Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Futures Dow Jones

Relatie Tussen Futures En Dow Jones

20:52, 17/11/2009 .. 0 comments .. Link

Een future is iets heel anders als een aandeel. Over het algemeen kennen mensen de Dow Jones index uit de aandelenhandel, maar er is een hele wereld naast. Deze wereld bestaat uit de derivaten of afgeleiden uit de aandelenhandel die wel zijn gebaseerd op de Dow Jones, zoals de handel in futures.

Wat een future eigenlijk is, is de afspraak dat een partij iets van de ander koopt, op een bepaald moment en voor een bepaalde prijs. Met een future doe je als het ware een gok dat de waarde van een goed of aandeel omhoog of omlaag gaat. Uiteindelijk gaat er maar een klein percentage van de futures ook daadwerkelijk door en wordt de rest verkocht. Wat beleggers vaak doen is erg lang op een future gaan zodat ze een goede positie hebben en veel winstpotentie op lange termijn.

De echte handel in futures op de Dow Jones is toch voorbehouden aan de wat meer bemiddelde beleggers. Er wordt namelijk tussen de twee future partijen afgesproken dat er een gedeelte van de transactie op een rekening wordt gestort, om insolvabiliteit zoveel mogelijk te dekken. Dit beschermt de koper en de verkoper tegen dubieuze transacties. De waarborgsom is maar een paar promille van de transactie, maar door de transactiegrootte blijft het toch een aardige som.

Er zit nogal wat techniek, finesse en wijsheid in de futurehandel. Beleggers maken nogal eens bekend dat zij de wijsheid in pacht hebben vanwege het lucratieve karakter van de futurehandel. Hou er alleen rekening mee dat een belegging altijd risico oplevert. Hoe lucratiever de belegging, hoe groter het risico. Voordat je overhaast in de future wereld op de Dow Jones springt, zorg dat je voldoende voorbereiding hebt gedaan. Zomaar blind ergens in stormen is nooit een goed idee, maar het is al helemaal een bijzonder slecht idee als er geld op het spel staat. Futures Dow Jones is geen spelletje, het is een serieuze business.Over Futures En Hedging

10:13, 23/10/2009 .. 0 comments .. Link

Futures worden over het algemeen ingezet als hedgemiddel voor investeringen. Ze dienen dan voor een investeerder om zich in te dekken tegen al te grote fluctuaties, zodat er als het ware een parachute wordt gecreerd voor noodgevallen. Het maakt niet uit of het gaat om de AEX, de Dow Jones of welke futures dan ook, deze strategie blijft gelijk.

Een future is uiteindleijk een optie voor de lange termijn, waardoor je veel ziet dat beleggers met een kortere positie gedwongen zijn de looptijd uit te breiden. Een future die gaat verlopen kan een goede winstmogelijkheid zijn. Bij future rolls kan een slimme belegger zijn slag slaan, maar zoals altijd bij transacties waar veel geld in omgaat zijn stalen zenuwen wel een voorwaarde.

Iets dat ook nogal eens met futures wordt gedaan is daytrading. Een daytrader handelt dagelijks op de beurs en heeft een bijzonder grote risicotolerantie nodig. Daytrading is geen sport voor watjes, maar de winsten kunnen ook aardig groot zijn. Een daytrader speculeert op de prestaties van een aandeel, future, obligatie of ander beursmiddel om snelle winst te maken. Het is niet gewoon gokken, er moet gedegen onderzoek aan vooraf gaan.

De ene beursgoeroe raadt iets anders aan als de andere, maar waar ze het over eens zijn is dat onderzoek wel een must is. Als je dit goed wilt doen is het belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. Je moet er ook rekening mee houden dat een daytrader het moet hebben van kleine marges. Door het volume aan transacties zijn de transactiekosten ook vrij hoog, wat suggereert dat nogal wat zelfstandige daytraders gewoon verlies maken. Niet leuk om toe te geven, maar dit is wel iets voor de professionals die de moeite nemen zich er echt in te verdiepen.About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Relatie Tussen Futures En Dow Jones
Over Futures En Hedging

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer