Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Gezond roken

Gezond roken

16:34, 15/9/2014 .. 0 comments .. Link

Niet rokers leven 8 jaar langer.

Dat roken ongezond is weet iedereen. Maar onlangs werd pas duidelijk hoe ongezond het nou werkelijk is. Volgens onderzoekers van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid leven niet-rokers gemiddeld 8 jaar langer dan mensen die wel roken. Ook de ex-rokers doen het beter. Ze zouden twee en half jaar minder lang leven, afhankelijk van hoe laat ze stoppen.

á

Gezond roken.

Het elektronisch roken is een perfecte tussenstap om het roken volledig vaarwel te zeggen. Je start best met cartridges met een hoge dosis nicotine en geleidelijk bouw je dit af naar nul. In de laatste fase wordt ook aandacht besteed aan het afbouwen van de rokershandelingen. Uiteindelijk stopt men ook met het e-roken.

á

Interesse in e-roken? Kijk op SmartSmoker voor meer informatie!

á

Stoppen met roken.

Omdat tabak roken ongezond is, willen veel rokers ermee stoppen, maar dit blijkt moeilijker dan gedacht. Vooral de nicotine in de sigaret maakt roken verslavend. Er zijn rokers die erin slagen om van het ene op het andere moment te stoppen met roken en dat zo te houden, maar de meeste doorgewinterde rokers slagen hier niet in. Voor deze groep is het beter om de verlangens naar nicotine langzaam af te bouwen. De e-sigaret is een prima hulpmiddel hiervoor.

Wat is er voor nodig om te stoppen met roken?

  • Er is natuurlijk motivatie en volharding nodig om te kunnen stoppen. Als je niet gemotiveerd bent, moet je niet eens eraan denken om te stoppen.
  • Hoe erg je verslaaft ┬ábent speelt een belangrijke rol. Dat nicotine verslavend is, werd al vaker gezegd, maar er zijn nog andere stoffen in de tabak die verslavend zijn. Ook kan men psychisch verslaafd zijn aan de handelingen van roken. Dit kan zijn: de hand-mond-handeling, het iets in de handen willen vasthouden, het gaan kopen van sigaretten. Roken is een aangeleerd gedrag. Iets wat je kan aanleren kan je ook afleren, al is dat vaak net iets moeilijker.
  • De kwaliteit en ervaring met de elektronische sigaret zijn zeer belangrijk. Indien je het e-roken absoluut niet prettig vind, dan zal je snel terugkeren naar het 'gewone' roken. Ook kunnen de ervaringen met e-roken zodanig goed meevallen dat je blijft verder e-roken. Tenslotte is e-roken een stuk gezonder dan tabak roken.


About Me

Home
My Profile
Archives
Friends
My Photo Album

Links


Categories


Recent Entries

Gezond roken

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer