Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

geldenzo

19/1/2008 - Goede late voornemens

Zo, de maand is alweer bijna voorbij en ik moet het nog steeds over mijn goede voornemens hebben.

 

1 – Blog vaker updaten

Evaluatie:  Mislukt, dat lijkt me duidelijk!

 

2 – (Nog) zuiniger leven

Evaluatie:  Gaat redelijk goed.  Ik had besloten absoluut geen geld uit te geven tot aan mijn wintersportvakantie (budget-kado aan zelf omdat het financieel zo goed gaat) half februari.  En dat is echt aardig aan het lukken.  Ik schrijf in mijn agenda precies wat ik uitgeef iedere dag, en waaraan.  Het werkt heel goed want voorheen wist ik bijvoorbeeld niet wat ik per week uitgaf aan bijvoorbeeld booschappen.  Ik dééd maar wat.  Nu heb ik echt overzicht.  En ik geef echt veel minder uit.  Het is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk.  Nog een paar weken en ik snap niet eens meer waar al mijn geld blééf (okee… dat heb ik eigenlijk nooit gesnapt, maar goed, daarom zit ik ook in de problemen hè).

 

3 – Beter voor het huishouden zorgen

Evaluatie:  Ik heb nog steeds een werkster.  Nou ja, ze is even wegbezuinigd geweest maar ik kon het echt zelf niet aan dus ze moest weer terugkomen.  Maar eigenlijk is het belachelijk natuurlijk.  Ik hoor gewoon zelf voor het huishouden te kunnen zorgen.  Dus het doel is om alles op orde te krijgen en dan de werkster er voorgoed uit te doen.  Het is een hele klus maar ik heb wat routines geïmplementeerd (of in ieder geval ben ik dingen aan het doen waarvan ik hóóp dat het routines worden!!) die me het leven makkelijker zouden  moeten maken.  We zullen zien, ik doe in ieder geval mijn best.

 

4 – Afvallen

Evaluatie:  Er is geen enkele reden waarom het niet zou lukken.  Ik heb er echt over nagedacht en het is gewoon een kwestie van plannen he.  Als ik van tevoren weet wat ik ga eten, en dat alleen maar in huis haal, dan kan het bijna niet anders dan dat ik slaag.  Maar die planning… dat is het probleem.   Hierin ligt één van mijn allergrootste zwaktes en het is meteen ook de sleutel tot al mijn problemen.  Ik kan niet plannen…  Ik bedoel, alles  staat met alles in verbinding toch?  Als ik mijn maaltijden plan, bespaar ik behalve calorieën ook nog eens geld!  Als ik plan, zou ik beter voor het huishouden kunnen zorgen en dus OOK geld besparen.  Als ik plan, kan ik tijd inplannen voor mijn blogjes…  Als ik plan, kan ik tijd plannen voor mijn huiswerk… (zie voornemen 5). 

 

5 – Huiswerk beter bijhouden

Evaluatie:  Dit is echt een groot probleem.  Zo doe ik 4 lessen op een avond (!!!) en zo doe ik een maand niets…  dat schiet natuurlijk gewoon niet op!  Maar zoals ik al aangaf, ik moet gewoon beter plannen!!

 

Conclusie van dit alles is dat ik die goede voornemens (gedeeltelijk) op moet geven en me maar op 1 voornemen tegelijk moet werpen:  PLANNEN!!!!

En dat ga ik nu dan ook doen.  Ik ga plannen!!!  Dat is mijn goede voornemen voor de overige 49 weken van dit jaar…

Comments (3) :: Post A Comment! :: Permanent Link

30/12/2007 - Oud en Nieuw

Ik heb dit jaar € 0.00 uitgegeven aan vuurwerk!!  Goed he? 

Okee, niet echt.  Ik heb nog nooit geld uitgegeven aan vuurwerk!!  Ik ben bang voor vuurwerk, echt onrealistisch, hysterisch, verschrikkelijk bang!!  Dus voor mij geen vuurwerk, lekker goedkoop!  En ik blijf binnen met oud jaar.  Ook zoiets.  Andere mensen bezoeken feesten, gaan er opuit...  Ik blijf binnen, kijk door het raam af en toe naar vuurwerk en that's it.  Geen uitgaven aan dure feest-kaartjes of drank. 

Bovendien lust ik geen oliebollen.  Echt ik vind ze SMERIG!!  Dus die hoef ik ook niet te kopen.  Ik ben gewoon zo trots: Zonder enige moeite te doen, houd ik op de laatste dag van het jaar al mijn geld in mijn zak!!!

Was het maar iedere dag 31 december!

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

26/12/2007 - Kerst

Joepie!!  Het is kerst!!  De tijd van kadootjes.  Het mooiste kadootje dit jaar is dat mijn nichtje me gevonden heeft via een vrienden-site en ik ben helemaal blij want ik heb haar al jaren niet gezien en op tweede kerstdag kan ze naar ons familiefeest komen!!  Haar tak van onze stamboom is niet zo knus met elkaar als die van ons en toen ik me dat weer eens realiseerde, bedacht ik me dat onze knusheid toch wel het een zegen is!!  Oh, we hebben wel eens wat met elkaar (of liever: tégen elkaar!!) maar wij zijn dan even boos, praten het uit (of niet!!) en dan gaan we gewoon weer verder met het leven en mèt elkaar.  Maar in de tak van mijn nicht...  daar haat iedereen iedereen (daar zijn wij vlgs mij gewoon te lui voor want dat moet me daar toch een energie kosten!!) en niemand komt bij elkaar op bezoek.  Sterker nog, als er 1 de stap ongevraagd waagt, is de kans groot dat diegene niet eens door de voordeur van de ander komt.  Sneu hè?  Dus ik ben vooral dankbaar voor het kado dat mijn nicht dit jaar bij ons kan zijn!!!

 

Vandaag (1e kerstdag) had ik 2 etentjes bij vriendinnen!!  Dat is het voordeel van single zijn, niemand verwacht door je uitgenodigd te worden omdat je 'maar alleen' bent en iedereen kan mij er in mijn eentje wel bij hebben dus de uitnodigingen stromen ieder jaar binnen!!  Lekker makkelijk!!  Het was gezellig!! En ik heb kadootjes gekregen (en uiteraard ook uitgedeeld!!  Geen zorgen, ik heb het bescheiden gehouden!).

 

Morgen nog meer kadootjes want met de familie trekken we altijd lootjes en dat is heel gezellig!  Ik heb een gedicht geschreven!  Zoals ieder jaar is ie weer lang en om te brullen (tenminste, dat vind ik zelf dan!!)  Vorig jaar begon de ontvanger van mijn gedicht spontaan te janken en vlgs mij was 'ie toch echt gewoon grappig...  iets over 20 miljoen winnen en er vandoor gaan zonder aan de rest van ons ook maar een cent af te staan (kijk dan, ik rijm zelfs onbedoeld op mijn blog... krijg nou?!?!?).  Goed;  dat 'er vandoor gaan' viel verkeerd en in plaats van gelachen werd er dus gehuild... hopelijk oogst ik dit jaar meer succes.  Hij is weer lang... zoals ieder jaar.  Een nicht en ik hebben een soort van stilzwijgende wedstrijd:  "Wie maakt het beste gedicht".  Al verandert die wedstrijd eigenlijk een beetje in "wie weet het dit jaar droog te houden" want ook zij schreef ooit een tranentrekker...  nou, ik laat het nog wel weten...  Hoop dat ik win!!! 

 

Ik ben onwijs goed in gedichten.  Hee...  marketing plan:  Iemand een gedicht nodig???  Voor 2 euro schrijf ik een A-4tje voor je vol, alle gelegenheden!!  Dit is mijn slogan:  Jij levert de details aan, ik brouw er iets hylarisch van!!   Ha ha ha!! 

 

Anyway, ik ga maar eens slapen.  Ben onwijs moe en dat familiefestijn morgen barst 's ochtends echt al los en gaat door tot de laatste instort dus ik heb alle slaap die ik kan krijgen bitter hard nodig.

 

Zalig kerstfeest allemaal en kom nog een keer kijken op mijn blog om te lezen over mijn goede voornemens voor 2008!

UPDATE:  HET GEDICHT VAN NICHT WAS WEDEROM DE TRANENTREKKER VAN HET JAAR!!  NU MOET IK IETS DROEVIGS VERZINNEN VOOR VOLGEND JAAR, AL IS HET MAAR OM MIJN AANSLUITING MET HAAR NIET TE VERLIEZEN.  MIJN GEDICHT WAS EEN HIT, ER WAREN OOK TRANEN MAAR DAN VAN HET LACHEN!!!  DUS TROTS RIEP IK NAAR MIJN NICHT "ZO DOE JE DAT!!" TOEN WAS ZE BOOS OP ME...  ALSOF IK ER WAT AAN KAN DOEN DAT HAAR SCHRIJVEN DROEVIG IS...  KAN OOK NIETS GOED DOEN GELOOF IK!!!!  ;-)

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

19/12/2007 - Alweer Ziekjes

Ik zit ziek thuis.  Je zou bijna denken dat zieke mensen die thuis zitten geen geld uit kunnen geven.  MIS!!  Dat dacht ik ook maar dat valt behoorlijk tegen.  Als ik ziek ben dan heb ik werkelijk overal trek in.  Slecht voor mijn lijn en slecht voor mijn portemonnee, want ziek of niet, die boodschappen moeten toch gedaan worden af en toe. 

 

En dan moest ik ook nog naar de drogist.  Ik had eerst de dokter gebeld (hallo?!?!  Waar betaal ik anders die DURE ziektekostenverzekering voor???) maar die wist te melden:  Antibiotica onderdrukt de symptonen alleen maar, dan loop je over een paar weken weer ziek, je kunt beter gewoon uitzieken.

 

Gewoon uitzieken ja.  Aangenomen dat ik lang genoeg LEEF om dat te kunnen doen dus!!!  Om te leven moet ik ademen...  en dat gaat niet!!!  De drogistrekening was 15 euro!!  Okee, misschien had ik dat oogpotlood niet echt nodig.  Maar hij lag daar zo verleidelijk bij de kassa en mijn oude is wel echt een beetje op...  maar goed.

 

Het voordeel van al dit ziek-zijn is wel dat ik weer even tijd heb om een stukje te schrijven.  Ik heb het nog drukker sinds ik een soort van vriendje heb.  Vanavond gaat hij voor me koken!!  Eerste keer!!  En misschien wel meteen de laatste want hij heeft me nog niet ziek gezien, dadelijk schrikt ie zich een ongeluk en belt nooit meer!!!  Ach, dan heb ik er in ieder geval een gratis maaltijd aan over gehouden!!!

UPDATE:  Nou hij is zich niet wezenloos geschrokken maar dat vind ik eigenlijk een beetje jammer want nu blijkt dat ik hem toch niet zo leuk vind als ik dacht...  en het was gewoon makkelijker geweest als hij mij had gedumpt... 

Iemand tips hoe ik dit aan moet pakken???  Ben een heel klein beetje een pantoffelheld met zulke dingen want hij heeft al meerdere malen duidelijk gemaakt dat hij mij wel heel leuk vindt...  zucht... 

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

18/11/2007 - Feestdagen

Bedankt voor de leuke reacties!!  Ik ben natuurlijk zelf ook onwijs blij met mijn gereduceerde schuld.  En geloof me, toen ik hoorde dat ik mijn baan ging verliezen ben ik echt in tranen uitgebarsten (niet meteen, toen ik weer alleen was natuurlijk) maar achteraf is het een zegen gebleken.  Ik ga nu met meer plezier naar mijn nieuwe werk (behalve dan die reistijd he), ik heb een baan die beter perspectieven biedt voor de toekomst EN ik had opeens geld over om mijn schulden af te lossen!!  Kijk, zo kan ik best leven.

 

Verder heb ik eigenlijk even niet veel te melden.  Ik ben bijna jarig...   dat is goed als je aan het besparen bent want dan krijg je cadeautjes.  Maar het is ook bijna kerst en dat is dan weer minder want dan moet ik vooral cadeautjes kopen.  Ik ben daarvoor trouwens al om me heen aan het kijken...  Als ik iets zie en het is lekker geprijsd dan koop ik het gelijk!!  Dat scheelt zeker geld want dat laatste-moment-shoppen dat ik gewoonlijk doe is een partij duur!!  Als je onder druk staat om iets voor iemand te vinden dan komt de prijs op de tweede plaats!  Maar niet meer!!  Voor het eerst van mijn leven ben ik voorbereid.  Heeeeeeeee, dat betekent dat ik al een beetje een beter huisvrouw word toch??  Okee, het huis is niet schoner, maar ik ben wel georganiseerder... 

 

Nou goed, soms moet ik mezelf het eea wijsmaken om op de been te blijven!  Dat was het weer voor vandaag!!! Ciao!!

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

13/11/2007 - Aan het einde van de tunnel...

Ja, ja, ik weet het, het is weer een tijd geleden.  Ik ben zó lang afwezig geweest dat ik gewoon van een lezer de vraag kreeg of ik een nieuw vriendje had.  Het antwoord daarop is:  Was het maar zo'n feest!!!  Nee, ik heb het druk gehad met de gewone dingen:  Werken, op en neer reizen naar mijn werk, pogingen wagen om te sporten (meestal mislukte dat door pure tijdsdrukv - serieus, ik ben 12 uur per dag onderweg voor mijn werk, wie zou dan nog zin hebben om te sporten?!?!?  Ikke dus niet!!!) en dan moest ik ook nog tussendoor boodschappen doen, huisvrouw spelen, kleinere familieleden bijles geven en werkstukken nakijken...  ik heb het er druk mee gehad.

 

Inmiddels is het tij gekeerd, en wel in mijn voordeel!!  Mijn ex-werk is over de brug gekomen.  Ik kreeg nog een paar eurootjes van ze omdat ze me op straat hebben gesmeten.  En het is prettig!!! 

 

Ik had dus € 22.400,00 aan schulden.  Met het geld dat ik de afgelopen maanden heb gespaard EN het geld van mijn oprot-premie, heb ik mijn schulden gereduceerd tot ongeveer € 5.400,00!!!!  Ik ben ZO blij!!!  Toen ik ruim 5 maanden geleden met deze blog begon, kon ik van ellende niet verder vooruit denken dan komende zomer.  Ik hoopte dat mijn schuld dan met € 10.000,00 zou zijn verlaagd.  Nu denk ik dat ik komende zomer bijna geen schuld meer heb!!!  Geweldig hè?!?!?!

 

Het eind is nog niet in zicht hoor.  Ik verdien nu behoorlijk wat minder dan bij mijn vorige baan dus ik zal niet meer zo hard kunnen sparen.  Bovendien moet ik nu een auto onderhouden!!  Ja, je leest het goed, ik heb de sprong gewaagd en heb een auto gekocht, voor de allereerste keer in mijn hele leven!!!  Het was mijn reistijd...  Ik kon er niet meer tegen.  Het autootje was heel oud en goedkoop en een vriend van me die monteur is heeft er even naar gekeken, hij zou het in ieder geval een tijd goed moeten doen.  En ik krijg van het bedrijf waar ik werk reiskostenvergoeding (al is dat nèt niet genoeg om de benzine kosten te betalen, ze willen graag het openbaar vervoer promoten, vandaar de lullige kilometer-vergoeding) MAAR het scheelt me ruim een uur reistijd per dag en dat is het me zeker waard. 

 

Als ik nu ook nog een beetje een fatsoenlijke huisvrouw weet te worden, dan heb ik dadelijk nog een volwassen leven joh!!  Iemand tips over het runnen van een huishouden???  Alle advies is meer dan welkom!!

 

Over hoe ik het restant van mijn schulden af ga lossen (en ga sparen voor een reis naar Afrika) lees je natuurlijk alles op dit blog.  Ik heb nu weer wat meer tijd dus ik hoop zeker het beter bij te kunnen houden. 

Comments (4) :: Post A Comment! :: Permanent Link

28/10/2007 - Spaarlampjes

Van Twanneke had ik een commentaartje gekregen op mijn laatste blog... (hoi Twanneke!!)  Ik wilde helemaal niet aan de spaarlampen, ik vind het licht zo 'ziekenhuizig' want het is zo bleek.  Maar ik begon me na dat commentaartje toch een beetje schuldig te voelen.  Ik deed gewoon niet genoeg om die energierekening nòg meer naar beneden te brengen. 

 

Dus ik naar AH.  Waren de meeste spaarlampen natuurlijk uitverkocht (ging gisteren pas) maar wat zag mijn oog?!?!?!  Ze hebben ook bruinige spaarlampen!!  Dat wist ik helemaal niet!!  Dus ik heb nu 3 nieuwe spaarlampen, een witte voor boven de eettafel (waar ik huiswerk maak en aan mijn laptop zit) en twee van die bruinige voor de slaapkamer en de hal!!  En goedkoop dat ze waren!!

Dus Twanneke, bedankt voor je commentaartje, ik ben weer op het rechte pad!!

Groetjes van Geldenzo

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

22/10/2007 - Lampjes

Ik ben natuurlijk een ras-bespaarder aan het worden.  Maar zelfs ik moest eraan geloven dit weekend:  ik heb voor het eerst de verwarming aangehad.  Ik had het echt koud.  Zat ik hier op de bank, te bibberen.  En gewoonlijk doe ik natuurlijk eerst een extra warme trui aan, maar zelfs dat hielp al niet meer.  En de grote kop hete thee tussen mijn knuistjes geklemd, mocht ook niet baten.  Het was te koud.

 

Toen ik op de thermostaat keek en deze slechts 15 graden aanwees, was het voor mij duielijk.  Maar het ging me een beetje aan het hart hoor.  Niet dat ik nou opeens gierig ben (hallo?!?!  doorgeslagen beetje???  Niet dus!!) maar ik ben heel erg energiebewust.  Mijn energierekening is lager dan die van iedereen die ik ken en die in dezelfde situatie zit als ik.  En daar ben ik trots op.  Ik draai mijn wassen altijd in het weekend (zelfs al moet ik dan vaak 6 ladingen in 2 dagen verwerken).  En douchen:  lekker lang op de sportschool, even snel thuis.  De tv staat nooit op standby en alle opladers gaan direct uit het stopcontact zodra het opladen voltooid is. 

 

Alleen mijn lampen he...  O, ik heb nooit lampen aan die niet aan hoeven, bijvoorbeeld in kamers waar ik niet hoef te zijn of zo, maar ik heb maar 2 spaarlampen (van de 10).  Ik vind dat bleek-witte ziekenhuis licht ZO ongezellig.  En bovendien:  Het kan dan zuinig in gebruik zijn, die dingen zijn DUUR in de aanschaf.  Dus voor mij geen spaarlampen...  Maar verder ben ik super zuinig met energie.  En daar ben ik best een beetje trots op!!

Comments (2) :: Post A Comment! :: Permanent Link

21/10/2007 - Overwerk

Over mijn nieuwe werk kan ik hele pagina's vullen.  Ik zal het je besparen trouewens.  Wat ik wel kwijt wil is dat de cafetaria er echt geweldig is!!  Véél goedkoper dan bij mijn vorige werk EN het eten is er véél lekkerder!!  Yummy!!

 

Da's dubbele winst dus.  Of zelfs trippele want ik neem nu ook veel vaker mijn lunch mee van huis (dat is natuurlijk het goedkoopst) en ik koop veel minder vaak chips en/of snoep omdat de cafetaria hier maar beperkt open is (o, en vanwege mijn dieet natuurlijk ).

 

Afgelopen vrijdag bijvoorbeeld, rekende ik € 3.75 af voor een volledige lunch waar ik op mijn oude werk minimaal € 6.00 voor betaald zou hebben!!  Ik ben een blije bespaarder .

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

20/10/2007 - TV

Okee, er moet me even iets van het hart dat helemaal niets met besparen te maken heeft!!

 

Ik kijk bijna nooit tv.  Het is zelfs zo erg dat ik de afgelopen 5 weken maar 2 uur gekeken heb en dat waren de 2 afleveringen van Prison Break (want ik HOU van Wentworth Miller en ik geloof helemaal niet dat ie homo is!!!). 

In ieder geval...  Vanavond had ik verder niets te doen, mijn huiswerk is bij en bij gebrek aan geld (!!) ben ik lekker thuis.  Voor mijn eigen comfort heb ik zelfs de energie-besparing aan de kant gezet (voor vanavond) en staat de verwarming aan (het was hier maar 15 graden... brrrrrr).  Dus verheugd zette ik de tv aan met het voornemen nou eens lekker te gaan genieten van een avondje hangen voor de buis.

 

Nou, tot mijn verbluffing heb ik moeten constateren dat ik de afgelopen weken, toen ik geen tijd had voor tv ABSOLUUT niets gemist heb!!  Helemaal NIETS.  Ongelooflijk wat ze durven uit te zenden!!!  Als ik ooit al geld verspilde dan was het toch aan de kabelmaatschappij!!!  Zo, dat wilde ik even kwijt!! 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

<- Last Page :: Next Page ->

About Me

Hoe ik mijn geld beter ga 'managen' en hoe ik uit de schulden kom

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer