Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Over een leven

29/8/2012 - Brommerrijbewijs

Ik schreef al eerder: wij hebben drie dochters. De oudste is 16 jaar sinds juni en wilde natuurlijk haar brommerrijbewijs halen. Het is nog niet zo gemakkelijk. Ten eerste kost het ruim 400 euro maar zij had er voor gewerkt. Je moet eerst je theorie halen. De meesten denken hier nogal makkelijk over maar dat is het niet. Je moet er echt voor werken en veel examens oefenen. De helft van de kandidaten (er zitten er 50 in het examenlokaal) zakt de eerste keer. Misschien zelfs wel meer dan de helft. Mijn dochter had er hard aan gewerkt en zij was gelukkig de eerste keer geslaagd. Daarna moet je een praktijkexamen afleggen. Net als bij een autorijbewijs alleen vertelde de rijschoolhouder dat de meeste wel slagen. Toch vond ik het spannend. Mijn dochter slaagde gisteren dus ook voor haar praktijk.
Wij hebben een scooter staan; daar mag ze straks op. Eerst dat rijbewijs bij het stadhuis ophalen. Dat duurt nog een week. Dus een week is de scooter van mij en daarna moet ik hem reserveren ben ik bang.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

25/8/2012 - Roken/Niet-roken

Dat blijft een ding op dit moment in mijn leven. Drie weken niet roken gaat goed. Dan begint het te kriebelen en kan maar aan een ding denken: roken. Mijn gedachten gaan dan uit hoe kan ik een sigaret roken. Het is nogal simpel, mijn man rookt, dus ik pas een sigaret van hem en steek hem aan. Zo simpel is het dan weer niet, want ik ben gestopt en wil niet roken, maar toch ook weer wel. Ik moet toch nog maar eens wat lezen over de verslaving roken. Wat het doet met je, waarom je er zo aan blijft denken en waarom het je leven zo beheerst. Toch wel gek: een mens is erop gebouwd om te overleven, instinctief. Als er een auto aankomt, spring je aan de kant. Als er een steen van een berg komt afrollen, spring je aan de kant maar keer op keer steken mensen een sigaret op. Het is toch echt heel slecht voor je. Mij geeft het wel een stukje geluk. Zo voelt dat. Er gebeurt echt iets in mijn hoofd en de vervanging daarvoor heb ik nog niet gevonden.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

23/8/2012 - De anti rook site

Vanaf mijn 28ste jaar rook ik. Het is heel langzaam begonnen en na een tijdje merk je dat je er stevig aan verslaafd bent. Een van eerste dingen die je 's morgens doet is een kop koffie met een sigaret. Roken is slecht, dat weet iedereen. Ik krijg het er vooral benauwd van. Daarom gebruik in van die inhalers. Het is begonnen na een jaar of 10. Die puffers helpen echt wel. Je krijgt bijna gelijk meer lucht en de rook kan dan weer lekker je longen instromen. Omdat wij, als echtpaar, allebei roken maken wij de sigaretten nu zelf. Met een apparaatje, lege hulzen en shag. Dit drukt de kosten en is goed te doen, voor een roker dan.
Ik heb al twee keer een langere periode niet gerookt. De eerste keer wel anderhalf jaar, de tweede periode acht maanden. De afgelopen weken was ik ook goed bezig. Na drie weken stoppen wilde ik op eens zo graag een sigaret. Ik rookte er een en kwam er achter dat het eigenlijk niet lekker is en na een paar uur stak ik er nog een op. Zo zijn rokers. Ze vinden het niet lekker maar doen het toch. Het is de verslaving die spreekt.
Tijdens zo'n stopperiode meld ik mij dan aan op een stopsite. Je kan daar verhalen lezen van mede stoppers en dat motiveert wel. Het is herkenbaar. Wel is het zo dat alleen de gestopten op deze site bleven schrijven. Degenen die de mist ingaan en weer gaan roken stoppen met schrijven. Dat is op zich wel jammer omdat nu eenmaal de meeste stoppers weer gaan roken. Tenminste degenen die voor de eerste keer stoppen. Ze denken allemaal er op een goed moment vanaf te zijn en dan slaan die nicotinemonster weer toe. Nico en Tine worden ze genoemd op de site. Je moet echt sterk blijven en nooit meer zo'n ding opsteken, dan heb je kans dat je er helemaal afkomt. Wanneer je na een lagere periode een sigaret opsteekt, is het net of je te knellende schoenen uittrekt, zoooo prettig. Terwijl je het roken op zich al kwijt bent, is het dan zo prettig.

Die echte gestopten op de stopsite zijn wel wel heel vervelend. Zij zouden moeten begrijpen hoe de verslaving werkt maar veroordelen je juist als je weer gaat roken. Misschien zijn ze wel jaloers dat je weer "lekker" rookt, ik weet het niet. Men kan dan reageren op een blog en maak nu niet de fout door te zeggen dat je een sigaret gerookt hebt, want je wordt afgemaakt, figuurlijk natuurlijk. De discussie die dan gevoerd wordt gaat dan over dat je de echte stopdatum MOET aanpassen anders is het niet eerlijk.

Ik probeerde het over een andere boeg te gooien, mijn blogs op de stopsite. Ik ging vertellen over mijn gezin, over hoe moeilijk het soms is en ook hoe leuk. Daar kreeg ik dan weer weinig reacties op. Op een goed moment kwam de kritiek dat het  een stopsite was en dat mijn blogs niet over het stoppen met roken gingen. Ik was een zeurpiet die aandacht vroeg. Ik werd toen wel een beetje fel en ben toen gaan lezen in blogs van andere stoppers. Ik constateerde dat degene die kritiek op mijn stukje had, zelf ook wel schreef over haar gemoedstoestand en dat zij oxacepam gebruikte omdat het niet goed met haar ging. Dat confronteerde ik haar mee (natuurlijk een haar!) en toen werd de discussie wat vuil. Zij mocht wel zeuren over het leven want ze was gestopt en ik niet omdat ik nog niet 100% was gestopt.

Een tijdje schreef ik toen maar niet meer. Na een paar weken, toen ik daadwerkelijk weer gestopt was, ben ik weer gaan schrijven. De reacties waren weer goed want ik was gestopt. Ik kan ze wel zelf verzinnen hoor, zoals "je bent een topper" en "wees trots op jezelf want wij zijn het ook" blablabla. Het werd een soort obsessie. het eerste wat ik 's morgens deed was kijken of er gereageerd was op mijn blog. Het leek wel een nieuwe verslaving geworden.

Een paar dagen geleden heb ik mijn aanwezigheid gewist op de site. Weet u het zeker? Ja, ik weet het zeker. Was er zo klaar mee. Al die brave stoppers. Zo trots dat ze al zo'n tijd niet hadden gerookt.
Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

21/8/2012 - Een eigen weblog.

Ik heb een tijdje op Hyves blogjes geschreven. Dingen die mij bezighielden, persoonlijke dingen maar ook leuke dingen over de kinderen. Op die blogjes reageerden mijn "Hyves-vrienden" altijd wel. Men vond het grappig, onroerend. Omdat Hyves steeds minder populair werd en omdat ik nu bezig ben met het stoppen met roken heb ik mijn blogjes verplaatst naar een stopmetroken site. Ik kan natuurlijk stukjes gaan schrijven op Facebook maar soms wil ik persoonlijke stukjes kwijt waarvan ik mijn Facebookvrienden geen deelgenoot van wil maken. Op deze site zitten natuurlijk vooral mensen die gestopt zijn met roken en daarover willen schrijven. Daar is die site ook voor dus heb ik besloten om een webblog te gaan bijhouden. Vaak gaan mijn blogjes nergens over. Zo zie ik het leven ook. Er gebeurt heel weinig maar die kleine dingetjes maakt het interessant en prettig of soms heel onprettig.

Ik zal wat over mezelf vertellen. Ik ben getrouwd voor de tweede keer. De eerste keer was een jeugdfoutje. Ik zou het toch niet anders overdoen, het is gewoon zo gegaan. De tweede keer is voor het echt, zullen we maar zeggen. Voor het tweede huwelijk zijn drie meisjes geboren, vrij snel echter lkaar. Tussen dochter nummer een en dochter nummer drie zit precies drie jaar en vier dagen (sneller dan prinses Maxima). Van te voren hebben wij nooit geacht hoe het zou zijn om te leven met drie kinderen. Ik denk dat wij zo vervuld waren met de geboorte van het eerste kind dat wij dat steeds wilden herhalen. Ik weet niet of mijn man dit ook zo heeft beleefd, maar voor mij gold dat wel. 

Mijn man is bipolair, ik mag het niet manisch depressief noemen. Hij vindt namelijk dat hij nog nooit manisch is geweest, ik dacht toch dat ik hem wel een aantal perioden zo heb meegemaakt. De definitieve van manisch zal ik dan wel niet helemaal begrepen hebben. Dit is wel als rode draad door ons bestaan maar wij proberen het niet altijd een issue te laten zijn, tenminste dat probeer ik. Voor hem is dat anders. het is voor hem constant aanwezig.

De reden dat ik een blog wil schrijven is dat ik een tijdje heb geschreven op een stopmetroken blog. Daar wilde in ook schrijven waarom het voor mij soms zo moeilijk is om niet aan roken te denken. Het werd niet gewaardeerd om met iets anders bezig te zijn dan met het stoppen met roken dus heb ik mijn account daar uiteindelijk maar verwijderd. Nu ga ik hier maar mijn gedachtenspinsel neerschrijven. Niemand hoeft erop te reageren en ik ben het kwijt. Dat is in het kort over mij.

Comments (1) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

Hier wil ik graag kwijt wat mij bezighoudt. Over mijn eeuwige strijd over het stoppen met roken. Daar wil ik over schrijven zonder veroordeeld te worden door andere stoppers. Je hebt ook stopsites namelijk. Gewoon lekker anoniem.

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer