Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

support de scholen in Gambia

ondersteun de scholen in Gambia

17:04, 16/2/2009 .. 0 comments .. Link

Beste mensen,

Eind september 2008 zijn we met een groep in Gambia geweest. Het mooie plaatje van deze weblog  staat in schril contrast met het achterland waar armoede hoogtij viert. Vooral in scholen van de afgelegen compounds is de situatie ernstig. Voor ons is dat de aanleiding geweest om hier wat aan te gaan doen en snel weer terug te keren naar Gambia.

Sleutelwoorden zijn hierbij: Gambia, compounds, scholen, ondersteuning

Eind maart is het dan zover, dan gaan we met 7 personen naar Gambia. De koffers vol met gesponsorde, verzamelde en gekochte kleine artikelen, kinderschoentjes, T shirts en een paar gebruikte laptops. De meeste van deze artikelen worden onder de bevolking in de afgelegen, vaak moeilijk bereikbare compounds, verdeeld. De laptops en schrijfgerei gaan naar de scholen. Vaak is er maar één school waar de kinderen naar toe kunnen. De klas bestaat uit leerlingen van 5 tot 15 jaar. Het meubilair is er gedeeltelijk of is aan vervanging toe.

We hebben nagedacht over het meubilair, in Nederland is er genoeg maar de kosten om het over te brengen naar Gambia zijn veel te hoog. We kunnen het beter daar aanschaffen en het is goedkoop en goed voor de werkgelegenheid in Gambia. We kunnen dat echter niet alleen opbrengen en we zoeken daarom mensen met een hart van goud die een kleine financiële bijdrage willen storten. Elke financiële bijdrage hoe klein dan ook wordt goed besteed.           

Een verslag en foto’s van deze reis ziet u half april op deze weblog.

 

U kunt uw bijdrage storten op giro 462643 t.n.v. E. van DijkAbout Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

ondersteun de scholen in Gambia

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer