Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Het Gardameer

Home - Profile - Archives - Friends

Een vakantie aan het Gardameer

Posted on 19/7/2012 at 12:29 - 0 Comments - Post Comment - Link

Hoi allemaal,

 

Leuk dat je er weer bent! De vakantie naar het Gardameer zit er bijna aan te komen. De koffers zijn inmiddels helemaal gepakt en ik ben op alle weersvoorspellingen voorbereid. Dit als resultaat dat ik zowel mijn zomerjurkjes als mijn dikke en zeer oncharmante fleecetruien in heb gepakt. Zoals ik in mijn vorige post al had vermeld, gaan we dit jaar weer naar een vakantiehuis toe. De organisatie waar we dit huis hebben geboekt, heeft een heleboel vakantiehuizen bij de Italiaanse meren. Ons huisje ligt echt vlakbij het meer en de reviews zijn heel erg goed! We nemen wederom weer zelf 2 fietsen mee en er is een schuurtje waar we deze veilig in kunnen stallen.

 

Ik vind de keuken van de regio van de Italiaanse meren echt verrukkelijk. Vis en schaaldieren vallen bij mij altijd wel in de smaak. Met een grote waterplas voor de deur is het natuurlijk niet geheel onverwacht dat juist die ingrediënten veelvuldig terug te vinden zijn in de bekende gerechten van de regio. Ik vind het heerlijk om zoveel mogelijk restaurantjes in de omgeving af te gaan. Hier zie je een lijstje met goede restaurants in de omgeving. Ik kan je vooral het visrestaurant in Peschiera aanraden. Zoals het er staat, is het er inderdaad niet goedkoop. Dit is de website van het restaurant. Er hangt een heerlijk sfeertje en het eten wordt voor je neus gemaakt. Vind ik persoonlijk altijd een heel goed teken.

 

De natuur rondom het Gardameer is schitterend. Het water vormt een belangrijk onderdeel in de flora en fauna van de regio. Een echte aanrader voor een dagje uit is het bezoeken van de watervallen van het Gardameer. Deze zijn gelegen in het Parco delle Cascate. Met de wandeling vooraf heb je meteen een work-out ondergaan. Wel zo handig om er nog florissant uit te zien in bikini nadat je de avond vooraf drie overheerlijke pizza's soldaat hebt gemaakt. Voor overige leuke bezienswaardigheden verwijs ik je graag naar deze site. Wel wil ik je nog wel even wijzen op de verschillende waterparken in de regio. Je bezorgt je kinderen gegarendeerd een super dagje uit.

 

Groetjes Brenda


De schoonheid van de Italiaanse meren

Posted on 19/7/2012 at 12:20 - 0 Comments - Post Comment - Link

Hoi allemaal,

 

Welkom terug op mijn blog en ontzettend leuk dat je weer een kijkje in de Italiaanse keuken komt brengen.

 

Met de bizar slechte zomer hier in Nederland, groeien de verlangens naar de zon meer en meer. Heb jij je vakantie al geboekt? Of heb je nog plannen om weg te gaan? Het liefst rijden we natuurlijk allemaal af naar het zuiden, om de zon op te zoeken! Nog 2 nachten slapen en ook wij stouwen de auto weer vol met badkleding, zonnebrand, tijdschriften en zonnebrillen. Dikke truien en lange broeken laten we liever thuis, maar je weet maar nooit met de hedendaagse zomers in Europa. Het kan vriezen en het kan dooien, alhoewel ik beide verschijnselen liever niet zie gedurende de komende twee weken. Over 2 dagen bevinden we ons als het goed is in een vakantiehuis! Dit is het tweede jaar dat we in deze verblijfsvorm onze vakantie gaan vieren en ik heb er onwijs veel zin in. Vorig jaar hebben we twee heerlijke weken gehad in een vakantiehuis in Oostenrijk en dat was ontzettend goed bevallen. We hebben namelijk nog 2 kleine kindjes en in een eigen huis heb je de ruimte en comfort van thuis, evenals de privacy.

 

Dit jaar gaan we toch weer naar het oude en vertrouwde Italië toe en om mijn verlangens helemaal te vervullen, zelfs naar het Gardameer! De regio boordevol zon, strandjes, lekker eten, prachtige zonsondergangen en schitterende natuur. Een echte aanrader voor je vakantie aan het Gardameer is het huren van een boot! Wij hebben dit al een aantal keer gedaan en het blijft ontzettend leuk om langs de prachtige eilandjes af te varen, zeker met kinderen! Vooral een tochtje langs het Isola del Garda-eiland is prachtig.

 

Het water staat natuurlijk helemaal centraal in deze schitterende regio. Toch kent de regio naast dit imposante meer nog veel meer schitterende natuur. Het beste is om deze natuur per fiets te ontdekken. We hebben al een aantal maal bij een lokaal fietsverhuurdbedrijf fietsen gehuurd, maar het komt ook wel eens voor dat we zelf onze fietsen meenemen omdat we dan meteen de kinderzitjes daar op hebben zitten. Hier zie je een lijst met fietsverhuurbedrijfjes. Het is tevens wel af te raden om de drukbezochte route om het hele Gardameer heen te befietsen, de Gardasena. Het is leuker om iets verder van het meer af te gaan fietsen, richting de omliggende dorpjes. De weg is rustiger en zeker met kinderen is dat een stuk fijner.

 

Meer tips volgen in mijn volgende post.

 

Groetjes Brenda


Welkom op mijn blog over het Gardameer

Posted on 19/7/2012 at 10:29 - 0 Comments - Post Comment - Link

Hoi allemaal,

Welkom op mijn blog. Deze blog gaat over het vakantieland Italië, met name het Gardameer. Al sinds ik een klein meisje ben, ga ik graag op vakantie naar Italië. Door de heen, heb ik al verschillende hoeken van dit prachtige land mogen bewonderen, proeven en ontdekken. Het prachtige zuiden, de indrukwekkende eilanden en de altijd mooie regio Toscane. Bovenop al het natuurschoon, kent Italië eveneens een prachtig cultureel erfgoed. Wat dacht je van de prachtige steden Rome, Venetië of Pisa?

Ik hoef je denk ik niet te overtuigen van het prachtdom van Italië, laat staan van de heerlijke keuken. De foto's en de geuren alleen al doen me verlangen naar een ontspannen weekje weg. Helaas zit het er niet in om meermaals per jaar naar het land van de pizza's af te reizen. Om toch enigszins mijn Italië-verlangens te vervullen en mijn ei kwijt te kunnen, ben  ik deze blog gestart. Hier zal ik allerlei tips geven zodat ook jij je hart verliest aan mijn favoriete vakantieland.

Veel leesplezier en ik hoop dat je iets opsteekt van de vele tips die ik je zal geven!

Groetjes Brenda


Hosting door HQ ICT Systeembeheer