Weblog maken?


MaakEenWebsite.nl (tip)
Totaal slechts 10 euro per maand incl. domeinnaam en gratis overzetten van uw bestaande weblog bij Bloggers.nl 100 MB ruimte
emailadres
Lees meer..... en bestel
Gratis geld verdienen met e-mails lezen? Meld je aan bij
Zinngeld, Surfrace, Qassa en Euroclix !

Op zoek naar God?

Huidige Goudprijs


Goudprijs

Actuele goudprijs nieuws...

Home | My Profile | Archives | Friends

Goudprijs: Alert "Rood"

Posted at 03:00 on 23/8/2014

Vanuit een technisch perspectief, het is om de gele metaal momenteel niet besteld en nadat zowel de steun en het 200-daags lijn raakten gewond in kaart te brengen.

Als een fundamentele oorzaak kan zeker maken gepubliceerd op woensdagavond Fed protocol verantwoordelijk. Dit namelijk aangegeven naar een vroeger dan eerder verwacht renteverhoging in de Verenigde Staten. Maar de stijgende rente als gevolg van de daarmee gepaard gaande verhoogde kans kosten niet noodzakelijkerwijs slecht voor de goudprijs. Begin van de jaren '80, de crisis ontwikkeld munt namelijk goed uitgedrukt, ondanks de hoge Amerikaanse rente. Zodra namelijk de stijgende inflatieverwachtingen, goud in het verleden was erg in trek. In de afgelopen jaren, het edelmetaal profiteerde voornamelijk van negatieve reële rente. Met de recente prijsdaling van goud eetlust van de Chinese merkbaar toegenomen. In de laatste vier beursdagen, de gemiddelde dagomzet was 14.622 kg met 13,3 procent boven het vergelijkbare cijfer in de vorige week geregistreerd. Dit is niet nieuw: De laatste jaren Chinese vraag pakte gefaseerd volgens ervaring aanzienlijk is.
Op vrijdagochtend, verzamelde de goudprijs gepresenteerd met citaten. Tot ongeveer 07:30 uur (CEST), de meest actief verhandelde futures stegen in goudprijs (december) om 4.90 op $ 1,280.30 per troy ounce.

www.degoudkoers.com/18-karaat-750-goud/

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Goudprijs te worden ondersteund door aanhoudende geopolitieke risico

Posted at 23:12 on 23/6/2014

De goudprijs geciteerd aan het begin van de nieuwe handelsweek nog steeds ruim boven de kaap van $ 1300 per troy ounce en moet in dit geval goed ondersteund door de aanhoudende geopolitieke risico's, analisten bij Commerzbank Corporates & Markets.

Zilver BETREKKING grotendeels onveranderd op slechts 21 USD per troy ounce. Speculatieve financiële investeerders hebben hun netto long posities steeg in de week die eindigde op 17 juni gestegen was goud eerst in zes weken. Deze zijn gestegen met meer dan 40% tot 53.600 contracten, die werd echter bijna uitsluitend komen door een afdekking van shortposities over.

Voor zilver, hetzelfde beeld is duidelijk. Nogmaals, shortposities werden gedekt op een grote schaal, wat leidde tot het feit dat gedurende vier weken netto long posities zou zijn geslaagd voor de eerste keer. Deze statistieken echter niet de scherpe stijging van de prijzen van goud en zilver zijn opgenomen aan het eind van vorige week, die voornamelijk werden gemaakt op de futures-markt, zodat de netto long posities zijn waarschijnlijk veel hoger nu.

Omdat de Chinese douaneautoriteiten vandaag ochtend hebben gemeld dat China mei heeft ingevoerd bijna 196 ton zilver. De invoer bevonden zich zowel boven het niveau van de vorige maand, evenals het voorgaande jaar. Sinds het begin van de zilveren invoer zou neerkomen op 1154 ton, meer dan 16% meer dan vorig jaar. Gegevens over de Chinese goud invoer, die ook deze week gepubliceerd zouden worden zal blijken of de zwakke vorige maand was een blip of de Chinese vraag naar goud is duurzaam afgekoeld.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Goudprijs spikes

Posted at 14:31 on 6/5/2014

Goud op de spotmarkt is begonnen met de week steviger , met het gele metaal hoger door US $ 15 per ounce en laatste handelsdag op US $ 1.303 per ounce.

Op vrijdag kreeg goud sterke steun na de toenemende spanning over Oekraïne , die eerder onder druk van een sterker dan verwachte Amerikaanse banenrapport compenseren.

Om de week goud afmaken juni levering toegevoegd 1,5% om te eindigen op US $ 1,302.90 per ounce op de Comex divisie van de New York Mercantile Exchange .

In andere metalen , juli zilver schoot omhoog van 2,6% om te eindigen op US $ 19,55 per ounce , met prijzen op basis van de meest actieve contracten beneden ongeveer 0,7 % van het week - geleden afsluiten .

Juli platina geavanceerde 0,9% om te eindigen op US $ 1,440.70 per ounce , een stijging van meer dan 1 % voor de week , terwijl juni palladium gleed 0,2% tot US $ 812,40 per ounce , met prijzen tot ongeveer 0,2 % voor de week . Rusland is een belangrijke producent van platina-groep metalen.

Hoogwaardige koper voor de levering van Juli steeg bijna 1,6 % tot US $ 3,07 per pond. Prijzen op basis van de meest actieve contracten , verloor 1,8 % op de week .

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Goudprijs : Bedreigt nu de ineenstorting ?

Posted at 13:46 on 1/4/2014

De goudprijs was in staat om een magere winst van 0,24 % definitief terug te nemen naar $ 1.287,003 .

Fed-voorzitter Janet Yellen had tenminste verzorgd met hun verklaringen op maandag op de korte termijn voor ontspanning . De toestand van de Amerikaanse economie blijft buitengewone maatregelen. De werkloosheid was er nog niet met momenteel ongeveer 6,7 % terug op doelbereik van 5,2 % tot 5,6 % . Dit gold ook voor de inflatie van dit moment ongeveer 1 % , dat was duidelijk onder de doelstelling van 2 % .

Maar uitgesteld wordt niet geannuleerd . De Amerikaanse economie is op de weg naar herstel en het doel drempels voor werkloosheid en inflatie kan vroeger of later worden gerealiseerd . Om voor de komende rente omkering is een uitgemaakte zaak . Of ze zullen komen medio 2015 , of tot een paar maanden later , is niet echt van cruciaal belang om op lange termijn investeringsbeslissingen . De stijgende obligatierendementen voorzienbaar zijn. De niet-rentedragende goud is zo onaantrekkelijk perspectief ten opzichte van obligaties.

Daarom is de correctie van de goudprijs dreigt te gaan . De enige overgebleven hoop is nu nog op de middellange termijn trendlijn GD100 ( 1274,08 ) te ondersteunen . Als dit onder de woedende aanval van de Gouden Beren ook break-even , dreigt dan de ineenstorting van de goudprijs . Dan aanvankelijk dreigen met een hernieuwde daling tot aan de horizontale steun op het gebied van $ 1200 .

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Manipulatie en fraude ?

Posted at 18:14 on 7/3/2014

Samenzweringstheorie - niets meer . Deze heeft slechts een paar weken eerder gehoord als het is beweerd , werd de goudprijs wordt gemanipuleerd , de bewegingen soms irrationeel. En nu? Nu wordt steeds duidelijker , het was veel meer dan een samenzweringstheorie . De financiële toezichthouders in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland zijn onder de microscoop de gouden prijsafspraken in Londen gehouden . Een gouden expert , maar voorspelt een sterke stijging van de goudprijs .

Hoewel een officiële uitslag is nog niet beschikbaar , maar de "Financial Times" meldde vorige week dat het adviesbureau Fideres nam de goudprijs afspraken in de periode van januari 2010 tot december 2013 onder de microscoop . Het verrassende resultaat : Elke seconde bepaald goudprijs in Londen kan zijn geknoeid.
Goldman en goud - een echt lastig relatie

Dit voorbeeld laat zien dat niet alles wat wordt verbannen naar het rijk van de mythen door deskundigen en analisten , is eigenlijk een mythe . Aan de andere kant moet ook wat analisten gewoon zeggen over het onderwerp van goud , worden onder de loep genomen .

Ondanks de rally van ongeveer tien procent sinds het begin vooral de analisten van de meeste Amerikaanse banken nog steeds uiterst pessimistisch voor de verdere ontwikkeling van de goudprijs . Met name de analisten van de Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs , maakte een naam voor zichzelf als uitgesproken goud beren . Chief commodities analist Jeffrey Currie heeft een doel van $ 1050 per ounce afgegeven voor het jaar .

Hoog tijd om de verkoop van goud , of zo men zou denken op het eerste gezicht . Maar wat geldt voor de gemeenschappelijke klanten van Goldman Sachs , is duidelijk niet van toepassing op Goldman Sachs zelf Hoewel het huis is ongebroken pessimistisch mening, de bank koopt zelf achter de schermen goud - in de vorm van ETF's .

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Goudprijs daalt 1 PCT als impuls verdwijnt na driedaagse rally

Posted at 15:58 on 19/2/2014

Goud daalde een procent op dinsdag na een onverwachte driedaagse rally die het zag hindernis $ 1332 per ounce en als de dollar gestabiliseerd , maar de prijzen bleven binnen het bereik van een 3-1/2 maand hoog op de aanhoudende bezorgdheid over de wereldwijde economische groei.

Goud bereikte 2,9 procent in de drie rechte sessies volgende zwakke Amerikaanse economische gegevens die twijfels werpen over het tempo van de monetaire verkrapping van de Federal Reserve .

Meer aanwijzingen over de Amerikaanse Federal Reserve denken is verschuldigd op woensdag , toen hij publiceert de notulen van de laatste vergadering .
Goudprijs gleed 1,1 procent tot $ 1,314.19 per 1144 GMT , die raakte het hoogste punt sinds 31 oktober op $ 1,332.10.

Amerikaanse gouden futures daalden 0,3 procent tot $ 1,314.70 .

" Er lijkt enige winstnemingen die eerder in Azië begonnen en we terug naar enkele neerwaartse kan komen op steunniveaus in het $ 1308 gebied , tussen de $ 1290 en $ 1300 en dan helemaal naar beneden tot $ 1270 / $ 1250 , die voorheen het verstrekken van weerstand , "aldus Societe Generale analist Robin Bhar .

" Uiteraard zullen we kijken naar de dollar , de FOMC ( Federal Open Market Committee ) morgen , die echter moet worden vrij neutraal en kan geen enkele impuls helemaal niet, " zei hij .

De dollar steeg 0,1 procent tegen een korf van munten , stabiliseren boven een zes - week low nadat de Bank van het besluit van Japan om meer stimulans te pompen in de economie raakte de yen . Europese aandelen werden net onder drie weken highs houden .

Goud wordt gezien als een alternatief voor de meer risicovolle activa zoals aandelen en wordt beschouwd als een toevluchtsoord in onzekere tijden . Maar de traditionele omgekeerde relatie tussen de twee middelen is onlangs gebroken en goud is vaak verhandeld in tandem .

Het metaal is gestegen met 10 procent dit jaar , na een 28 procent daling in 2013 , dat een 12-jarige run van winsten knapte .

Beleggers zijn op zoek naar onderdak in goud op de angst van de vertragende groei in China en als een string van VS gegevens bleek dat de grootste economie ter wereld was geraakt door koud weer .

Sentiment ten opzichte van de metalen lijkt momentum te hebben verzameld op de korte termijn , maar analisten blijven voorzichtig algemeen over de langere termijn , verwacht dat de dollar te versterken en de Amerikaanse economie te herstellen.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Hoe lang kan de goudprijs worden ingedrukt

Posted at 16:04 on 28/1/2014

Te houden levering niveaus van goudzoekers moeten voortdurend verkennen en het opzetten van nieuwe ondernemingen . Van ontdekking tot productie vindt dan 5 jaar . Wat is de conditie van de toekomstige voorziening ?

Goud ontdekkingen zijn gevallen van de klif van 4977 ton [ 160 miljoen ounces ] in 1995 tot minder dan 155 ton [ 5.000.000 ounces ] in 2011 .

We horen dat er zoveel Junior mijnwerkers en ventures worden falende en projecten opgeschort. De kosten zijn zo dicht bij het ​​inkomen potentieel dat ze de steun van hun financier verliezen .

Deze week hoorden we van Harmony Gold mijn in Zuid-Afrika , die bezuinigingen op de uitgaven voor investeringen en exploratie heeft geïmplementeerd om een kostprijs per ounce van $ 1150 . Als hoofd van Goldfields zei vorig jaar goudwinning onder $ 1500 is niet haalbaar .

Snijden kost deze manier wordt vooral gedaan door het verplaatsen van de productie naar hogere rang erts en mottenballen lagere rang productie . Dit verkort de levensduur en de productiecapaciteit van mijnen en op zijn beurt de wereldwijde productie. Immers , hetzelfde principe heeft de hele goudwinning wereld worden toegepast.

Dit beperkt de toekomstige goudproductie niveaus aanzienlijk . Nauwkeurige cijfers hiervoor zijn niet beschikbaar op slechts ruwe schattingen [ 10 % - 50 % in de tijd ] .

Met zoveel nieuwe ventures in politiek instabiele landen of waar bestaan ​​enorme infrastructurele problemen de risico's voor de nieuwe ondernemingen zijn zo veel hoger dan ze waren vorige eeuw . Dus , in de komende jaren het aantal nieuwe mijnen op dreef is afgekraakt .

Amerikaanse goud ETF sales

Als de VS bijna heeft afgerond verkoop van goud ETF's dan is de markt zal dat vitale bron van het aanbod trimmen rond 1200 ton [ met inbegrip van de verkoop van fysiek goud vorig jaar [ april in het bijzonder ] de leveringen van Londen verliezen.

De 5400 ton van het aanbod zal dalen in 2014 en we schatten dat dit najaar kan het aanbod van Londen neer te halen door 2000 ton + . De goudprijs zal dit reflecteren .

Met een dergelijke val , waar zal China koopt zijn goud uit tegen de huidige prijzen ? Het kan niet . Het zal moeten beslissen te betalen tot stijgende prijzen of de markt verdwijnen .

Wij geloven niet dat het zal de markt ' officieel ' [ voor de in het vorige artikel redenen ] verlaten. Het zal blijven om zoveel goud als het kan.

De detailhandel in China zal de vraag te verminderen omdat het besteedbaar inkomen ze hebben , terwijl stijgt snel , maar alleen het geluid dat geld kan kopen bereiken . Misschien is de gemiddelde middenklasse inkomen zal misschien 25 % minder goud te kopen , als de prijzen stijgen dat veel, maar we geloven dat de grootte van de middenklasse in China , zal stijgen dat veel in 2014 . Dus verwacht een vergelijkbaar niveau van de Chinese vraag van particuliere beleggers in 2014 naar het nieuwe recordjaar 2013 .

Maar wees duidelijk op een feit , de Chinese en Indiase markten willen het goud in hun handen voelen . Derivaten en gouden aandeel geen vervanging daar!

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

FinanciŽle controles manipulatie van de goudprijs

Posted at 12:12 on 28/11/2013

De volgende schandaal lijkt de financiële wereld te bereiken : De verschillende toezichthouders zijn gekoppeld aan een vermeende manipulatie van de goudprijs door . De Duitse bank wordt gecontroleerd .
Naast de rente schandaal en mogelijke manipulatie van de valuta markt , wordt de financiële autoriteiten tevens de prijzen van goud en zilver . De tests zijn gebaseerd op een rapport van de "Wall Street Journal , Duitsland " naar een handvol Europese banken , die traditioneel de waarden definiëren voor de prijs van edele metalen, waaronder de Duitse bank .

De prijzen van de twee edele metalen worden bepaald door deze banken elke dag in Londen . Als Gold Fixing het Britse Barclays , Bank of Nova Scotia , HSBC en Societe Generale zijn naast de zaak Deutsche Bank . De Duitse bank is ook vertegenwoordigd in het Silver Fixing . Het tweemaal daags vaste tarieven zijn in de multi-miljard - markt begeleiding voor tal van marktdeelnemers , zoals handelaren in edele metalen , natuurlijke hulpbronnen bedrijven , financiële instellingen en centrale banken .

