Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
ism blok 1 Home | Profile | Archives | Friends

Onderzoeksvaardigheden7/11/2013

Ik vind allebij de teksten fundamentele teksten. Voornamelijk omdat ze allebij afsluiten met een duidelijke conclusie en aanbevelingen waarnaar onderzoek is gedaan en vrijwel meteen toepasbaar is. Het zou natuurlijk ook kunnen zijn dat het alleen word gelezen door mensen die er nieuwsgierig naar zijn maar dat lijkt me sterk want anders zou je zo’n onderzoek niet doen. Als de teksten alleen voor informatieve doeleinden zouden zijn gemaakt zouden er naar mijn menig geen aanbevelingen in staan, misschien wel een conclusie maar ik denk eerder een samenvatting.

Dit onderzoek is volgens mij fundamenteel : http://media.kaspersky.com/en/business-security/Kaspersky_Global_IT_Security_Risks_Survey_report_Eng_final.pdf

En deze is praktijkgericht: http://www.neurensics.com/wp-content/uploads/2012/05/120507_Persbericht-Multimedia-onderzoek.pdf

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Herstel opdracht reflecteren6/11/2013

De meest recente situatie waarin ik echt boos was is twee weken gelden op mijn tweeling broertjes.

Uitgewerkt met de STARR methode:

  • Situatie:

Twee weken geleden had ik een bureau stoel van mijn tweling broertjes(Stan&Nick) geleend om bij mijn andere broertje(Yvar) een film op zijn kamer te kijken. Vervolgens komt Stan Yvar’s kamer binnen stormen en probeert me, zonder succes want hij is 11, van de stoel af te meppen zonder te zeggen wat hij wil. Ik sta op, nu nog niet boos want ik moest eigenlijk wel lachen om wat ie nou weer aan het doen was, zeg dat ‘ie een agressief ventje is en dat ie maar moet afkoelen op z’n kamer. Op dat moment komt Nick aan gerent en slaat me met zijn vuist op een nog al ongemakkelijke plek.

  • Taak/rol:

Ik was rustig een film aan het kijken, van geen kwaad bewust en ik ben me er ondertussen trouwens ook helemaal niet van bewust geweest dat het om die stoel ging toen hij binnen kwam. Voor mijn gevoel reageerde ik op een hele rustige manier.

  • Actie:

Nadat ik door nick was geslagen werd ik boos en heb ik hem meteen bij zijn arm vast gepakt en hem duidelijk gemaakt dat hij dat nooit meer mocht doen en als hij dat wel zou doen ik het zelfde terug zou doen en als hij iets wil hij het met praten moet oplossen.

  • Resultaat:

Het resultaat was uiteindelijk dat ze allebij heel erg geschrokken afdropen terug naar hun kamer. Even daarna ben ik maar gaan kijken want ze waren wel heel erg stil. Door nog even met ze te praten kwam ik er achter dat het om de stoel ging die ik van ze had geleend en heb ik die ook terug gegeven(nadat ik de film had afgekeken uiteraard).

  • Reflectie:

De omgeving waarin ik op dat moment was was niet anders dan normaal, want ik en mijn broertjes stoeien wel vaker ruig met elkaar en dan ontstaan er meestal niet dit soort ruzies of plotselinge uitbarstingen. Toch denk ik dat ik zo reageerde omdat ik had gemerkt dat Stan&Nick de laatste tijd een stuk agressiever waren geworden tegenover elkaar en mijn andere broertje, nu vonden ze dat zelf niet zo erg maar ik vond wel dat er ergens een greng getrokken moest worden.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Herstel opdracht samenwerken6/11/2013

Hieronder is mijn uitslag te zien van de Belbin test. Zoals je kunt zien komt er bij mij ‘Groepswerker’ als winnaar uit de bus. In het teamrollen documet word de groepswerker afgeschilderd als iemand die een goedde sfeer creërd, groepsleden aanmoedigd, naar luisterd en overal een verlichtend effect hebben op de groep. Hier ben ik het allemaal mee eens maar toch word er ook gesproken over dat de groepswerker confrontaties uit de weg gaat en daar ben ik het dan weer niet mee eens. Mijn groepsleden vinden ook dat als ik het ergens niet mee eens ben ik het ook zal laten werken en als daaruit een confrontatie voort komt ik die zeker niet uit de weg zal gaan.

BelbinTest

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Assesment Requirements4/11/2013
  • De eerste belangrijke keuze zo geweest zijn dat ik het er mee eens was om de projectleider te worden en de tweede zou geweest zijn dat we dor gingen met media wiki. Het gevolg van de eerste is geweest dat ik het project op mijn eigen manier heb kunnen managen en hier ben ik op bepaalde manieren wel tevreden over maar ik weet dat er op veel punten nog verbeteringen nodig zijn bijvoorbeeld de tijds indeling. Het gevolg van de tweede is geweest dat de wiki er over het algemeen erg professioneel uit ziet.
  • Een hoogte punt is geweest dat we een goed cijfer hebben gehaald dat is misschien wel erg cliche maar het voelde erg goed om voor je werk beloont te worden. Helaas hebben we de cijfers niet altijd even hoog kunnen houden, maar dat heeft ons wel de motivatie gegeven om het de volgende keer beter te doen.
  • Een diepte punt is geweest dat ik op een bepaald moment(ergens in week 5) merkte dat de motivatie in de groep aardig gedaald was. Iedereen wilde graag snel naar huis en daar heb ik mijzelf toen ook schuldig aan gemaakt. Toen we uiteindelijk hoorde dat ons cijfer van die week daar ook naar was is gelukkig alle motivatie wel weer terug gekomen want natuurlijk voelde het veel beter om met een mooi cijfer naar huis te gaan. De weken daarna is het gelukkig nooit meer zo ver gekomen.
  • Mijn grootste leerervaring van dit blok is geweest dat het nog lang niet zo makkelijk is om groepleider te zijn. Ik heb namelijk al vier blokken informatica gevolgd en had daar ook te maken met project groepen maar daarvan ben ik nooit de leider geweest. De keuze was voor mijn groepje snel gemaakt om mij te benoemen als groepsleider, het enigste argument wat ze daarvoor hadden was dat ik al een jaar informatcia heb gevolgd. daarom heb ik ze ook gezegt dat ik totaal geen ervaring heb in groepsleider zijn maar dat ik de uitdaging wel aan wilde gaan. Ik had niet verwacht dat het verantwoordelijkheids gevoel als groepsleider zo groot zou zijn. Als er dingen niet goed gaan in de groep zoals dat dat er afspraken niet worden nagekomen dan voel je je als groepsleider erg verantwoordelijk om het op te lossen en het groepslid erop aan te spreken.
0 Comments | Post Comment | Permanent Link

week 6(Autorisatiestructuur & Beheerdershandleiding)16/10/2013

Iedereen heeft deze week weer een stuk gekregen om te maken. Het systeem van de opdracht onderling verdelen hebben we nog steeds gehouden maar we hebben nu wel afgesproken dat we het allemaal tegen het midden van de week zo goed als klaar heben zodat we het eerder in elkaar kunnen zetten en het verslag zo consistent mogelijk te maken. Ikzelf ben deze week voornamelijk bezig geweest aan de gebruikers handleiding.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

week 5(contentplan)11/10/2013

Deze week vond ik de opdracht niet zo helder als voorgaande weken, dit was misschien omdat ik het nut er niet zo van in zag. Tuurlijk is het zo dat ik als groepsleider en natuurlijk ook mijn groepsleden aan de bel hadden moeten trekken maar ik had zelf meer zoiets van dat we er wel uit zouden komen, zo hebben we het de afgelopen weken immers ook gedaan.

Overal vond ik deze week daarom wat minder goed gaan. Dit kwam naar mijn idee ook omdat iedereen(incl ik) ook elke dag snel weer naar huis toe wilde om het werk wat we weer verdeeld hadden te maken.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

week 4(Ontwerpverslag)4/10/2013

Deze week hebben we het ontwerp verslag gemaakt. Door het cijfer (5,6) voor het PVA en de feedback die we hebben gekregen van de slb'er denk ik dat we als groep een stuk kritischer zijn geworden over ons eigen werk. Over het algemeen ben ik tevreden over hoe deze week is gegaan. Toch kan de comminucatie nog wel wat beter maar het is al beter dan hoe het in de eerste weken ging dus dat betekend wel dat er progressie in zit. 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

week 3(OriŽntatieverslag)27/9/2013

Deze week hebben we het oriëntatieverslag gemaakt. We hebben er als groep voor gekozen om de opdracht in stukken te verdelen zodat iedereen een eigen stuk heeft waar hij/zij verantwoordelijkheid over heeft. Naar mijn mening is deze week goed gegaan aangezien iedereen heeft gedaan wat er van hem/haar verwacht werd en uiteindelijk hebben we alles tot een mooi verslag hebben kunnen maken.

Ook hebben we al een omgeving waarop onze wiki draait. Samuel heeft een domein die we kunnen gebruiken en daarop hebben we media wiki geinstalleerd.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

week 2(Thema keuze en PVA) 20/9/2013

Deze week zijn we bezig geweest met PVA en het kiezen van een thema. Het kiezen vn het thema was best snel gemaakt, iedereen had zijn/haar favoriete onderwerp uit de ISO op het bord in de cube geschreven en daarna hebben we zonder echt te discusieren de keuze gemaakt om voor netwerkbeveiliging te kiezen. 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

week 2(Thema keuze en PVA)17/9/2013

Nadat ik heb verteld dat ik al een jaar een ICT studie heb gevolgt aan de haagse hoge school is er unaniem besloten dat ik de groepsleider zou moeten zijn. Hier heb ik zonder discussie mee ingestemd.

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer