groothandel in gereedschappen en verbruiksmaterialen, met hem heb ik mijn wensenlijst doorgenomen, en hij heeft het besproken met mijn nieuwe werkgever, en de gehele lijst werd meteen zonder blikken of blozen besteld
dat heb ik in het verleden wel anders meegemaakt
Een knap rek voor m'n kabelhaspels en verbruiksmaterialen, een knape werkbank, en het nodige aan gecallibreerd Fluke meetapparatuur, en Fluke is niet goedkoop.
(Maar wel erg goed)

Fluke 117 gecallibreerde multimeter.

Fluke 336 gecallibreerde Ampéretang.

Fluke 66 infrarood thermometer.

Lekkere stevige werkbank, met afsluitbare laden en kast, daar kan mooi het Fluke spul in en m'n boormachine, en schroefmachine, soldeerstation, powerprobe.

Alles nieuw, HEERLIJK


Donderdag 3 April

19:01, 3/4/2008  ..  0 comments  ..  Link

Vandaag weer een boel ingepakt, er is nu niet zo gek veel meer over, de auto(station) staat weer voor de deur met aanhanger erachter, allebij weer propvol met rotzooi wat morgen nog naar de vuilstort moet, wat verzamelt en mens ook een zooi, dat krijg je pas goed door waneer je gaat verhuizenIn de diverse kamers is het nu erg leeg, of juist propvol, de huiskamer is net een slagveld.

In deze laatste dagen heb ik helaas al een paar mensen teleur moeten stellen die nog langs wilde komen om afscheid te nemen, erg jammer, maar het kan niet anders, we hebben onze tijd nu erg hard nodig om deze verhuizing tot en goed eind te brengen, er is gewoon simpelweg teveel te doen, en te weinig tijd.

 Eerste bericht

00:33, 2/4/2008  ..  0 comments  ..  Link

Dit moet 'm dan worden,

Mijn blog om het thuisfront straks een beetje op de hoogte te houden van wat er zoal gebeurd na mijn emigratie naar Zweden.

Gister mijn laatste werkdag gehad hier in Nederland, het huis in een nog grotere puinhoop dan het al was, we breken ons nek over de bananendozen, en de ingepakte gedemonteerde meubels.
Nog een paar dagen over om de laatste dingen te regelen hier, en om de laatste dingetjes in te pakken.

Zaterdag de 5e gaan we de BE-trekker die we gehuurd hebben ophalen, en deze gaan we die zaterdag en de zondag erop laden, en dan is het op maandag morgen om 7 uur over, dan vertrekken we naar Zweden.
Het zal nog wel een paar weken duren eer we daar internet hebben, en ik hoop dan ook dat deze blog niet verwijderd is voor die tijd

De dagen zijn te kort, en er is teveel te doen, het is kwart voor twee nu ik dit schrijf, maar we redden het denk ik wel.
Morgen ook nog met de honden naar de dierenarts voor de laatste prikken, ontwormingskuur, en stempesl enzo, komt goed.
Ik hoop nog wat te schrijven voor we vertrekken, wellicht met een foto, we zien wel.

Tot zover het eerste item in deze kersverse blog, tot gauw

 About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links

FJ's Husvagnscenter

Categories


Recent Entries

5 Juni 2008
Gras maaien
Gereedschap
Donderdag 3 April
Eerste bericht

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer