Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

logboek

19/2/2006 - van Aartsen: Turkije geen EU-lid na cartoonrel

EUROPESE UNIE

woensdag 15 februari 2006 11:54

Van Aartsen: Turkije geen EU-lid na cartoonrel

VVD-fractievoorzitter in de Tweede Kamer Jozias van Aartsen (58) vraagt zich in Elsevier van deze week af of Turkije na de reactie van de Turkse premier Erdogan op de Deense Mohammed-spotprenten wel lid van de Europese Unie kan worden.

Ook laat Van Aartsen zich kritisch uit over de houding van premier Jan Peter Balkenende (CDA) en minister Ben Bot (CDA) van Buitenlandse Zaken in de internationale affaire rond de spotprenten.

Van Aartsen wil van Balkenende en Bot weten of ze EU-buitenlandcoördinator Javier Solana 'op de donder' hebben gegeven over een verklaring die deze samen met VN-chef Kofi Annan en secretaris-generaal Ekmeleddin Ihsanoglu van de conferentie van islamitische landen heeft ondertekend.

Van Aartsen is niet blij met Erdogans reactie op cartoonkwestie
Van Aartsen vraagt zich af of Turkije lid moet worden van de EU na uitspraken Erdogan

'Laffe' verklaring
In deze verklaring worden de Mohammed-tekeningen 'beledigend' genoemd en wordt gesteld dat 'de dogma's van alle religies moeten worden gerespecteerd'. Van Aartsen verwijt het kabinet een 'oorverdovende stilte' na deze volgens hem 'laffe' verklaring.

Over de ingelaste reis die minister Bot deze week naar Saoedi-Arabië en Quatar ondernam zegt Van Aartsen dat die hem 'verbaast'. Volgens hem was er 'geen dwingende reden om nu naar Saoedi-Arabië af te reizen'. 'Ik ben dus reuze benieuwd waar minister Bot mee terugkomt.'

Van Aartsen wijst de reactie van de Turkse premier Erdogan in de spotprentenkwestie af. Hij ziet de reactie van Erdogan, dat de Mohammed-spotprenten 'een aanval op onze spirituele waarden' zou zijn, als 'een toetssteen' bij de onderhandelingen over het Turkse lidmaatschap van de Europese Unie.

Hij denkt dat die onderhandelingen tien tot vijftien jaar gaan duren 'als het allemaal lukt'. Maar: 'Als de Turkse premier op deze manier denkt en voelt en ons op die manier de les gaat lezen, ja dan gaat het wel héél moeilijk worden voor Turkije om ooit tot de Europese Unie toe te treden.'

Breekpunt
Van Aartsen had tot dusver de reputatie een fervent voorstander van het Turkse EU-lidmaatschap te zijn. De Turkse kwestie vormde het breekpunt tussen Van Aartsen met voormalig VVD-kamerlid Geert Wilders, die van mening is dat Turkije nooit lid van de Europese Unie kan worden. Wilders begon daarop zijn eigen 'Groep Wilders'.

Lees ook 'Liberalen: Een laffe verklaring' (alleen voor abonnees), Jozias van Aartsen (VVD) kritisch over de houding van het kabinet-Balkenende in de Deense spotprentrel.

Publicatiedatum: 15 februari 2006

En dit bedoel ik nou.....................

Het is nooit goed.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

19/2/2006 - Moslims waarschuwen Denen

vrijdag 3 februari 2006 08:50

Moslims waarschuwen Denen voor lot Van Gogh

Een Britse groep moslims heeft de Denen gewaarschuwd dat ze hetzelfde lot als Theo van Gogh staat te wachten. De radicale islamieten beriepen zich op de Koran, waarin zou staan dat iedereen moet worden gedood die een profeet beledigt.

Een woordvoerder van de extremistische beweging Al Ghurabaa, dat Londen als thuisbasis heeft, waarschuwde de Denen het dreigement van de moslims serieus te nemen. Dat zei hij in de Deense krant Politiken. Al Gharubaa heeft aangekondigd vandaag voor de Deense ambassade in de Britse hoofdstad te gaan demonstreren.

Deense cartoons wekken woede moslimwereld
Moslims zijn boos vanwege Deense cartoons

Woede
Ook in andere landen hebben moslims hun woede geuit over de Deense spotprenten. In de Indonesische hoofdstad Jakarta drongen vanmorgen honderden radicale moslims de Deense ambassade binnen. Vervolgens trok de groep door naar het gebouw van de krant Rakyat Merdeka, die een van de gewraakte cartoons enige tijd op zijn website had.

Donderdag omsingelden gewapende Palestijnen het kantoor van de Europese Unie in Gazastad. Ze willen dat de EU het kantoor sluit omdat diverse media in Europese landen de spotprenten ook hebben afgedrukt. Ze deden dat als steunbetuiging aan de Deense collega's. Bekijk de prenten hier.

Moslims woedend over Deense cartoons
Deense premier weigert excuses te maken

Aanslagen
Eerder op de dag gaven het Palestijns Verzetscomité en de Al Aqsa Martelarenbrigades een verklaring uit waarin ze dreigden met aanslagen tegen inwoners van de landen waar de spotprenten afgedrukt zijn. Ze zeiden dat het specifiek gaat om Noren, Denen en Fransen die zich in de Palestijnse gebieden bevinden (lees Palestijnen omsingelen EU-kantoor om cartoons).

De Deense premier Anders Fogh Rasmussen doet er alles aan om de gemoederen tot bedaren te brengen. Op de Arabische zender Al Arabia legde hij het Deense standpunt uit. Maar excuses maken voor de gewraakte cartoon weigerde hij pertinent. Ook wil de premier vrijdag met alle buitenlandse regeringsvertegenwoordigers in zijn land praten over de rel (lees ook Protesten na cartoons profeet Mohammed).

Respecteren
Secretaris-generaal Kofi Annan van de Verenigde Naties heeft zijn bezorgdheid geuit over de grote onrust in de moslimwereld over de cartoons. Annan riep iedereen op de grondbeginselen van elk geloof te respecteren. 'Meningsverschillen over geloofskwesties en culturele gewoontes moeten door vreedzame dialoog en wederzijds respect worden opgelost,' zei hij.

 

Ik vind dit echt te ver gaan...

Ik vind het niet kunnen maar om zo ver te gaan dat er zelfs doden vallen...nee

bedreigingen nee

je kan ver gaan in het uitleggen dat het niet kan om een ander te beledigen maar dit gaat echt te ver.

 

 

 

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

19/2/2006 - Bush veroordeeld de rellen

woensdag 8 februari 2006 18:56

Bush veroordeelt rellen om cartoons Mohammed

De Amerikaanse president George W. Bush heeft de regeringen van de landen waar nu al dagen rellen plaatshebben wegens de cartoons over de profeet Mohammed opgeroepen er alles aan te doen het geweld te beëindigen.

Bush vindt dat regeringen diplomaten moeten beschermen tegen agressie van boze moslims
George Bush: Geweld is niet het middel

'Geweld is niet het middel om je ongenoegen te uiten over een publicatie in de vrije pers,' zei Bush. Tegelijkertijd benadrukte de president dat de vrijheid van meningsuiting gepaard gaat met verantwoordelijkheid, 'de verantwoordelijk om rekening met anderen te houden'.

Bush deed zijn uitspraken tijdens een gezamenlijke persconferentie met de Jordaanse koning Abdullah, die bij Bush op bezoek is. De leiders spraken onder meer over de onrust die wereldwijd is ontstaan door de Deense cartoons. 

Beschermen
De Amerikaanse president zei over de cartoonrellen: 'Ik roep regeringen in de wereld op om het geweld te beëindigen, om respectvol te zijn en om de levens van onschuldige diplomaten te beschermen.'

Koning Abdullah veroordeelde de publicatie van de cartoons, maar zei ook dat protesten vreedzaam van karakter horen te zijn.

Bush heeft zich tot nu toe terughoudend opgesteld in de discussie over de cartoons. Algemeen wordt aangenomen dat hij, gezien de aanwezigheid van Amerikaanse troepen in Irak en Afghanistan, de islam niet te veel wil kritiseren.

Het Franse weekblad Charlie Hebdo publiceerde als eerbetoon aan de persvrijheid vandaag een nieuwe spotprent over de profeet Mohammed (lees Frans weekblad komt met eigen cartoon Mohammed).

Bekijk de Deense spotprenten

Lees de weblog van Leon de Winter waarin hij laat zien hoe de Deense imams sjoemelden met de 'cartoons'.

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

19/2/2006 - Spotprenten

zondag 19 februari 2006 13:27

Moslims slaan christenen dood bij cartoonrellen

Bij gewelddadige protesten tegen de Deense spotprenten van de profeet Mohammed in het noordoosten van Nigeria zijn zaterdag zeker vijftien doden gevallen. De meeste slachtoffers waren christenen, die door demonstranten werden doodgeslagen of in brand gestoken.

Volgens getuigen zijn onder de slachtoffers ook drie kinderen en een priester. De demonstranten staken bovendien vijftien kerken in brand. Ook werden winkels van christenen geplunderd. Pas na drie uur slaagde de politie erin een einde te maken aan de rellen, waarbij duizenden moslims waren betrokken.

Meerderheid
Het was voor het eerst dat in Nigeria massaal werd gedemonstreerd tegen de spotprenten. Het noorden van Nigeria is overwegend islamitisch, in het zuiden vormen christenen de meerderheid. Sinds in 2000 in twaalf noordelijke staten de sharia werd ingevoerd, heeft religieus geweld aan duizenden mensen het leven gekost (lees ook Britse moslims willen sharia invoeren).

Vrijdag vielen bij demonstraties tegen de Deense spotprenten in Libië zeker elf doden en tientallen gewonden toen duizenden demonstranten het Italiaanse consulaat bestormden. Toen de demonstranten de aanwezige agenten onder de voet dreigden te lopen, schoot de Libische politie met scherp. Daarop werd een Libische minister ontslagen, omdat hij de demonstranten te hard zou hebben aangepakt.

Uitgelokt
Ook de Italiaanse minister Roberto Calderoli van Bestuurlijke Vernieuwing kondigde na de rellen in Libië zijn ontslag aan. Italiaanse media beschuldigden hem ervan de protesten te hebben uitgelokt, door T-shirts met de cartoons te dragen. Ook premier Silvio Berlusconi wilde dat hij opstapte (lees Italiaanse minister stapt op wegens cartoonrellen).

Door Ingrid van der Chijs

Ingrid van der Chijs........jij doet hard mee aan het zaaien van haat.

probeer nieuws te brengen in plaats van allemaal het zelfde......bijvoorbeeld hoe goed moslims en christenen met elkaar samenwerken op verschillende fronten....maar dit is waarschijnlijk ook voor jou niet wat je graag ziet....

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

19/2/2006 - Joodse boom

Binnenland
 
zo 19 feb 2006, 15:11
'Joodse' boom in Papendrecht moet het ontgelden
PAPENDRECHT - Tot drie keer toe is een boom weggehaald die een joodse stichting in Papendrecht had geplant ter nagedachtenis van de daar in de oorlog omgebrachte joden. De Stichting Dijksynagoge heeft aangifte gedaan bij de politie. Dat zei bestuurslid Ruth de Jong van de stichting zondag.

De stichting plant sinds een aantal jaren met het joods Nieuwjaar voor de bomen in gemeentes in de Alblasserwaard een boom. Dat gebeurde vorig jaar ook in Papendrecht. Er ligt een herdenkingssteen bij ter nagedachtenis van joodse families die er in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

Al na een week was de moerbeiboom verdwenen, aldus De Jong. Er waren stickers achtergelaten van een obscure rechtse organisatie. Volgens De Jong ging de stichting in op het verzoek van de burgemeester van Papendrecht er geen ruchtbaarheid aan te geven.

Er kwam een nieuwe boom, maar rond de jaarwisseling bleek deze omgezaagd. Volgens de gemeente ging het mogelijk om oudejaarsvandalisme. De derde boom die vorige week de grond in ging was echter al een dag later weg, waarop de stichting besloot aangifte te doen. De politie kon dit weekeinde niets zeggen over de zaak.

Dit maakt mij bang....deze mensen die dit gedaan hebben moeten opgepakt en gestraft worden.

en maak er a.u.b. geen oudejaarsvandalisme van...klets dit is puur ``ongunst``.

deze mensen weten niet wat voor invloed heeft op de nabestaande...

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

18/2/2006 - studie

Vandaag twee ministers ontslagen inzake de zogenaamde cartoons over de ( profeet Mohammed).....

Minister van hervorming Roberto Calderoli droeg een t shirt met een van de omstreden cartoons, en heeft mede daardoor

11 doden op zijn geweten.

In libie is ook een minister ontslagen.

hem wordt verweten dat er te veel geweld is gebruikt bij de aanpak van de rellen.

dit is dus symbolisch zeker in een land als Libie...

er zijn zoveel doden gevallen ..............

natuurlijk is het provocatie van diegene die dat gedaan hebben en ook van diegene die het nog steeds doen onder het mom vrijheid van meningsuiting.....

vrijheid van meningsuiting en respect hebben voor anderen, weegt bij mij even zwaar.....

Het kan toch niet zo zijn dat je onder het mom van  vrijheid van meningsuiting meer dan een miljard mensen uit maakt voor een terrorist.

Ik moet er niet aan denken dat men homo´s, Joden beledigd en dan zeggen dat het binnen het kader van vrijheid van meningsuiting valt......of Balkenende voor Harry Potter uitmaken zoals resent in Belgie is gebeurt. Terecht werdt er een drama van gemaakt in Nederland, Belgie moest op de knieen.dat is dus uiteindelijk gebeurt.

Vandaag stond er een art. in de krant, dat de regering een behoorlijke bijdrage heeft geleverd, aan de haat die onstaan is tussen verschillende bevolkingsgroepen. wel jammer...

 

 

Buitenland
 
zo 19 feb 2006, 10:49
Islamabad van buitenwereld afgesloten
ISLAMABAD - Leger en politie hebben Islamabad van de buitenwereld afgesloten om nieuwe protesten tegen de Deense spotprenten over de profeet Mohammed te voorkomen. De invloedrijke coalitie van fundamentalistische moslimpartijen MMA had voor zondag een grote demonstratie in de Pakistaanse hoofdstad gepland.

Klik hier om deze TeleVideo te bekijken
TeleVideo

Op enkele plaatsen in de stad is het toch tot ongeregeldheden gekomen tussen de politie en enkele honderden demonstranten, meldden ooggetuigen. De veelal jonge relschoppers staken auto's in brand en bekogelden agenten met stenen. De politie heeft traangasgranaten afgeschoten en zou ook met scherp hebben geschoten.

„Alle mogelijke maatregelen zijn genomen” om de bijeenkomst te voorkomen, aldus het hoofd van de politie in Islamabad. Volgens ooggetuigen patrouilleren duizenden militairen en agenten in de stad. Belangrijke gebouwen zoals het parlementsgebouw en buitenlandse ambassades worden zwaar bewaakt. Op de toegangswegen naar Islamabad wordt het verkeer tegengehouden en worden alle voertuigen grondig geïnspecteerd.

In Islamabad en zusterstad Rawalpindi zijn zondagochtend ruim honderd activisten van de MMA opgepakt, aldus een woordvoerder van de beweging. In de oostelijke stad Lahore is de voorzitter van de MMA, Qazi Hussain Ahmed, onder huisarrest geplaatst. De voorman zou naar Islamabad reizen om de demonstratie te leiden.

De demonstranten uitten hun woedde over de in hun ogen blasfemische spotprenten van de profeet Mohammed. De cartoons werden in september voor het eerst in de Deense krant Jyllands Posten geplaatst en later ook in andere Europese kranten en op websites.

Buitenland
 
zo 19 feb 2006, 11:39
Moslims bekogelen ambassade VS in Jakarta
JAKARTA - De Amerikaanse ambassade in de Indonesische hoofdstad Jakarta is zondag met stenen en rotte eieren bekogeld door woedende radicale moslims. Ook werden Amerikaanse vlaggen in brand gestoken. De oproerpolitie wist te voorkomen dat betogers het ambassadegebouw binnendrongen, meldden Indonesische media.

De honderden demonstranten uitten hun ongenoegen over de Deense spotprenten van de profeet Mohammed en de Amerikaanse strijd tegen het mondiale terrorisme. Volgens de betogers willen de Verenigde Staten met hun antiterrorismebeleid in werkelijkheid de islam vernietigen.

Buitenland
 
zo 19 feb 2006, 14:56
Saudisch blad publiceert excuses Deense krant
RIYAD - De pan-Arabische krant Asharq al-Awsat heeft zondag de excuses gepubliceerd die de Deense krant Jyllands-Posten eerder deze maand al heeft gemaakt wegens de publicatie van een aantal cartoons over de profeet Mohammed.

In de advertentie maakt Jyllands-Posten excuses voor de ophef die de tekeningen in de moslimwereld veroorzaakten, maar niet voor het publiceren van de cartoons zelf.

De advertentie werd paginagroot afgedrukt en verscheen pas nadat in Libië, Pakistan en Nigeria in totaal ruim 32 mensen om het leven zijn gekomen tijdens anti-Westerse rellen. De Asharq al-Awsat verschijnt in de hele Arabische wereld.

De advertentie dateert al van 5 februari, maar werd nu pas afgedrukt. Volgens een woordvoerder van het blad, dat nauwe banden heeft met de Saudische regering, duurde het enige tijd voordat toestemming verkregen werd om de advertentie af te drukken.

De woede in de gehele islamitische wereld ontbrandde vorige maand, nadat Saudi-Arabië zijn ambassadeur uit Denemarken had teruggeroepen uit protest tegen de tekeningen die vijf maanden geleden al werden afgedrukt.

Buitenland
 
zo 19 feb 2006, 16:41 | 138 reacties
Turken demonstreren tegen spotprenten
ISTANBUL - Tienduizenden moslims hebben zondag in de Turkse stad Istanbul gedemonstreerd tegen de omstreden Deense cartoons. De betogers verbrandden poppen die de Amerikaanse president Bush, de Britse premier Blair en de Deense premier Rasmussen moesten voorstellen.

Klik hier om deze TeleVideo te bekijken
TeleVideo

Dat meldde een verslaggever van het Franse persbureau AFP.

De betogers droegen spandoeken met teksten als 'Europa stel ons geduld niet op de proef' en 'Het verschil tussen jullie en ons is: jullie schrijven geschiedenis van bezetting en tirannie, wij schrijven die van rechtvaardigheid en mededogen'.

Ook riepen ze op tot boycot van Deense producten.

Turkse moslims roepen zondag islamitische leuzen tijdens een betoging tegen de spotprenten van de profeet Mohammed.
Turkse moslims roepen zondag islamitische leuzen tijdens een betoging tegen de spotprenten van de profeet Mohammed.

De reactie die gegeven zal worden over Turkije.....is zie je wel ze mogen en kunnen in de EU...en dat is naar mijn mening kinderachtig......maar goed ik heb altijd al geroepen dat Turkije er nooit bij zal horen puur en alleen omdat ze islamitisch zijn.....

 

 

 

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

17/2/2006 - studie

Ik ben nu al vanaf 15 februari aan het studeren voor het deeltentamen scheikunde van aanstaande dinsdag de 21 ste

vandaag heb ik ook even tv gekeken belgische tv...terzake heet het nieuwsprogramma een soort NOVA....

ze hadden het over sport scholen die marokanen niet toe laten....

Het is heel erg wat er allemaal gaande is in de wereld....

het maakt me bang aan de ene kant temeer omdat ik van marokaanse afkomst ben, en aan de andere kant, geeft mij het idee dat ze juist willen dat ik bang word meer power om door te gaan.

 

 

 

 

Comments (0) :: Post A Comment! :: Permanent Link

About Me

dagelijkse bezigheden

Friends

Hosting door HQ ICT Systeembeheer