Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Het leven zoals het is: goed(e)koop?!

Dinsdag 21 maart.

Posted in Unspecified

Dag 5.

 

The final countdown.... De presentatie is gerepeteerd, straks kunnen we daarmee onze tweede exploratieweek afsluiten. Al bij al was het een vermoeiende week en zal iedereen blij zijn dat het voorbij is. Het nieuwe van het concept "exploratieweek" was er een beetje af en het kwam er nu gewoon op aan dat iedereen zijn taken zo snel en zo goed afkreeg. 't Is niet zo dat we hier elke dag met een bedrukt gezicht de uren en minuten zaten af te tellen, maar toch verkiest de meerderheid een gewone lesweek.

 

Terwijl iedereen om de beurt zijn evaluatiefiche invult, wordt de laatste hand gelegd aan de taakjes: de spotjes van Engels worden opgenomen. Zo meteen gaan we even iets eten en dan is het tijd om richting agora te trekken, het einde in zicht....

 

Morgen in 'Het leven zoals het is: 'Goed(e)koop?!':

 

-rrrrrrrrrrrrrrkrkrkrkkkkkrrrrkrrzzzzzzzzzzkkkrkrrrrrssssssssssrrrrrrrzzzzzzzzzzzkkkkkkkkkrrrrrrrrrrkrkrk-

12:10 - 21/3/2006 - comments {0} - post comment


Maandag, 19 maart.

Posted in Unspecified
Dag 4.

De lente komt eraan. Na een zomerse dag zondag, kreeg de Plantijn hogeschool het lumineuze idee een hittegolf te simuleren in het EMI. Jammer genoeg werkt zoiets niet al te bevorderlijk voor de resultaten.... Ine werd er onwel van en trok rond 16u, een beetje vroeger als de rest, huiswaarts. Gelukkig moest er toen niet veel meer gebeuren.

's Ochtends werd door Ine de vakopdracht geschiedenis-filosofie afgerond, Albert en An werkten de hoofdopdracht af, Solange werkte nog aan recht en Spaans en Kim en Lucy hielden zich bezig met de poster. Kim had in het weekend al een versie afgeprint en na enkele verbeteringen hadden we een versie waar we allemaal blij mee waren. Eindelijk zagen we een beetje resultaat van zo'n week opzoekwerk. Rond 14u was het dan hobbyclub-tijd en konden we met z'n allen rond de tafel gaan knippen en plakken. We kozen voor een blauwe achtergrond en vinden dat het resultaat gezien mag worden. De tekst werd verdeeld, iedereen zal thuis zijn stukje voorbereiden en dan zetten we morgen alles achter elkaar, want....

Morgen in 'Het leven zoals het is: goed(e)koop?!':

Om 9.45u hebben we weer een afspraak met Meneer Debandt. We moeten hem onze presentatie tonen en hij zal ons zeggen wat beter kan. De spotjes voor Engels moeten ook nog opgenomen worden, want gisteren was er geen bandrecorder vrij. Nadat we alle evaluatiefiches e.d. hebben ingevuld, zal het dan tijd zijn voor het grote moment...van de presentatie.

08:13 - 21/3/2006 - comments {0} - post comment


Vrijdag 17 maart

Posted in Unspecified
Dag 3.

Vanochtend vroeg uit de veren, want om 9u hadden we afgesproken in het EMI. Blijkbaar zijn niet alle studenten vroege vogels, want er waren nog vele computers vrij. Iedereen kon wat aan de computer werken en voordat Solange en Ine naar de GB trokken voor het interview, namen ze samen met Kim een ruwe versie van hun Engels reclamespotje op.

Het interview verliep naar wens. We kwamen weer enkele boeiende en bruikbare nieuwe weetjes te weten en voor de dingen die we halvelings al wisten, hebben we nu tenminste een officiële bron. Maandag kunnen we alle bekomen informatie gaan verwerken in de poster. Hopelijk zijn tegen dan alle vakopdrachten af.

Tegen 12u kon iedereen naar huis om daar persoonlijk voort te werken aan de verdeelde taakjes. Verveling in het weekend is uit den boze!

Volgende week in 'Het leven zoals het is: goed(e)koop?!':

Poster gepresenteerd op een bedje van reclame en prijs.

12:16 - 17/3/2006 - comments {0} - post comment


Donderdag 16 maart

Posted in Unspecified
Dag 2 van de exploratieweek.

Het interview van An en Kim bleek een succes. Er werden vele interessante dingen gezegd, bruikbaar materiaal voor de posterpresentatie dus. Terwijl zij, na aankomst op school, samen met Albert en Lucy gebruik maakten van 3 computers die we voor een uurtje bemachtigd hadden, trokken Solange en Ine de straat op voor de straatenquête. Erg meewerkend waren de straatgangers niet, dus trokken ze verder richting GB. Aangezien de enquête-vragen afgestemd waren op GB-klanten, was dat geen slecht idee. Toch was het ook daar niet gemakkelijk om bereidwillige mensen te vinden. Misschien hadden we beter onderzoek gevoerd naar de vraag: 'Hoe komt het dat winkelende mensen nooit tijd hebben?' Na anderhalfuur waren ze terug op school.

Veel hadden An, Kim, Albert en Lucy niet aan de computer kunnen werken. Kim sprokkelde nog wat informatie voor op de poster, An en Albert werkten aan de hoofdopdracht en Lucy aan de taak van medialeer. Omdat ze de computers na een uurtje al moesten afgeven, was het resultaat beperkt. Kim en An gingen nog wat verder werken op kot, Albert begon met de analyse van de straatenquête, Lucy kon even later toch een computer bemachtigen en ging voort met de taak van medialeer en Solange en Ine maakten een spotje voor Engels.

Om 15.50u hadden we afgesproken aan het lectorenlandschap voor onze afspraak met Meneer Debandt. Toen, met enkele minuten vertraging, iedereen aanwezig was, voerden we met onze begeleider een verhelderend gesprek. Blijkbaar zijn we goed bezig. Zoiets hoort iedereen graag. Met al onze vragen kunnen we voortaan bij hem terecht, en daar zijn we blij om. Dat geeft moed voor een nieuwe dag....

Morgen in 'Het leven zoals het is: goed(e)koop?!':

Solange en Ine zullen om 11u het interview afnemen met de baas van GB in het Grand Bazar-shoppingcenter. Ondertussen wordt er gewerkt aan de spotjes voor Engels en voornamelijk aan de hoofdopdracht. Het is de bedoeling dat maandag alle vakopdrachten af zijn, dan kunnen we ons na het weekend helemaal toespitsen op de posterpresentatie....

18:04 - 16/3/2006 - comments {0} - post comment


Woensdag 15 maart.

Posted in Unspecified
Dag 1 van een nieuwe exploratieweek.... 'Point of sale communication: steeds populairder'. Niemand van de groep was echt enthousiast toen bleek dat dit ons onderwerp zou zijn. Vanochtend, toen we die legendarische dikke grijze ringmap in handen kregen, werd dat er niet beter op. Onze posterpresentatie moest beantwoorden aan de vraag 'Goedkope winkelketens: is het de prijs of de reclame die doet verkopen?', maar hoe link je dat met point of sale communication? Voor ons was het allemaal een beetje een raadsel. Dat gecombineerd met computers die niet werkten, een overbezet EMI, het moeizaam opstellen van vragen voor het interview van morgen, vakopdrachten die veel moeilijker leken als die van de vorige exploratieweek en gebrek aan inspiratie voor een groepsnaam, leverde al snel bedrukte gezichtjes.

Maar... Er is nog hoop. Zolang er zon, muziek en eten is. Na een stevige maaltijd in de cafetaria met muziek op de achtergrond en het zonnetje dat door de ramen scheen, konden we met frisse energie de zaken nog eens bekijken. De taken werden verdeeld en Solange, Lucy en Ine trokken de Meir op voor wat research omtrent ons onderwerp. Dat leverde interessante weetjes op, veel voorbeelden van point of sale communication en een afspraak voor vrijdag met de baas van GB.
Ondertussen hadden An, Kim en Albert op school voor iedereen zijn/haar taak gekopieerd en vele tevergeefse pogingen gedaan om een computer te bemachtigen.

Helaas
wisten we nog altijd niet goed hoe we ons thema en de vraag voor het vak bronnen praktisch moesten uitwerken. Daarom trokken we met z'n allen naar Rit De Greef voor wat verduidelijking. En die kregen we, hoera hoera. Nu weten we dat de 'campagne' waar in heel de kaft over gesproken wordt, in ons geval niet echt een campagne hoeft te zijn. We hebben besloten ons te baseren op de strategie van GB: hoe ze reclame voeren, of ze aan point of sale communicatie doen en alle andere dingen waarmee ze hun klanten willen lokken. Blij dat we nu toch een beetje houvast hadden, konden we om 14u naar huis keren om daar allemaal wat aan onze persoonlijke opdracht te werken....

Morgen in 'Het leven zoals het is: Goed(e)koop?!':

Om 10u trekken An en Kim richting Sportpaleis om daar in de buurt een interview af te nemen met iemand van 'Aldi'. Ondertussen zal de rest zich bezig houden met de straatenquête en de indeling van de poster. Om 16u hebben we een afspraak met onze begeleider, Willy Debandt. Er staat nog een hoop te gebeuren.... Come and See, tomorrow.

15:47 - 15/3/2006 - comments {0} - post comment


Description
Logboek exploratieweken van Solange Klaes, Albert Driehaus, An Verschueren, Kim Martens, Lucy Van Roey en Ine Verhaert
Home
User Profile
Archives
Friends
Recent Entries
- Dinsdag 21 maart.
- Maandag, 19 maart.
- Vrijdag 17 maart
- Donderdag 16 maart
- Woensdag 15 maart.
Hosting door HQ ICT Systeembeheer