Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?
Verslag exploratieweek 2 Home | Profile | Archives | Friends
Dit is de weblog van Stefaan Noels, Ine Campo, Yolien De Moor, Kim De Cauwer en Joleine Gijsbrechts.

Dinsdag - Finish!24/4/2007

Nog eventjes de laatste puntjes op de i zetten en alles is in orde. Statistiek is deze ochtend afgeraakt, en alle CV fiches en peerassessment-evaluatietoestanden zijn ingevuld. Stefaan, Ine en Kim gaan onze posterpresentatie nog even laten kopiëren, zodat alles netjes overkomt, zonder het vertoning van het knip-en plakwerk. Ondertussen hebben Yolien en Joleine een afspraak met Inge Van de Put die nog enkele tips zal geven in verband met de presentatie. Zodadelijk alles op een schijf branden en klaar is kees!

Groetjes

Groep 10

2 Comments | Post Comment | Permanent Link

Maandag - de laatste loodjes... spanning ten top!23/4/2007

Tijdens het weekend zijn de batterijtjes van het team "de goede kopers" weer volledig opgeladen. Dubbel FEEST trouwens, op zaterdag en zondag, want de "Jolles" (Joleine en Yolien) zijn allebei een jaartje ouder geworden. Hip hip hip ...

Maar maandag was het weer tijd voor serieuze zaken. De opdrachten voor reclame, Spaans, en Frans waren af, maar statistiek, filosofie en Engels moesten nog afgewerkt worden.

Vandaag hebben we vooral aan de hoofdopdracht reclame gewerkt, en onze posterpresentatie begon op het einde van de dag al ergens op te lijken.

Kim en Yolien gaven ze eerst een likje verf, en daarna zorgden Joleine en Yolien voor de opvulling.

Morgen nog de finishing touch en dan komt alles snor!

Mevr. Van de Put kreeg rond 11u nog even bezoek van ons en ook Mevr. Leysen werd geraadpleegd. Ze gaf ons enkele goede tips voor de posterpresentatie. 

Ine, Stefaan en Kim kregen vandaag hun radiospotje voor Engels af, iets waar Joleine en Yolien zich morgen nog eventjes zullen moeten voor smijten.

Morgen nog eventjes zwoegen en dan zit de exploratieweek er al op!

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link

Vrijdag - Het zijn drukke tijden. Drukke tijden zeg ik u!20/4/2007

*zucht* zo veel te doen op zo weinig tijd... We hebben bijna heimwee naar de gewone lesweken!

Toen Mevr. De Greef ons vertelde dat deze exploratieweek moeilijker ging zijn dan de vorige keer loog ze er niet om! Sommige van de opdrachten - filosofie bijvoorbeeld - zijn moeilijk toe te passen op ons thema. Maar we zullen ons er vast en zeker doorheen slaan.

Vandaag raakten de opdrachten voor recht, medialeer en geschiedenis af. De resultaten van de straatenquête werden verwerkt en in grafiekjes gegoten.

Joleine trok 's morgens naar Malle om er Ludo Vermeiren te interviewen. Hij is filiaalleider bij Aldi en dient dus zaken te controleren, hij is verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en hij beheert verdere ook nog de stock. Alles verliep goed... tot Joleine het interview wou intypen en het cassettebandje brak... Wat een pech! Gelukkig lag alle interviewstof nog vers in het geheugen.

Stefaan trok naar het verdeelcentrum van het reclamemateriaal van C&A in zijn "hometown" Boom. We hadden al veel campagnemateriaal, maar het kan zeker geen kwaad om er nog meer van te hebben!

Aan statistiek, Frans, filosofie, spaans en de vakopdracht reclame wordt momenteel naarstig gewerkt. Over de reclamespotjes voor Engels en de vormgeving van de posterpresentatie zijn we aan het brainstormen...

 

 

 

Hasta la vista babies!

1 Comments | Post Comment | Permanent Link

Donderdag - Bedrijvigheid alom!19/4/2007

Even onze prestaties van vandaag neerpennen.

 

Na het brandalarm stortten we ons volledig in het werk. Er moest immers een grote berg verzet worden! Ons thema, "Goedkope winkelketens, is het de prijs of de reclame die doet verkopen?" werd in de praktijk gebracht en volledig onderzocht.

 

We zogen een hele hoop interviewvragen uit onze onuitputtelijke inspiratievolle duim. Dit zowel voor het grote als voor het straatinterview. Dan gingen we op jacht naar campagnemateriaal. Ons doel: reclame van de H&M. Het ging niet zo gemakkelijk als verwacht. Dankzij Kim's goede connecties kregen we - nadat we de Meir meermaals hadden afgeschuimd - een grote doos campagnemateriaal mee van C&A. Mission accomplished, daarmee konden we aan de slag!

 

Na de middag hadden we een afspraak met onze begeleidster, Mevr. Van de Put. Daarna gingen we op zoek naar Franse en Spaanse campagnes. Stefaan verdiepte zich in de geschiedenis van de goedkope winkelketens en de rest trok de straat op om mensen te interviewen. Een hoop shoplustigen werd onderworpen aan een spervuur van vragen.

 

Een productief dagje. Morgen meer van dat!

 

 

 

Nog enkele snapshots van vandaag:

onze oogst van bij C&A.

Joleine en Ine "volle petrol" bezig!

De zeeman-poster krijgt de kennersblik van Stefaan en Kim over zich heen.

 

2 Comments | Post Comment | Permanent Link

Woensdag - Ready, Set, Go!18/4/2007

 

Vandaag hadden we eerst twee voorstellingen van gastsprekers. De eerste begon om 9.30u en ging over mode en PR, de tweede begon om 11.00u en handelde over reclame en internet. Om 12.20u kwamen we samen in de  aula om de opdrachten betreffende de exploratieweek in ontvangst te nemen. Nu konden we aan de slag gaan, we zorgden ervoor dat we onze weblog in orde hadden en verdeelden vervolgens de opdrachten.

 

De goedekopers zijn een productief groepje. Goed geweten.

We vliegen erin!

 

0 Comments | Post Comment | Permanent Link
Hosting door HQ ICT Systeembeheer