" De BaFin ziet er naast ( de referentierentevoet ) andere benchmarklanden processen Libor en Euribor , zoals goud en zilver prijs fix van individuele banken , " aldus een woordvoerder van de Duitse federale financiële toezichthouder ( BaFin ) in Bonn . De staat van de lopende onderzoeken en de betrokken banken , kon de overheid geen commentaar met betrekking tot de geheimhoudingsplicht . Volgens de krant , het toezicht in het Verenigd Koninkrijk beoordeeld de operaties. De Duitse bank weigerde commentaar te geven op het verzoek van de "Wall Street Journal " .

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Prijs vooruitzichten voor goud volgende week is gemengd

Posted at 18:32 on 18/11/2013

Deelnemers aan het onderzoek ' goudprijs vooruitzichten voor volgende week is gemengd , met slechts een nominaal aantal deelnemers aan de Kitco News Gold Survey voorspellen hogere waarden .

In de Kitco News Gold Survey , van de 34 deelnemers , 25 reageerde deze week . Van deze 10 zie prijzen omhoog , terwijl de acht zie de prijzen naar beneden en zie zeven prijzen zijwaarts of zijn neutraal . Marktdeelnemers zijn goudhandelaren , investeringsbanken , futures traders en technische -chart analisten .

Vorige week , een meerderheid aantal deelnemers aan de enquête waren bearish . Vanaf 's middags EDT Friday, December goud op de Comex divisie van de New York Mercantile Exchange steeg met ongeveer $ 3 per ounce voor de week .

" Commentaar door ( Federal Reserve voorzitter nominee ) Janet Yellen ( donderdag ) suggereren dat enige mate van taps is niet dreigend . In de afgelopen vier handelsdagen we boven hebben gezien van 18000 nieuwe korte broek op de markt . Hoewel ik geloof dat we hadden enkele korte dekking in ( donderdag ) actie , ik denk dat er meer korte dekking te komen . We zagen ook een aantal agressieve call kopen ( donderdag ) . Paar deze factoren samen en we wat hogere prijzen moeten zien volgende week , "zei hij .

Enkele deelnemers aan de enquête van mening dat de rally goud opgevoerd deze week op reacties Yellen zal van korte duur , vooral na de prijzen trokken zich terug op vrijdag zijn. Sterling Smith , futures specialist en vice-president van de commodity- onderzoek bij Citibank Institutional Client Group , zei dat het ontbreken van inflatie is bearish voor goud , die samen met de zwakke momentum zal cap goud winsten .

" De markt moet sterke weerstand vinden tegen $ 1300 , " zei hij .

Verschillende deelnemers zei goud heeft meer van een markt gehandeld voor de korte - termijn handelaren dan langetermijnbeleggers , en dat zal waarschijnlijk blijven .

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Laks vraag snijdt goud premies met de helft in twee weken

Posted at 14:10 on 10/11/2013

Premies opgegeven voor de fysieke levering van goud hebben gehalveerd in ongeveer 15 dagen , die samenviel met een bijna 5 procent prijsdaling . De premie van $ 120 per ounce heersende een week voor Diwali gedaald tot $ 60 - $ 70 per ounce ( ongeveer Rs 1200 per 10g ) in de Mumbai markt .

Handelaren zeggen dat in de aanloop naar Diwali , werd gesmokkeld goud verkocht in een grote weg , wat leidde tot een daling van de plek premies en , effectief , een daling van de prijzen . De premies viel op een moment dat de internationale prijzen waren op de daling . In feite , de daling van de goudprijs in de Indiase markt is meer dan dat gezien in de internationale markt van de afgelopen weken , ondanks Roepiewaardevermindering .

Op een gegeven moment op de dag voor Diwali , werden de premies voor $ 30 per ounce geciteerd , maar ze weer gestegen . Op zaterdag , de goudprijs in Mumbai Zaveri Bazaar steeg met Rs 10 per 10g te sluiten op Rs 30 , 790 tegen vrijdagavond de 1,5 procent daling van de prijzen op de internationale markt na sterke data banen in de VS .

Premies zijn nog steeds relatief hoog omdat de officiële import zijn laag . In oktober werd 23 ton goud geïmporteerd - 13 ton van het door de exporteurs - volgens schattingen handel .

Juweliers zeggen dat de binnenlandse vraag is gering, terwijl het ministerie van handel een ongebruikelijke heeft aangevoeld pick - up in de exportactiviteiten . Het ministerie heeft een vergadering van verschillende belanghebbenden op maandag opgeroepen om de export scenario en een mogelijke aanscherping van de normen te bespreken amid rapporten van verhoogde rondsturen van het edelmetaal . Exporteurs wordt gezegd dat ze meestal te exporteren gouden kettingen , de vervaardiging waarvan kost niet veel . Ze verkopen met verlies , volgens insiders , maar geld verdienen door het importeren van goud en omleiden van het op de binnenlandse markt .

Op het ministerie vergadering , strenge waarde - toevoeging normen voor de uitvoer waarschijnlijk worden voorgesteld . Op dit moment , is een exporteur verplicht minimaal 3 procent toegevoegde waarde voor het exporteren van sieraden , die kan worden verhoogd tot 5 procent . Een ander voorstel is om de toegestane mate van verspilling te verminderen . Wanneer goud wordt omgezet in sieraden , sommige verspilling plaatsvindt , dat wordt afgetrokken , terwijl de berekening van de toegevoegde waarde . Momenteel is 3,5 procent verspilling is toegestaan, maar slechts 2,5 procent is echt verspild , zeggen de handel bronnen .

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Goudprijs weerhoudt stijging bruto reserves

Posted at 11:47 on 10/10/2013

Nedbank econoom Dennis Dijken verwacht internationale en binnenlandse factoren om de munt te beïnvloeden in de komende maanden . Dit zal het vermogen van de Reserve Bank om deviezenreserves accumuleren bevatten . " We verwachten dat het niveau van de deviezenreserves dekken stabiel zal blijven op ongeveer zes maanden invoer op de korte termijn , " zei hij .

Zuid-Afrika heeft de 39 - hoogste bruto reserves wereldwijd , op de voet gevolgd in 40 positie door Nigeria . In juli daalde Zuid-Afrika 's bruto reserves tot $ 47.3bn in vergelijking met Nigeria $ 47bn . Laatste cijfer Nigeria is $ 44.96bn . Deviezenreserves van Angola zijn ook sterk groeiende om rond de $ 33 miljard .

Zuid-Afrika's relatief lage reserves betekenen de Reserve Bank is niet in een positie om de munt te ondersteunen in tijden van stress , zoals Brazilië en India onlangs hebben gedaan . Hun reserves van $ 367bn en $ 277bn respectievelijk dwerg die van Zuid-Afrika en Nigeria .

De import deksel indicator in Zuid-Afrika heeft bereikt zeven maanden in 2011 en aan het eind van vorig jaar , maar is sindsdien verslechtert , verder tanken rand zwakte.

De internationale liquiditeitspositie , of netto reserves , marginaal gestegen vorige maand tot $ 45.7bn . Deviezenreserves stegen met 5,8 % tot $ 41.9bn.

Bruto reserves kunnen nog hoger zijn geweest was het niet voor de 4,7% maandelijkse daling van de goudvoorraad op de lagere goudprijs geweest . Goudreserves daalde met $ 266m aan $ 5.360bn.

Relatief lage reserves van Zuid-Afrika , evenals het tekort op de enorme lopende rekening van 6,5 % van het bruto binnenlands product fungeert als een domper op de rand . De munt blijft kwetsbaar als de instroom van buitenlands kapitaal en portfolio geld nodig is om het tekort te financieren blijven , ondanks de ongunstige binnenlandse economische ontwikkelingen, zoals stakingen in de mijnbouwsector motor en.

Echter , Barclays Capital zei in een toelichting op maandag de schuld plafond impasse zou kunnen leiden tot een vlucht naar liquiditeit , waardoor ironisch genoeg leidt tot een sterkere dollar , met name ten opzichte van de euro en de Japanse yen . Dat kan de opkomende markten valuta nog harder getroffen.

Credit Agricole zei in een recent onderzoeksrapport onmiddellijke landen risico's zullen zijn die met de lopende rekening een tekort van 3 % , maar met minder dan drie maanden invoer dekken.

Risicolanden zal zijn die met de lopende rekening tekorten van boven de 5 % . Naast Zuid -Afrika , deze landen zijn Kenia , Tunesië, Turkije , India en Nieuw-Zeeland.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Ruwe olie futures aanzienlijk verhogen - Goudprijs op weg naar herstel

Posted at 01:11 on 2/7/2013

De nationale inkoopmanager voor de VS als 's werelds grootste olie consument had een niveau van 50,9 punten overtroffen in juni de prognose. Economen gepolst door Bloomberg hadden een niveau van 50,5 punten voor de ISM voor de verwerkende sector in juni verwacht.

Ook de aanhoudende spanningen in Egypte ondersteunde de olieprijs. "De essentiële impulsen zijn geopolitiek en de verwachting van een stijgende vraag in het derde kwartaal", aldus Ole Hansen, senior commodity-strateeg bij Saxo Bank A / S, Kopenhagen. Hij verwacht verdere prijsstijgingen vanwege bezorgdheid dat de Egyptische protesten konden voortplanten in de olieproducerende landen.

De goudprijs blijft om te herstellen van eerdere verliezen. De troy ounce op de spotmarkt opgedaan 0,8 procent naar $ 1,243.61. De bezorgdheid over een vermindering van de obligatie-aankopen door de Fed had in goudprijs, dat wordt gebruikt als een inflatie hedge, op de 2e Kwart tot een verlies van 23 procent.

"Op de korte termijn zou er een beweging naar $ 1100 per ounce te zijn", zegt Mark Pervan, analist bij Australia & www.degoudprijs.org Op Bloomberg TV. "Maar ik denk niet dat dit niveau zal duurzaam zijn. Lagere prijzen zullen leiden tot een hoge vraag in Azië." Standard Bank Plc's SBG Securities Ltd. wees in een studie over sterke interesse in fysiek goud onder $ 1600.

Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Falling goudprijs onrustig investeerders

Posted at 00:47 on 9/4/2013
Er is veel geschreven over het goud. Sommige financiële experts roemen het edelmetaal als een veilige belegging te blijven, anderen zien de briljante stijging van de goudprijs, die de afgelopen jaren domineerde de krantenkoppen, en nog veel meer sceptisch. De massa aantrekkingskracht van goud is echter langzaam maar zeker, meer en meer stopt. Sinds de recordhoogte in 2011, heeft de goudprijs gedaald met een vijfde. De Franse bank Societe Generale gaat zelfs zo ver om te verkondigen het einde van de gouden tijdperk.

Geschiedenis herhaalt zich. Daarom mag het niet verbazen dat de snelle opkomst van de goudprijs van de zaak volgt. Toch 2011 was goud van beleggers en ook de massamedia en beschrien geprezen als crisis-proof investering alternatief. In september 2011, de prijs van goud per ounce, en bereikte haar hoogtepunt. Sindsdien heeft hij valt en is de huidige kwam met 1.575 dollar per troy ounce in een vijfde van de waarde van 2011. De prijzen van diverse metalen, zoals zilver zijn ook, sinds de laatste paar maanden op een uniforme vallen. Reden voor de verzakking prijs van goud is vooral de situatie van de wereldwijde financiële markten en de dollarkoers, die is hersteld sinds de financiële crisis. Door een vaste dollar goudkoers te stijgen in andere valuta en minder aantrekkelijk voor beleggers. Door een sterke aandelenmarkt is strijden om het goud, omdat beleggers bereid zijn om weer risico's te nemen en edele metalen moeten worden crisis-proof vraag naar investeringen minder.

Analisten van Credit Suisse ziet de gemiddelde goudprijs voor 2013 op 1.580 dollar per troy ounce. Voor 2014 zal hij vallen nog verder, en zal $ 1500. De analisten van Societe Generale zijn nog pessimistischer, en geleidelijk aan de prijs van goud voor 2013 al een $ 1.500 gemiddeld per troy ounce. Zo zou de beleggers verliezen voor de eerste keer sinds het begin van het millennium verliezen in goud, omdat sinds 2001 de prijs van goud is gestaag toegenomen. Echter, de wereldwijde economische situatie niet te onderschatten, omdat de euro crisis is nog niet voorbij, en dreigen onteigening van klanten van banken, zoals momenteel in Cyprus, zou kunnen bevorderen het verlangen naar een zogenaamd veiligere activa. Bovendien blijven in de VS om nieuwe geld te drukken, die de economie dient te worden gestimuleerd. Zelfs in Japan, op dit moment lanceert een economische experiment dat moet worden geïnvesteerd in de miljarden van de nieuw gedrukte geld in de economie.
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Goudprijs is op weg naar de slechtste kwartaal sinds 2001

Posted at 02:31 on 29/3/2013

Goudprijs staat voor het tweede kwartaalverlies op rij. De bedrijven van de beurs verhandelde producten zijn zo veel als altijd gevallen, en de dollar is toegenomen in het licht van de vooruitzichten voor de Amerikaanse economische herstel, dat de aantrekkingskracht van het edelmetaal vermindert als alternatieve investering.

Goud verhandeld op de spotmarkt laatste weinig veranderd op $ 1,604.86 per ounce. Dit kwartaal is de prijs gedaald met 4,1 procent. Zo het edelmetaal voor het eerst sinds 2001, twee opeenvolgende kwartalen van een verlies. Op 21 Februari, de prijs van goud daalde naar $ 1,555.55 per ounce, het laagste niveau sinds juli 2012.

De posities in ter beurze verhandelde producten daalde met 6,9 procent in het kwartaal, gezien de speculatie dat de Amerikaanse Federal Reserve zal de steunmaatregelen te verminderen. De dollar-index, die de ontwikkeling van meer dan zes belangrijke valuta weergeeft, klom op woensdag naar het hoogste niveau sinds augustus, na de euro daalde. Goudprijs beweegt omgekeerd aan de dollar in het algemeen. Banken in Cyprus zijn nu open voor de eerste keer in zes uur nadat zij zijn gesloten in verband met de dreigende financiële ineenstorting van het land voor bijna twee weken.

"Blijf bij de kwestie-Cyprus, die de dollar duwt," Lelia Kim Tong Yang Securities Inc, zei: "beperken sterkere dollar en zwakkere fysieke vraag, wisselkoerswinsten of Gold".
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Goudprijs verhoogt aandeel markt

Posted at 23:58 on 24/3/2013
Nieuw-Zeeland stegen de aandelen op de open vanmorgen, met Ocea blijven winsten te maken op de rug van hoge wereldwijde goudprijs als gevolg van aanhoudende onrust in Cyprus.

De benchmark NZX 50-index steeg met 9,21 punten of 0,2 procent op 4.352,09 kort na de markt geopend.

Binnen de index 16 aandelen stegen, zeven afgenomen, en 27 ongewijzigd gebleven.

Voortzetting van vorige week winsten Goldminer Ocea Corp, de mijnwerker die de Macraes en Reefton goudvelden actief is, steeg met 1,5 procent tot 3,45 dollar op de hogere goudprijs, die wordt gezien als veilige haven in tijden dat de markt angst.

Global goudprijs bereikte een maandelijkse hoge vorige week als mensen zich tot het edelmetaal voor stabiliteit bij dreigende angsten Cyprus zou niet een akkoord over de voorwaarden van een € 10 miljard bailout plan.

De mediterrane eiland natie heeft tot op heden om te komen met een plan om de bron € 5.8b of het gezicht uitzetting uit de eurozone.

De volgende grootste winnaar was het grootst telecommunicatie Nieuw-Zeeland bedrijf Telecom, die 0,9 procent steeg naar $ 2,24, ondanks prognoses van zware personeel bezuinigingen.

De derde-grootste winnaar was EBOS, de medische en farmaceutische producten bedrijf, dat 0,9 procent steeg naar $ 9.18, gevolgd door investeringen holding Group, die 0,8 procent steeg tot de handel op 60 cent.
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Goudprijs zal stagneren in 2013

Posted at 02:20 on 20/2/2013
Twee van de drie vermogensbeheerders zijn van mening dat de goudprijs rally in de afgelopen jaren is voorbij. Niettemin, de Duitse particuliere beleggers niet genoeg goud in hun portefeuilles. Dit zijn de resultaten van een onderzoek van de V-BANK met meer dan 70 niet-bancaire vermogensbeheerders die het beheer van in totaal ongeveer € 35 miljard aan toevertrouwde middelen.
Twijfels over de prijsverhoging

Onafhankelijke vermogensbeheerders geloof niet dat te blijven stijgen in de prijs van goud 2013. De resultaten van een onderzoek van de V-BANK AG, eerste bank van Duitsland voor onafhankelijke vermogensbeheerders, met hun zakelijke partners. Liever 57 procent van de deelnemende financiële experts van een lichte stijging van de goudprijs. Contrast, 30 procent ziet stagnerende of dalende prijzen. Slechts 13 procent gelooft sterk stijgende prijzen. In de afgelopen tien jaar is de goudprijs in euro vanaf 335 euro per ounce verviervoudigd tot momenteel rond de 1.250 euro bijna. Gevoed door de angst van investeerders uit de financiële en schuldencrisis en de dreiging van inflatie voor het edelmetaal nieuwe highs weer gemarkeerd.
Van een zeepbel?

Ondanks de snelle prijsstijgingen in de afgelopen 8 van 10 vermogensbeheerders zijn ervan overtuigd dat er geen markt overdreven. Of het zal in de komende twaalf maanden te komen tot een zeepbel in de goudmarkt, zijn de meningen verdeeld over 55 procent meer kans zie geen concrete dreiging, 45 procent.
Particuliere beleggers hebben niet genoeg goud

Ongeacht de prijsontwikkeling geloven dat twee van de drie vermogensbeheerders aan particuliere beleggers in Duitsland nog steeds genoeg goud hebben. Bijna de helft van de respondenten melden dat hun klanten houden gemiddeld een goudgehalte van maximaal 5 procent van hun portefeuilles.
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Goudprijs naar het laagste niveau sinds augustus 2012

Posted at 01:10 on 22/1/2013
De goudprijs blijft een onderbreking van de snelle stijging van de afgelopen jaren. Op sommige momenten, de prijs van goud gleed op vrijdag in Londen op 1.627 dollar per troy ounce (31 gram) en het laagste niveau sinds eind augustus 2012.

Als reden voor verdere verliezen zo vroeg donderdag zwakkere edelmetaal dealer genaamd het vooruitzicht van een einde aan de aankoop van obligaties door de centrale bank in de Verenigde Staten. De stroomlijning van de laatste zeer expansieve Amerikaanse monetaire beleid hebben gebracht de prijs van goud weer. Laatst goud noteerde 1646,80 dollar, dat is 17 dollar lager dan de vorige slotkoers.

Trigger voor de recente prijsdaling was verrassend verklaringen in de notulen van de laatste vergadering van de Amerikaanse Federal Reserve. Bijgevolg is de monetaire autoriteiten overwegen in de VS, de aankoop van obligaties om de economie te ondersteunen reeds ingesteld dit jaar. De massale aankoop van obligaties door de Fed had veel beleggers aangewakkerd zorgen over inflatie en vergroot de prikkel om goud te kopen als verzekering tegen een sluipende inflatie.
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Kan goudprijs lager te duwen

Posted at 03:05 on 11/1/2013
Goudprijs zou kwetsbaar zijn voor scherpe dalingen zouden de Chinese economie ervaring een zogenaamde 'harde landing' van een plotselinge vertraging in de groei, ook al is het in eerste instantie zou kunnen scharen, volgens een rapport gepubliceerd deze week door Societe Generale.

"We hebben een harde landing te definiëren in 2013 als een van de functionaris, volledige jaar, reële bbp-groei keldert tot onder de 6%, wat wij zien als het minimum dat nodig is om de arbeidsmarkt stabiel te houden en de systemische financiële risico's te vermijden," zegt SocGen-analisten in een titel speciaal rapport 'Wat gebeurt er als China landt hard?'

"Ons impuls respons model suggereert prijzen zouden ongeveer 15% stijgen tot meer dan $ 1900/oz maar dan vallen heel snel. Dit zou het patroon van 2008-09 te herhalen, waarin goud oorspronkelijk rally op een vlucht naar kwaliteit, maar dan keerde om drie redenen . "

Een van de redenen SocGen citeert voor de 2008 = 09 ervaring is een dollar rally veroorzaakt door risico-aversie, iets wat de analisten zeggen weer kon gebeuren, zelfs als de Amerikaanse Federal Reserve reageert door de uitbreiding van haar kwantitatieve versoepeling programma.

"Onze China harde landing scenario wordt uitgegaan van een 10% [handelsgewogen] Dollar waardering in het eerste jaar en dit ondanks extra QE van de Fed," aldus het rapport.

"Het neemt geen grote stuk van de verbeelding tot een nog somberder scenario waarin een China harde landing veroorzaakt regelrechte valuta oorlogen en protectionistische maatregelen op de handelsstromen te schilderen."

Twee andere redenen analisten noemen voor de 2.008-9 patroon zijn lager bezorgdheid over de inflatie als gevolg van de wereldwijde economische vertraging, en haasten om die betrokken goud futures traders sluiten hun long posities verzilveren.

"Bovendien," aldus het rapport voegt toe, "dit keer de eerste vlucht naar kwaliteit verder kan worden getemperd door zorgen over dalende Chinese vraag naar goud. Na India en China hebben hun goud markten beter toegankelijk voor huishoudens in de jaren 1990 en in 2001, de stijgende inkomens in beide landen dreef de goudprijs hoger. "

De laatste vraag naar goud Trends van de World Gold Council blijkt China bestaat uit 25% van de wereld de vraag naar goud in het derde kwartaal van 2012, terwijl China en India samen goed voor meer dan de helft van de vraag.

Een overzicht van SocGen klanten ondertussen gevonden gemengde gevoelens over de vraag of een Chinese harde landing zou de goudprijs stijgen of dalen te zien. De gemiddelde respondent zei dat ze verwacht dat goud zou 5% dalen, met Aziatische investeerders zien van een daling van 21%. Een derde van de respondenten echter zei dat ze verwacht een harde landing zou de goudprijs winst zien.

SocGen deze week werd een van een aantal investeringsbanken om de gemiddelde goudprijs verwachting gesneden voor 2013, het verlagen van het van een 1800 dollar per ounce jaarlijkse prijs naar $ 1700.
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link

Goudprijs lager; zilverprijs ook in het rood

Posted at 13:21 on 13/10/2012
Goudprijs randen lager in de handel op vrijdag en waren op weg naar de grootste wekelijkse verlies in twee maanden. Zilver prijzen ook uitgegleden in de handel op vrijdag.

Eindelijk controle, spot goud daalde 0,55% $ 1,758.40 per ounce. Goud futures voor levering in december op de Comex divisie van de New York Mercantile Exchange daalde 0,4% tot 1,762 dollars per ounce.

Gold kwam onder druk te staan ​​deze week als bezorgdheid over de wereldwijde economische groei stimuleerden de vraag naar de Amerikaanse dollar.

Sprekend tot Reuters, James Steel van HSBC, zei dat goud weinig tijd om een vloer, die op de korte termijn waarschijnlijk 1.750 dollar per ounce vinden nodig heeft. Staal, echter niet verwachten dat goud te vallen onder de 1.750 dollar per ounce niveau.

In andere edele metalen, zilver ook uitgegleden op vrijdag. Eindelijk controle, spot zilver daalde met 1% tot $ 33 per ounce.
Permanent Link

Waarom zijn goudprijs schoten omhoog weer?

Posted at 00:59 on 29/8/2012
Goudprijs zijn gestegen tot een all-time high in India, hoewel fysieke vraag naar het metaal is afgenomen. Recente rapporten van de World Gold Council blijkt invoer in India zijn gedaald in het afgelopen boekjaar. Dus waarom worden de prijzen stijgen weer?

In de afgelopen week, investeerders ingezet dat goud zou uit een pool van gemakkelijk geld ten goede te midden van de hoop van een nieuwe ronde van liquiditeitsinjectie door de Amerikaanse Federal Reserve. De rally van de goudprijs wereldwijd werd gedragen door een stijging van de euro ten opzichte van de dollar. Ook in vergelijking met de internationale markten, hebben goudprijzen in India gezien een scherpe opleving als gevolg van de afschrijving van rupee.

Spot goud prijzen op de Multi Commodity Exchange of India sloot op een recordhoogte Rs. 30.716 per 10 gram, een stijging van 13% jaar-to-date afgelopen vrijdag. Zelfs de rupee brak drie sessies van winsten en eindigde op 55,50 per dollar. Centrale banken over de hele wereld hebben ook versneld hun toewijzingen in goud tot 158 ​​ton in juni kwartaal, hoogste sinds ze werden netto kopers in het tweede kwartaal van 2009 om zich te beschermen tegen verwoestingen van de inflatie en de economische storm, volgens een verslag van de Raad.
Niet-officiële goud invoer naar India blijven intact blijven ondanks inspanningen van de regering om hen te beteugelen door het verhogen van de tarieven. Emkay Global Financial Services Ltd, in een 24 rapport van augustus, wees erop dat de niet-officiële goud import, zoals munten en staven 36% jaar-op-jaar klom in 2011-12 volgens de gegevens van betalingsbalansen, terwijl de raad gemeld een 15% daling van de vraag omdat het niet niet-officiële goud invoer volledig tot uiting. De nota voegt toe: "Zowel correlatie en elasticiteit tussen fysiek goud invoer en de prijzen positief werd tijdens FY08-12, wat aangeeft stijging van de vraag bij hogere prijsniveaus."

Dezelfde oude redenen hebben verguld de allure van goud als een veilige haven asset-hedge tegen inflatie, sterke inkomenseffect en uitbreiding in het zwart geld. Goud handelaren zei dat er een lichte opleving van de fysieke aankoop in augustus als gevolg van het begin van het festival seizoen. N.S. Ramaswamy, hoofd van de grondstoffen bij Ventura Securities Ltd, zei: "Zelfs fysieke aan-en verkoop van schroot goud is toegenomen in de afgelopen week als gevolg van de wereldwijde sentiment."

Goud investering vraag blijft nog gesteund blijven in India sinds aandelenmarkten zijn volatiel. Lalit Nambiar, fondsmanager en hoofd research bij UTI Asset Management Company Ltd, die beheert een vermogen plus gouden hybride fonds en heeft toegewezen 29% tot goud, zei: "Goud moeten er in de portefeuille voor de bescherming tegen het risico, zou de beleggers al kreeg het voordeel van een zwakke rupee en stijging van de goudprijs in de afgelopen zes maanden. "

De zorg voor goud beleggers is altijd geweest dat, met prijzen al zo hoog, de inkrimping van het besteedbaar inkomen als gevolg van trage economische groei kunnen sommige aankoop af te schrikken. Tot nu toe heeft echter het gele metaal werkte als een charme als een hedge tegen inflatie.
Comments (0) | Post A Comment! | Permanent Link<- Last Page | Next Page ->
Hosting door HQ ICT Systeembeheer