Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Gezonde producten in reclame

28/11/2006 - Verslag dag 5 (28 november 2006)

De laatste loodjes wegen het zwaartst. We hadden deze morgend afgesproken om half 11 om nog enkele details in orde te brengen. Om 11 uur hadden we een afspraak met onze begeleidster, zij gaf ons nog enkele richtlijnen. Daarna splitsten we ons op in 2 groepjes. We brachten nog enkele verbeteringen aan in de taak van economie en sociologie. Op dit moment rest ons enkel nog het afdrukken van het moodboard, ons dagboek en deze weblog! Dan zijn we helemaal klaar en kunnen we onze tafel nog een gezonde toets geven en ons project voorstellen! We hopen na al onze inspanningen op een goed resultaat.

Tot ziens!

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

27/11/2006 - Verslag dag 4 (27 november 2006)

Deze morgend zijn we weer gezellig samengekomen om de stand van zaken te overlopen.

De laatste hand werd gelegd aan bepaalde vakopdrachten zoals sociologie, medialeer en engels. We hebben ook de aanpak van ons visueel dagboek en moodboard besproken. Joris zorgde al voor een mooie lay-out van ons visueel dagboek.

Het was best wel een drukke dag want zo hebben we ook al de evaluatie van de opdrachten, de evaluatie van onze groepsleden en de punten ingevuld.

Verder hebben we enkele campagnes uit tijdschriften geselecteerd en uitgeknipt om in onze portfoliokaft te steken.

Tenslotte hadden we om 12u45 een afspraak met onze begeleidster. We hebben samen onze kladversie bekeken en zagen dat het goed was. We zitten goed op schema en op enkele kleine detials na zijn we zo goed als rond.

Er rest ons morgen enkel nog het afdrukken van de weblog en de slogan voor beleefdheid. We moeten ons brein dus nog even op volle toeren laten draaien voor het vinden van een goede slogan. En misschien mogen we voor een tweede keer filmtickets in ontvangst nemen.

1 CommentsPost A Comment!Permanent Link

26/11/2006 - 26 november

Dit weekend is iedereen druk bezig geweest, een paar opdrachten zoals economie, spaans en nederlands zijn al helemaal af.  De enquete is ook al afgenomen en samengebracht, verwerkt en geannalyseerd.  De enquete heeft ons ook de mogelijkheid gegeven om een beter beeld van onze doelgroep te creëren.  Nu blijven nog een paar opdrachten over die samengebracht moeten worden.  En dan is alles af, zodat we ons kunnen concentreren op het overblijvende: het moodboard en het visueel dagboek.
0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

24/11/2006 - Verslag dag 3

    

Dag 3 van alweer een drukke exploratiedag zit erop! Deze morgen hadden we met zen allen afgesproken in de AGORA. Daar hebben we eerst overlopen hoe alle taken vlotten en of er geen problemen zijn. Dit was niet het geval en alles verloopt nog steeds heel goed! In het begin van deze exploratieweek stelden we onszelf enkele deadlines op. Het ziet er naar uit dat we deze allemaal kunnen waarmaken, al belooft het wel een druk weekend te worden!

We hopen tegen zondagavond al onze schriftelijke hoofdopdrachten en vakopdrachten klaar te hebben. Ook het interview voor Nederlands zal dit weekend doorgaan. Vandaag hebben we ook onze doelgroep zo goed mogelijk proberen omlijnen. Zodat we dit weekend verschillende tijdschriften kunnen uitpluizen en op zoek kunnen gaan naar foto’s en campagnes die een zo goed mogelijk beeld weergeven van onze doelgroep. Maandag kunnen we ons dan creatief bezig houden met het moodboard en het visueel dagboek. Van het visueel dagboek zagen jullie in een vorige blog alvast een mooi begin.

Tot zover een korte newsflash van de Health Inspectors!

Prettig weekend en tot snel!

1 CommentsPost A Comment!Permanent Link

24/11/2006 - Poster v1.2

Na het kladwerk van woensdag werd het tijd om een digitale versie te maken van onze poster. We hebben geprobeerd in dezelfde stijl te blijven werken. Dit is het voorlopige resultaat. Na evaluatie eventueel nog aanpassingen zoals: achtergrondkleur/afbeelding, soberheid, ...

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

23/11/2006 - Verslag dag 2 (23 november 2006)

Na de vermoeiende eerste dag moesten bij thuiskomst de opgelegde taakjes nog gebeuren: De verzamelde contactgegevens aan elkaar bezorgen via mail, bedrijven en deskundigen zoeken voor de hoofdopdracht, een slachtoffer weten te strikken voor een interview voor Nederlands, mogelijke vragen bedenken voor dat interview en voor een straatonderzoek,... Vandaag hebben we alle informatie samengelegd en vergeleken. Daardoor zijn er al enkele afspraken gewijzigd. Het interview met een lector van het departement voedings- en dieetkunde zou aanvankelijk doorgaan op vrijdag. Daarstraks hebben we beslist dat het zaterdag zal doorgaan met een vriendin van Joris die afgestudeerd is in die richting en nu nog bezig is met een specialisatiejaar in Gent. De vragen van het interview hebben we dan ook aan die persoon aangepast. Vanavond bezorgt Mee Hyang de vragen voor de diëtiste en voor het straatonderzoek aan ons en aan onze begeleidende lector.  

 

Die lector, Martine Sterk, spraken we vanmiddag rond 14.30u. Ze leek ons enorm geïnteresseerd en geëngageerd. We bekeken de vragen voor het interview en pasten hier en daar wat aan, voegden iets toe, lieten iets weg,...  De richtlijnen die ze ons gaf waren meer dan welkom. De volgende afspraak met haar is gepland op maandag om 12.45u. We hopen dan de map zo goed als volledig in orde te hebben wat de opdrachten betreft. Er resten ons dan enkel nog het moodboard, het visuele dagboek, het printen van het weblog en het bedenken van een slogan in verband met beleefdheid.

 

Tot de volgende verslaggeving!

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

23/11/2006 - Vervolg dag 1 (22 november 2006)

Na de korte briefing van Rit De Greef, het ontvangen van de beruchte map, het aanmaken van ons heuse eigen weblog, het uitwisselen van exclusieve gegevens en het verdelen van de taken, was het moment aangebroken om de beentjes te strekken. De fysieke proeven waren echter niet zomaar toegankelijk... Een eerste versie van het voorblad van ons visueel dagboek moest ingeleverd worden. Onder het motto 'u vraagt, wij draaien' hebben we de koppen bij elkaar gestoken en onze lumineuze ideeën vermengd. Dit was de opbrengst:

 

" Health Inspectors

                   The truth about your food! "

 

Laten we hopen dat onze groepsnaam en slogan weldra met faam in de gangen van de Plantijn Hogeschool zullen weerklinken!

Zodra onze kladversie in handen van de lectoren was, konden we beginnen aan een tocht doorheen Antwerpen. Alle uiteinden van de stad hebben we gezien. Van het Frederik van Eedenplein naar 'dé boerentoren', van het IPV naar de stadsbibliotheek. Dachten we... Niets was minder waar. Een onnodig bezoekje aan de stadsbib in de Korte Nieuwstraat kon ons op weg helpen naar de juiste locatie.Van stadsbibliotheek Permeke op het Sint-Jansplein dan weer richting Hill Diar waar we snel enkele dartspijltjes in de juiste vakjes van het dartbord wisten te mikken. Veilig en wel terug aangekomen in de Meistraat, maakten we nog even gebruik van de researchcapaciteiten van het EMI. Trappen af, op weg naar de binnenagora waar ons nog een tweede deel van de teambuildingsactiviteit te doen stond. We klommen over een muur met behulp van een eventuele helpende hand, of zeg maar schouder... Wielen over matjes rollen met een stokje, gekke ballen/bollen in een vierkantje gooien,... Zelfs bibberbestendigheid werd getest, en dat alles om de laatste begeerde puzzelstukjes te bemachtigen. We hebben deze proeven met succes afgelegd en zullen hier dan ook de vruchten van plukken want "HOERA" we zijn gewonnen! Dat wisten ze ons tenminste toch te vertellen toen Joris onze volledig correcte puzzel inleverden. Nu nog wachten op de prijsuitreiking!

 

 

 

0 CommentsPost A Comment!Permanent Link

22/11/2006 - Welkom

Welkom op onze weblog, vandaag 22 november 2006 zijn we gestart met de exploratieweek.  Ons thema is "Zijn gezonde producten wel zo gezond als reclamemakers beweren?"  Onze eerste opdrachten zijn weblog aanmaken, administratief werk (fiches en dergelijke) en fysieke proeven om onze teamgeest op peil te houden. Verdere uitleg en ervaringen over de fysieke beproeving die we zullen ondergaan zal later op de dag worden meegedeeld.

1 CommentsPost A Comment!Permanent Link

About Me

Dit is het weblog van groep 18 met Brabants Joris, Princen Kimberly, Bervoets Jenke, Van den broeck Mee Hyang, Boeckling Eva.

Links

Home
View my profile
Archives
Friends
Email Me

Friends


Hosting door HQ ICT Systeembeheer