Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
gashaarden

Gashaard Bediening En Tips

Posted on 29/12/2009 at 22:40
Verkopers van gashaarden vergeten het voordeel van de makkelijke bediening nog weleens te noemen als ze een gashaard presenteren. Zelfs als je absoluut een technofoob bent kun je simpel leren hoe een gashaard bediening werkt. De meeste modellen worden standaard geleverd met een afstandbediening. Zorg er wel voor dat je wat batterijen thuis hebt liggen. Om de een of andere bizarre reden voegen fabrikanten nooit batterijen toe...

Als je een man bent is de kans relatief groot dat je uit principe de gebruiksaanwijzing niet leest. Een man heeft de neiging om alles zelf uit te zoeken, dus een gebruiksaanwijzing komt niet in zijn hoofd op. Wat je dan het beste kunt doen is je ofwel hier overheen zetten, of je vrouw het laten lezen en daarna stiekem kijken hoe zij het doet.

Het mooie van een gashaard is sowieso dat je niet hoeft te zeulen met houtblokken of haardblokken. Wat nog beter is, als je een afstandsbediening hebt hoef je niet eens meer op te staan! Met een druk op de knop begint het vuur al en kun je het hoger of lager zetten. Voorheen zag je nauwelijks verschillen tussen een hoge vlam en een lage vlam, maar nu is dat aanmerkelijk verbeterd. Met name de inbouw gashaarden presteren fantastisch op het vlak van vlamhoogte en rendement dat uit de haard wordt gehaald.

De modellen die nu erg in de mode zijn, zijn de minimalistische modellen. Een model waarbij de haard bijvoorbeeld uit een metalen strip bestaat. Bijna elke woonwinkel heeft er nu wel eentje in de etalage staan en ze stralen ook wel wat uit. Ben je meer gecharmeerd van meer klassieke modellen, probeer dan eens een groter type gashaard.

Wat je ook kiest, een gashaard is het toppunt van gemak. Je hebt geen problemen meer met roet of afval van hout. Je hoeft geen blokken meer te stapelen om een goed vuur te krijgen. Super rendement en de nieuwe modellen zien er nog geweldig uit ook.

Natuurstenen Inbouw Haard

Posted on 4/12/2009 at 16:47

Als er 1 ding voortdurend terugkomt op foto’s die gezelligheid moeten uitstralen is het wel de open haard. Het zijn dan over het algemeen niet de strakke designhaarden die de toon voeren, maar haarden die gebruik maken van natuurlijke materialen. In monumentale kantoorpanden geeft een natuurstenen inbouw haard een fascinerend gevoel.

Er zijn diverse mogelijkheden in de winkel verkrijgbaar van natuurstenen inbouw haarden. Een andere route die je kunt nemen is een bedrijf contacteren dat werkt met natuursteen. Het zal misschien een beetje raar aanvoelen, maar een bedrijf wat zich specialiseert in grafstenen kan je soms ook helpen. Een natuurstenen aanrechtblad of een inbouw haard is voor hun gewoon een kwestie van een andere tekening.

Waar je moet op letten is het rookkanaal is opgesteld, een specialist of verkoper kan je er meer over vertellen. Het is niet goedkoop om een natuurstenen haard te laten (in)bouwen, dus daarom is het zaak er wel een vakman bij te vragen. Het rookanaal mag absoluut niet verkeerd aangesloten zijn op de haard en het geplaatste haard-roostertje. Doe je dat niet dan loop je een flink risico op schoorsteenbranden. Het kan ook zijn dat je dan een hoop rendement verliest.

Deze problemen doen zich wat minder voor bij een inbouw haard. Kies je voor een natuurstenen inbouw gashaard, ook een mogelijkheid, dan is het rendement vrijwel altijd bijzonder hoog. Omdat het een gesloten circuit betreft gaat er minder warmte verloren en is het een bijzonder efficiënt proces. Hoe ‘opener’ de haard of gashaard is, hoe meer warmte verloren gaat en hoe hoger je stookkosten dan ook zullen zijn. Omdat je niet onnodig veel stookkosten moet gaan betalen is het belangrijk om je goed te laten informeren bij de speciaalzaak.

Een Rookkanaal Opstellen

Posted on 30/11/2009 at 10:12

Voor een goed brandende, efficiente open haard is de opstelling van een rookkanaal ontzettend belangrijk. Wat je het beste kunt doen is een specialist er naar laten kijken als je een nieuwe open haard aanschaft.

Als er geen rookkanaal aanwezig is dan zul je daar bij de opstelling van een open haard rekening mee dienen te houden. Bij het aanleggen van een rookkanaal voor een open haard zul je bij de opstelling daarvan rekening moeten houden met de brandveiligheid en je gezondheid.

Je schoorsteenbrand zal niet snel uitslaan op het moment dat een rookkanaal goed is opgesteld. De constructie van een rook kanaal helpt bij de thermische trek. Veel rendement is goed, maar brandveiligheid speelt dus ook een grote rol. Het zal niet de bedoeling zijn dat de vlammen uit je haard spuiten bij een schoorsteenbrandje.

Bij nieuwbouw woningen is het rookkanaal al volgens voorschriften opgetrokken en de haard vrijwel altijd ingebouwd. Er worden brandvaste materialen gebruikt bij de constructie en vanwege de constructie vrijheid is de rookkanaal opstelling perfect. Rookkanaal opstelling zal hier geen probleem zijn.

Een van de mooiste materialen die je kunt kiezen voor je open haard is natuursteen. Het geeft dan niet alleen warmte af, het is ook nog eens een lust voor het oog.

Bij het stoken op een open haard gebruik je roosters. Bij de rooster opstelling moet je er wel op letten dat de rook direct in het rookkanaal terecht komt. Wanneer je met gietijzer werkt is het makkelijk om flexibel te zijn met de opstelling van een rookkanaal, maar voorzichtigheid is wel geboden. Als je het al eens mee hebt gemaakt weet je dat rookschade echt geen pretje is.

De roosters van de open haard hebben als doel dat de blokken niet direct in het vuur vallen, maar bij plaatsing moet nog altijd rekening worden gehouden met rookontwikkeling.

Een Faber Haard Kopen

Posted on 30/11/2009 at 08:26

Als je gaat kijken naar verschillende merken gashaarden en open haarden dan kom je al snel het merk Faber tegen. Faber leidt de markt op gebied van design en efficiency. Vrijwel iedereen die weleens rond heeft gekeken voor open haarden is dit merk dus tegengekomen.

Je kunt ervoor kiezen om een Faber haard te kopen bij een gautoriseerd Faber dealer. Je kunt ook een beurs in jouw naaste omgeving bezoeken. In vrijwel elk groot beursgebouw in Nederland worden regelmatig woonbeurzen gehouden waar je allerlei leuke interieur ideetjes kunt opdoen. Je zult Faber ook altijd tegenkomen op dit soort beurzen.

Het fijne van een beurs is dat je er voor jezelf een dagje uit van kan maken, maar dat je ook fatsoenlijk advies over open haarden en gashaarden kunt krijgen op de beursstands. Je combineert zo als het ware het voordeel van een dagje uit en een bezoek aan een geautoriseerd dealer, wat het net iets leuker maakt allemaal. Faber haarden zijn vaak volop aanwezig tijdens dergelijke beurzen.

Ben je van plan je gashaard of open haard op een woonbeurs te kopen, denk dan aan het volgende. Zorg dat je vooraf prijzen hebt vergeleken. Als je koopt op een beurs wil je een goede deal sluiten, al moet je opletten bij welke prijs men begint voor je korting gaat regelen. Zorg dat je van te voren weet hoeveel een Faber haard normaal kost.

Probeer ook op de laatste dag van de beurs te gaan. Als je te vroeg koopt krijg je niet de maximale korting. Als je later koopt heeft de standhouder geen zin meer om open haarden mee naar huis te slepen. Zorg dat je voorbereid bent om daar te kopen en iedereen wint erbij. De standhouder hoeft minder in te laden en jij krijgt een mooie deal op je Faber haard.

Keuze Voor Gaskachels

Posted on 25/11/2009 at 18:46

Houd rekening met een paar dingen op het moment dat je een gaskachel gaat uitkiezen. Het is absoluut de moeite waard om goed te denken over de keuze voor een gaskachel. Het blijft tenslotte een belangrijk decor stuk. Waar je tussen moet gaan kiezen is uiterlijk en rendement.

Zijn er geen gaskachels die mooi zijn en geweldig rendement hebben? Je hebt natuurlijk wel haarden die het beste van twee werelden verenigen, maar als de keuze gemaakt moet worden moet je er natuurlijk wel klaar voor zijn. Ben je meer van het design, dan zul je merken dat er keuze genoeg is tussen strakke kachels en minder strakke kachels. Maar als je gaat voor uiterlijk, laat dan rendement echt los in je overwegingen.

Als je veel rendement wilt halen uit je gaskachel dan is een inbouw gashaard zonder twijfel de beste keuze. Er zijn nogal wat gaskachels die los staan en van steen of metaal zijn gemaakt. Maar als de gaskachel wordt ingebouwd krijg je een directere verbinding met het rookkanaal, waardoor minder warmte wordt verloren.

Het enige probleem is dat een losstaande gaskachel er gewoon geweldig uit kan zien. Je hebt dan niet het maximale rendement, maar je hebt wel het maximale rendement uit het uiterlijk van je gaskachel. Losse gaskachels zijn over het algemeen wat duurder. Een inbouw gaskachel is soms wat economischer, maar kan weer meer kosten aan installatie. Het is dan ook weer zo dat er genoeg monteurs voorhanden zijn die jou er redelijk economisch bij kunnen helpen. Dit probleem is prima op te lossen, dus probeer er niet al te lang bij stil te staan.

Elektrische haarden

Posted on 24/11/2009 at 16:38

De vraag naar elektrische haarden is de laatste jaren enorm gestegen. Met een elektrische haard heb je namelijk tegen een fractie van de kosten van een traditionele schouw toch toegang tot dit interieur item.

Wat veel mensen ook erg handig vinden is dat een elektrische haard zeer flexibel is. In tegenstelling wat bij een standaard schouw niet mogelijk is kun je een elektrische haard verplaatsen. Bovendien heb je tegenwoordig zulke overtuigende elektrische haarden dat ze nauwelijks van echte kunt onderscheiden. Natuurlijk tast je daarvoor iets dieper in de buidel dan bij de instapmodellen, maar ze zijn het geld waard.

Je kunt een elektrische haard al voor iets meer dan honderd euro aanschaffen, maar wil je toch niet wat eenvoudigere model dan is dat geen probleem als je meer wilt besteden. Wat hele mooie elektrische haarden zijn die van Faber, maar dan kom je met enkele honderden euro's niet daar. Je betaalt dan dus meer dan je in de doe-het-zelf boekjes ziet, maar dat is een keuze die je maakt. Bij de duurdere modellen betaal je puur voor het exclusieve ontwerp. Want functioneel en energie besparend doet een eenvoudig model niet onder als een duurdere haard.

Als je gaat kijken naar plaatsing dan is een elektrische kachel best eenvoudig te doen. In principe kan iedereen het maar als je twijfelt is het misschien toch beter om het te laten doen door iemand anders. Bij mij is dat altijd het probleem bij het aansluiten van elektrische apparatuur, dat ik er uren mee bezig ben. Met ene zekerheid kan ik met zekerheid zeggen dat ik zeer slecht ben in klussen en ik altijd de voorkeur zal geven aan een vakman of specialist.


Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer